Vis studentum.dk som: Mobile
Aalborg - Danmarks 2. bedste studieby i 2022

Aalborg - Danmarks 2. bedste studieby i 2022

Hvis du forventer, at din kommende studieby rummer gode transportmuligheder, masser af studiejobs, et pulserende byliv og en masse aktiviteter, så bør du vende blikket mod Danmarks 2. bedste studieby - Aalborg.

Siden 2019 har Aalborg holdt sig i Top 3, når vi har kåret Årets studieby, og i år lander byen som den 2. bedste studieby i Danmark - en placering de dermed har formået at fastholde, da Aalborg ligeledes landede på en 2. plads i 2021. Den flotte placering skyldes blandt andet byens mange muligheder. Er du nysgerrig på, hvorfor Nordens Paris bibeholder deres 2. plads, og hvorfor de har været i Top 3 gennem de seneste fire år? Så læs med her.

Fakta om Aalborg:

Antal indbyggere:  221.114

Antal barer og caféer: 254

Gennemsnitlig husleje: 89 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 1098

Dine uddannelsesmuligheder i Aalborg

I uddannelsesbyen Aalborg finder du en bred vifte af videregående uddannelser, uanset om du leder efter bacheloruddannelser, kandidatuddannelser, erhvervsakademiuddannelser eller lignende. I byen finder du for eksempel følgende uddannelsesinstitutioner:

I Aalborg er det altså hovedsageligt Aalborg Universitet og University College Nordjylland, der har det primære udbud af videregående uddannelser. Dette betyder dog ikke, at du skal “nøjes”, når du leder efter uddannelse i byen! Mulighederne er mange i den nordjyske hovedstad.

Masser af studiejobs, pulserende byliv og gode transportmuligheder

I Aalborg har du gode muligheder for at få fritiden til at gå. Byen er for eksempel samlingspunkt for mange studerende i hverdagen, og der er derfor gode muligheder for at møde ligesindede. Byen rummer hele 254 barer, diskoteker, hyggelige caféer og gode restauranter. For slet ikke at nævne stedet, man ikke må gå glip af i Ålleren: Jomfru Ane Gade! Her er der garanti for at finde et sted, der passer til dit temperament og humør. Dette er nok også én af grundene til, at Aalborg lander på en tredjeplads i parameteren ‘Byliv’.

Udover de mange muligheder for festlige ture på floor, så rummer Aalborg også gode muligheder for at få et studiejob, så der rent faktisk er råd ud til øl og cocktails med dine studiekammerater. Her ligger Aalborg i vores undersøgelse i 2022 på en flot fjerdeplads, målt i udbuddet af studiejobs, med hele 1098 studiejobs årligt.

Når du så skal hjem fra byen, frem til dit studiejob, eller det igen er blevet tid til at bruge dagen på studiet, så får du brug for transport. I forbindelse med vores undersøgelse i år er transport da også den 2. vigtigste parameter, når de studerende skal vælge studieby, og her indtager Aalborg da også førstepladsen som den studieby, der har de bedste transportmuligheder. Så her i Nordens Paris bliver det altså nemt for dig at komme fra A til B.

Se hvordan Aalborg klarede sig i undersøgelsen

Læs mere om Aalborg som studieby


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 21 apr 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-04-2022

Best student cities in Denmark in 2022

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. This year Aarhus, ‘The city of smiles’, took our top spot. See the list of top 10-best cities in 2022 here.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Horsens - Danmarks 9. bedste studieby i 2022

Fornuftige karrieremuligheder, mange uddannelser, et godt studiemiljø, en studieby i vækst og gode muligheder for sport og fritid. Er dette buzzwords, der er vigtige for dig, når du skal til at vælge studieby? Så vend blikket mod Horsens! 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2021: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studierbyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Kolding - Danmarks 7. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby, der byder på gode karrieremuligheder, relevante studiejobs, hvor du nemt kan komme fra A til B, og hvor du kan føle dig tryg? Så er Kolding måske lige studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2022

Tiltaler det dig at studere i en by med gode uddannelses- og karrieremuligheder, en fantastisk infrastruktur,  og som har et byliv, der siger spar to? Så kan Odense som studieby meget vel være noget for dig. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Her finder du de bedste transportmuligheder

Vægter du også dine transportmuligheder højt når du skal vælge hvor du vil studere? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste transportmuligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Vejle - Danmarks 10. bedste studieby i 2022

En studieby med flot natur, pulserende byliv, gode muligheder for at få et studiejob, og hvor du kan føle dig tryg. Lyder det tiltalende? Så er det lige præcis Vejle, du skal kigge mere på som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2022.

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

København - Danmarks 3. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby med et fantastisk byliv, stor diversitet og gode muligheder for at gøre karriere? Så burde du tage et kig på København som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Esbjerg - Danmarks 5. bedste studieby i 2022

Bliv studerende i Danmarks femtestørste by, hvor du finder intet mindre end to universiteter, et erhvervsakademi, professionshøjskole og musikkonservatorium - bare for at nævne nogle af dine muligheder i Danmarks 5. bedste studieby i 2022: Esbjerg.

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2021: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2021? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Herning - Danmarks 6. bedste studieby i 2022

Vægter det højt, at din kommende studieby har billige boliger, der er gode muligheder for at få kulturelle indspark og holde sig i aktiv, og hvor der samtidig er trygt at være? Så er Herning muligvis den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2022!

Forventer du, at din kommende studieby har gode karrieremuligheder, et højt fagligt niveau, et socialt miljø i top og gode muligheder for at komme rundt? Så kan du med fordel vælge, at Aarhus skal danne rammen for din studietid - årets studieby 2022! 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Bornholm - Danmarks 8. bedste studieby i 2022

Drømmer du om en studieby, hvor solen altid skinner, hvor der er trygt at være, og hvor mulighederne er mange? I så fald kan vi ikke komme i tanker om en bedre mulig studieby for dig, end solskinsøen Bornholm. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2022.

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2022. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Årets Studieby 2022: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2021: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere