Data analytics

Knæk koden med Data analytics

Lær metoder til at trække viden ud af store mængder data, som kan skabe stor værdi for arbejdspladser og organisationer. 
Viser 1-15 af 15
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-15 af 15

Bliv ekspert i at analysere Big Data, og få kompetencer som er eftertragtet på arbejdsmarkedet!

Drømmer du om at opnå analytiske såvel som tekniske færdigheder, som klæder dig på, til at trække ny viden ud af store komplekse datamængder - også kendt som Big Data? Data analytics benytter mekaniske processer og algoritmer til at arbejde med data, som kan hjælpe virksomheder til at optimere deres performance  - og det er i høj kurs!

Data analytics - et spændende område i hastig udvikling

Data analytics er ikke et nyt felt, men siden introduktionen af moderne softwareløsninger er nye muligheder for analyser af komplekse datasæt fulgt med. Data Analytics er et bredt term, der dækker over mange forskellige teknikker til analyse af data, og disse teknikker bliver brugt af en lang række industrier. Data analytics teknikker kan hjælpe med at afsløre mønstre, der ellers ville forsvinde i en stor mængde af informationer. 

Data analytics er et område der udvikler sig med hastige skridt. Data er alle steder, og er blevet en værdifuld vare for virksomheder, givet at de mestrer at udnytte dataens fulde potentiale. God indsigt i egen data kan nemlig bidrage til effektivisering af virksomhedens arbejdsprocesser, optimering af driften og kan hjælpe til at finde nye muligheder for vækst - noget som utvivlsomt er i de fleste virksomhedens interesse. 

Til gavn for alle industrier

Data analytics teknikker bliver brugt i stort set alle industrier, fx indenfor produktion, gaming og sundhedsvæsenet. Indenfor gaming-industrien bruges Data analytics fx til at få indsigt i brugernes præferencer samt købsmønstre, mens man indenfor sundhedsvæsenet ønsker at benytte dataen til optimere antallet af behandlinger. 

Det er dog meget forskelligt i hvor høj grad de forskellige industrier gør brug af avancerede teknikker. Dette kan enten skyldes at virksomhederne endnu ikke har den rette forståelse for, hvordan dataen kan være værdiskabende for dem, eller at de ikke har de nødvendige ressourcer til at analysere dataen. Derudover vil det afhænge meget af den enkelte industri, hvilken data der er til rådighed. Derfor er det nødvendigt at kunne lave analyser af kvantitativ såvel som kvalitativ karakter. 

Skab værdi for virksomheder og arbejdspladser

Data analytics er for dig der har stærke matematiske færdigheder, som du ønsker at benytte til at analysere data. Uddanner du dig indenfor Data analytics vil statistik, machine learning, algoritmer og databasesystemer blot være nogle af de metoder du kommer til at mestre, som værktøjer til at udlede mønstre og sammenhænge fra komplekse datasæt. Udover disse metoder vil du også komme til at stifte bekendskab med områder som datavisualisering, etik, kritisk refleksion og kommunikation. Området dækker over både natur- og samfundsvidenskabelige metoder. Disse færdigheder vil være fordelagtige når du skal kommunikere og vejlede virksomheder og organisationer, i forhold til at træffe svære beslutninger, baseret på analyser af deres egen data. 

Få en stærk profil der er eftertragtet på arbejdsmarkedet

Da der er mangel på kvalificerede fagfolk indenfor dette felt, vil du med dataanalytiske færdigheder have en stærk profil, der er meget eftertragtet på arbejdsmarkedet. Data analytics kan skabe værdi for stort set alle virksomheder, så hvis du mestrer de forskellige metoder og teknikker, vil du være en eftertragtet arbejdskraft for den private såvel som den offentlige sektor. Du vil altså være godt stillet i forhold til at komme i arbejde.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7