Vis studentum.dk som: Mobile

Studerende i Canada


Studer i Canada - oplev det oplevelsesrige byliv og den vilde natur

At studere i udlandet er en rigtig god mulighed for at tilegne sig nye kompetencer og erfaringer. Du lærer en ny kultur og eventuelt et nyt sprog at kende og bedst af alt – du får en portion minder for livet sammen med nye venner fra alle verdenshjørner.

Tag din uddannelse i Canada og få oplevelser for livet

Nedenfor kan du finde en masse information om, hvad det vil sige at være udenlandsk studerende i Canada som f.eks. boligforhold, visum, uddannelsessystem og forsikringer.

Vælg et punkt på listen eller rul ned i teksten for at læse alt.

Hvorfor studere i Canada?

Hvert år byder Canada mere end 130.000 internationale studerende velkommen. Det er alle studerende, der kommer til landet for at opleve et trygt og multikulturelt samfund, hvor imødekommende mennesker er interesserede i at lære om andre kulturer. I Canada finder du en lang række kulturelle seværdigheder som f.eks:

 • muséer
 • gallerier
 • teater- og koncertoplevelser

Som verdens næststørste land kan Canada byde på en geografi, som varierer utrolig meget fra landsdel til landsdel. Besøgende kan udforske:

 • Stillehavets kystfjelde
 • imponerende prærier
 • fantastiske bygninger i smukke byer
 • skønheden ved den atlantiske region
 • og meget mere

I USA er Canada flere gange blevet rangeret som et af verdens tre bedste steder at bo - og det bør du bestemt have med i din vurdering af Canda som uddannelsesby!

Hvilke uddannelsesmuligheder er der i Canada?

Universiteterne i Canada betyder meget for deres lokalsamfund og deltager ofte i koncerter, teaterforestillinger, idræt samt konstruktion af radiostationer og kunstgallerier.

I Canada kan du studere på store universiteter med både:

 • bacheloruddannelser
 • masteruddannelser
 • doktorgradsuddannelser

Du kan også studere på et af de mindre uddannelsesinstitutioner, hvor du bor på skolen, og hvor fokus er på kurser og bacheloruddannelser.

Universiteterne i Canada betyder meget for deres lokalsamfund og deltager ofte i koncerter, teaterforestillinger, idræt samt konstruktion af radiostationer og kunstgallerier.

Se en liste over studiemuligheder i Canada her

Skal jeg tage en sprogtest for at studere i Canada?

Canada har to officielle sprog, nemlig engelsk og fransk. Universiteterne tilbyder undervisning på begge sprog, men det du skal blot kunne tale og forstå et af dem for at tage en uddannelse i landet.

De fleste engelsksprogede universiteter kræver, at du har opnået:

 • mindst 500-600 point i TOEFL testen (Test Of English as Foreign Language)
 • eller 60 point i CAEL testen (Canadian Academic English Language Assessment).

Fransktalende universiteter optager normalt deres ansøgere på baggrund af en individuel vurdering.

Hvordan ansøger jeg om en studieplads?

Alle universiteter i Canada har deres egne optagelseskrav. Der kan derfor være stor variation fra sted til sted. Der findes oftest et registreringskontor på hver skole, som kan give en mere udførlig information om dette.

Hvis du bliver optaget på et universitet i Canada, vil du modtage et brev (letter of acceptance), som du skal bruge, når du skal søge om visum (Study Permit) i din studieperiode.

Kan jeg få SU som studerende i Canada?

Det første du gør, inden du søger en uddannelse i Canada er at undersøge om du er berettiget til at modtage SU under dit ophold.

Er den det, sender du en ansøgning af sted til SU-styrelsen og venter på, at de fremsender dig en godkendelse.

Læs mere om SU i udlandet her

Hvordan ansøger jeg om at få et visum?

Du kan få et ansøgningsskema til visum for studerende ved at kontakte Den Canadiske Ambassade i Danmark. Har du dansk statsborgerskab, er det The Cannadian High Commision i London, som udsteder dit visum. Behandlingstiden varierer, men er mellem 2 og 4 uger.

Det er derfor vigtigt, at du søger om visum, så snart du ved, at du er optaget på et studie. For at søge dit visum, skal du vedlægge ansøgningen:

 • to stk. pasfoto
 • kopi af dit pas
 • et behandlingsgebyr
 • kopi af dit optagelsesbrev

Der kræves også, at du kan dokumentere en økonomisk garanti, eksempelvis med en kopi af godkendt SU-støtte. Da processen for opnåelse af visum er så omfattende, som den er, bør du begynde denne proces allerede 8 måneder inden studiestart.

Skal du på et kortere studieophold i Canada (op til seks måneder), er pas og optagelsesbrev ved indrejse i Canada tilstrækkelig dokumentation.

Jobmuligheder under studiet

Med et gyldigt visum til studerende kan du arbejde på deltid på det college eller universitet, hvor du er registreret som fuldtidsstuderende. Beslutter du dig for at blive i Canada efter endt uddannelse, kan du søge om at forny dit visum.

Temporary Resident Visa

Hvis du kortvarigt ønsker at forlade Canada under dit ophold for senere at vende tilbage, skal du bruge et gyldigt visum for at komme ind i landet igen, nemlig det såkaldte Temporary Resident Visa.

Skal jeg betale studieafgift i Canada?

De fleste universiteter i Canada er en del billigere end universiteter i USA. Men studieafgiften for internationale studerende varierer fra skole til skole og fra studie til studie. Afgiften for en bacheloruddannelse kan derfor ligge på:

 • mellem 5000 og 15.000 canadiske dollar

Prisen afhænger af, hvor du vælger at studere, og Community colleges er ofte billigere.

Vi håber, at du nu er lidt klogere på det at studere i Canda - pøj pøj med dit udenlandsophold!

Find din uddannelse i Canada

Studieretning
Uddannelsestype
Canada
Søg

Læs flere landeguides

Senest opdateret: 02 maj 2016

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 13-01-2016

Praktik i Berlin - Få tre gode råd fra praktikanten

Gør det! Sådan svarer Stinne uden tøven på, om hun kan anbefale andre at tage i praktik i Berlin. Som en del af hendes uddannelse i virksomhedskommunikation, har hun været i praktik ved shoppingportalen Shopalike. Her giver hun tre gode råd til dig, der overvejer et praktikophold i Berlin.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Stipendieguide

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Ansøgningsfrister til uddannelse i udlandet

Hvis du vil studere i udlandet er det en god idé at være ude i god tid! Planlægningen af et studieophold i udlandet kan være en lang proces, og der er mange ting, som du skal huske. Her får du et hurtigt overblik over ansøgningsfrister i udlandet.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv