København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

årets studieby - København

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Hvis du kan svare ja til ét af spørgsmålene, har du truffet et klogt valg. København er nemlig blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020 i studentum.dk landsdækkende undersøgelse over Årets Bedste Studieby. 

På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, er København den absolutte vinder. København indtager førstepladsen på parametre som 'Gode karrieremuligheder', 'Byliv', 'Byens omdømme' og 'Studiejobs', som ligeledes er nogle af de kriterier, der vægter højt, når det kommer til unges valg af kommende studieby. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor du bør overveje at læse din uddannelse i København!

Fakta om København:

Antal indbyggere: Ca. 727.000

Antal foreninger: 16.840

Antal barer og caféer: 4927

Gennemsnitlig husleje: 160 kr./kvm

Antal studiejobs årligt: 8.311

Danmarks bedste karrieremuligheder - også under studiet

København scorer topkarakter, når det kommer til dine karrieremuligheder som færdiguddannet. I 2019 var der 66.520 jobopslag i København, hvilket gør København til den studieby med allerflest jobopslag. De mange karrieremuligheder gør, at du har gode chancer for at lande et job en din studieby efter endt uddannelse - og det har mange fordele. Økonomisk set undgår du at stå overfor en flytning, og samtidig kan du lettere fastholde det netværk, du allerede har skabt i byen og eventuelt bruge det i din kommende jobsøgning. 

København lander på 2. pladsen, når det kommer til højeste startløn for nyuddannede, som gennemsnitligt ligger på 31.742 kr. Efter flere år med et skrabet SU-budget, kan du nu se frem til den første fede løncheck. Derudover kan du også se frem til et af de største gennemsnitlige lønhop over 10 år, hvis du bliver boende i København. Her ligger den gennemsnitlige lønstigning på næsten 40%.

Jeg elsker at studere i København, fordi det er en fantastisk by med mange muligheder, både i forhold til fritid og i forhold til ens kommende karriere.

- Emma, Kommunikation og IT på KU

København er også en oplagt studieby for dig, som drømmer om at have et studiejob, mens du læser. Du finder nemlig København på en 1. plads på listen, når det kommer til studiebyer med flest jobopslag til studerende. Som studerende i København får du derfor rig mulighed for at udforske erhvervslivet, mens du studerer, og samtidig er der også god mulighed for at lande dit drømmejob efter endt studie. Det er især en fordel for dig, som har store ambitioner om at gøre karriere, da et studiejob pynter gevaldigt på dit CV. 

Pulserende byliv - Studiebyen med flest barer og caféer 

Når du ikke sidder med hovedet begravet i studiebøgerne, kan du med fordel dyrke Københavns pulserende byliv. København byder på et hav af forskellige restauranter, cafeer, barer og natklubber. Du finder alt fra Michelin restauranter, moderne natklubber og imponerende cocktailbarer til Street Food spisesteder, hyggelige bodegaer og charmerende spillesteder - ja der er noget for enhver smag. Selvom byen oser af liv, skal du ikke være bange for ikke at kunne finde plads til at trække dig tilbage og slappe af. Rundt omkring i byen findes der nemlig mange små oaser som havnefronter, pladser, parker og strande.

At have læst i 5 år på universitetet i København har været den bedste beslutning jeg har taget i mit studieliv. København er den perfekte storby, der er kort til alle bydele, men der er alligevel et hav af aktiviteter, restauranter og barer.

- Alba, Kommunikation og IT på KU

Selvom København er Danmarks hovedstad, er byen dog ikke større end, at du på kort tid kan komme fra den ene ende af byen til den anden - specielt hvis du benytter Københavnernes foretrukne transportform, nemlig cyklen. Københavnernes forkærlighed for cyklen er kendt verden over, og du kan finde en cykelforretning på hvert et hjørne i byen. 

Er du ikke cykeltypen - så frygt ej! I København er der også gode offentlige transportmuligheder i form af metro, toge og busser, som forbinder byens forskellige dele i alle døgnets timer. 

Danmarks dyreste studieby - Undgå røde tal på kontoen

På trods af at København generelt er en dyr studieby, hvilket ikke altid går godt i spænd med en SU-økonomi, er det muligt for dig som studerende at opnå studierabat hos en lang række caféer, restauranter, tøjbutikker, tandlæger, museer og træningssteder. Det gør, at du kan få budgettet til at hænge sammen, uden at skulle sige nej til alt det sjove. 

I København findes der heldigvis også mange gratis tilbud og attraktioner, som du kan benytte dig af. Du kan fx udforske Christiania, besøge Glyptoteket (som er gratis om tirsdagen), gå en tur ved Kastellet, tage i Botanisk have, opleve udsigten fra Vor Frelsers Kirke eller besøge Den Sorte Diamant. Har du til gengæld skabt lidt luft i budgettet, findes der en række billige oplevelser i København, som du kan udforske. Du kan fx opleve byen fra vandsiden i en havnerundfart, tage til fredagsrock i Tivoli eller fællesspisning i Folkehuset Absalon. 

Selvom offentlig transport, eller cyklen er de mest klimavenlige og SU-venlige transportmidler, kan alle have brug for et mere fleksibelt transportmiddel indimellem. Dét er der heldigvis råd for. Koncepter som GoMore og Green Mobility gør det nemlig muligt for dig at leje en bil til transport i København og omegn.

En anden måde du som studerende kan spare penge på er ved at gøre brug af platforme som Pensum og Bogreolen, hvor du både kan sælge og købe brugte studiebøger. På den måde kan du give dine bøger et nyt liv, og samtidig tjene lidt ekstra til SU-budgettet. 

Dine uddannelsesmuligheder i København

Vil du vide mere om dine studiemuligheder i København? Vi har skabt overblik til dig over byens uddannelsesinstitutioner her:

Se hvordan København klarede sig i undersøgelsen

Ranking i Årets studieby undersøgelse - København er samlet vinder

Se alle dine uddannelsesmuligheder i København


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen


Annoncer