Erhvervsakademiuddannelse

Sundhedsadministrativ koordinator

UC SYD, i Esbjerg (+1 lokationer)
Længde
2,5 år
Heltid/deltid
Heltid/deltid
Næste startdato
august 2024 (+2 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Længde
2,5 år
Heltid/deltid
Heltid/deltid
Næste startdato
august 2024 (+2 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside

Fremragende Studievejledning

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende studievejledning.

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Startdato

Vælg mellem 2 startdatoer

august 2024

  • Holdundervisning
  • Esbjerg

august 2024

  • Holdundervisning
  • Haderslev

Hvorfor vælge UC SYD?

Du er tæt på din underviser og dine medstuderende

Du får gode jobmuligheder

Du gør en forskel for andre mennesker

Om uddannelsen

Bliv sundhedsadministrativ koordinator

Bliv sundhedsadministrativ koordinator

Skab kvalitet i den sundhedsadministrative praksis.

Er du god til at samarbejde med mennesker? Og trives du samtidig med struktur og overblik? Så kan du kombinere begge dele som sundhedsadministrativ koordinator.

Vi har brug for at være i trygge og professionelle hænder i sundhedsvæsenet. Det er uanset, om vi blot skal til et simpelt besøg hos lægen, er indlagt som patient på sygehuset eller er i et komplekst genoptræningsforløb fra vores hjem. Vi skal vide, at alle forstår vores situation, kender vores journal, giver både os og vores pårørende de nødvendige informationer og husker at få taget de rigtige prøver og sendt os videre til de rette. Her spiller du som sundhedsadministrativ koordinator en nøglerolle.

Du sikrer kvalitet i opgaveløsningen.
Som sundhedsadministrativ koordinator er du med til at skabe sammenhængende forløb for patienter og borgere. Det kræver et godt samarbejde med de sundhedsprofessionelle kollegaer og en grundig forståelse af den administrative understøttelse, som sikres igennem god planlægning, dokumentation og opfølgning på kvalitet.

Som sundhedsadministrativ koordinator vil dine opgaver spænde vidt. Du kan f.eks. komme til at varetage opgaver som f.eks. sags- og journalbehandling, kontakt med borgere og patienter, databehandling, administrative- koordinerende og planlægningsmæssige opgaver.

Fra lægesekretær til sundhedsadministrativ koordinator
Uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator har erstattet det, vi tidligere kendte som ’lægesekretær’. Men i dag skal du ikke være lægens sekretær. Du skal kunne møde borgeren i øjenhøjde, løse bagvedliggende administrative opgaver og samarbejde med andre sundhedsprofessionelle som f.eks. læger, sygeplejersker og sundhedsassistenter. Derfor skal du være god til mødet med mennesker, til at forstå deres patientperspektiv og til at løse administrative opgaver med stort overblik og struktur.

Uddannelsens opbygning


2,5 år med 9 måneder i praktik
Det tager 2,5 år at blive sundhedsadministrativ koordinator. Det vil sige, at uddannelsen varer fem semestre af et halvt års varighed.

Første semester
Allerede på dit første semester skal du i praktik, efter du har gennemført dine tre første fag. Fagene giver dig den allerførste faglige forståelse af arbejdet som administrativ koordinator. Med dit tidlige praktikforløb får du hurtigt koblet praktisk erfaring sammen med din teoretiske forståelse, og du kan også på dine næste semestre drage paralleller mellem teorien og dit tidlige indblik i praksis.

Andet og tredje semester
På dit andet og tredje semesterudbygger du din viden om bl.a. administrative flows, sammenhænge i patientforløb, jura, data, fysiske og psykiske sygdomme og konflikthåndtering. Du arbejder på at tilegne dig konkrete grundlæggende færdigheder og kompetencer, som du skal bruge i din praksis som sundhedsadministrativ koordinator.

Fjerde semester
Det ruster dig alt sammen til dit praktikforløb på fjerde semester, hvor du for alvor får afprøvet din teoretiske viden i praksis og får en smagsprøve på jobbet, der snart venter dig.

Femte semester
På dit femte og sidste semester modtager du først undervisning i tre forskellige fag, og herefter er du klar til at afslutte din uddannelse med dit afsluttende afgangsprojekt.

Små hold med tætte relationer
Hos os får du holdundervisning i klasselokaler, hvor undervisningen foregår i en dialog mellem dig, dine medstuderende og underviseren.

Du kommer til at lære gennem praksisøvelser, gruppearbejde, oplæg og dialog. Og så har underviserne en tæt relation til praksisfeltet, så de kan give dig den bedste viden og det skarpeste indblik i den virkelighed, du selv kommer ud i.

Ansøgning og adgangskrav

Der er studiestart på uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator en gang om året. Der er studiestart i slutningen af august.

På uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator optager vi 50 procent i kvote 1 og 50 procent i kvote 2.

Job og karriere

Bliv ansat i det regionale, kommunale eller private sundhedsområde
Du vil blive ansat som sundhedsadministrativ koordinator, og dine arbejdsopgaver vil spænde bredt over bl.a. kontakt med borgere og koordinering af patientforløb, sags- og journalbehandling samt udførelsen af administrative opgaver i dialog med f.eks. læger, sygeplejersker og ledelse.

Du kan arbejde både i det offentlige og i det private. Det kan eks. være på offentlige regionale sygehuse og klinikker og i det kommunale sundheds- og omsorgsområde, eller hos private praktiserende læger, på private sygehuse eller i andre private sundhedspraksisser f.eks. hos fysioterapeuter eller kiropraktorer.

Økonomi

Udgifter til litteratur
Du skal på hvert semester regne med, at der er udgifter til litteratur. Udgifterne kan variere meget fra semester til semester og afhænger også af, om du eks. kan købe noget af litteraturen brugt.

Husk at søge SU, hvis du er SU-berettiget
Som studerende på en professionsbacheloruddannelse eller erhvervsakademiuddannelse har du mulighed for at søge Statens Uddannelsesstøtte (SU) til dit uddannelsesforløb. Du kan tidligst søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra. Har du for eksempel ret til SU fra september, kan du tidligst søge fra den 1. august.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Sundhedsadministrativ koordinator
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
UC SYD
Degnevej 16
6705 Esbjerg Ø

UC SYD - for de studerende, samfundet og fremtiden

UC SYD er den største uddannelsesinstitution i Sydjylland. En vigtig vidensinstitution, et samlingspunkt for landsdelen. Vi har 14 professionsbacheloruddannelser, enkelte erhvervsuddannelser og korte videregående uddannelser. Vi udbyder en lang række videreuddannelser og bedriver udvikling og forskning inden for pædagogik, sundhed, og...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret