Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

årets studieby - Herning

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Herning på en solid fjerdeplads. Herning scorer blandt andet højt på parametre som 'Tryghed', 'Billig bolig' og  'Gode muligheder for sports- og fritidsaktiviteter', som ligeledes er nogle af de kriterier, der vægter højt, når det kommer til unges valg af kommende studieby. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor du bør overveje at læse din uddannelse i Herning! 

Fakta om Herning:

Antal indbyggere: Ca. 89.000

Antal frivillige foreninger: 1.841

Antal barer og caféer: 166

Gennemsnitlig husleje: 70 kr./kvm

Antal studiejobs årligt: 312

Herning: Bedst, når det gælder sports- og fritidsaktiviteter

Herning kommer ind på en førsteplads, når det gælder studiebyer med det største budget til sports- og fritidsaktiviteter pr. indbygger. Selvom Herning er kendt for sine elitehold i blandt andet fodbold og ishockey, så prioriterer byen også bredden. I Herning har du mulighed for at dyrke sportsgrene som badminton, tennis, håndbold, fodbold, fitness, svømning og volleyball på alle niveauer. Derudover er der også mulighed for en masse vandsportsaktiviteter som f.eks. vandski og Wakeboard på de mange omkringliggende søer. 

Herning har utrolig mange sportsmuligheder både på og uden for studiet, da der både er flere fodboldklubber i Herning, flere fitnesscentre og samtlige sportsaktiviteter og hobbyer, du kan tilmelde sig. Det handler alt sammen om, hvad du er til.

- Caroline, studerende i Herning

Hvis du er mere til at koble af med aktiviteter, der ikke får pulsen op på max, så har du også mulighed for at tage forbi nogle af Hernings - og Danmarks bedste - fiskesøer, vandløb og åer. Find din indre friluftsmand frem, saml et par venner og nyd den rene luft, mens I smider snøren i vandet. Er golf mere dig, så kan du lufte køllerne for helt ned til 150 kr. på en 9-huls bane, eller hvis du er mere erfaren, så søg om medlemsskab i Herning golfklub. 

Herning Blue Fox: Danmarks mest vindende ishockeyklub

Interesserer du dig for ishockey, så ved du uden tvivl, hvem Herning Blue Fox er. Herning Blue Fox er nemlig Danmarks mest vindende ishockeyklub og samler hele Herning, når der er hjemmekamp på KVIK Arena. Hvis du brænder for ishockey, kan du blive en del af Herning Hockey Akademi, der, ligesom FC Midtjyllands Fodboldakademi, sørger for, at du kan færdiggøre en uddannelse samtidig med, at du spiller ishockey på professionelt plan. 

Læs mere om sports- og fritidsaktiviteter i Herning her

Herning: Mere end blot Jyske Bank Boxen!

En omdømmeanalyse udarbejdet af Gallup viser, at de fleste danskere forbinder Herning med oplevelser og events, og karakteriserer byen ved at have gode muligheder for kunst- og kulturoplevelser. Og det er med god grund - netop kultur og oplevelser er nemlig én af Hernings spidskompetencer! De mange kulturtilbud og events gør, at byen summer af liv, og du er aldrig er i tvivl, når én af de store popstjerner er på besøg. 

Det første mange tænker på, når de hører bynavnet Herning er nok også Jyske Bank Boxen, der gennem årene har tiltrukket flere af verdens allerstørste artister og sportsbegivenheder. Boxen i Herning har blandt andet haft besøg af internationale stjerner som Prince, Ed Sheeran og Madonna og skabt rammerne for VM i håndbold og VM i ishockey. Jyske Bank Boxen er dog blot en del af MCH-koncernen, der også tæller MCH Messecenter Herning, MCH Herning Kongrescenter og MCH Arena, hvilket gør det til skandinaviens største oplevelsescenter, der hvert år har 356 arrangementer og mere end 1 mio. besøgende om året.

Hvis du vil være ægte herningsgenser, så skal du høre ulvehylene på MCH Arena, der er hjemsted for Hernings absolutte stolthed, FC Midtjylland. Ulvene er i sit livs topform og kunne i 2018/19 løfte pokalen for første gang og i 2017/18 kalde sig for danske mestre, da de vandt Superligaen. 

Men det er langt fra alle arrangementer, der finder sted i MCH. Du finder også et hav af teaterscener og museer i Herning. Hvis du interesserer dig for teater, så er Team Teatret i Herning et besøg værd! Går du mere op i kunst, så sving vejen forbi Tekstilmuseet, HEART (Herning Museum of Contemporary Art) eller Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum.


Herning: Gode muligheder for at finde en billig bolig

Vil du som studerende gerne bo i en leje- eller ejerlejlighed, studie- eller ungdomsbolig, i et nyt- eller ældre byggeri? Lige meget, hvilke præferencer du har for din studiebolig, så finder du det i Herning.  

Især ift. studie- og ungdomsboliger finder du et stort udvalg i Herning. Herning råder over mere end 1000 studieboliger, hvor mere end 100 af studieboligerne er nyere boliger, der ligger centralt placeret i byen. Hvis du hellere vil bo i et område, hvor der er et specielt studiemiljø, så har Herning også områder, der kun består af studieboliger fx omkring TEKO (VIA Design). 

Bor du på nuværende tidspunkt mere end 30 km. væk fra dit drømmestudie i Herning, så har du endda fortrinsret til en studiebolig i byen.

Du kan læse mere om studieboliger i Herning her


Dine studiemuligheder i Herning

Vil du vide mere om dine studiemuligheder i Herning? Vi har skabt overblik til dig over byens uddannelsesinstitutioner her:

Se hvordan Herning klarede sig i undersøgelsen

Studieby

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Herning


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen


Annoncer