Viser 1-14 af 14
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-14 af 14

Læs en erhvervsjuridisk uddannelse 

- Med en erhvervsjuridisk uddannelse får du værktøjer og kompetencer til at hjælpe virksomheder og organisationer med at opnå gode økonomiske resultater og opfylde deres forretningsmæssige mål inden for landets juridiske grænser!

Erhvervsjura er den del af juraen, der omhandler reglerne og love, som gælder for virksomheder og erhvervslivet. Det omfatter juridiske aspekter af kontrakter, kundeforhold, konkurrence- og erhvervsrelaterede love, arbejdsforhold, selskabsret og reglerne om virksomhedsstrukturer. Erhvervsjuraen omhandler også reglerne om immaterielle rettigheder, såsom patent, varemærke og ophavsret. Erhvervsjura er et bredt fagområde, der dækker mange forskellige aspekter af virksomhedsdrift, og det er vigtigt for ledere, advokater og andre professionelle, der arbejder i erhvervslivet.

erhvervsjura

Hvad lærer man på en erhvervsjura uddannelse? 

En erhvervsjura uddannelse giver dig viden om de mange juridiske aspekter, som er relevante for både store og mindre virksomheder i deres daglige arbejde. Du vil lære om de juridiske aspekter af kontrakter, herunder hvordan man opretter, tolker og håndhæver dem. Du vil også lære om virksomhedens forpligtelser overfor kunder og andre parter, samt om at håndtere indsigelser og tvister.

Du vil også lære om kundeforhold, herunder købelov og andre relevante regler, som gælder for salg af varer og tjenester. Du vil også lære om virksomhedens rettigheder og pligter i forhold til konkurrence- og erhvervsrelaterede love, herunder regler om unfair konkurrence og beskyttelse af immaterielle rettigheder.

Du vil få viden om de juridiske aspekter af arbejdsforhold, herunder ansættelseskontrakter, arbejdsvilkår og arbejdsskade. Du vil også lære om selskabsret og reglerne om virksomhedsstrukturer, herunder reglerne for aktieselskaber og anpartsselskaber.

En erhvervsjura uddannelse vil give dig værktøjerne til at forstå og håndtere de juridiske aspekter af virksomhedsdrift og gøre dig i stand til at rådgive og assistere virksomheder i deres daglige arbejde.

Hvordan bliver man erhvervsjurist?

Man kan læse til erhvervsjurist på de fleste store universiteter i landet. Særligt hos Copenhagen Business School er uddannelsen enormt populær. Du kan læse om de forskellige adgangskrav på de enkelte universiteters hjemmesider, og dermed finde den udbyder, der passer bedst med dine kvalifikationer. For at blive erhvervsjurist kræver det, at du først læser en bacheloruddannelse og derefter en kandidatuddannelse.

OBS: Det er en god ide at være opmærksom på, at erhvervsjura uddannelsen nogen steder bliver kaldt for "Erhvervsøkonomi og erhvervsret". 

Du kan også tage en erhvervsjuridisk uddannelse på: 

  • Syddansk universitet
  • Aalborg universitet

Dine karrieremuligheder som erhvervsjurist

Karrieremulighederne som erhvervsjurist er rigtig mange og varierede. Du kan blandt andet arbejde som advokat, hvor du rådgiver samt repræsenterer virksomheder og organisationer i forbindelse med juridiske spørgsmål. Du kan også arbejde som konsulent, hvor du som uddannet erhvervsjurist rådgiver og håndterer juridiske sager for en virksomheder eller en organisation. 

Derudover kan du også blive ansat som: 

  • In-house jurist: En erhvervsjurist kan arbejde som in-house jurist i en virksomhed eller organisation, hvor de rådgiver ledelsen og andre ansatte i juridiske spørgsmål og håndterer juridiske sager.

  • Ledelse: En erhvervsjurist kan arbejde som leder i en virksomhed eller organisation, hvor de er ansvarlige for at træffe beslutninger og sætte retningen for virksomheden.

  • Undervisning: En erhvervsjurist kan også arbejde som underviser eller forsker, hvor de formidler deres viden og erfaring til andre.

  • Regulatorisk: En erhvervsjurist kan også arbejde i regulatorer eller myndigheder, hvor de hjælper med at formulere og overvåge regulativer og lovgivning, som er relevante for erhvervslivet.

Synes du, at en karriere som erhvervsjurist lyder spændende og som noget for dig, så gennemgå listen ovenfor og find din erhvervsjuridiske uddannelse! 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12