Studér i Mexico: Alt du skal vide

Pastor, Reggaeton, Magaritas, fantastiske strande, smukke bjerge og maya-kultur. Eksotiske og farverige Mexico har meget at byde på, og er det perfekte land at studere i for dig, der gerne vil opleve den latinamerikanske kultur, imens du studerer. 

Pastor, Reggaeton, Magaritas, fantastiske strande, smukke bjerge og maya-kultur. Eksotiske og farverige Mexico har meget at byde på, og er det perfekte land at studere i for dig, der gerne vil opleve kulturen på autentisk vis. 

Nedenfor kan du finde nyttig information om, hvordan det er at være international studerende i Mexico og blive klogere på boligforhold, visum, uddannelsessystem, forsikringer og meget mere.

Find din uddannelse i Mexico her!


Sprog

Spansk

 Hovedstad

Mexico City

Valuta

Pesos (MXN)

 Befolkning

125.959.205


Hvorfor studere i Mexico? 

Mexico er det tredjestørste latinamerikanske land og grænser op til USA, Belize og Guatemala. Mexico har både kystlinje ud til Den Mexicanske Golf, Stillehavet og det Caribiske hav, og er derfor perfekt for dig, der drømmer om latinamerikansk stemning og en hverdag med solskin, strand og surf. De fleste internationale studerende vælger dog at læse i de større byer som Mexico City og Monterrey. Grundet landets centrale placering og forholdsvise gode infrastruktur er det dog nemt som international studerende at tage en pause fra storbyen og oplve Mexicos smukke natur eller rejse til andre lande i Syd-, Nord- eller Mellemamerika. 

Kulturen i Mexico er en blanding mellem de oprindelige kulturer og den spanske kultur, hvilket giver dig mulighed for at forstå den latinamerikanske kultur og det spanske sprog, der er en eftertragtet kompetence på arbejdsmarkedet. Du har også mulighed for at se de imponerende mayaruiner og -pyramider. 


Det mexicanske uddannelsessystem

Det mexicanske uddannelsessystem minder i høj grad om det amerikanske, og det er både muligt for dig som international studerende at læse på bachelor- og kandidatniveau. Hvis du ønsker at læse hele din uddannelse i Mexico, skal du dog være opmærksom på at længden på uddannelserne varierer lidt fra det danske system: 

  • En bachelorgrad eller Licenciatura tager ofte 4 år 
  • En kandidatgrad eller Maestría varer mellem 1-2 år
  • En Ph.d. tager 3 år efter afsluttes kandidat eller 4 år efter afsluttet bachelor. 

Grunden til at længden på en masteruddannelse i Mexico varierer er, fordi der findes to forskellige kategorier af masteruddannelser: Professionel uddannelse og videnskabelig forskning. En "professionel uddannelse" er, hvor man specialiserer sig inden for et bestemt område, denne uddannelse tager som regel kun ét år. En master i "videnskabelig forskning" svarer til det samme som en Master of Science (Msc) i Danmark og tager 2 års studie. 

Hvad koster det at studere i Mexico?

Prisen for at studere i Mexico varierer meget alt efter længde, uddannelsesinstitution, og om du gerne vil læse på et privat- eller offentligt universitet i Mexico. Vi anbefaler derfor, at du søger information på uddannelsesinstitutionens hjemmeside eller kontakter universitetet. 

Kan jeg få SU, hvis jeg læser i Mexico? 

Hvis du vælger at studere i Mexico som en del af din danske uddannelse, og hvis dit danske uddannelsessted godkender dit ophold, så kan du som dansk studerende godt tage din SU med til Mexico. 

Læs mere om SU i udlandet her


Godt at vide 

Har jeg brug for et visum?

Hvis du skal opholde dig i Mexico i mere end 180 dage, skal du som dansker have visum. Det er dit eget ansvar at overholde reglerne for ind- og udrejse, udenrigsministeriet anbefaler derfor, at du inden afrejse kontakter den mexicanske ambassade.  Som udgangspunkt er reglerne: 

  • Visumfrit ophold tilladt i 180 dage for turister
  • Du skal udfylde en indrejseformular før din ankomst, dette kan gøres online eller ombord i flyet
  • Dit pas skal være gyldigt under hele opholdet (og +6 mdr. for nødpas)
  • Nødpas og EU-nødpas anerkendes til ind- og udrejse
  • Når du rejser ind i Mexico, skal du kunne fremvise en billet til udrejsen.

Kriminalitet 

I Mexico er der mere fattigdom end i Danmark, og der er derfor større risiko for kriminalitet i form af tyveri og kreditkortsvindel end i Danmark. Du kan derfor opleve at dit fremtidige universitet i Mexico anbefaler, at du ikke skilter med, at du går på universitetet, da dette signalerer, at du er velhavende. Det er vigtigt at understreger, at det er de færreste internationale studerende, der oplever kriminalitet, mens de studerer i Mexico, men det er alligevel en god idé at tænke sig om, og lad vær med at gå øde steder alene om aftenen. 

Skal jeg vaccineres? 

Hvis du skal opholde dig i 1-6 måneder i Mexico anbefales det, at du bliver vaccineret for:

  • hepatitis A + B
  • stivkrampe
  • i visse områder anbefales det også at tage malariamedicin. 


Prisniveauet i Mexico

Du kan glæde dig over, at din SU kommer til at række meget længere i Mexico, da alt er billigere end i Danmark! Det gælder både mad, drikkevarer, hoteller og seværdigheder. Mexico er også kendt for dets lækre gadekøkkener, hvor du blandt andet kan få pastor (en form for tacos) til blot et par kroner. Nyd de lave priser og spis dig igennem dine udlandsstudier! 

Husk! I Mexico er det kutyme at give drikkepenge, da mange i servicebranchen har en lav grundløn og derfor er afhængige af drikkepenge. 

Læs om livet på udveksling


Annoncer