Vis studentum.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

Studér i Peru - Alt du skal vide

Peru er et fantastisk land, der byder på meget forskelligt. I Peru kan du surfe, vandre, spise dig mæt i eksotisk mad og meget mere. Folkefærdet er kendt for at være velkomne og hjælpsomme. Som studerende vil du opleve et højt niveau, og engagerede medstuderende. Samtidig er Peru et forholdsvist billigt land at leve i, så der er også plads til at pleje sit sociale liv. 

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Peru. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Peru i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Peru her


Sprog

Spansk

 Hovedstad

Lima

Valuta

Sol (S/)

 Befolkning

31.990.000


Perus uddannelsessystem 

Videregående uddannelser i Peru er primært tilbudt i gennem offentlige universiteter. Der findes på nuværende tidspunkt 51 offentlige (nacional) universiteter og 89 private (particulare). De private universiteter er både profit og non-profit. Udover de traditionelle universiteter findes der også et bredt udvalg af kunst, musik og religiøse universiteter, der kaldes henholdsvis conservatorio, instituto, andescuela superior. 

Uddannelsessystemets opbygning

Perus uddannelsessystem følger ikke Bologna-processen, men gør derimod brug af "Créditos". Men opnår en Crédito efter en afsluttet undervisningstime (45-50 minutter), eller efter to timers praktisk arbejde. 

På de peruvianske universiteter kan du tage følgende typer af uddannelser: 

Pre-grado

 • Bachelor (Bachellir) Tager 5+ år. 
 • Licenciado / Titulo Profesional Der er den Bachellir + et speciale, eksamination eller praktikperiode. 

Postgrado-uddannelser

 • Diplomuddannelse (Diplomado) Der kræver et års studie (24 créditos). 
 • Kandidatgrad (Magister) Der kræver to års studie (48 créditos) + et speciale. 
 • Ph.d. (Doctor) Der kræver tre års studie (64 créditos) + en afhandling. 

Hvad koster det at studere i Peru? 

Hvor det er gratis for peruvianske borgere at studere på et offentligt universitet, kan man som international studerende forvente at skulle betale en forholdsvis lav pris. Prisen varierer alt efter fag, universitet og længde. Du kan dog forvente at betale mellem 1000 og 5000 kroner per créditos. 

Vi anbefaler, at du kontakter skolen selv for at finde ud af deres nøjagtige undervisningsgebyr.

Kan jeg tage min SU med til Peru?

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet


De peruvianske ansøgningsprocesser

Adgangskrav på bacheloruddannelser 

Ønsker man at læse det tilsvarende til en bachelor i Argentina, kræver det først og fremmest et bevis for, at man har bestået en adgangsgivende eksamen, så som STX, HTX eller lignende. 

Adgangskrav på kandidatuddannelser

For at blive optaget på en kandidatuddannelse i Peru, skal du have gennemført en relevant bachelorudannelse.

Adgangskrav til et ph.d-studie

For at blive optaget på et ph.d-studie i Peru, skal du have gennemført en relevant kandidatuddannelse. 


Alle universiteter i Peru benytter sig også af en optagelsesprøve, man som studerende skal bestå. Mange steder kræver det, at man består to optagelsesprøver, en generel og en fag-specifik. 

Mange universiteter i Peru har to ansøgningsperioder på et år. Den første strækker sig fra januar til april, og den næste strækker sig fra juli til august. 

Det er samtidig et krav, at studerende besidder optimale spanskkundskaber.

Ansøgning

Du skal ansøge direkte til universitet på deres hjemmeside. De fleste universiteter kræver tilsendelse af følgende: 

 • Kopi af gyldigt pas;
 • Akademiske papirer fra dine tidligere studier;
 • Universitets ansøgningsformular udfyldt;
 • Anbefaling, f.eks fra tidligere uddannelse eller arbejdsgiver;
 • Personlig ansøgning;
 • Bevis for sproglige kvalifikationer (Spansk);
 • Forsikringsdokumenter;
 • Kvittering for betaling af optagelsesgebyr og;
 • Minimum to anbefalinger.

Kriterierne for optagelse er forskellige, og vi anbefaler derfor, at du henvender dig til det pågældende universitet. 


Godt at vide

Hvordan finder jeg en bolig som studerende i Peru? 

Der er mange forskellige muligheder når det kommer til at bo i Peru som studerende. Nedenfor har vi samlet de mest populære. 

Igennem universitetet

Når man ansøger om at bo på campus i Peru, betaler man et reservations gebyr på omkring 300 kroner. 

Ønsker man at bo på campus, vil man typisk bo sammen med en eller to medstuderende. Med sin medstuderende deler man køkken og bad. 

Prisen varier bredt fra universitet til universitet, og afhænger af hvor mange man bor sammen med. Derfor anbefaler vi, at man selv kontakter det pågældende universitet. 

Privat leje 

Hvis du ønsker at leje en lejlighed privat, skal du forvente at betale mellem 3000 og 6000 kroner for en et-værelses lejlighed. En 3-værelses lejlighed koster mellem 7000 og 11500 kroner. Du kan finde privat udlejning i gennem aviser og boligsider. 

Har jeg brug for et visum?

Mange universiteter i Peru anbefaler, at du ikke ansøger om et studie-visa, men i stedet får forlænget dit turistvisa til 183 dage, hvilket er muligt ved indrejse i landet. Ønsker du et studie-visa skal du bruge følgende: 

 • 2 pasfotos.
 • Gyldigt turistvisa.
 • Optagelsesbrev.
 • Bankudskrift
 • Udfyldt ansøgningsform. 

Læs mere om livet på udveksling

Senest opdateret: 26 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 15-03-2019

Derfor skal du lære et nyt sprog!

At lære et nyt sprog er en af de bedste investeringer du kan foretage dig her i livet. Du bliver ikke bare mere selvstændig i din omgang med mennesker over hele verden, du træner faktisk også din hjerne helt optimalt, ligesom du øger dine kvalifikationer som fremtidige arbejdsgivere er ganske interesserede i.

Læs mere
Sidst opdateret 17-09-2020

Bedste universiteter i New Zealand 2020

Hvilket er det bedste universitet i New Zealand? Vi har samlet top 8 universiteter i New Zealand herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i New Zealand der er bedst.

Læs mere
Sidst opdateret 08-09-2020

Bedste universiteter i Danmark 2020

Hvad er det bedste universitet i Danmark? Det danske uddannelsessystem er kendt for at være i topklasse fagligt, men hvilket universitet i Danmark kan slå sig på at være bedst?

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2016

5 bud på frivilligt arbejde i udlandet

Frivilligt arbejde i udlandet bidrager blandt andet til bedre sprogkundskaber og kulturforståelse.Der er mulighed for at arbejde med dyr, gadebørn, miljø, undervisning og meget andet. Endelig vil du med et frivilligt arbejde i udlandet blive udfordret og få erfaringer, som anerkendes både i erhvervslivet og uddannelsessektoren. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2017

Gør din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration her, til hvor du kan finde kompetencer, der kan give dit næste fagligt relevante job.

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2020

Bedste universiteter i Canada 2020

Hvilket er det bedste universitet i Canada? Vi har samlet top 10 universiteter i Canada herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Canada der er bedst.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Singapore: Alt du skal vide

Studerende er tiltrukket af Singapore for deres velrenommerede uddannelsessystem. Singapores seks lokale universiteter giver  studerende mulighed for at studere på bachelor-, kandidat- eller doktorgradsniveau i en lang række forskellige programmer. Alle universiteterne deler visionen om at give lokale og internationale studerende en uddannelse, der vil gøre dem klar til nutudens arbejdsmarked, og fremtidens verden. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2016

Tjekliste til et godt udlandsophold

Når du skal på udveksling er der mange ting du skal have styr på inden afrejse. Hvordan er det nu lige med pas, adresseændring, flybilletter, forsikringer og alt det der? Her får du en hurtig tjekliste over alt, du skal huske. Følg den og få en god start på dit udlandsophold.

Læs mere
Sidst opdateret 30-07-2020

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Japan: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i Japan? Her finder du den vigtigste information om at studielivet i Japan samt gode tips til dig, der overvejer at flytte til Japan i forbindelse med din uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i USA: Alt du skal vide

NYC, San Diego, Chicago, LA, Boston, Portland eller San Francisco? Mulighederne for at studere i USA er næsten uendelige - lige meget om du elsker ski eller surf, så kan du finde en by og et uni, der passer til dig i USA. Tag et semester, et år eller hele din uddannelse i USA og tilegn dig nye kompetencer, erfaringer og få minder for livet!  

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2020

Studér i Mexico: Alt du skal vide

Pastor, Reggaeton, Magaritas, fantastiske strande, smukke bjerge og maya-kultur. Eksotiske og farverige Mexico har meget at byde på, og er det perfekte land at studere i for dig, der gerne vil opleve den latinamerikanske kultur, imens du studerer. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2020

HF fjernundervisning i udlandet

Vil du gerne bruge dit sabbatår på at rejse, men mangler fag til at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så tag HF-enkeltfag som fjernstudie i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2019

7 gode sprogtips

Få 7 gode sprogtips til dit udvekslingsophold lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2019

Din guide til TOEFL-testen

Du er nok stødt på TOEFL en del gange, når du har set på uddannelser i USA eller andre engelsksprogede lande. Det er ikke tilfældigt. Sprogtesten har nemlig mere end 50 år bag sig. I dag er der mere end 9.000 universiteter i verden, der kræver, at du har bestået TOEFL.

Læs mere
Sidst opdateret 28-08-2020

Studér i Spanien: Alt du skal vide

Drømmer du om at studere i Spanien? Det kan være en fantastisk oplevelse med mange erfaringer og minder for livet at studere i udlandet. Du møder nye mennesker, nye kulturer og får nye sprogkundskaber. Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Spanien.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Tyskland: Den komplette guide

Som studerende i Tyskland kan du opleve en masse kultur og historie samtidig med, at du kan læse på et af verdens bedste universiteter. Mæsk dig i sauerkraut, pølser og god tysk øl! Find din næste uddannelse i Tyskland. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-09-2020

Studér i Frankrig - Alt du skal vide

Drømmer du om at studere i kunstens, madens og kulturens land? Eller måske vigtigst af alt, drømmer du så om at studere i landet, hvis hovedstad bliver omtalt som byernes by? Så er Frankrig den helt rigtige destination at tage sin uddannelse i! 

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2020

Bedste universiteter i Australien 2020

Hvilket er det bedste universitet i Australien? Vi har samlet top 10 universiteter i Australien herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Australien der er bedst.

Læs mere