Vis studentum.dk som: Mobile

Studér i Peru - Alt du skal vide

Peru er et fantastisk land, der byder på meget forskelligt. I Peru kan du surfe, vandre, spise dig mæt i eksotisk mad og meget mere. Folkefærdet er kendt for at være velkomne og hjælpsomme. Som studerende vil du opleve et højt niveau, og engagerede medstuderende. Samtidig er Peru et forholdsvist billigt land at leve i, så der er også plads til at pleje sit sociale liv. 

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Peru. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Peru i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Peru her


Sprog

Spansk

 Hovedstad

Lima

Valuta

Sol (S/)

 Befolkning

31.990.000


Perus uddannelsessystem 

Videregående uddannelser i Peru er primært tilbudt i gennem offentlige universiteter. Der findes på nuværende tidspunkt 51 offentlige (nacional) universiteter og 89 private (particulare). De private universiteter er både profit og non-profit. Udover de traditionelle universiteter findes der også et bredt udvalg af kunst, musik og religiøse universiteter, der kaldes henholdsvis conservatorio, instituto, andescuela superior. 

Uddannelsessystemets opbygning

Perus uddannelsessystem følger ikke Bologna-processen, men gør derimod brug af "Créditos". Men opnår en Crédito efter en afsluttet undervisningstime (45-50 minutter), eller efter to timers praktisk arbejde. 

På de peruvianske universiteter kan du tage følgende typer af uddannelser: 

Pre-grado

 • Bachelor (Bachellir) Tager 5+ år. 
 • Licenciado / Titulo Profesional Der er den Bachellir + et speciale, eksamination eller praktikperiode. 

Postgrado-uddannelser

 • Diplomuddannelse (Diplomado) Der kræver et års studie (24 créditos). 
 • Kandidatgrad (Magister) Der kræver to års studie (48 créditos) + et speciale. 
 • Ph.d. (Doctor) Der kræver tre års studie (64 créditos) + en afhandling. 

Hvad koster det at studere i Peru? 

Hvor det er gratis for peruvianske borgere at studere på et offentligt universitet, kan man som international studerende forvente at skulle betale en forholdsvis lav pris. Prisen varierer alt efter fag, universitet og længde. Du kan dog forvente at betale mellem 1000 og 5000 kroner per créditos. 

Vi anbefaler, at du kontakter skolen selv for at finde ud af deres nøjagtige undervisningsgebyr.

Kan jeg tage min SU med til Peru?

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet


De peruvianske ansøgningsprocesser

Adgangskrav på bacheloruddannelser 

Ønsker man at læse det tilsvarende til en bachelor i Argentina, kræver det først og fremmest et bevis for, at man har bestået en adgangsgivende eksamen, så som STX, HTX eller lignende. 

Adgangskrav på kandidatuddannelser

For at blive optaget på en kandidatuddannelse i Peru, skal du have gennemført en relevant bachelorudannelse.

Adgangskrav til et ph.d-studie

For at blive optaget på et ph.d-studie i Peru, skal du have gennemført en relevant kandidatuddannelse. 


Alle universiteter i Peru benytter sig også af en optagelsesprøve, man som studerende skal bestå. Mange steder kræver det, at man består to optagelsesprøver, en generel og en fag-specifik. 

Mange universiteter i Peru har to ansøgningsperioder på et år. Den første strækker sig fra januar til april, og den næste strækker sig fra juli til august. 

Det er samtidig et krav, at studerende besidder optimale spanskkundskaber.

Ansøgning

Du skal ansøge direkte til universitet på deres hjemmeside. De fleste universiteter kræver tilsendelse af følgende: 

 • Kopi af gyldigt pas;
 • Akademiske papirer fra dine tidligere studier;
 • Universitets ansøgningsformular udfyldt;
 • Anbefaling, f.eks fra tidligere uddannelse eller arbejdsgiver;
 • Personlig ansøgning;
 • Bevis for sproglige kvalifikationer (Spansk);
 • Forsikringsdokumenter;
 • Kvittering for betaling af optagelsesgebyr og;
 • Minimum to anbefalinger.

Kriterierne for optagelse er forskellige, og vi anbefaler derfor, at du henvender dig til det pågældende universitet. 


Godt at vide

Hvordan finder jeg en bolig som studerende i Peru? 

Der er mange forskellige muligheder når det kommer til at bo i Peru som studerende. Nedenfor har vi samlet de mest populære. 

Igennem universitetet

Når man ansøger om at bo på campus i Peru, betaler man et reservations gebyr på omkring 300 kroner. 

Ønsker man at bo på campus, vil man typisk bo sammen med en eller to medstuderende. Med sin medstuderende deler man køkken og bad. 

Prisen varier bredt fra universitet til universitet, og afhænger af hvor mange man bor sammen med. Derfor anbefaler vi, at man selv kontakter det pågældende universitet. 

Privat leje 

Hvis du ønsker at leje en lejlighed privat, skal du forvente at betale mellem 3000 og 6000 kroner for en et-værelses lejlighed. En 3-værelses lejlighed koster mellem 7000 og 11500 kroner. Du kan finde privat udlejning i gennem aviser og boligsider. 

Har jeg brug for et visum?

Mange universiteter i Peru anbefaler, at du ikke ansøger om et studie-visa, men i stedet får forlænget dit turistvisa til 183 dage, hvilket er muligt ved indrejse i landet. Ønsker du et studie-visa skal du bruge følgende: 

 • 2 pasfotos.
 • Gyldigt turistvisa.
 • Optagelsesbrev.
 • Bankudskrift
 • Udfyldt ansøgningsform. 

Læs mere om livet på udveksling

Senest opdateret: 26 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 25-05-2022

Erasmus Plus udveksling - Åbn døre til din fremtid

Drømmer du om at opleve en anden kultur, styrke dine sprogkompetencer og møde nye mennesker? Vil du have international erfaring på dit CV, der stiller dig stærkere på fremtidens arbejdsmarked? Erasmus Plus bringer dit udlandseventyr et skridt nærmere.

Læs mere
Sidst opdateret 25-08-2020

Studér i Holland - Alt du skal vide

Er du interesseret i at studere i Holland? Elsker du tulipaner, træsko og brune caféer, som er alt det, man forbinder med Holland? Så er Holland den ideelle destination for dit uddannelsesophold! 

Læs mere
Sidst opdateret 15-07-2022

Bliv klar til udlandsstudier med en sprogtest

Drømmer du om at studere i udlandet? Inden du kan komme ind på din drømmeuddannelse i udlandet, skal du ofte have taget en sprogtest. Her kan du læse om de forskellige sprogtests og finde ud af hvilken en, der er den rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Ansøgningsfrister til uddannelse i udlandet

Hvis du vil studere i udlandet er det en god idé at være ude i god tid! Planlægningen af et studieophold i udlandet kan være en lang proces, og der er mange ting, som du skal huske. Her får du et hurtigt overblik over ansøgningsfrister i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Argentina - Alt du skal vide

Argentina er et land, der er rigt på kultur og historie. Den højere uddannelsessektor i Argentina er anerkendt som et godt sted at tage sin uddannelse, og mange internationale studerende studerer allerede i landet. Fodbold fylder meget i Argentina, og som studerende vil du opleve at blive inviteret med på stadion, eller barer for at se det lokale opgør.

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2017

Hvilken udvekslings-mulighed er den rigtige for dig?

Du vil gerne på udveklsing eller i praktik i udlandet. Hvad gør du, hvis dit studiested ikke har en aftale med et partneruniversitet?

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Sådan gør du din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration gennem disse 10 ideer.

Læs mere
Sidst opdateret 15-07-2022

Sådan kommer du igennem IELTS fra A - Z

Er du igang med forberedelserne til et semester, et studieår eller måske en hel uddannelse i udlandet, og skal du bruge en IELTS sprogtest for at blive optaget? Her guider vi dig igennem den akademiske IELTS test.

Læs mere
Sidst opdateret 09-01-2018

Gi’ din karriere et boost - med en udveksling

Har du overvejet at tage på udveksling? Enten med eller udenom studiet? Vi har samlet 6 gode grunde til, hvorfor det er en god ide! 

Læs mere
Sidst opdateret 08-09-2020

Studér i Brasilien - Alt du skal vide!

Brasilien er Sydamerikas største land, og vi forbinder som oftest landet med karneval, fest og farver. Brasilien har dog inden for de seneste år oplevelet stor økonomisk fremgang, og dette har medført en stor uddannelsesmæssig fremgang i landet. Brasilien er derfor den ideelle destination for dig, som drømmer om at studere i et land, som både byder på store faglige og kulturelle oplevelser.

Læs mere
Sidst opdateret 15-07-2022

Din guide til TOEFL-testen

Har du brug for en TOEFL test for at komme igennem nåleøjet til din drømmeuddannelse i udlandet? Her guider vi dig igennem processen fra tilmelding til du står med dine TOEFL testresultater.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2016

Følg en bioanalytikerstuderende i praktik i Grønland

”Naturen i Grønland er jo virkelig fascinerende. Praktikopholdet har også udviklet mig meget både personligt og fagligt. Jeg blev kastet ud i nogle ting, som jeg måske ikke ellers ville gøre – eller som jeg ville sige nej til herhjemme,” fortæller Malene Hykkelbjerg Nielsen på 22 år om sit ni uger lange praktikophold i Grønland.

Læs mere
Sidst opdateret 28-08-2020

Studér i Spanien: Alt du skal vide

Drømmer du om at studere i Spanien? Det kan være en fantastisk oplevelse med mange erfaringer og minder for livet at studere i udlandet. Du møder nye mennesker, nye kulturer og får nye sprogkundskaber. Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Spanien.

Læs mere
Sidst opdateret 16-06-2021

Bedste universiteter i Sverige

Der er rigtig mange unge danskere, der vælger at søge over sundet for at studere i Sverige. Det er også en oplagt studiedestination, da landet har en stolt uddannelsestradition og en række prestige-universiteter. Se listen her. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i Sverige: Den komplette guide

Er du klar til dit næste store eventyr? Vil du gerne starte på en uddannelse eller et semester, der udfordrer dig både fagligt og socialt? Tag afsted på udveksling til Sverige, og vær sikker på at du får en uddannelse på et højt fagligt niveau!

Læs mere
Sidst opdateret 16-06-2021

Bedste universiteter i USA 2020

Hvilket er det bedste universitet i USA?  Vi har samlet top 10 universiteter i USA herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i USA der er bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Schweiz: Alt du skal vide

Udover at have et af de højst rangeret uddannelsessystemer i verden, er der mange andre grunde til at du skal studere i Schweiz. Først og fremmest er næsten 25% af alle studerende i Schweiz internationale studerende. Du vil altså have rig mulighed for at danne dig et netværk. Samtidig vil du i Schweiz finde en blanding af smuk natur og overvældende storbyer.

Læs mere
Sidst opdateret 16-06-2021

Bedste universiteter i Verden 2020

Hvilket er det bedste universitet i Verden? Vi har samlet top 10 universiteter i Verden herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Verden der er bedst. 

Læs mere