årets studieby - Herning
01 maj 2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Herning på en solid fjerdeplads. Herning scorer blandt andet højt på parametre som 'Tryghed', 'Billig bolig' og  'Gode muligheder for sports- og fritidsaktiviteter', som ligeledes er nogle af de kriterier, der vægter højt, når det kommer til unges valg af kommende studieby. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor du bør overveje at læse din uddannelse i Herning! 

Fakta om Herning:

Antal indbyggere: Ca. 89.000

Antal frivillige foreninger: 1.841

Antal barer og caféer: 166

Gennemsnitlig husleje: 70 kr./kvm

Antal studiejobs årligt: 312

Herning: Bedst, når det gælder sports- og fritidsaktiviteter

Herning kommer ind på en førsteplads, når det gælder studiebyer med det største budget til sports- og fritidsaktiviteter pr. indbygger. Selvom Herning er kendt for sine elitehold i blandt andet fodbold og ishockey, så prioriterer byen også bredden. I Herning har du mulighed for at dyrke sportsgrene som badminton, tennis, håndbold, fodbold, fitness, svømning og volleyball på alle niveauer. Derudover er der også mulighed for en masse vandsportsaktiviteter som f.eks. vandski og Wakeboard på de mange omkringliggende søer. 

Herning har utrolig mange sportsmuligheder både på og uden for studiet, da der både er flere fodboldklubber i Herning, flere fitnesscentre og samtlige sportsaktiviteter og hobbyer, du kan tilmelde sig. Det handler alt sammen om, hvad du er til.

- Caroline, studerende i Herning

Hvis du er mere til at koble af med aktiviteter, der ikke får pulsen op på max, så har du også mulighed for at tage forbi nogle af Hernings - og Danmarks bedste - fiskesøer, vandløb og åer. Find din indre friluftsmand frem, saml et par venner og nyd den rene luft, mens I smider snøren i vandet. Er golf mere dig, så kan du lufte køllerne for helt ned til 150 kr. på en 9-huls bane, eller hvis du er mere erfaren, så søg om medlemsskab i Herning golfklub. 

Herning Blue Fox: Danmarks mest vindende ishockeyklub

Interesserer du dig for ishockey, så ved du uden tvivl, hvem Herning Blue Fox er. Herning Blue Fox er nemlig Danmarks mest vindende ishockeyklub og samler hele Herning, når der er hjemmekamp på KVIK Arena. Hvis du brænder for ishockey, kan du blive en del af Herning Hockey Akademi, der, ligesom FC Midtjyllands Fodboldakademi, sørger for, at du kan færdiggøre en uddannelse samtidig med, at du spiller ishockey på professionelt plan. 

Læs mere om sports- og fritidsaktiviteter i Herning her

Herning: Mere end blot Jyske Bank Boxen!

En omdømmeanalyse udarbejdet af Gallup viser, at de fleste danskere forbinder Herning med oplevelser og events, og karakteriserer byen ved at have gode muligheder for kunst- og kulturoplevelser. Og det er med god grund - netop kultur og oplevelser er nemlig én af Hernings spidskompetencer! De mange kulturtilbud og events gør, at byen summer af liv, og du er aldrig er i tvivl, når én af de store popstjerner er på besøg. 

Det første mange tænker på, når de hører bynavnet Herning er nok også Jyske Bank Boxen, der gennem årene har tiltrukket flere af verdens allerstørste artister og sportsbegivenheder. Boxen i Herning har blandt andet haft besøg af internationale stjerner som Prince, Ed Sheeran og Madonna og skabt rammerne for VM i håndbold og VM i ishockey. Jyske Bank Boxen er dog blot en del af MCH-koncernen, der også tæller MCH Messecenter Herning, MCH Herning Kongrescenter og MCH Arena, hvilket gør det til skandinaviens største oplevelsescenter, der hvert år har 356 arrangementer og mere end 1 mio. besøgende om året.

Hvis du vil være ægte herningsgenser, så skal du høre ulvehylene på MCH Arena, der er hjemsted for Hernings absolutte stolthed, FC Midtjylland. Ulvene er i sit livs topform og kunne i 2018/19 løfte pokalen for første gang og i 2017/18 kalde sig for danske mestre, da de vandt Superligaen. 

Men det er langt fra alle arrangementer, der finder sted i MCH. Du finder også et hav af teaterscener og museer i Herning. Hvis du interesserer dig for teater, så er Team Teatret i Herning et besøg værd! Går du mere op i kunst, så sving vejen forbi Tekstilmuseet, HEART (Herning Museum of Contemporary Art) eller Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum.


Herning: Gode muligheder for at finde en billig bolig

Vil du som studerende gerne bo i en leje- eller ejerlejlighed, studie- eller ungdomsbolig, i et nyt- eller ældre byggeri? Lige meget, hvilke præferencer du har for din studiebolig, så finder du det i Herning.  

Især ift. studie- og ungdomsboliger finder du et stort udvalg i Herning. Herning råder over mere end 1000 studieboliger, hvor mere end 100 af studieboligerne er nyere boliger, der ligger centralt placeret i byen. Hvis du hellere vil bo i et område, hvor der er et specielt studiemiljø, så har Herning også områder, der kun består af studieboliger fx omkring TEKO (VIA Design). 

Bor du på nuværende tidspunkt mere end 30 km. væk fra dit drømmestudie i Herning, så har du endda fortrinsret til en studiebolig i byen.

Du kan læse mere om studieboliger i Herning her


Dine studiemuligheder i Herning

Vil du vide mere om dine studiemuligheder i Herning? Vi har skabt overblik til dig over byens uddannelsesinstitutioner her:

Se hvordan Herning klarede sig i undersøgelsen

Studieby

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Herning


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 01 maj 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 02-02-2022

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en velfortjent 10. plads. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 04-06-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

Læs mere
Sidst opdateret 06-05-2020

Copenhagen: Denmark’s best student city 2020

Are you considering studying in Copenhagen? Then you have made a good decision! Copenhagen has been crowned the best student city in Denmark in a survey conducted by studentum.dk.

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Here are top 10-best student cities in Denmark

Are you debating where to study your bachelor’s or master’s degree? Are you having trouble deciding where to study and what city suits your needs and lifestyle best? Then look no further. Here at Studentum.dk we have ranked Denmark's best student cities to help you make the right choice, when choosing your future place of study. Copenhagen, the nation's capital, took our top spot!

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2023

Drømmer du om, at din kommende studieby byder på gode transportmuligheder og gode muligheder for studiejob og fremtidig karriere? Så kan vi anbefale dig at rette blikket mod det jyske. Nærmere bestemt kan du rette blikket mod Aarhus - Årets studieby 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Aalborg - Danmarks 3. bedste studieby i 2023

Lyder gode transport- og karrieremuligheder samt et aktivt byliv og smuk natur for godt til at være sandt? Så har vi rigtig gode nyheder - du får nemlig alt dette, og mere til, med Aalborg som din studieby. Læs videre her hvis det lyder som noget for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Sønderborg - Danmarks 9. bedste studieby 2023

Sønderborg beholder sin plads som den 9.bedste studieby i Danmark, og er altså en del af de 10 allerbedste byer at studere i, i Danmark. Læs med i artiklen og bliv klogere på hvorfor de studerende elsker at tage deres uddannelse her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Vejle - Danmarks 7. bedste studieby i 2023

Vægter du et levende og pulserende byliv, gode muligheder for studiejob og gode karrieremuligheder efter endt uddannelse højt, når du undersøger, hvilken by der skal danne rammerne for din studietid? Så er Vejle muligvis den helt rigtige studieby for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

København - Danmarks 2. bedste studieby i 2023

Drømmer du om at studere i Danmarks hovedstad, København? En by, der byder på et livligt byliv og som samtidig stiller en masse spændende karrieremuligheder til rådighed. Så kan du med fordel overveje om København skal være din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Viborg - Danmarks 8. bedste studieby i 2023

Høj faglighed, forholdsvis billige boliger, gode transportmuligheder og en by, hvor det er trygt at færdes. Er disse ting vigtige for dig, og er det også det, du gerne vil kunne associere din kommende studieby med? Så bør du kigge i retning af Viborg.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2023

Drømmer du om at studere i en by, der tilbyder alt hvad en studerende kunne ønske sig? Odense er kendt for sin studievenlige atmosfære, dens gode muligheder for at få et studiejob og den livlige byliv. Odense er i år kåret som Danmarks 4. bedste studieby. Læs mere om Odense her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Esbjerg - Danmarks 6. bedste studieby i 2023

Søger du en studieby hvor der er plads til både en rolig og nærværende hverdag, men også gode muligheder for en masse fritidsaktiviteter? Så skal du ikke søge længere! Vi har nemlig samlet alle de gode grunde til at Esbjerg lander på en 6. plads i Årets Studieby 2023. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-04-2023

Herning - Danmarks 10. bedste studieby 2023

Herning kommer med i top 10 blandt de bedste studieby i Danmark i 2023, og er altså en del af de bedste danske byer at studere i. I denne artikel bliver du klogere på alt om Herning som studieby – så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Svendborg: Danmarks 5. bedste studieby 2023

Svendborg indtager en flot 5. plads som en af de bedste byer at studere i, og det er bestemt ikke svært at forstå hvorfor byen er et strålende sted at tage sin uddannelse i. Læs mere i artiklen om de parametre byen scorer højt på.

Læs mere