Vis studentum.dk som: Mobile

Studér i Malaysia - Alt du skal vide

På trods af, at Malaysia ikke helt kan hamle op med andre asiatiske lande så som Singapore og Kina når det kommer til uddannelse, er de godt på vej. Uddannelserne i Malaysia stiger i niveau hvert år, og på nuværende tidspunkt har de to skoler, der ligger top 100 i verden. Du vil finde mange forskellige kulturer i Malaysia, og da det er et billigt land vil du have råd til at pleje dit sociale liv. 

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Peru. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Peru i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Malaysia her


Sprog

Malay

 Hovedstad

Kuala Lumpur

Valuta

Malaysian ringgit (MR)

 Befolkning

31.530.000


Malaysias uddannelsessystem 

Videregående uddannelser i Malaysia er delt op i to sektorer, en privat og en offentlig. I den offentlige sektor finder man 20 universiteter og 6 university colleges, som er et udtryk brugt om uddannelsessteder, der tilbyder egne programmer, men ikke har universitet-status. I den private sektor finder man universiteter, og university colleges, der ikke er finansieret af staten. 

Uddannelsessystemets opbygning

Malaysias uddannelsessystem følger ikke Bologna-processen, men gør derimod brug af Malaysian Credits. På de fleste universiteter opnår man 3 credits per afsluttet kursus, dette svarer ca. til 5 ECTS-point. 

På de malaysiske universiteter kan du tage følgende typer af uddannelser: 

 • Bachelorgrad der typisk varer 4-5 år.
 • Kandidatgrad der typisk varer 1-3 år. 
 • Ph.d. der typisk varer 3-5 år. 

Hvad koster det at studere i Malaysia? 

Prisen for at tage en uddannelse i Malaysia varierer fra universitet til universitet, men en hovedregel er, at det er billigere i den offentlige sektor. 

Man kan forvente som minimum at betale 15.000 kroner årligt for en bacheloruddannelse, og 17.000 for en kandidatuddannelse. 

Vi anbefaler, at du kontakter skolen selv for at finde ud af deres nøjagtige undervisningsgebyr.

Kan jeg tage min SU med til Malaysia?

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet


De malaysiske ansøgningsprocesser

Adgangskrav på bacheloruddannelser 

Ønsker man at læse en bachelor i Malaysia, varierer optagelseskravene afhængigt af hvilken uddannelse og hvilket universitet det drejes sig om. Som hovedregel skal du dog have færdiggjort en ungdomsuddannelse, have haft relevant engelsk undervisning og i nogen tilfælde opfylde alderskrav. 

Adgangskrav på kandidatuddannelser

Ligeledes er der forskellige krav til optagelsen på en kandidatuddannelse i Malaysia. Du skal dog have en relevant adgangsgivende bachelor. Universiteterne valuer ansøgerne individuelt. 

Adgangskrav til et ph.d-studie

For at blive optaget på et ph.d-studie i Malaysia, skal du have gennemført en relevant kandidatuddannelse på minimum 2 år. 

De forskellige adgangskrav og ansøgnings-processor varierer, vi anbefaler derfor, at man kontakter det pågældende universitet, eller besøger deres hjemmeside. 

Ansøgning

Du kan ansøge på de forskellige universiteters hjemmesider, og du vil typisk skulle udfylde en ansøgnings-blanket og tilsende: 

Eksamensbevis og relevante karakterer, disse skal oversættes til engelsk. 

 • En udfyldt ansøgning om bolig, hvis dette er påkrævet hos universitetet. 
 • Kopi af gyldigt pas (alle sider).
 • Kopi af ID-kort.
 • Kopi af seneste pasfoto. 
 • Lægeerklæring.
 • Bevis for betaling af optagelsesgebyr. 


Godt at vide

Hvordan finder jeg en bolig som studerende i Malasyia? 

Der er mange forskellige muligheder når det kommer til at bo i Malaysia som studerende. Nedenfor har vi samlet de mest populære. 

Igennem universitetet

Det mest populære valg blandt de studerende er at bo på campus. Næsten alle universiteter tilbyder dette, og man kan ansøge i gennem deres internationale kontor. Den store popularitet skyldes blandt andet, at internationale studerende har førsteret til disse. Du kan vælge mellem at bo på et værelse med køkken og bad for dig selv, eller dele med andre. Denne løsning vil typisk koste i mellem 200 og 1000 kroner. 

Privat leje 

Efter at have boet på universitetet i omkring et år, og man har lært byen at kende, vælger de fleste studerende at flytte ind i en lejlighed. Dette kan man også få hjælp til igennem de fleste universiteters internationale kontor. Man kan også selv undersøge mulighederne for privat leje i gennem et ejendomskontor. Mange studerende vælger at bo sammen, og deles om udgifterne. Du kan forvente at skulle betale omkring 3500 kroner om måneden for en et-værelses lejlighed. 

Har jeg brug for et visum?

Du skal bruge et studie visum for at studere i Malasyia. De fleste universiteter kan hjælpe dig med denne process, og ansøge på dine vegne. 


Ansøger du selv skal du ansøge hos et immigrationskontor med følgende: 

 • Et pasbillede
 • Et kopi af dit pas med: Personlig information, dato for udstedelse og udløb og alle tidligere visaer. 
 • Optagelsesbrev.
 • Eksamensbevis for tidligere uddannelser.
 • Lægeerklæring.
 • Certifikat for at du er vaccineret imod gul feber. 
 • En underskrevet erklæring om, at du vil overholde loven under dit besøg. 
 • Bevis på engelsk tilstrækkelighed.

Læs om livet på udveksling

Senest opdateret: 26 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 15-07-2022

Den ultimative guide til TOEFL-testen

Skal du til TOEFL-test, men er i tvivl, om du kan bestå? Læs med i denne guide og få gode og håndgribelige råd, der sikrer dig et godt resultat.

Læs mere
Sidst opdateret 06-04-2022

Studér i USA: Alt du skal vide

NYC, San Diego, Chicago, LA, Boston, Portland eller San Francisco? Mulighederne for at studere i USA er næsten uendelige - lige meget om du elsker ski eller surf, så kan du finde en by og et uni, der passer til dig i USA. Tag et semester, et år eller hele din uddannelse i USA og tilegn dig nye kompetencer, erfaringer og få minder for livet!  

Læs mere
Sidst opdateret 15-06-2021

Bedste universiteter i Norge 2020

Hvilket er Norges bedste universitet? Overvejer du at studere på universitet i Norge? Vi har samlet en oversigt over de 5 bedste universiteter i Norge. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2022

Guide til stipendier

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier, scholarships og legater. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 24-05-2022

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS. Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Praktik i Berlin - Få tre gode råd fra praktikanten

Gør det! Sådan svarer Stinne uden tøven på, om hun kan anbefale andre at tage i praktik i Berlin. Som en del af hendes uddannelse i virksomhedskommunikation, har hun været i praktik ved shoppingportalen Shopalike. Her giver hun tre gode råd til dig, der overvejer et praktikophold i Berlin.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Irland: Alt du skal vide

Vælger du at studere i Irland, bliver du ikke skuffet. Over 40% af den irske population er under 25 år, landet sprudler altså med andre unge studerende, og der er altid liv i de irske gader. Irland betragtes som en af de førende nationer i Europa når det kommer til uddannelse. Landet i sig selv er en fantastisk kombination af smukke landskaber og moderne byer. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-07-2022

8 gode råd: HF fjernundervisning i udlandet

Vil du gerne bruge dit sabbatår på at rejse, men mangler fag til at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så udforsk dine muligheder for at tage HF-enkeltfag som fjernstudie i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-06-2021

Bedste universiteter i Verden 2020

Hvilket er det bedste universitet i Verden? Vi har samlet top 10 universiteter i Verden herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Verden der er bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-06-2021

Bedste universiteter i Spanien 2020

Hvilket er det bedste universitet i Spanien? Vi har samlet top 10 universiteter i Spanien herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Spanien der er bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2016

5 bud på frivilligt arbejde i udlandet

Frivilligt arbejde i udlandet bidrager blandt andet til bedre sprogkundskaber og kulturforståelse.Der er mulighed for at arbejde med dyr, gadebørn, miljø, undervisning og meget andet. Endelig vil du med et frivilligt arbejde i udlandet blive udfordret og få erfaringer, som anerkendes både i erhvervslivet og uddannelsessektoren. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2017

FAQ om udveksling og udlandsstudier

Du vil gerne studere i udlandet. God beslutning, men du har sikkert en masse spørgsmål om, hvordan du lige griber det hele an. Helt forståeligt, og vi har derfor samlet de 10 hyppigste spørgsmål og svar lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

3 tips til din legatsøgning

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job.Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 29-12-2021

Guide: SU i udlandet og udlandsstipendium

Overvejer du at tage til udlandet for at studere et semester eller tage hele din uddannelse? Og er du i tvivl om, hvordan reglerne er for SU og udlandsstipendium? Vi giver dig her information om alt, du skal vide om at studere i udlandet og dertilhørende regler om SU og udlandsstipendier. Klik på en kategori nedenfor og spring direkte ned i teksten til den information du søger.
Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2017

Hvilken udvekslings-mulighed er den rigtige for dig?

Du vil gerne på udveklsing eller i praktik i udlandet. Hvad gør du, hvis dit studiested ikke har en aftale med et partneruniversitet?

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i New Zealand: Alt du skal vide

Der er mere end bare én grund til, at New Zealand tiltrækker studerende fra hele verden. New Zealands beliggenhed gør landet til en eksotisk rejsedestination med en helt unik kultur og natur med mange aktivitetsmuligheder indenfor sport og eventyr. Derudover har New Zealand et uddannelsessystem af højeste kvalitet – et uddannelsessystem, som er anerkendt i hele verden.

Læs mere
Sidst opdateret 15-06-2021

Bedste universiteter i Australien 2020

Hvilket er det bedste universitet i Australien? Vi har samlet top 10 universiteter i Australien herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Australien der er bedst.

Læs mere
Sidst opdateret 08-09-2020

Studér i Vietnam - Alt du skal vide!

Vietnam er verdens 13. mest befolkede land, og med en af verdens hurtigst voksende økonomier har de potentialet for at blive en af verdens største økonomier i det 21. århundrede. Vietnam er derfor den ideelle destination for dig, som ønsker at studerer i kontrasternes land, hvor du vil opleve alt fra hektiske og sprudlende storbyer til fænomenalle naturområder.

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Ansøgningsfrister til uddannelse i udlandet

Hvis du vil studere i udlandet er det en god idé at være ude i god tid! Planlægningen af et studieophold i udlandet kan være en lang proces, og der er mange ting, som du skal huske. Her får du et hurtigt overblik over ansøgningsfrister i udlandet.

Læs mere