Vis studentum.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

Studér i Mexico: Alt du skal vide

Pastor, Reggaeton, Magaritas, fantastiske strande, smukke bjerge og maya-kultur. Eksotiske og farverige Mexico har meget at byde på, og er det perfekte land at studere i for dig, der gerne vil opleve kulturen på autentisk vis. 

Nedenfor kan du finde nyttig information om, hvordan det er at være international studerende i Mexico og blive klogere på boligforhold, visum, uddannelsessystem, forsikringer og meget mere.

Find din uddannelse i Mexico her!


Sprog

Spansk

 Hovedstad

Mexico City

Valuta

Pesos (MXN)

 Befolkning

125.959.205


Hvorfor studere i Mexico? 

Mexico er det tredjestørste latinamerikanske land og grænser op til USA, Belize og Guatemala. Mexico har både kystlinje ud til Den Mexicanske Golf, Stillehavet og det Caribiske hav, og er derfor perfekt for dig, der drømmer om latinamerikansk stemning og en hverdag med solskin, strand og surf. De fleste internationale studerende vælger dog at læse i de større byer som Mexico City og Monterrey. Grundet landets centrale placering og forholdsvise gode infrastruktur er det dog nemt som international studerende at tage en pause fra storbyen og oplve Mexicos smukke natur eller rejse til andre lande i Syd-, Nord- eller Mellemamerika. 

Kulturen i Mexico er en blanding mellem de oprindelige kulturer og den spanske kultur, hvilket giver dig mulighed for at forstå den latinamerikanske kultur og det spanske sprog, der er en eftertragtet kompetence på arbejdsmarkedet. Du har også mulighed for at se de imponerende mayaruiner og -pyramider. 


Det mexicanske uddannelsessystem

Det mexicanske uddannelsessystem minder i høj grad om det amerikanske, og det er både muligt for dig som international studerende at læse på bachelor- og kandidatniveau. Hvis du ønsker at læse hele din uddannelse i Mexico, skal du dog være opmærksom på at længden på uddannelserne varierer lidt fra det danske system: 

 • En bachelorgrad eller Licenciatura tager ofte 4 år 
 • En kandidatgrad eller Maestría varer mellem 1-2 år
 • En Ph.d. tager 3 år efter afsluttes kandidat eller 4 år efter afsluttet bachelor. 

Grunden til at længden på en masteruddannelse i Mexico varierer er, fordi der findes to forskellige kategorier af masteruddannelser: Professionel uddannelse og videnskabelig forskning. En "professionel uddannelse" er, hvor man specialiserer sig inden for et bestemt område, denne uddannelse tager som regel kun ét år. En master i "videnskabelig forskning" svarer til det samme som en Master of Science (Msc) i Danmark og tager 2 års studie. 

Hvad koster det at studere i Mexico?

Prisen for at studere i Mexico varierer meget alt efter længde, uddannelsesinstitution, og om du gerne vil læse på et privat- eller offentligt universitet i Mexico. Vi anbefaler derfor, at du søger information på uddannelsesinstitutionens hjemmeside eller kontakter universitetet. 

Kan jeg få SU, hvis jeg læser i Mexico? 

Hvis du vælger at studere i Mexico som en del af din danske uddannelse, og hvis dit danske uddannelsessted godkender dit ophold, så kan du som dansk studerende godt tage din SU med til Mexico. 

Læs mere om SU i udlandet her


Godt at vide 

Har jeg brug for et visum?

Hvis du skal opholde dig i Mexico i mere end 180 dage, skal du som dansker have visum. Det er dit eget ansvar at overholde reglerne for ind- og udrejse, udenrigsministeriet anbefaler derfor, at du inden afrejse kontakter den mexicanske ambassade.  Som udgangspunkt er reglerne: 

 • Visumfrit ophold tilladt i 180 dage for turister
 • Du skal udfylde en indrejseformular før din ankomst, dette kan gøres online eller ombord i flyet
 • Dit pas skal være gyldigt under hele opholdet (og +6 mdr. for nødpas)
 • Nødpas og EU-nødpas anerkendes til ind- og udrejse
 • Når du rejser ind i Mexico, skal du kunne fremvise en billet til udrejsen.

Kriminalitet 

I Mexico er der mere fattigdom end i Danmark, og der er derfor større risiko for kriminalitet i form af tyveri og kreditkortsvindel end i Danmark. Du kan derfor opleve at dit fremtidige universitet i Mexico anbefaler, at du ikke skilter med, at du går på universitetet, da dette signalerer, at du er velhavende. Det er vigtigt at understreger, at det er de færreste internationale studerende, der oplever kriminalitet, mens de studerer i Mexico, men det er alligevel en god idé at tænke sig om, og lad vær med at gå øde steder alene om aftenen. 

Skal jeg vaccineres? 

Hvis du skal opholde dig i 1-6 måneder i Mexico anbefales det, at du bliver vaccineret for:

 • hepatitis A + B
 • stivkrampe
 • i visse områder anbefales det også at tage malariamedicin. 


Prisniveauet i Mexico

Du kan glæde dig over, at din SU kommer til at række meget længere i Mexico, da alt er billigere end i Danmark! Det gælder både mad, drikkevarer, hoteller og seværdigheder. Mexico er også kendt for dets lækre gadekøkkener, hvor du blandt andet kan få pastor (en form for tacos) til blot et par kroner. Nyd de lave priser og spis dig igennem dine udlandsstudier! 

Husk! I Mexico er det kutyme at give drikkepenge, da mange i servicebranchen har en lav grundløn og derfor er afhængige af drikkepenge. 

Læs om livet på udveksling

Senest opdateret: 29 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Japan: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i Japan? Her finder du den vigtigste information om at studielivet i Japan samt gode tips til dig, der overvejer at flytte til Japan i forbindelse med din uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Bliv sygeplejerskestuderende i Ghana

Spring ud i det med åbent sind og forlæng opholdet alt det, som du kan! Sådan siger Rikke om sit ophold i Ghana sidste år. Sammen med 14 medstuderende fra sygeplejerskeuddannelsen ved Professionshøjskolen Metropol tog hun afsted på fem ugers studietur, der bragte dem helt tæt på lokalbefolkningen.

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Bedste universiteter i Sverige

Der er rigtig mange unge danskere, der vælger at søge over sundet for at studere i Sverige. Det er også en oplagt studiedestination, da landet har en stolt uddannelsestradition og en række prestige-universiteter. Se listen her. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2020

3 tips til din legatsøgning

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job.Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i Sverige: Den komplette guide

Er du klar til dit næste store eventyr? Vil du gerne starte på en uddannelse eller et semester, der udfordrer dig både fagligt og socialt? Tag afsted på udveksling til Sverige, og vær sikker på at du får en uddannelse på et højt fagligt niveau!

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Tyskland: Den komplette guide

Som studerende i Tyskland kan du opleve en masse kultur og historie samtidig med, at du kan læse på et af verdens bedste universiteter. Mæsk dig i sauerkraut, pølser og god tysk øl! Find din næste uddannelse i Tyskland. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Polen: Alt du skal vide

Polakkere er kendt for deres gæstfrihed, du vil derfor lynhurtigt føle dig hjemme i dette land, vælger du at studere i Polen. Leveomkostningerne er billige, og i bylivet finder du hundredevis af barer og restauranter, hvor en øl typisk ikke koster mere end 5-10 kroner. I polen finder du et udvalg af gode uddannelser, med lave priser. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Storbritannien: Alt du skal vide

En uddannelse i Storbritannien er en mulighed for at fordybe dig i en uddannelsestradition, der stammer langt tilbage. I Storbritannien finder du nogle af verdens højest rangerede univeristeter, og du er sikret en uddannelse på et højt fagligt niveau.

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2018

Bliv læge i udlandet

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i New Zealand: Alt du skal vide

Der er mere end bare én grund til, at New Zealand tiltrækker studerende fra hele verden. New Zealands beliggenhed gør landet til en eksotisk rejsedestination med en helt unik kultur og natur med mange aktivitetsmuligheder indenfor sport og eventyr. Derudover har New Zealand et uddannelsessystem af højeste kvalitet – et uddannelsessystem, som er anerkendt i hele verden.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Gør dig klar til din fremtidige karriere

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-07-2020

Studér i Canada: Alt du skal vide

At studere i udlandet er en rigtig god mulighed for at tilegne sig nye kompetencer og erfaringer. Du lærer en ny kultur og eventuelt et nyt sprog at kende og bedst af alt – du får en portion minder for livet sammen med nye venner fra alle verdenshjørner.

Læs mere
Sidst opdateret 15-03-2019

Derfor skal du lære et nyt sprog!

At lære et nyt sprog er en af de bedste investeringer du kan foretage dig her i livet. Du bliver ikke bare mere selvstændig i din omgang med mennesker over hele verden, du træner faktisk også din hjerne helt optimalt, ligesom du øger dine kvalifikationer som fremtidige arbejdsgivere er ganske interesserede i.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Irland: Alt du skal vide

Vælger du at studere i Irland, bliver du ikke skuffet. Over 40% af den irske population er under 25 år, landet sprudler altså med andre unge studerende, og der er altid liv i de irske gader. Irland betragtes som en af de førende nationer i Europa når det kommer til uddannelse. Landet i sig selv er en fantastisk kombination af smukke landskaber og moderne byer. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Skal du på udveksling i London?

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i Australien: Alt du skal vide

Pulserende storbyer, sol og strand, gæstfri befolkning, betagende natur og anerkendte universiteter. Australien er en af de mest populære destinationer for udlandsstudier, og det er der mange gode grunde til! Klimaet og australiernes afslappede holdning får mange internationale studerende til at blive længere end planlagt. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - trin for trin

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2015

Idrætsstipendium i USA

Hvorfor ikke få en hel eller dele af en uddannelse finansieret i USA, mens du dyrker idræt på højt niveau? Med et idrætsstipendium kan du nemlig kombinere 'the college experience' med din favoritsport på et plan, der næsten er det samme, som at være professionel.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Den ultimative guide til TOEFL-testen

Skal du til TOEFL-test, men er i tvivl, om du kan bestå? Læs den her guide med håndgribelige råd, der sikrer dig et godt resultat! 

Læs mere