Aalborg - Danmarks 3. bedste studieby i 2024

Aalborg har siden 2019 holdt sig i Top 3, når studentum.dk har kåret Årets studieby, og 2024 er ingen undtagelse. Læs mere om Aalborgs placering i årets kåring her.

Aalborg - Danmarks 3. bedste studieby i 2024

Endnu engang har vi på studentum.dk kåret Årets Studieby, og endnu engang indtager Aalborg en flot 3. plads! Dette cementerer byens position som en spændende destination for studerende med et rigt kulturliv og fantastiske uddannelsesmuligheder!

I løbet af de sidste seks år har Aalborg været en fast del af det fine selskab, når det kommer til kåringen af Årets Studieby, og i år er ingen undtagelse. Men hvad er det, der gør Aalborg til en drøm for studerende gang på gang? Læs med her, hvor vi uddyber, hvorfor Nordens Paris er så attraktiv for studerende i Danmark.

Fakta om Aalborg:

Antal indbyggere i kommunen: 223.174

Antal barer og caféer: 285

Gennemsnitlig husleje: 93 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 987

Hvordan er uddannelsesmulighederne i Aalborg? 

I Aalborg vil du ikke have svært ved at finde en uddannelse, som passer til lige netop dig! Aalborg er nemlig kendt for sit brede udvalg af uddannelsesmuligheder.

Her finder du bl.a. Aalborg Universitet som er opdelt i fire fakulteter: Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet og Det Humanistiske Fakultet. På Aalborg Universitet kan du læse både bachelor-, kandidat- og ph.d.-uddannelser. 

Hvis det klassiske universitetsstudie ikke er noget for dig, så skal du dog ikke se det meget om, før du støder på andre muligheder i Aalborg. Ud over Aalborg Universitet findes der nemlig også andre uddannelsesinstitutioner såsom Professionshøjskolen Metropol, som tilbyder professionsbacheloruddannelser inden for bl.a. pædagogik, sundhed og socialt arbejde.

Nedenfor kan du se et udpluk af de mange uddannelsesinstitutioner, der har hjemsted i Aalborg: 

🎓 Aalborg Universitet

🎓 HF & VUC Nord

🎓 SOSU Nord

🎓 Professionshøjskolen UCN

Uanset om du vil være ingeniør, pædagog, SOSU-Hjælper, sygeplejerske eller noget helt andet, så har Aalborg massere af byde på uddannelsesmæssigt! 

Find din uddannelse i Aalborg her

Tjen penge ved siden af dit studie

Det er ikke altid, at SU'en rækker, men som studerende i Aalborg er der ingen grund til at nøjes med havregryn til aftensmad. Aalborg er nemlig placeret på en flot trejdeplads, når det kommer til mulighed for studiejob.

I Aalborg findes der intet mindre end 987 studiejobs årligt. Så her er der altså rig mulgihed for at supplere sin SU, hvilket bestemt kommer de studerende til gode, i en by som Aalborg med et sprudlende kulturliv. 

Aalborgs suveræne byliv

I Aalborg finder man intet mindre end 285 barer og caféer, så der er rigeligt at tage sig til, når man ikke er begravet i sine studiebøger. Er man typen der elsker at svinge hofterne og skåle med studiekammeraterne, så er der rig mulighed for dette i en af Danmarks mest berømte fest-gader, nemlig Jomfru Ane Gade!

Der er altså rig mulighed for at få stillet tørsten i Aalborg. Hvis du ikke er til festligheder så er der rigeligt med andre kulturelle tilbud. I Aalborg findes der nemlig både Zoo, mange museer og andre skønne kulturelle berigelser. Du kan bl.a. tage en tur op i Aalborgtårnet og få et overblik over den skønne by. 

Kom let fra A til B med mange transportmuligheder i Aalborg

Vi ved at en af de vigtigste ting for studerende er muligheden for at komme rundt i den by man studerer i. Som studerende i Aalborg vil du ikke have noget problem, når det kommer til transport - Aalborg indtager nemlig en flot anden plads, når det kommer til transportmuligheder. 

Aalborg: Nordens Paris og en top studieby

Aalborg har altså meget mere end fremragende uddannelsesmuligheder. Her finder du et effektivt transportsystem, massere af spændende tilbud og rigeligt med studiejobs. Uanset om du vil kridte danseskoene i Jomfru Ane Gade, udforske den smukke natur eller et smut på en af de mange caféer der har hjemsted i Aalborg, så kan Aalborg byde på det hele. 

Se hvordan Aalborg klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Faglighed #21
Socialt miljø #13
Transport #2
Karriere #7
Studiejobs #3
Billig bolig #19
Kultur, sport og fritid #9
Uddannelsesmuligheder #4
Tryghed #22
Byliv #5


Find din uddannelse i Aalborg her

Frederik Dietz

Frederik Dietz

Publishing Manager (Vis mere)
Frederik arbejder som Publishing Manager hos studentum.dk, hvor han blandt andet har til opgave at finde relevante emner til artikler, skrive content samt at oprette og redigere kundeprofiler. Frederik er uddannet med en bachelorgrad i International Virksomhedskommunikation i engelsk hos Syddansk Universitet. (Mindre)

Omkring

Frederik arbejder som Publishing Manager hos studentum.dk, hvor han blandt andet har til opgave at finde relevante emner til artikler, skrive content samt at oprette og redigere kundeprofiler. Frederik er uddannet med en bachelorgrad i International Virksomhedskommunikation i engelsk hos Syddansk Universitet.

Annoncer