Vis studentum.dk som: Mobile
Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2022

Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2022!

Forventer du, at din kommende studieby har gode karrieremuligheder, et højt fagligt niveau, et socialt miljø i top og gode muligheder for at komme rundt? Så kan du med fordel vælge, at det er Aarhus, der skal danne rammen for din studietid - årets studieby 2022!

Hos studentum.dk kårer vi Danmarks bedste studieby, og for andet år i træk lander Aarhus på en klar førsteplads. Generelt scorer Aarhus højt på alle de otte opsatte parametre i undersøgelsen, men byen udmærker sig særligt på parametre som blandt andet ‘Faglighed’, ‘Karriere’ og ‘Transport’, hvilket bidrager til, at Aarhus kommer højt op på den samlede liste. Det skyldes, at det netop er nogle af disse kriterier, unge vægter højt, når de står overfor valget om kommende studieby. Den jyske charme og åbenhed bidrager selvfølgelig også til at tiltrække de unge studerende til smilets by. Læs med her, og bliv klogere på, hvorfor du bør overveje Aarhus som din kommende studieby.

Fakta om Aarhus:

Antal indbyggere:  355.458

Antal barer og caféer: 422

Gennemsnitlig husleje: 123 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 3005

Dine uddannelsesmuligheder i Aarhus

I Aarhus finder du et stort udvalg af uddannelsesinstitutioner, som alle har det tilfælles, at de scorer højt på faglighed, kvalitet og studiemiljø. Aarhus placerer sig i top på listen over studiebyer med høj faglig kvalitet. Samtidig er AU f.eks. også flot repræsenteret på en række internationalt anerkendte verdensranglister, som måler universiteter i forhold til hinanden.

Vil du vide mere om dine studiemuligheder i Aarhus? Vi har skabt overblik til dig over byens uddannelsesinstitutioner her:

Studér i Smilets By

Hvis du tænker, at Aarhus kunne være et godt bud, når du sidder og kigger på, hvilken studieby der skal dannerne rammen for din studietid, får du her mulighed for at studere i Smilets by. Hvis du kender lidt til Aarhus i forvejen, ved du måske også, at byen er kendt for andet end at være Smilets by. Blandt andet de charmerende stræder, pulserende byliv og generelt et hav af muligheder, uanset om vi snakker kultur, sport og fritid eller om vi snakker muligheder for byliv og transport.

Udover at rangere højt på ‘Karriere’ og ‘Transport’ i undersøgelsen, finder du også Århus højt placeret under kriterier som ‘Byliv’ og ‘Studiejob’. Her gør byen sig fortjent til en 2. plads, hvilket giver udtryk for dine mange muligheder i byen. Her kan du nemlig nemt supplere din SU med et studiejob og bruge fritiden på en masse aktiviteter. Uanset om din tid ved siden af studiet skal bruges på at dyrke en bestemt sport, tage ud i det pulserende byliv med vennerne, opleve kultur og historie eller noget helt fjerde, så har Aarhus en masse at byde på.

Skulle du gå hen og forelske dig i Aarhus - hvilket der med garanti er fare for (nu er du advaret) - og ønsker at blive i byen når du har afsluttet din uddannelse, er der også her gode forudsætninger. På ‘Faglighed’ scorer Aarhus sig nemlig en sikker 8. plads, og i parameteren 'Karriere' sikrer de sig en solid 2. plads. Der burde derfor være gode muligheder for at slå dig ned i byen, med udsigter til en god fremtid hvad angår både karriere og de kompetencer du erhverver dig gennem din uddannelse. 

Vil du læse mere om Aarhus som studieby? I vores studieby guide omkring Aarhus kan du læse meget mere om studiemiljøet i Aarhus, dine udsigter til at få fingrene i en billig bolig, hvad du kan opleve i byen og meget mere.

Se hvordan Aarhus klarede sig i undersøgelsen

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2022.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens - Danmarks 9. bedste studieby i 2022

Fornuftige karrieremuligheder, mange uddannelser, et godt studiemiljø, en studieby i vækst og gode muligheder for sport og fritid. Er dette buzzwords, der er vigtige for dig, når du skal til at vælge studieby? Så vend blikket mod Horsens! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Best student cities in Denmark in 2022

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. This year Aarhus, ‘The city of smiles’, took our top spot. See the list of top 10-best cities in 2022 here.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Vejle - Danmarks 10. bedste studieby i 2022

En studieby med flot natur, pulserende byliv, gode muligheder for at få et studiejob, og hvor du kan føle dig tryg. Lyder det tiltalende? Så er det lige præcis Vejle, du skal kigge mere på som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2022? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studierbyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2022.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bornholm - Danmarks 8. bedste studieby i 2022

Drømmer du om en studieby, hvor solen altid skinner, hvor der er trygt at være, og hvor mulighederne er mange? I så fald kan vi ikke komme i tanker om en bedre mulig studieby for dig, end solskinsøen Bornholm. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

København - Danmarks 3. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby med et fantastisk byliv, stor diversitet og gode muligheder for at gøre karriere? Så burde du tage et kig på København som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kolding - Danmarks 7. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby, der byder på gode karrieremuligheder, relevante studiejobs, hvor du nemt kan komme fra A til B, og hvor du kan føle dig tryg? Så er Kolding måske lige studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Herning - Danmarks 6. bedste studieby i 2022

Vægter det højt, at din kommende studieby har billige boliger, der er gode muligheder for at få kulturelle indspark og holde sig i aktiv, og hvor der samtidig er trygt at være? Så er Herning muligvis den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Esbjerg - Danmarks 5. bedste studieby i 2022

Bliv studerende i Danmarks femtestørste by, hvor du finder intet mindre end to universiteter, et erhvervsakademi, professionshøjskole og musikkonservatorium - bare for at nævne nogle af dine muligheder i Danmarks 5. bedste studieby i 2022: Esbjerg.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2022

Tiltaler det dig at studere i en by med gode uddannelses- og karrieremuligheder, en fantastisk infrastruktur,  og som har et byliv, der siger spar to? Så kan Odense som studieby meget vel være noget for dig. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Her finder du de bedste transportmuligheder

Vægter du også dine transportmuligheder højt når du skal vælge hvor du vil studere? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste transportmuligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Årets Studieby 2022: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aalborg - Danmarks 2. bedste studieby i 2022

Aalborg fastholder sin position som den anden bedste studieby i Danmark 2022. Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i Aalborg og meget mere lige her!

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2022. 

Læs mere