Vis studentum.dk som: Mobile

Studerende i Australien


Drømmer du om at studere i Australien?

At studere i udlandet er en rigtig god mulighed for at tilegne sig nye kompetencer og erfaringer. Du lærer en ny kultur og eventuelt et nyt sprog at kende og bedst af alt – du får en portion minder for livet sammen med nye venner fra alle verdenshjørner. 

Australien er et land, som tilbyder mange forskellige muligheder, når det kommer til uddannelse for internationale studerende. Her kan du finde universiteter af høj akademisk standard, en slående natur, smukke strande og en atmosfære, som tiltrækker mennesker fra hele verden.Studer i Australien og oplev det vilde dyreliv med de mange kænguruer

Nedenfor kan du finde information om, hvad det vil sige at være udenlandsk studerende i Australien som f.eks. boligforhold, visum, uddannelsessystem og forsikringer. 

Klik på en titel og spring direkte ned til informationen i teksten:

Hvordan er det at studere i Australien?

Australien er kendt for sin smukke natur med over 10.000 km. lange sandstrande. For dem der bor i Australien, vil du derfor opleve at kysten, havet og strandlivet fylder en stor del af deres liv. Når du ikke studerer kan du derfor eksempelvis prøve kræfter med:

 • surfing
 • dykning
 • sejlads

Du kan starte på et hav af fritidsaktiviteter, opleve naturskønne områder og udvikle din faglighed. Du vil også opleve et rigt byliv med plads til minder for livet og store oplevelser. I Australien finder du:

 • store musikfestivaller
 • gode shoppingmuligheder
 • et rigt kunst- og kulturliv

Kulturlivet i Australien er præget af den britiske arv, men har også spor af Australiens egne indfødte - også kaldet aboriginals.

Hvorfor bør jeg studere i Australien?

Der er flere grunde til, at du bør vælge at prøve kræfter med at studere enten en hel uddannelse eller et semester i Australien. Du får:

 • et internationalt studiemiljø
 • venner fra alle verdenshjørner
 • indsigt i Australiens fantastiske livsstil
 • lov til at opleve naturen, som du aldrig har oplevet den før

Der er ingen grund til, at du skal holde dig tilbage. Du vil ikke fortryde at opleve at studere i landet, de kalder "down under".

Hvordan er det australske uddannelsessystem?

I Australien kan du vælge mellem rigtig mange forskellige uddannelser som international studerende. Alle uddannelserne er kvalitets-sikrede og godkendt af den australske regering. Det australske uddannelsessystem har tre hovedsektorer inden for højere uddannelse, herunder:

Hvordan forløber et studieår i Australien?

Et studieår i Australien er inddelt i to semestre, som adskiller sig fra dem, vi kender i Danmark.

 • 1. semester går fra februar/marts og frem til juni/juli
 • 2. semester starter i juli og strækker sig frem til december

Sommerferien løber altså over julen og er af en varighed på 2-3 måneder. Enkelte uddannelser kan dog også have opstart i juli.

Hvordan er uddannelserne opbygget?

En bachelorgrad (undergraduate) i Australien tager mellem tre og fire år at tage. Derudover kan man vælge at udvide den med etårig honnoursgrad. Mastergraden (postgraduate) er enten 1- eller 2-år. Du kan også tage kortere kurser på postgraduate niveau.

Hvornår er der ansøgningsfrister?

De fleste universiteter i Australien opererer med løbende optagelse. Og det betyder, at der ikke er nogen fast ansøgningsfrist. Du kan søge om optagelse så længe, der er ledige studiepladser

Det anbefales dog, at du søger mindst 4 måneder inden studiestart. Du søger direkte til universitetet gennem et ansøgningsskema, som du finder på universitetets hjemmeside.

Husk, at du skal vælge ansøgningsskemaet for internationale studerende. Vær også opmærksom på, at enkelte skoler tager et gebyr for at behandle ansøgningen.

Hvilke optagelseskrav og sprogkrav er der?

Når du ved, hvad du vil studere, skal du finde ud af, om du opfylder adgangskrav og eventuelle sprogkrav for den valgte uddannelse, såsom:

 • faglig baggrund
 • karakterer
 • krav om sprogtest såsom TOEFL-testen eller IELS-testen

Inden du tilmelder dig en sprogtest, skal du undersøge med dit universitet om du:

 • Har brug for at tage en sprogtest
 • Hvor og hvornår du kan tage sprogtesten
 • Hvilke resultater dit universitetet/studiet kræver af dig
 • Hvor hurtigt du har brug for testresultatet

Hvordan sender jeg min ansøgning?

Når du søger om optagelse på et australsk universitet, skal du vedlægge en del dokumentation ved ansøgningen. Det kan f.eks. være:

 • detaljer om tidligere uddannelse
 • dokumentation for dine engelske sprogkundskaber

Sørg altid for at sende kopier, send aldrig originalerne. Dog skal du få din nuværende eller tidligere skole, som skal lave kopien til dig. Den skal nemlig stemples af den for at være gyldig.

Bliver du optaget på studiet, og takker du ja til studiepladsen, skal du betale et depositum til universitetet. Derefter modtager du en bekræftelse på din optagelse. Den skal du bruge, når du skal søge om visum for studerende.

Skal jeg ansøge om at få et visum?

Hvis du skal studere mere end 3 måneder i Australien, skal du søge om et visum for studerende. Det anbefales, at du søger online, da det er den letteste og mest effektive måde at søge på. Når du søger online, skal du bruge:

 • CoE koden (den står i dit optagelsesbrev)
 • dit pasnummer
 • dit konto nummer

Der kan gå lidt tid fra du søger om at få dit visum, til du reelt får det godkendt og står med det i hænderne. 

Er det gratis at studere i Australien?

Prisen på studier i Australien varierer alt efter, hvilken skole og hvilken uddannelse du vælger. Husk at medregne bolig og leveomkostninger i dit budget.

En bachelorgrad (undergraduate) koster:

 • mellem 15.000 – 22.000 australske dollar om året.

En mastergrad (postgraduate) koster:

 • 15.000 til 25.000 australske dollar om året.

Medicin og veterinæruddannelser er dog dyrere og koster mellem 25.000 og 40.000 australske dollar om året.

Kan jeg få min SU med til Australien?

Det første du gør, inden du søger en uddannelse i Australien er at undersøge om du er berettiget til at modtage SU under dit ophold. Er den det, sender du en ansøgning af sted til SU-styrelsen og venter på, at de fremsender dig en godkendelse.

Må jeg arbejde ved siden af mit studie?

Ønsker du at arbejde ved siden af studierne, er der visse regler, som du må tage hensyn til. Som international studerende har du et visum, og derfor er du berettiget til at søge om arbejdstilladelse.

Det koster 55 australske dollar at søge om denne tilladelse. Med et visum for studerende har du mulighed for at arbejde i op til 20 timer om ugen og på fuldtid i ferierne.

Bør jeg blive vaccineret mod særlige sygdomme?

Det er ikke påkrævet at blive vaccineret, når du skal til Australien. Det er stort set de samme sygdomme, som findes i både Europa og Australien. Der findes ikke malaria i Australien.

Men på trods af, at vacciner ikke er påkrævet, anbefaler man internationale studerende at blive vaccineret mod meningokok-meningitis (hjernebetændelse). Hvis det er mere end 10 år siden, du er vaccineret mod de nedenstående, så bør du blive vaccineret igen:

 • stivkrampe
 • difteri
 • polio
 • kighoste

Det er også vigtigt at være opmærksom på, at Australien har et meget stærkere UVA og UVB niveau fra solen end i Danmark.

Samtidig findes der hajer og giftige fisk, som kan være farlige for badende. Spørg derfor altid lokalt kendte, inden du går i vandet, hvis ikke det er en almindelig badestrand.

Find din uddannelse i Australien

Studieretning
Uddannelsestype
Australien
Søg

Læs flere landeguides

Senest opdateret: 09 maj 2016

Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby