Vis studentum.dk som: Mobile
Årets studieby - transportmuligheder

Årets studieby 2021: Bedste transportmuligheder

Er det vigtigt for dig at kunne komme nemt til din uddannelse? For mange studerende er det en egentlig overvejelse, hvordan ens daglige transport til drømmestudiet kommer til at være. I vores brugerundersøgelse vægter studerende faktisk gode transportmuligheder som det 3. vigtigste parameter, når de skal vælge en by at studere i.

420.000 studerende fragter sig nemlig hver dag fra deres hjem til deres uddannelse, og det kræver en god infrastruktur i byen. Derfor har vi selvfølgelig undersøgt mulighederne for offentlig transport i de danske studiebyer.

Det kan dog være udfordrende at sammenligne de forskellige byer, fordi mange parametre spiller ind, når man skal vurdere hvad der er gode transportmuligheder. I København kører 5C-bussen hver 5. minut, og i Skive er der kun 142 stoppesteder, og det kan være svært at tage højde for alle punkter. Vi har alligevel undersøgt transportmulighederne i alle de danske studiebyer, og herunder kan du se rækkefølgen for de byer med den bedste kollektive transport:


1. Aalborg

2. Aarhus

3. Bornholm

4. Odense

5. Vejle

6. Esbjerg

7. Randers

8. Kolding

9. København

10. Sønderborg


Aalborg - nye tiltag for dig som studerende

Aalborg kommune har indtaget førstepladsen for den studieby med de bedste transportmuligheder. Det er studiebyen med flest stoppesteder, nemlig 1180 i hele kommunen. For studerende er det væsentligt hvordan den kollektive trafik er med til at få byen til at hænge sammen, og i Aalborg er der er et super godt trafiknet helt fra Nytorv til Universitetet.

Derudover gør byen også meget for at nytænke og optimere transportmulighederne, også for de studerende. Det gør de bl.a. med Aalborgs Plusbus - også kaldet BRT – som er en højklasset busforbindelse, som kommer til at køre på en 12 km lang strækning fra Væddeløbsbanen gennem midtbyen til Nyt Aalborg Universitetshospital.

Som mange andre studiebyer har Aalborg også fokus på at blive en endnu bedre cykelby, så de kan komme op på linje med København der pt. stadig ligger inde med titlen som verdens bedste cykelby. Inden for de seneste år er der iværksat en række indsatser, der skal motivere flere til at cykle. Der er fx blevet etableret cykelpendlerruter, hvor der langs ruten er adgang til luftpumper og andre servicefaciliteter. Det skal gøre det let og hurtigt at cykle på arbejde eller til sin uddannelse, fx via Universitetsruten - mellem Aalborg Midtby og AAU i Aalborg Øst.


Aarhus - et net af muligheder

Aarhus kommer på en flot andenplads, med hele 1114 stoppesteder i kommunen, og dermed ligger de rigtig flot i forhold til antallet af indbyggere. Med bybusser og Letbane er det nemt og hurtigt at komme rundt i Aarhus. Afstandene er korte, og Aarhus har et fintmasket net af busruter knyttet sammen med Letbanen, og det gør det nemt og hurtigt for dig at komme rundt i byen.

Det er også super nemt at komme til Aarhus Universitet gennem den kollektive trafik, hvor der ligger flere stoppesteder rundt om området.

Derudover er også Aarhus attraktiv at cykle i for de studerende. I 2017 blev der iværksat en cykelhandlingsplan, med det formål at gøre det endnu federe at cykle i Aarhus ved at sikre de rette fysiske rammer og fremme en god cykelkultur.

Derfor er også Aarhus alt i alt en god studieby at bevæge sig rundt i, men både god kollektiv trafik og gode cykelruter.

Bornholm med i toppen

Bornholm er måske ikke det mest oplagte valg som studiested for mange unge, men faktisk har øen rigtig meget at byde på. Med udgangspunkt i Rønne har Bornholm nemlig 970 stoppesteder, og derudover er der en lang række vinkezoner, hvor man altid kan få buschaufføren til at stoppe. Vi har selvfølgelig ikke kunne tage med, hvor mange gange der kommer en bus forbi i timen, men heldigvis for de studerende på Bornholm er de lokale også gode til at tage én med på vejen, hvis man stikker tomlen ud. 

Senest opdateret: 14 apr 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 14-04-2021

Årets Studieby 2021: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studierbyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 01-04-2021

Årets Studieby 2021: Byernes omdømme

Vil du gerne studere i en studieby med et godt omdømme? Her kan du se listen over de byer, der er blevet nævnt mest i medierne. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-04-2021

Årets Studieby 2021: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere
Sidst opdateret 14-04-2021

Årets Studieby 2021: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2021. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-04-2021

Årets Studieby 2021: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2021.

Læs mere
Sidst opdateret 14-04-2021

Årets Studieby 2021: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 14-04-2021

Årets Studieby 2021: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2021.

Læs mere
Sidst opdateret 14-04-2021

Årets Studieby 2021: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Esbjerg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2021

Tænker du at Esbjerg er den der afsidesliggende by der lugter af fisk? Så er du sikkert ikke den eneste. Men faktisk har Esbjerg utrolig meget at byde på som studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Here are top 10-best student cities in Denmark 2021

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. This year Aarhus, ‘The city of smiles’, took our top spot. See the list of top 10-best cities here.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Aalborg: Danmarks 2. bedste studieby 2021

Gode transportmuligheder, mange studiejobs, spændende uddannelser og et pulserende byliv gør Aalborg til den 2. bedste studieby i Danmark. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-04-2021

Sønderborg: Danmarks 9. Bedste studieby 2021

Vil du studere i en by, som både kan give dig boliggaranti, Danmarks mest internationale Campus og et stort netværk for unge? Så er Sønderborg måske den helt rigtige studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Randers: Danmarks 10. Bedste Studieby 2021

Forbinder du også Randers med Randers regnskove? Eller vidste du godt, at Randers var en af de bedste studiebyer i Danmark?

Læs mere
Sidst opdateret 28-04-2021

Årets Studieby 2021: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2021? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Bornholm: Danmarks 6. Bedste Studieby 2021

Bornholm, som landsdel, er nok ikke den traditionelle studiested, men den famøse solskinsø har faktisk rigtig meget at byde på, når det kommer til studerendes behov.

Læs mere
Sidst opdateret 03-05-2021

Årets Studieby 2021: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Odense: Danmarks 4. bedste studieby 2021

Vil du gerne studere i en by, hvor både faglighed, karrieremuligheder og infrastruktur er i rivende udvikling? Så kan Odense være noget for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Vejle: Danmarks 5. bedste Studieby 2021

Skal du til at studere, og er du i tvivl om hvor? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 03-05-2021

Aarhus - Denmark's best place to study 2021

Aarhus is the 2021 winner on Studentum.dk’s annual list of Denmark’s best cities to study in. Find out why right here!

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Kolding: Danmarks 8. Bedste studieby

På udkig efter en studieby fyldt med muligheder for både et sjovt studieliv men også for et spændende fritidsliv? Så er Kolding måske den rette studieby for dig! 

Læs mere