Vis studentum.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

Studér i Malaysia - Alt du skal vide

På trods af, at Malaysia ikke helt kan hamle op med andre asiatiske lande så som Singapore og Kina når det kommer til uddannelse, er de godt på vej. Uddannelserne i Malaysia stiger i niveau hvert år, og på nuværende tidspunkt har de to skoler, der ligger top 100 i verden. Du vil finde mange forskellige kulturer i Malaysia, og da det er et billigt land vil du have råd til at pleje dit sociale liv. 

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Peru. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Peru i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Malaysia her


Sprog

Malay

 Hovedstad

Kuala Lumpur

Valuta

Malaysian ringgit (MR)

 Befolkning

31.530.000


Malaysias uddannelsessystem 

Videregående uddannelser i Malaysia er delt op i to sektorer, en privat og en offentlig. I den offentlige sektor finder man 20 universiteter og 6 university colleges, som er et udtryk brugt om uddannelsessteder, der tilbyder egne programmer, men ikke har universitet-status. I den private sektor finder man universiteter, og university colleges, der ikke er finansieret af staten. 

Uddannelsessystemets opbygning

Malaysias uddannelsessystem følger ikke Bologna-processen, men gør derimod brug af Malaysian Credits. På de fleste universiteter opnår man 3 credits per afsluttet kursus, dette svarer ca. til 5 ECTS-point. 

På de malaysiske universiteter kan du tage følgende typer af uddannelser: 

 • Bachelorgrad der typisk varer 4-5 år.
 • Kandidatgrad der typisk varer 1-3 år. 
 • Ph.d. der typisk varer 3-5 år. 

Hvad koster det at studere i Malaysia? 

Prisen for at tage en uddannelse i Malaysia varierer fra universitet til universitet, men en hovedregel er, at det er billigere i den offentlige sektor. 

Man kan forvente som minimum at betale 15.000 kroner årligt for en bacheloruddannelse, og 17.000 for en kandidatuddannelse. 

Vi anbefaler, at du kontakter skolen selv for at finde ud af deres nøjagtige undervisningsgebyr.

Kan jeg tage min SU med til Malaysia?

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet


De malaysiske ansøgningsprocesser

Adgangskrav på bacheloruddannelser 

Ønsker man at læse en bachelor i Malaysia, varierer optagelseskravene afhængigt af hvilken uddannelse og hvilket universitet det drejes sig om. Som hovedregel skal du dog have færdiggjort en ungdomsuddannelse, have haft relevant engelsk undervisning og i nogen tilfælde opfylde alderskrav. 

Adgangskrav på kandidatuddannelser

Ligeledes er der forskellige krav til optagelsen på en kandidatuddannelse i Malaysia. Du skal dog have en relevant adgangsgivende bachelor. Universiteterne valuer ansøgerne individuelt. 

Adgangskrav til et ph.d-studie

For at blive optaget på et ph.d-studie i Malaysia, skal du have gennemført en relevant kandidatuddannelse på minimum 2 år. 

De forskellige adgangskrav og ansøgnings-processor varierer, vi anbefaler derfor, at man kontakter det pågældende universitet, eller besøger deres hjemmeside. 

Ansøgning

Du kan ansøge på de forskellige universiteters hjemmesider, og du vil typisk skulle udfylde en ansøgnings-blanket og tilsende: 

Eksamensbevis og relevante karakterer, disse skal oversættes til engelsk. 

 • En udfyldt ansøgning om bolig, hvis dette er påkrævet hos universitetet. 
 • Kopi af gyldigt pas (alle sider).
 • Kopi af ID-kort.
 • Kopi af seneste pasfoto. 
 • Lægeerklæring.
 • Bevis for betaling af optagelsesgebyr. 


Godt at vide

Hvordan finder jeg en bolig som studerende i Malasyia? 

Der er mange forskellige muligheder når det kommer til at bo i Malaysia som studerende. Nedenfor har vi samlet de mest populære. 

Igennem universitetet

Det mest populære valg blandt de studerende er at bo på campus. Næsten alle universiteter tilbyder dette, og man kan ansøge i gennem deres internationale kontor. Den store popularitet skyldes blandt andet, at internationale studerende har førsteret til disse. Du kan vælge mellem at bo på et værelse med køkken og bad for dig selv, eller dele med andre. Denne løsning vil typisk koste i mellem 200 og 1000 kroner. 

Privat leje 

Efter at have boet på universitetet i omkring et år, og man har lært byen at kende, vælger de fleste studerende at flytte ind i en lejlighed. Dette kan man også få hjælp til igennem de fleste universiteters internationale kontor. Man kan også selv undersøge mulighederne for privat leje i gennem et ejendomskontor. Mange studerende vælger at bo sammen, og deles om udgifterne. Du kan forvente at skulle betale omkring 3500 kroner om måneden for en et-værelses lejlighed. 

Har jeg brug for et visum?

Du skal bruge et studie visum for at studere i Malasyia. De fleste universiteter kan hjælpe dig med denne process, og ansøge på dine vegne. 


Ansøger du selv skal du ansøge hos et immigrationskontor med følgende: 

 • Et pasbillede
 • Et kopi af dit pas med: Personlig information, dato for udstedelse og udløb og alle tidligere visaer. 
 • Optagelsesbrev.
 • Eksamensbevis for tidligere uddannelser.
 • Lægeerklæring.
 • Certifikat for at du er vaccineret imod gul feber. 
 • En underskrevet erklæring om, at du vil overholde loven under dit besøg. 
 • Bevis på engelsk tilstrækkelighed.

Læs om livet på udveksling

Senest opdateret: 26 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Chile: Alt du skal vide

Chile er ikke kun et fremragende sted at lære spansk. Det er også et land med en rig kultur, hjemsted for litteratur nobelpris-vindende forfattere og et land med veludviklede anerkendte uddannelser. Det er placeret centralt i smuk natur, og med mange forskellige landskaber. Samtidig anses Chile for værende det mest sikre land i Sydamerika, og består af at venligt folkefærd der vil tage godt i mod dig som international studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Bliv sygeplejerskestuderende i Ghana

Spring ud i det med åbent sind og forlæng opholdet alt det, som du kan! Sådan siger Rikke om sit ophold i Ghana sidste år. Sammen med 14 medstuderende fra sygeplejerskeuddannelsen ved Professionshøjskolen Metropol tog hun afsted på fem ugers studietur, der bragte dem helt tæt på lokalbefolkningen.

Læs mere
Sidst opdateret 15-03-2019

Derfor skal du lære et nyt sprog!

At lære et nyt sprog er en af de bedste investeringer du kan foretage dig her i livet. Du bliver ikke bare mere selvstændig i din omgang med mennesker over hele verden, du træner faktisk også din hjerne helt optimalt, ligesom du øger dine kvalifikationer som fremtidige arbejdsgivere er ganske interesserede i.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Storbritannien: Alt du skal vide

En uddannelse i Storbritannien er en mulighed for at fordybe dig i en uddannelsestradition, der stammer langt tilbage. I Storbritannien finder du nogle af verdens højest rangerede univeristeter, og du er sikret en uddannelse på et højt fagligt niveau.

Læs mere
Sidst opdateret 08-09-2020

Bedste universiteter i Danmark 2020

Hvad er det bedste universitet i Danmark? Det danske uddannelsessystem er kendt for at være i topklasse fagligt, men hvilket universitet i Danmark kan slå sig på at være bedst?

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2020

Bedste universiteter i Spanien 2020

Hvilket er det bedste universitet i Spanien? Vi har samlet top 10 universiteter i Spanien herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Spanien der er bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2020

Bedste universiteter i Australien 2020

Hvilket er det bedste universitet i Australien? Vi har samlet top 10 universiteter i Australien herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Australien der er bedst.

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2019

7 gode sprogtips

Få 7 gode sprogtips til dit udvekslingsophold lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Tyskland: Den komplette guide

Som studerende i Tyskland kan du opleve en masse kultur og historie samtidig med, at du kan læse på et af verdens bedste universiteter. Mæsk dig i sauerkraut, pølser og god tysk øl! Find din næste uddannelse i Tyskland. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Kina: Alt du skal vide

Er du fascineret af Kinas traditionsrige kultur, smukke natur, lækre nationalretter, og vil du gerne fejre nytår i to uger? Her kan du læse om Kinas uddannelsessystem og gode tips til at studere i Kina. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Den ultimative guide til TOEFL-testen

Skal du til TOEFL-test, men er i tvivl, om du kan bestå? Læs den her guide med håndgribelige råd, der sikrer dig et godt resultat! 

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

IELTS sprogtest - trin for trin

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2016

Følg en bioanalytikerstuderende i praktik i Grønland

”Naturen i Grønland er jo virkelig fascinerende. Praktikopholdet har også udviklet mig meget både personligt og fagligt. Jeg blev kastet ud i nogle ting, som jeg måske ikke ellers ville gøre – eller som jeg ville sige nej til herhjemme,” fortæller Malene Hykkelbjerg Nielsen på 22 år om sit ni uger lange praktikophold i Grønland.

Læs mere
Sidst opdateret 28-08-2020

Studér i Spanien: Alt du skal vide

Drømmer du om at studere i Spanien? Det kan være en fantastisk oplevelse med mange erfaringer og minder for livet at studere i udlandet. Du møder nye mennesker, nye kulturer og får nye sprogkundskaber. Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Spanien.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Norge: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i verdens bedste land at bo i? Så tag din uddannelse i Norge! Vi har samlet alt du skal vide om ansøgning, bolig og det norske uddannelsessystem her. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-09-2020

Studér i Vietnam - Alt du skal vide!

Vietnam er verdens 13. mest befolkede land, og med en af verdens hurtigst voksende økonomier har de potentialet for at blive en af verdens største økonomier i det 21. århundrede. Vietnam er derfor den ideelle destination for dig, som ønsker at studerer i kontrasternes land, hvor du vil opleve alt fra hektiske og sprudlende storbyer til fænomenalle naturområder.

Læs mere
Sidst opdateret 28-08-2020

Studér i Thailand: Alt du skal vide

Tag til smilenes land og få en oplevelse du sent vil glemme. Det thailandske folkefærd er kendt for deres smil og deresimødekommenhed. Som international studerende i Thailand vil du uden tvivl blive rigere på oplevelser og venner. Uanset hvor i landet du vælger at læse, vil du alle steder støde på nye oplevelser. Du vil kunne opleve smuk natur og travle storbyer som ingen andre steder. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2016

Tjekliste til et godt udlandsophold

Når du skal på udveksling er der mange ting du skal have styr på inden afrejse. Hvordan er det nu lige med pas, adresseændring, flybilletter, forsikringer og alt det der? Her får du en hurtig tjekliste over alt, du skal huske. Følg den og få en god start på dit udlandsophold.

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2018

Bliv læge i udlandet

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere