Vis studentum.dk som: Mobile

Studer i Spanien


Studer i Spanien og få minder for livet

Drømmer du om at studere i Spanien? Det kan være en fantastisk oplevelse med mange erfaringer og minder for livet at studere i udlandet. Du møder nye mennesker, nye kulturer og får nye sprogkundskaber.

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Spanien. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Spanien i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Studer i Spanien - læs om dine muligheder her

Spanien - et af verdens populæreste studielande

Sol, kilometer lange strande, tapas, venlige mennesker, en rig kultur og fantastiske bygninger er blot nogle af de nøgleord, der beskriver det fantastiske Spanien. 

Med studerende fra hele verden er Spanien et af verdens mest populære rejsemål for studerende. Spaniens uddannelsessystem er veludviklet, og du finder et hav af uddannelsessteder at vælge mellem, der udbyder uddannelser på forskellige niveauer. 

I Spanien finder du 73 universiteter, hvoraf:

 • 40 er offentlige
 • 23 er private
 • resten tilhører den katolske kirke

De fleste spanske universiteter finder du i hovedstaden Madrid, derefter kommer Barcelona og Valencia.

Spanien er også det perfekte land for dig, der vil studere eller udvikle dine spanske sprogfærdigheder. Der findes et uendeligt udbud af kurser på forskellige niveauer, som du kan vælge mellem. Spansk er verdens næst-største sprog med over 350 millioner mennesker, der har spansk som modersmål. Spansk er også det officielle sprog i 20 lande verden over.

Det spanske uddannelsessystem

Spanien har for nyligt ændret deres uddannelsessystem. Det betyder, at du nu har mulighed for at studere 1 og 2 års kandidatuddannelser samt en 4 års bacheloruddannelsen, der kaldes 'Grado'. Kandidatuddannelserne omtales 'Master', og på både bachelor- og kandidatuddannelserne, giver hver studieår dig 60 ECTS-point.

Du betaler ikke skolepenge til de offentlige universiteter, men der er en årlig skoleafgift på:

 • 500 til 1200 euro for bachelorgrader
 • 1000 til 1800 euro for kandidatgrader.

Private universiteter tager markant mere, nemlig mellem:

 • €5.000 og 18.000 årligt for bachelorgrader
 • €7.000 til 30.000 årligt for kandidatgrader

Når du søger ind på et offentligt universitet, har du oftest mulighed for at søge om økonomisk støtte af CSN.

De spanske ansøgningsprocesser

Der er forskellige ansøgningsprocesser afhængigt af, om du søger ind på en bachelor- eller kandidatuddannelse. For at søge ind på en bacheloruddannelse, skal du:

 1. Registrere dig hos UNED (Universidad Nacional de Educación a Distancia)
 2. Søge ind på det universitet, hvor du gerne vil studere

Hvert universitet håndterer derfra selvstændigt din ansøgning. Ansøgningsprocessen til kandidatuddannelserne i Spanien går uden om UNED. Du sender derfor bare din ansøgning direkte til universitetet. 

 • Husk at undersøge ansøgningsfrister

Det spanske uddannelsesår strækker sig fra slutningen af september til juni. Enkelte kandidatuddannelser har dog start på andre tidspunkter. Hvis du eksempels er udvekslings-studerende, så kan du søge om at studere et enkelt semester (eksempelvis fra januar og et halvt år frem). 

Test af dine spanske sprogkundskaber

Hvis du vil studere i Spanien på et spansk-talende universitet, så er det naturligvis vigtigt, at du taler en smule spansk for at klare dig gennem dine studier. Det meste af undervisningen i Spanien sker på spansk med undtagelse af visse kurser og programmer.

Før du starter på din uddannelse i Spanien skal du gennemgå én eller flere sprogtests:

 • DELE (Diplomas de Español como Lengua Extranjera)
 • TOEFL (Test Of English as a Foreign Language)

Testen Dele er den officielle test for internationale studenter, der vil studere i Spanien. I testen beviser du dine spanske sprogkundskaber. Testen arrangeres to gange årligt ved næsten alle spanske universiteter og højskoler.

Du skal bruge resultaterne fra en eller begge tests som dokumentation, når du sender din ansøgning afsted til universitetet i Spanien. 

Information om DELE-testen

 • Testen koster mellem 95 og135 euro
 • Prisen afhænger af dit testniveau
 • Testen findes på let, middel og avanceret niveau

Der findes også kurser, som forbereder dig til at tage DELE-testen.

Vi håber, at informationerne har været brugbare og ønsker dig held og lykke med dine fremtidige studier i Spanien!


Senest opdateret: 02 maj 2016

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 04-10-2017

HF-enkeltfag som fjernundervisning i udlandet

Vil du gerne bruge dit sabbatår på at rejse, men mangler fag til at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så tag HF-enkeltfag som fjernstudie i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2019

Gør dig klar til din fremtidige karriere

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-01-2018

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv