årets studieby - Aalborg

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på din kommende uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Vil du gerne studere i en by med fokus på de studerende, hvor det sociale fællesskab er i højsædet, og hvor du samtidig har gode muligheder for at finde et studiejob? Kig mod Nordens Paris, hvor du finder landets tredje bedste studieby - hvem ved, måske Aalborg er den ideelle studieby for dig! 

På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Aalborg på en sikker tredjeplads. Aalborg scorer blandt andet højt på parametre som 'Studiejobs', 'Byens omdømme' og 'Byliv', som ligeledes er nogle af de kriterier, der vægter højt, når det kommer til unges valg af kommende studieby. 

Fakta om Aalborg:

Antal indbyggere: Ca. 215.000

Antal frivillige foreninger: 4.757

Antal barer og caféer: 645

Gennemsnitlig husleje: 86 kr./kvm

Antal studiejobs årligt: 1181

Aalborg: En by i massiv udvikling

Hvis du ser 10-15 år tilbage, var der ikke mange, der havde forudset, at Aalborg i 2020 ville være Danmarks tredje bedste studieby. Aalborg har gennemgået en massiv udvikling indenfor det seneste årti - og særligt med henblik på at blive mere attraktiv for kommende studerende som dig. Der er investereret i nye studieboliger, fritidstilbud og læsesale, så der er gode faciliteter, som understøtter den faglige, men også personlige og sociale trivsel blandt unge. Den investering har været med til at sikre, at Aalborg i dag har udviklet sig til den ideelle studieby og kan konkurrere med storbyer som Aarhus og København, når det kommer til, hvor unge gerne vil læse deres uddannelse. 

Hvor der er udvikling, er der også muligheder, og det er noget, der smitter af på byens studerende. Der er blandt andet kommet langt flere studiejobs til de studerende i byen, som også er én af de kriterier unge vægter højt i forhold til valg af kommende studieby. Muligheden for at have studierelevant arbejde under uddannelse øger nemlig dine muligheder for at finde job, når du er færdiguddannet. Samtidig kan det være et stort plus for dig at koble teori fra studiet med relevant erhvervserfaring og eksempler fra den virkelige verden. 

Stigningen i antal af studiejobs kan være med til at fastholde de studerende i Aalborg efter endt uddannelse, fordi de allerede har været i job og skabt sig et professionelt netværk. 

Find en billig studiebolig i Aalborg

Boligræset er helt klart en af de ting, der skræmmer eller bekymrer mange unge, når det kommer til valg af kommende studieby. Med en stor konkurrence om studieboliger i landets største byer, gælder det først og fremmest om at være heldig at finde et værelse i en lejlighed eller på et kollegium med andre unge. Samtidig starter en ny tilværelse på SU, så det er også vigtigt at finde en bolig, hvor lejeudgifterne ikke tager hele budgettet, så der også er råd til andre leveomkostninger. Sammenlignet med storbyer som København og Aarhus, har du i Aalborg langt bedre muligheder for at finde en billig studiebolig. Faktisk er der over 3000 kroners forskel på en 40 kvadratmeter lejlighed i Aalborg og i København. Det betyder altså, at du kan få flere penge på kontoen, hvis du vælger at studere i Aalborg, fordi du kan spare penge på boligudgifterne til din lejebolig.

Hvis du gerne vil bo sammen med en masse unge, er der mange populære kollegier i Aalborg. Omkring Godsbanearealet og Vestbyen finder du størstedelen af byens kollegier blandt andet Kennedy Kollegiet, Boulevardkollegiet, Dannebrogskollegiet og Aalborg Erhvervskollegium. I Aalborg har du også Tag-over-hovedet-garanti, så du er sikret at finde en bolig inden studiestart. 

Find din studiebolig her

 

Gaden - ét unikt og lokalt fællesskab

Du kan ikke sige Aalborg, uden at du også kommer til at tænke på Gaden. Faktisk finder du i Aalborg Skandinaviens største festgade - og det siger ikke så lidt. Gaden er et samlingssted for hele byen, og der er både noget for dig, der foretrækker en øl med gode venner og for dig, der gerne vil fyre den af hele natten på en af byens klubber. 

Aalborg er ved at udvikle sig til en storby, hvor der er masser af liv i gaderne og et stort udbud af caféer og barer rundt om i byen. Samtidig kan du stadig mærke, at du er i provinsen, hvor den gennemgribende følelse af fællesskabet bryder igennem. Folk genkender hinanden på gaden, og det lokale fællesskab mærkes overalt i byen. 

Aalborg er for mig en studieby, som på den ene side er en storby med en masse muligheder, men på den anden side minder om en landsby med små hyggelige gader og med smil fra de mennesker, jeg møder. Når solen skinner i Aalborg, så er en gåtur igennem midtbyen og ved havnen en fantastisk aktivitet. Trods de mange bakker, så er det dog stadig nemt at cykle rundt til alt herunder fritidsaktiviteter og uddannelse.

- Emilie, jordemoderuddannelsen

Balancen mellem storby og provins er perfekt for dig, der søger en studieby i udvikling med masser af muligheder og potentiale, men samtidig leder efter et bredt fællesskab og involverende studiemiljø, hvor du kan skabe tætte relationer med dem, du læser med - både på og udenfor studiet. Aalborg Universitet er samlet på Campus i Aalborg Øst og mange af de studerende opholder sig generelt på de samme steder i byen, hvilket betyder, at de studerende kommer hinanden ved på en måde, som alle studiebyer ikke kan levere på samme måde. Det er blandt andet det, der gør Aalborg til en ideel studieby. 

Hvis du overvejer Aalborg som Studieby, så har studyaalborg.dk lavet en ny miniserie de kalder: AaLTID. Det er en virtuel byvandring, hvor de tager dig med rundt i byen, og du generelt kan se, hvordan det er et bo og studere i en by som Aalborg. Se miniserien lige her.  

Dine studiemuligheder i Aalborg

Vil du vide mere om dine studiemuligheder i Aalborg? Vi har skabt overblik til dig over byens uddannelsesinstitutioner her:

Se hvordan Aalborg klarede sig i undersøgelsen

Aalborg - Ranking i Årets studieby 2020

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Aalborg


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 09 nov 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 02-02-2022

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en velfortjent 10. plads. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 01-05-2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 04-06-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

Læs mere
Sidst opdateret 06-05-2020

Copenhagen: Denmark’s best student city 2020

Are you considering studying in Copenhagen? Then you have made a good decision! Copenhagen has been crowned the best student city in Denmark in a survey conducted by studentum.dk.

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Here are top 10-best student cities in Denmark

Are you debating where to study your bachelor’s or master’s degree? Are you having trouble deciding where to study and what city suits your needs and lifestyle best? Then look no further. Here at Studentum.dk we have ranked Denmark's best student cities to help you make the right choice, when choosing your future place of study. Copenhagen, the nation's capital, took our top spot!

Læs mere
Sidst opdateret 14-04-2021

Årets Studieby 2020: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere