Aalborg - Danmarks 2. bedste studieby i 2022

Aalborg fastholder sin position som den anden bedste studieby i Danmark 2022. Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i Aalborg og meget mere lige her!

Aalborg - Danmarks 2. bedste studieby i 2022

Hvis du forventer, at din kommende studieby rummer gode transportmuligheder, masser af studiejobs, et pulserende byliv og en masse aktiviteter, så bør du vende blikket mod Danmarks 2. bedste studieby - Aalborg.

Siden 2019 har Aalborg holdt sig i Top 3, når vi har kåret Årets studieby, og i år lander byen som den 2. bedste studieby i Danmark - en placering de dermed har formået at fastholde, da Aalborg ligeledes landede på en 2. plads i 2021. Den flotte placering skyldes blandt andet byens mange muligheder. Er du nysgerrig på, hvorfor Nordens Paris bibeholder deres 2. plads, og hvorfor de har været i Top 3 gennem de seneste fire år? Så læs med her.

Fakta om Aalborg:

Antal indbyggere:  221.114

Antal barer og caféer: 254

Gennemsnitlig husleje: 89 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 1098

Dine uddannelsesmuligheder i Aalborg

I uddannelsesbyen Aalborg finder du en bred vifte af videregående uddannelser, uanset om du leder efter bacheloruddannelser, kandidatuddannelser, erhvervsakademiuddannelser eller lignende. I byen finder du for eksempel følgende uddannelsesinstitutioner:

I Aalborg er det altså hovedsageligt Aalborg Universitet og University College Nordjylland, der har det primære udbud af videregående uddannelser. Dette betyder dog ikke, at du skal “nøjes”, når du leder efter uddannelse i byen! Mulighederne er mange i den nordjyske hovedstad.

Masser af studiejobs, pulserende byliv og gode transportmuligheder

I Aalborg har du gode muligheder for at få fritiden til at gå. Byen er for eksempel samlingspunkt for mange studerende i hverdagen, og der er derfor gode muligheder for at møde ligesindede. Byen rummer hele 254 barer, diskoteker, hyggelige caféer og gode restauranter. For slet ikke at nævne stedet, man ikke må gå glip af i Ålleren: Jomfru Ane Gade! Her er der garanti for at finde et sted, der passer til dit temperament og humør. Dette er nok også én af grundene til, at Aalborg lander på en tredjeplads i parameteren ‘Byliv’.

Udover de mange muligheder for festlige ture på floor, så rummer Aalborg også gode muligheder for at få et studiejob, så der rent faktisk er råd ud til øl og cocktails med dine studiekammerater. Her ligger Aalborg i vores undersøgelse i 2022 på en flot fjerdeplads, målt i udbuddet af studiejobs, med hele 1098 studiejobs årligt.

Når du så skal hjem fra byen, frem til dit studiejob, eller det igen er blevet tid til at bruge dagen på studiet, så får du brug for transport. I forbindelse med vores undersøgelse i år er transport da også den 2. vigtigste parameter, når de studerende skal vælge studieby, og her indtager Aalborg da også førstepladsen som den studieby, der har de bedste transportmuligheder. Så her i Nordens Paris bliver det altså nemt for dig at komme fra A til B.

Se hvordan Aalborg klarede sig i undersøgelsen

Læs mere om Aalborg som studieby


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer