Vis studentum.dk som: Mobile
Odense - Danmarks 4. Bedste studieby i 2022

Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2022

Tiltaler det dig at studere i en by med gode uddannelses- og karrieremuligheder, en fantastisk infrastruktur, og som har et byliv, der siger spar to? Så kan Odense som studieby meget vel være noget for dig.

Odense bevarer sin placering som Danmarks 4. bedste studieby i 2022. Odense klarer sig generelt godt på parametrene i undersøgelsen, men udmærker sig særligt på specifikke parametre. For eksempel sikrer dig sig en andenplads i ‘Kultur, sport og fritid’, mens de i ‘Karriere’ kommer ind som #5. Dette bidrager i høj grad til byens solide fjerdeplads i undersøgelsen, da ‘Karriere’ var den vigtigste parameter blandt de adspurgte studerende i undersøgelsen.

Fakta om Odense:

Antal indbyggere:  205.905

Antal barer og caféer: 217

Gennemsnitlig husleje: 96 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 1364

Dine uddannelsesmuligheder i Odense

Hvis du sidder og tænker at dine uddannelsesmuligheder i Odense er begrænsede, så kan du godt tro om igen. Med Odense som studieby har du mange forskellige muligheder. Her handler det nok mest om at finde ud af, hvad du gerne vil, så skal Odense nok give dig muligheden for det. Her kan du se en liste over nogle af uddannelsesmulighederne i studiebyen Odense:

Vi forstår godt hvis det er overvældende og det kan være en svær beslutning. Men uanset, hvilken uddannelse du vælger, har Odense selvfølgelig også mange andre muligheder, når du trænger til at hvil fra studiebøgerne. For eksempel scorer Odense sig en 4. plads i ‘Byliv, hvor du har mere end 217 barer, værtshuse, caféer, diskoteker og restauranter at vælge mellem. Samtidig kan du selvfølgelig også være at udforske og benytte byens mange populære områder og forskellige dejlige muligheder for dig som studerende.

Karriere, Kultur og idrætspark

Odense er som nævnt landet på en solid 4. plads i kåringen af Årets Studieby 2022, som skyldes et intensivt arbejde i byen, hvilket deres placering også bærer præg af. Vi skal ikke længere tilbage end 2020, før Odense havde en rangering som nummer 12 på listen. Her må man sige, at studiebyen Odense har formået at vende skuden og fastholde kursen.

I årets undersøgelse udpegede de studerende nogle af de vigtigste parametre for dem, når stod overfor at skulle vælge deres kommende studieby. Under disse parametre finder vi blandt andet ‘Karriere’, ‘Transport’ og ‘Studiejob’, hvor Odense på alle disse tre parametre sikrer sig flotte pladser. I 'Karriere' lander byen på en femteplads, en fjerdeplads i 'Transport' og en tredjeplads i 'Studiejob'. Det vidner altså om, at du har gode karrieremuligheder i byen, og med 1364 studiejobs årligt burde det heller ikke være svært for dig, at finde et studiejob i byen. Når du så skal hjem fra din uddannelse eller fra dit studiejob, har du også gode muligheder. Her kan du benytte dig af Odenses stærke infrastruktur, som består af cykelstier, busruter og en letbane lige på trapperne.

Også på parameteren ‘Kultur, sport og fritid’ udmærker Odense sig med en rigtig flot andenplads. I H.C. Andersens hjemby finder du nemlig masser af interessante kulturelle seværdigheder, der er gode muligheder for at være aktiv i Odense Idrætspark, og hvis du kan lide at løbe er der også Odenses årlige Eventyrløbet, hvor du selv bestemmer, om du vil løbe 2, 5 eller 10 km. Har du brug for at lufte tanker og sind, er der også mulighed for at gøre dette i byens mange grønne områder. Med andre ord - Odense har det hele!

Se hvordan Odense klarede sig i undersøgelsen

Læs mere om Odense som studieby


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2022.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2022.

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

København - Danmarks 3. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby med et fantastisk byliv, stor diversitet og gode muligheder for at gøre karriere? Så burde du tage et kig på København som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Årets Studieby 2022: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bornholm - Danmarks 8. bedste studieby i 2022

Drømmer du om en studieby, hvor solen altid skinner, hvor der er trygt at være, og hvor mulighederne er mange? I så fald kan vi ikke komme i tanker om en bedre mulig studieby for dig, end solskinsøen Bornholm. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2022. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kolding - Danmarks 7. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby, der byder på gode karrieremuligheder, relevante studiejobs, hvor du nemt kan komme fra A til B, og hvor du kan føle dig tryg? Så er Kolding måske lige studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2022!

Forventer du, at din kommende studieby har gode karrieremuligheder, et højt fagligt niveau, et socialt miljø i top og gode muligheder for at komme rundt? Så kan du med fordel vælge, at Aarhus skal danne rammen for din studietid - årets studieby 2022! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Vejle - Danmarks 10. bedste studieby i 2022

En studieby med flot natur, pulserende byliv, gode muligheder for at få et studiejob, og hvor du kan føle dig tryg. Lyder det tiltalende? Så er det lige præcis Vejle, du skal kigge mere på som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens - Danmarks 9. bedste studieby i 2022

Fornuftige karrieremuligheder, mange uddannelser, et godt studiemiljø, en studieby i vækst og gode muligheder for sport og fritid. Er dette buzzwords, der er vigtige for dig, når du skal til at vælge studieby? Så vend blikket mod Horsens! 

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2022? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Esbjerg - Danmarks 5. bedste studieby i 2022

Bliv studerende i Danmarks femtestørste by, hvor du finder intet mindre end to universiteter, et erhvervsakademi, professionshøjskole og musikkonservatorium - bare for at nævne nogle af dine muligheder i Danmarks 5. bedste studieby i 2022: Esbjerg.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Best student cities in Denmark in 2022

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. This year Aarhus, ‘The city of smiles’, took our top spot. See the list of top 10-best cities in 2022 here.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studierbyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Herning - Danmarks 6. bedste studieby i 2022

Vægter det højt, at din kommende studieby har billige boliger, der er gode muligheder for at få kulturelle indspark og holde sig i aktiv, og hvor der samtidig er trygt at være? Så er Herning muligvis den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Her finder du de bedste transportmuligheder

Vægter du også dine transportmuligheder højt når du skal vælge hvor du vil studere? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste transportmuligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aalborg - Danmarks 2. bedste studieby i 2022

Aalborg fastholder sin position som den anden bedste studieby i Danmark 2022. Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i Aalborg og meget mere lige her!

Læs mere