Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

årets studieby - sport og fritid

Her finder du bedste sports- og fritidsaktiviteter

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Bruger du også sport til at lade op og få fornyet energi? Udover, at motion er godt for vores krop og sundhed, så bringer sport os sammen, og vi får mere energi til at komme igennem hverdagen, når vi husker at bevæge os! Her kan du se listen over danske studiebyer med gode sports- og fritidsaktiviteter.

På studentum.dk har vi foretaget en landsdækkende undersøgelse blandt unge i Danmark for at blive klogere på, hvad der er vigtigt, når det kommer til dit valg af kommende studieby.

Undersøgelsen viser, at 17% af respondenterne vægter 'Mulighed for at dyrke sport' som et vigtigt parameter, fordi det er én af de måder, vi er sammen med vores venner på og samtidig skaber det et frirum fra studierne, hvor du kan slå hovedet fra og få pulsen op. Vi har derfor kigget nærmere på, hvilke byer der har det største budget pr. indbygger til sports- og fritidsaktiviteter, og hvilke muligheder du kan benytte dig af som studerende i byen.

Studiebyerne rangeret efter sports- og fritidsmuligheder: 

1. Herning

2. Aarhus

3. Skive

4. Silkeborg

5. Roskilde

6. Lyngby

7. Aalborg

8. Odense

9. Randers

10. Kolding

Herning: Fra holdsport til para-atletik

Herning lander på en 1. plads med et budget på 1752 kr. pr. indbygger til sports- og fritidsaktiviteter i byen. Det er suverænt den by i Danmark med det højeste budget afsat til sport og fritid med næsten 200 kr. mere pr. indbygger and 2. pladsen, Aarhus. I Herning finder du et bredt og varieret udbud inden for forskellige sportsgrene, men ikke nok med det - Herning har også markeret sig ved at tilbyde suveræne muligheder inden for elitesport og para-atletik.

I Herning finder du ét af Danmarks største sportscentre og idrætsanlæg, Herning Sportscenter, hvor du kan dyrke et hav af forskellige idrætsaktiviteter som fx badminton, boksning, tennis, gymnastik, volleyball, taekwondo og meget andet. Herning har også slået sig op på at tilbyde gode muligheder inden for sport og idræt til unge, der lider af et fysisk handicap. Det gælder blandt andet RaceRunning, hvor du i Herning kan træne på både motions- og eliteniveau i den lokale klub DHIF. 

Dyrker du sport på højt plan, så er Herning den helt rette studieby for dig! I Herning finder du en række elitehold inden for forskellige sportsgrene fx fodbold og håndbold, hvor FC Midtjylland ligger i spidsen i begge ligaer eller ishockey, hvor mestrene Herning Blue Fox holder til. I Herning er du således garanteret moderne faciliteter, kvalificeret træning og gode udviklingsmuligheder, hvis du dyrker elitesport inden for én af tre sportsgrene. 

Læs mere om Herning her

Aarhus: Dyrk sport til vands, til lands og til højs

Aarhus ryger direkte ind på en 2. plads over byer med gode sports- og fritidsfaciliteter med et årligt budget på 1559 kr. pr. indbygger. Som Danmarks anden største by, har byen også et væld af gode motions- og fritidsmuligheder for unge, og det gælder alt fra løbetræning og mountainbiking til klatring, sejlads og selvfølgelig fodbold og håndbold i Danmarks bedste ligaer. 

Klatring er det helt nye, hvis du spørger de unge studerende i Aarhus. Det foregår blandt andet i Bison Boulders, som er et nyt klatrecenter med indendørs klatrebaner til alle niveauer. Klatring er for dig, der elsker både adrenalin og styrketræning. 

Aarhus er hjemmebane for fodboldholdet AGF, som holder til ude ved Ceres Arena. Her kan du enten bruge en søndag med vennerne på stadion, hvor du hepper på hjemmebaneholdet, eller du kan bruge Ceres Arena resten af ugens dage til personlig træning og motion. 

Havnebadet i Aarhus, der ikke er mere end et par år gammelt, er blevet et af de helt store forsamlingssteder blandt unge i Aarhus. Her kan du bade hele året rundt og - særligt populært i vintersæsonen - kan du også benytte dig af saunaen, efter du har været i det kolde gus. Ved siden af havnebadet er der en række andre populære sportsfaciliteter. Det gælder blandt andet Beach Volley-området eller kabelbanen, hvor du kan stå på wakeboard. 

Læs mere om Aarhus her

Silkeborg: Danmarks Outdoor Hovedstad

På listen over studiebyer med gode sports- og fritidsfaciliteter, finder du Silkeborg på en fjerdeplads med et årligt budget på 1500 pr. Indbygger til sport- og fritidsaktiviteter i byen. 

Silkeborg er placeret i naturskønne grønne områder med Silkeborgskovene, Silkeborg Søerne og Gudenåen, der omgiver byen. Silkeborgskovene er en del af Danmarks største skovområde, og skoven løber lige ned til søen og åen, hvor du kan fiske, sejle i kajak eller leje kanoer. De store grønne områder gør Silkeborg til et ideelt sted for et bredt udvalg af sports- og fritidsaktiviteter, og spørger du byens egne indbyggere, kalder de Silkeborg for 'Danmarks Outdoor Hovedstad'.

Udover den smukke natur, der kendetegner og omgiver Silkeborg, så er byen også kendt for en lang historie indenfor bilhandel og industri. Det betyder, at der har været en del nedlagte industrielle anlæg og bilhaller i Silkeborg, som i dag er renoveret, og nu bruges som idrætsanlæg til både fitness og crossfit. Det gælder blandt andet Papirfabrikken, som rummer byens største fitnesscenter eller industrikvarteret ved Gødvad, hvor de unge crossfit-entusiaster holder til. De rå lokaler er ideelle til både crossfit og boksning, og du kan både træne hverdag og weekend.

Læs mere om Silkeborg her


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 27 apr 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2019.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2020.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studierbyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Byernes omdømme

Vil du gerne studere i en studieby med et godt omdømme? Her kan du se listen over de byer, der er blevet nævnt mest i medierne. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-05-2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en velfortjent 10. plads. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Årets Studieby 2020: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 13-05-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Here are top 10-best student cities in Denmark

Are you debating where to study your bachelor’s or master’s degree? Are you having trouble deciding where to study and what city suits your needs and lifestyle best? Then look no further. Here at Studentum.dk we have ranked Denmark's best student cities to help you make the right choice, when choosing your future place of study. Copenhagen, the nation's capital, took our top spot!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Årets Studieby 2020: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2020? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere