Vis studentum.dk som: Mobile

Studer i Spanien


Studer i Spanien og få minder for livet

Drømmer du om at studere i Spanien? Det kan være en fantastisk oplevelse med mange erfaringer og minder for livet at studere i udlandet. Du møder nye mennesker, nye kulturer og får nye sprogkundskaber.

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Spanien. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Spanien i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Studer i Spanien - læs om dine muligheder her

Spanien - et af verdens populæreste studielande

Sol, kilometer lange strande, tapas, venlige mennesker, en rig kultur og fantastiske bygninger er blot nogle af de nøgleord, der beskriver det fantastiske Spanien. 

Med studerende fra hele verden er Spanien et af verdens mest populære rejsemål for studerende. Spaniens uddannelsessystem er veludviklet, og du finder et hav af uddannelsessteder at vælge mellem, der udbyder uddannelser på forskellige niveauer. 

I Spanien finder du 73 universiteter, hvoraf:

 • 40 er offentlige
 • 23 er private
 • resten tilhører den katolske kirke

De fleste spanske universiteter finder du i hovedstaden Madrid, derefter kommer Barcelona og Valencia.

Spanien er også det perfekte land for dig, der vil studere eller udvikle dine spanske sprogfærdigheder. Der findes et uendeligt udbud af kurser på forskellige niveauer, som du kan vælge mellem. Spansk er verdens næst-største sprog med over 350 millioner mennesker, der har spansk som modersmål. Spansk er også det officielle sprog i 20 lande verden over.

Det spanske uddannelsessystem

Spanien har for nyligt ændret deres uddannelsessystem. Det betyder, at du nu har mulighed for at studere 1 og 2 års kandidatuddannelser samt en 4 års bacheloruddannelsen, der kaldes 'Grado'. Kandidatuddannelserne omtales 'Master', og på både bachelor- og kandidatuddannelserne, giver hver studieår dig 60 ECTS-point.

Du betaler ikke skolepenge til de offentlige universiteter, men der er en årlig skoleafgift på:

 • 500 til 1200 euro for bachelorgrader
 • 1000 til 1800 euro for kandidatgrader.

Private universiteter tager markant mere, nemlig mellem:

 • €5.000 og 18.000 årligt for bachelorgrader
 • €7.000 til 30.000 årligt for kandidatgrader

Når du søger ind på et offentligt universitet, har du oftest mulighed for at søge om økonomisk støtte af CSN.

De spanske ansøgningsprocesser

Der er forskellige ansøgningsprocesser afhængigt af, om du søger ind på en bachelor- eller kandidatuddannelse. For at søge ind på en bacheloruddannelse, skal du:

 1. Registrere dig hos UNED (Universidad Nacional de Educación a Distancia)
 2. Søge ind på det universitet, hvor du gerne vil studere

Hvert universitet håndterer derfra selvstændigt din ansøgning. Ansøgningsprocessen til kandidatuddannelserne i Spanien går uden om UNED. Du sender derfor bare din ansøgning direkte til universitetet. 

 • Husk at undersøge ansøgningsfrister

Det spanske uddannelsesår strækker sig fra slutningen af september til juni. Enkelte kandidatuddannelser har dog start på andre tidspunkter. Hvis du eksempels er udvekslings-studerende, så kan du søge om at studere et enkelt semester (eksempelvis fra januar og et halvt år frem). 

Test af dine spanske sprogkundskaber

Hvis du vil studere i Spanien på et spansk-talende universitet, så er det naturligvis vigtigt, at du taler en smule spansk for at klare dig gennem dine studier. Det meste af undervisningen i Spanien sker på spansk med undtagelse af visse kurser og programmer.

Før du starter på din uddannelse i Spanien skal du gennemgå én eller flere sprogtests:

 • DELE (Diplomas de Español como Lengua Extranjera)
 • TOEFL (Test Of English as a Foreign Language)

Testen Dele er den officielle test for internationale studenter, der vil studere i Spanien. I testen beviser du dine spanske sprogkundskaber. Testen arrangeres to gange årligt ved næsten alle spanske universiteter og højskoler.

Du skal bruge resultaterne fra en eller begge tests som dokumentation, når du sender din ansøgning afsted til universitetet i Spanien. 

Information om DELE-testen

 • Testen koster mellem 95 og135 euro
 • Prisen afhænger af dit testniveau
 • Testen findes på let, middel og avanceret niveau

Der findes også kurser, som forbereder dig til at tage DELE-testen.

Vi håber, at informationerne har været brugbare og ønsker dig held og lykke med dine fremtidige studier i Spanien!


Senest opdateret: 02 maj 2016

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2019

7 sprogtips til dit udvekslingsophold

Få 7 gode sprogtips til dit udvekslingsophold lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2017

Hvilken udvekslings-mulighed er den rigtige for dig?

Du vil gerne på udveklsing eller i praktik i udlandet. Hvad gør du, hvis dit studiested ikke har en aftale med et partneruniversitet?

Læs mere
Sidst opdateret 15-03-2019

Derfor skal du lære et nyt sprog!

At lære et nyt sprog er en af de bedste investeringer du kan foretage dig her i livet. Du bliver ikke bare mere selvstændig i din omgang med mennesker over hele verden, du træner faktisk også din hjerne helt optimalt, ligesom du øger dine kvalifikationer som fremtidige arbejdsgivere er ganske interesserede i.

Læs mere
Sidst opdateret 09-01-2018

Gi’ din karriere et boost - med en udveksling

Har du overvejet at tage på udveksling? Enten med eller udenom studiet? Vi har samlet 6 gode grunde til, hvorfor det er en god ide! 

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv