Vis studentum.dk som: Mobile

Studer i Spanien


Studer i Spanien og få minder for livet

Drømmer du om at studere i Spanien? Det kan være en fantastisk oplevelse med mange erfaringer og minder for livet at studere i udlandet. Du møder nye mennesker, nye kulturer og får nye sprogkundskaber.

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Spanien. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Spanien i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Studer i Spanien - læs om dine muligheder her

Spanien - et af verdens populæreste studielande

Sol, kilometer lange strande, tapas, venlige mennesker, en rig kultur og fantastiske bygninger er blot nogle af de nøgleord, der beskriver det fantastiske Spanien. 

Med studerende fra hele verden er Spanien et af verdens mest populære rejsemål for studerende. Spaniens uddannelsessystem er veludviklet, og du finder et hav af uddannelsessteder at vælge mellem, der udbyder uddannelser på forskellige niveauer. 

I Spanien finder du 73 universiteter, hvoraf:

 • 40 er offentlige
 • 23 er private
 • resten tilhører den katolske kirke

De fleste spanske universiteter finder du i hovedstaden Madrid, derefter kommer Barcelona og Valencia.

Spanien er også det perfekte land for dig, der vil studere eller udvikle dine spanske sprogfærdigheder. Der findes et uendeligt udbud af kurser på forskellige niveauer, som du kan vælge mellem. Spansk er verdens næst-største sprog med over 350 millioner mennesker, der har spansk som modersmål. Spansk er også det officielle sprog i 20 lande verden over.

Det spanske uddannelsessystem

Spanien har for nyligt ændret deres uddannelsessystem. Det betyder, at du nu har mulighed for at studere 1 og 2 års kandidatuddannelser samt en 4 års bacheloruddannelsen, der kaldes 'Grado'. Kandidatuddannelserne omtales 'Master', og på både bachelor- og kandidatuddannelserne, giver hver studieår dig 60 ECTS-point.

Du betaler ikke skolepenge til de offentlige universiteter, men der er en årlig skoleafgift på:

 • 500 til 1200 euro for bachelorgrader
 • 1000 til 1800 euro for kandidatgrader.

Private universiteter tager markant mere, nemlig mellem:

 • €5.000 og 18.000 årligt for bachelorgrader
 • €7.000 til 30.000 årligt for kandidatgrader

Når du søger ind på et offentligt universitet, har du oftest mulighed for at søge om økonomisk støtte af CSN.

De spanske ansøgningsprocesser

Der er forskellige ansøgningsprocesser afhængigt af, om du søger ind på en bachelor- eller kandidatuddannelse. For at søge ind på en bacheloruddannelse, skal du:

 1. Registrere dig hos UNED (Universidad Nacional de Educación a Distancia)
 2. Søge ind på det universitet, hvor du gerne vil studere

Hvert universitet håndterer derfra selvstændigt din ansøgning. Ansøgningsprocessen til kandidatuddannelserne i Spanien går uden om UNED. Du sender derfor bare din ansøgning direkte til universitetet. 

 • Husk at undersøge ansøgningsfrister

Det spanske uddannelsesår strækker sig fra slutningen af september til juni. Enkelte kandidatuddannelser har dog start på andre tidspunkter. Hvis du eksempels er udvekslings-studerende, så kan du søge om at studere et enkelt semester (eksempelvis fra januar og et halvt år frem). 

Test af dine spanske sprogkundskaber

Hvis du vil studere i Spanien på et spansk-talende universitet, så er det naturligvis vigtigt, at du taler en smule spansk for at klare dig gennem dine studier. Det meste af undervisningen i Spanien sker på spansk med undtagelse af visse kurser og programmer.

Før du starter på din uddannelse i Spanien skal du gennemgå én eller flere sprogtests:

 • DELE (Diplomas de Español como Lengua Extranjera)
 • TOEFL (Test Of English as a Foreign Language)

Testen Dele er den officielle test for internationale studenter, der vil studere i Spanien. I testen beviser du dine spanske sprogkundskaber. Testen arrangeres to gange årligt ved næsten alle spanske universiteter og højskoler.

Du skal bruge resultaterne fra en eller begge tests som dokumentation, når du sender din ansøgning afsted til universitetet i Spanien. 

Information om DELE-testen

 • Testen koster mellem 95 og135 euro
 • Prisen afhænger af dit testniveau
 • Testen findes på let, middel og avanceret niveau

Der findes også kurser, som forbereder dig til at tage DELE-testen.

Vi håber, at informationerne har været brugbare og ønsker dig held og lykke med dine fremtidige studier i Spanien!


Senest opdateret: 02 maj 2016

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 29-10-2015

Idrætsstipendium i USA

Hvorfor ikke få en hel eller dele af en uddannelse finansieret i USA, mens du dyrker idræt på højt niveau? Med et idrætsstipendium kan du nemlig kombinere 'the college experience' med din favoritsport på et plan, der næsten er det samme, som at være professionel.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

IELTS - International English Language Testing System

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2017

FAQ om udveksling og udlandsstudier

Du vil gerne studere i udlandet. God beslutning, men du har sikkert en masse spørgsmål om, hvordan du lige griber det hele an. Helt forståeligt, og vi har derfor samlet de 10 hyppigste spørgsmål og svar lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2016

Overvejer du frivilligt arbejde i udlandet? Få 5 bud her

Frivilligt arbejde i udlandet bidrager blandt andet til bedre sprogkundskaber og kulturforståelse.Der er mulighed for at arbejde med dyr, gadebørn, miljø, undervisning og meget andet. Endelig vil du med et frivilligt arbejde i udlandet blive udfordret og få erfaringer, som anerkendes både i erhvervslivet og uddannelsessektoren. 

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby