Erhvervsakademiuddannelse
Ingen anmeldelser

Sundhedsadministrativ koordinator

UC SYD, i Esbjerg
Længde
2,5 år
Heltid/deltid
Heltid/deltid
Længde
2,5 år
Heltid/deltid
Heltid/deltid

Hvorfor vælge UC SYD?

Du er tæt på din underviser og dine medstuderende

Du får gode jobmuligheder

Du gør en forskel for andre mennesker

Om uddannelsen

Bliv sundhedsadministrativ koordinator

Er du god til at møde mennesker? Og trives du samtidig med struktur og overblik? Så kan du kombinere begge dele som sundhedsadministrativ koordinator.  Som sundhedsaministrativ koordinator skaber du nemlig sammenhængende forløb for patienter og borgere i sundhedsvæsenet. 

Som sundhedsadministrativ koordinator er du den første person, borgeren møder i telefonen eller ved velkomstskranken på sygehuset, hos lægen eller i sundhedscentret. Det er dig, der giver borgeren den allerførste tryghed og følelsen af at blive hjulpet. Du guider også borgeren videre til yderligere behandling og formidler vigtige informationer. Det kan både kræve skarpt samarbejde på tværs af sektorer og en grundig forståelse af sygdomsforløb og data.

Indhold og opbygning

Det tager 2,5 år at blive sundhedsadministrativ koordinator. Det vil sige, at uddannelsen varer fem semestre af et halvt års varighed.

Første semester

Allerede på dit første semester skal du i praktik, efter du har gennemført dine tre første fag. Fagene giver dig den allerførste faglige forståelse af administration og koordinering i sundhedsvæsenet og af sygdomme, patientinvolvering og kommunikation. Med dit tidlige praktikforløb får du hurtigt koblet praktisk erfaring sammen med din teoretiske forståelse, og du kan også på dine næste semestre drage paralleller mellem teorien og dit tidlige indblik i praksis.

Andet og tredje semester

På dit andet og tredje semesterudbygger du din viden om bl.a. administrative flows, sammenhænge i patientforløb, jura, data, fysiske og psykiske sygdomme og konflikthåndtering. Du arbejder på at tilegne dig konkrete grundlæggende færdigheder og kompetencer, som du skal bruge i din praksis som sundhedsadministrativ koordinator.

Fjerde semester

Det ruster dig alt sammen til dit praktikforløb på fjerde semester, hvor du for alvor får afprøvet din teoretiske viden i praksis og får en smagsprøve på jobbet, der snart venter dig.

Femte semester

På dit femte og sidste semester modtager du først undervisning i tre forskellige fag, og herefter er du klar til at afslutte din uddannelse med dit afsluttende afgangsprojekt.

Ansøgning og adgangskrav

Adgangskrav til Sundhedsadministrativ koordinator 

Kvote 1

For at søge optagelse på uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator gennem kvote 1 skal du have en af følgende eksamener:

  • Studentereksamen (STX)
  • Højere forberedelseseksamen (HF)
  • Højere handelseksamen (HHX)
  • Højere teknisk eksamen (HTX)
  • Gymnasialt indslusningskursus for fremmedsprogede (GIF)
  • Studiekompetencegivende eksamen i forbindelse med erhvervsuddannelse (EUX)

Og du skal have bestået Engelsk C og enten erhvervsøkonomi C eller matematik C eller virksomhedsøkonomi C.

Kvote 2

For at søge optagelse på uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator gennem kvote 2 skal du have en af følgende eksamener:

Gymnasial uddannelse (STX, HF, HHX, HTX, GIF) eller EUX med engelsk C og enten erhvervsøkonomi C eller matematik C eller virksomhedsøkonomi C.

eller

Relevant erhvervsuddannelse: 

  • Generel kontoruddannelse
  • Kontoruddannelse (med specialer)
  • Social- og sundhedsassistent 

eller

Anden erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed med engelsk C og enten erhvervsøkonomi C eller matematik C eller virksomhedsøkonomi C.

eller

Kvalifikationer der efter en individuel kompetencevurdering kan sidestilles med de fastsatte adgangskrav.

De specifikke adgangskrav skal være beståede.

UC SYD
Degnevej 16
6705 Esbjerg Ø

UC SYD - for de studerende, samfundet og fremtiden

UC SYD er den største uddannelsesinstitution i Sydjylland. En vigtig vidensinstitution, et samlingspunkt for landsdelen. Vi har 14 professionsbacheloruddannelser, enkelte erhvervsuddannelser og korte videregående uddannelser. Vi udbyder en lang række videreuddannelser og bedriver udvikling og forskning inden for pædagogik, sundhed, og...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret