Viser 1-2 af 2
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2

Dyrlægeuddannelse

Udlev din passion for dyreliv og dyrevelfærd - og tag dyrlægeuddannelse

Har du altid drømt om at arbejde med dyr og gøre en forskel for dyrelivet og dyrevelfærden? Har du stor passion for dyr? Ønsker du at arbejde med anderledes dyr udover husdyr? Så tag en uddannelse som dyrlæge og udlev dine drømme gennem din fremtidige karriere og arbejdsliv!

Uddan dig som dyrlæge i Danmark 

Du har muligheden for at uddanne dig som dyrlæge i Danmark, hvor du kan følge din drøm om at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd i et undervisningsmiljø, som er blandt de bedste i Europa og råder over to topmoderne veterinære undervisningshospitaler.

På dyrlæge uddannelsen optages 50 % gennem kvote 2 og den anden halvdelen på kvote 1, du har derfor stadig gode muligheder for optagelse på uddannelsen, selvom dit karaktergennemsnit fra gymnasiet måske ikke rækker til en kvote 1 ansøgning. 

Uddan dig som dyrelæge i udlandet

Har du altid drømt om at uddanne dig i udlandet? Vil du udvikle dine engelske sprogkompetencer, mens du uddanner dig? Så tvivl ej, der er nemlig god mulighed for at uddanne dig som dyrelæge i udlandet, hvor du kan tage uddannelsen på engelsk. Nogle af fordelene ved at tage uddannelsen i udlandet er b.la., at dine sprogkompetencer vil blive udviklet og forbedret - både inden for det faglige område, men også sproget generelt set. Drømmer du om at arbejde som dyrelæge i udlandet, vil det også forøge dine muligheder, da du derved vil få muligheden for at skabe et netværk i det land, hvor du vælger at tage uddannelsen. Herudover vil du også få muligheden for at blive en del af et aktivt og internationalt studiemiljø, hvor du vil få nye bekendtskaber og lære nye kulturelle forskelle hos dine medstuderende.

Hvad er arbejdsopgaverne som dyrlæge?

Der er mange forskellige arbejdsopgaver som dyrlæge, og opgaverne vil være meget forskellige afhængige af, om du arbejder i en almindelig dyreklink, i et forskningslaboratorium eller i en zoologisk have. Vælger du at arbejde i en almindelig dyreklinik vil nogle af dine hoved arbejdsopgaver være at vaccinere kæledyr og rådgive dyrs ejere om sundhed og foder. Herudover vil de normale arbejdsopgaver også være at diagnosticere sygdomme hos dyr og udskrive medicin til dyr. 

Du kan også varetage et arbejde i et forskningslaboratorium, hvor du vil udføre analyser i et laboratorium.  

Er du interesseret i andre slags dyr end almindelige huskæledyr? Så har du som uddannet dyrlæge også muligheden for at få et job som Zoo-dyrlæge, hvor du til dagligt vil arbejde med dyr som aber, giraffer eller flodheste. 

Hvor kan jeg arbejde som dyrlæge?

Der er mange spændende og forskellige arbejdspladser som uddannet dyrlæge, som ovennævnt kan du b.la. arbejde i dyreklinikker, dyrehospitaler, Zoologiske haver eller laboratorier. Du kan også arbejde i fødevaresikkerhed og -kvalitet, i medicinalindustrien, i forskning og udvikling inden for økologi og miljøbeskyttelse eller inden for undervisning og rådgivning.

Har du altid drømt om at arbejde som dyrelæge i udlandet? Så frygt ej, der er nemlig både mulighed for at uddanne dig og arbejde i udlandet som dyrlæge. Vælger du at arbejde i udlandet, så vil mange af arbejdsområderne være tilsvarende til de danske.

Hvor kan jeg læse mere om mulighederne for dyrlægeuddannelsen?

Der er flere forskellige muligheder, hvor du kan uddanne dig som dyrlæge. Da det nogle gange kan være lidt kompliceret at finde rundt i de mange uddannelsestilbud, har vi øverst på denne side samlet nogle af de forskellige uddannelsestilbud. Her vil du finde forskellige lokationer, hvor du kan uddanne dig til at blive dyrlæge. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9