Vis studentum.dk som: Mobile

Pædagogisk assistent

SOSU Syd
Længde: 2 år 1½ måned
Uddannelsesstøtte: SU og Elevløn
Heltid/deltid: Heltid
Udbyder: SOSU Syd
Uddannelsestype: Erhvervsuddannelse
Sted: Fjernundervisning, Aabenraa

Video

Pædagogisk assistent

Pædagogisk assistent - en uddannelse i livskvalitet

På Social- og Sundhedsskolen Syd søger vi dem, der vil andre det godt. Ikke nødvendigvis dem med de højeste karakterer, men dem med de bedste karaktertræk.

Du skal være glad for at arbejde med mennesker og have lyst til at være der for dem, der ikke helt kan selv. Vi kombinerer teoretiske værktøjer på skolen med praktikforløb, hvor du afprøver dine færdigheder.

Kort og godt tilbyder vi dig en uddannelse i livskvalitet.

Bliv pædagogisk assistent i Aabenraa på SOSU Syd

Fag på uddannelsen til pædagogisk assistent

Uddannelsen til pædagogisk assistent varer 2 år og 1½ måned og består af både skoleforløb og praktikforløb. Du undervises i grundfag og uddannelsesspecifikke fag som fx:

  • bevægelse og idræt
  • kulturelle udtryksformer
  • aktiviteter i den pædagogiske praksis
  • psykologi i den pædagogiske praksis
  • pædagogik

Derudover er der valgfag, der er tilpasset uddannelsen til pædagogisk assistent. Dele af undervisningen kan tilrettelægges som fjernundervisning.

Kom i praktik som pædagogisk assistent

Praktikforløbene på PAU uddannelsen foregår i et dagtilbud for børn og/eller i en institution for børn, unge eller voksne med særlige behov, og du kan søge om udlandspraktik. Dine arbejdstider under praktikforløbene svarer til uddannede pædagogiske assistenters arbejdstider. Derfor skal du indimellem arbejde om aftenen, om natten, i weekender eller på helligdage.

Vil du vide mere?

Der er mødepligt under både skoleforløbene og praktikforløbene. Uddannelsen til pædagogisk assistent afsluttes desuden med en prøve med udgangspunkt i et projekt.

Kontakt SOSU Syd for at høre mere om dine muligheder som pædagogisk assistent. 

Ansøgning og adgangskrav

Du kan søge optagelse på pædagogisk assistentuddannelsen, hvis du har gennemført grundforløb 2, hvor du skal bestå Dansk D, Samfundsfag E, Idræt F og Psykologi F samt erhverve dig faglige kompetencer.

Du kan også søge optagelse hvis du har erhvervet tilsvarende kvalifikationer gennem uddannelse eller arbejdserfaring eller en kombination heraf af mindst 14 måneders varighed. Ansøgningerne vurderes på baggrund af din uddannelsesmæssige baggrund og eventuelle udtalelser. Bemærk at det er den kommune hvor du søger praktikplads der foretager ansættelse.
Ansøgning sker via den kommune hvor du ønsker praktikplads.

Grundforløb

Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse skal du starte din erhvervsuddannelse på grundforløb 1 og derefter videre på grundforløb 2. Hvis du er under 25 år, og det er mere end 14 måneder siden du afsluttede folkeskolen skal du starte på grundforløb 2. Ansøgning til grundforløb 1 og/eller grundforløb 2 sker via optagelse.dk. Hvis du er over 25 år skal du starte med grundforløb 2 eller dele af forløbet ud fra en realkompetencevurdering.

Din karriere som pædagogisk assistent

Når du har gennemført uddannelsen til pædagogisk assistent kan du arbejde i mange forskellige pædagogiske tilbud og med mange forskellige pædagogiske målgrupper. Du kommer hele tiden i kontakt med de børn, unge eller voksne, som du arbejder med. Derfor skal du kunne lide at være sammen med andre mennesker og trives ved det. Du er god til at igangsætte pædagogiske aktiviteter, og du deltager ofte selv i aktiviteterne.

Der stilles store krav til din faglighed og du er på mange måder en rollemodel for den målgruppe du arbejder med. Arbejdet som pædagogisk assistent foregår både inde og ude, så du skal have lyst til begge dele. Du skal både være klar til at trække i regntøjet og hoppe i vandpytter på en våd efterårsdag, hvor du skal på legeplads med en gruppe børnehavebørn. Og du skal trives med mere stillesidende aktiviteter, hvor du for eksempel læser historier højt eller tegner. Du vil også opleve at nogle dage er mere stille, mens der andre dage er fuld fart på. Nogle dage pusler alle måske med små aktiviteter, mens der andre dage arbejdes med et større fælles projekt eller aktivitet, for eksempel teater eller en udflugt.

Du kan også vælge at søge optagelse på en videregående uddannelse og blive for eksempel pædagog.

Forespørgsel efter information

Vil du vide mere om Pædagogisk assistent? Udfyld dine kontaktinformationer her.

  Kontakt skolen

  Få mere information

  Vis din interesse

Errors
Valgfrit
Valgfrit
Valgfrit
Valgfrit

Kontaktinformation til SOSU Syd

SOSU Syd


Bjerggade 4M
6200 Aabenraa

 Vis telefonnummer
www.sosu-syd.dk

Send en email til SOSU Syd