Viborg - Danmarks 7. bedste studieby 2024

Viborg sikrer sig i 2024 en placering som nummer syv på listen over Danmarks bedste studiebyer. Et hop op ad stigen, der gør at de nu ligger én placering højere end sidste år.

Viborg er Danmarks 7. bedste studieby i 2024

Viborg har i år sikret sig en stolt placering som nummer syv på listen over Danmarks bedste studiebyer. En placering, der afspejler byens fremragende sociale miljø og akademiske tilbud.

Med top tre placeringer i både faglighed og socialt miljø, demonstrerer Viborg en uovertruffen evne til at tilbyde et støttende og stimulerende miljø for studerende.


Igen i år kårer studentum.dk årets studieby, hvor Viborg lander på en flot 7. plads. Viborg gør sig blandt andet bemærket på parametre som 'Faglighed', 'Socialt Miljø' og 'Transport', som hver især er vigtige parametre for unge mennesker, når de skal vælge deres kommende studieby.

Læs med her og lad dig inspirere af nogle af de ting, Viborg har at byde på.

Fakta om Viborg:

Antal indbyggere i kommunen: 97.472

Antal barer og caféer: 73

Gennemsnitlig husleje: 76 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 305

Dine uddannelsesmuligheder i Viborg

I Viborg kommune finder du en række forskellige uddannelsesmuligheder, der både tæller gymnasiale uddannelser, erhvervsuddannelser og videregående uddannelser. Dine uddannelsesmuligheder i Viborg er derfor gode, og du finder uddannelser indenfor en lang række uddannelsesområder, der hver især hjælper dig godt på vej i dine karrieredrømme.

Vil du vide mere om dine muligheder for uddannelse i Viborg? Her ser du nogle få eksempler på nogle af de uddannelsesinstitutioner, du finder i studiebyen:

🎓 Erhvervsakademi Dania 

🎓 SOSU STV 

🎓 VIA University College 

🎓 Maskinmesterskolen 

Viborgs studerende nyder godt af byens stærke akademiske programmer og et levende socialt miljø, hvilket placerer byen i toppen for både faglighed og socialt miljø. Disse elementer er afgørende for byens evne til at tiltrække og fastholde studerende, der søger en uddannelse, der balancerer det akademiske liv med et rigt socialt liv. 

I Viborg er der ikke kun fremragende uddannelsesmuligheder, men også gode chancer for at integrere sig i det lokale erhvervsliv. Kommunen fremmer et tæt samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet, hvilket sikrer praksisnære uddannelser, der er direkte koblet til de nuværende og fremtidige behov i erhvervslivet. Denne tilgang garanterer relevans og aktualitet i de uddannelser, der tilbydes, til gavn for både studerende og virksomheder. 

Find din uddannelse i Viborg her

Viborg: En karriereby med gode muligheder

Viborg er ikke blot en by med stærke akademiske tilbud, men også et knudepunkt for karrieremuligheder gennem initiativet "Karriereby Viborg".

Dette program sikrer en nem overgang mellem uddannelse og arbejdsliv, understøttet af byens tilgængelighed til over 5.000 jobmuligheder.

Skulle det ideelle job befinde sig uden for byens grænser, er Viborgs effektive transportinfrastruktur, der er rangeret som ottende bedst, en garanti for, at beboerne nemt kan pendle, hvilket bekræfter byens appel som et centralt sted at bo og arbejde.

Viborg: Et trygt hjem for studerende

Byen byder velkommen med åbne arme og en boliggaranti, der sikrer at du har et sted at bo, når du starter din uddannelse. Med Viborgs placering som nummer otte på listen over 'Billige boliger', kan du også nyde godt af rimelige lejepriser.

Dette giver dig økonomisk frihed til at udforske byen og dens mange tilbud uden at bekymre dig om huslejen, hvilket gør det lettere at nyde studielivet til fulde.

Se hvordan Viborg klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Faglighed #3
Socialt miljø #3
Transport #8
Karriere #28
Studiejobs #16
Billig bolig #8
Kultur, sport og fritid #19
Uddannelsesmuligheder #17
Tryghed #9
Byliv #23


Find din uddannelse i Viborg her


Annoncer