Studér i Argentina - Alt du skal vide

Argentina er et land, der er rigt på kultur og historie. Den højere uddannelsessektor i Argentina er anerkendt som et godt sted at tage sin uddannelse, og mange internationale studerende studerer allerede i landet. Fodbold fylder meget i Argentina, og som studerende vil du opleve at blive inviteret med på stadion, eller barer for at se det lokale opgør.

Argentina er et land, der er rigt på kultur og historie. Den højere uddannelsessektor i Argentina er anerkendt som et godt sted at tage sin uddannelse, og mange internationale studerende studerer allerede i landet. Fodbold fylder meget i Argentina, og som studerende vil du opleve at blive inviteret med på stadion, eller barer for at se det lokale opgør. Du vil uden tvivl få et minde for livet med et studieophold i Argentina. 

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Argentina. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Argentina i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Argentina her!


Sprog

Spansk

 Hovedstad

Buenos Aires

Valuta

Argentine Peso($)

 Befolkning

45.195.000


Argentinas uddannelsessystem 

Der findes to former for højere uddannelser i Argentina. Først og fremmest er der de normale universiteter der omtales som Educación Universitaria. Yderligere findes der Educación No-Universitaria/Educación Terciaria, der ikke består af universiteter, men er andre højere uddannelser så som læreruddannelsen, college (Colegio) osv. 

Universiteterne i Argentina består af syv ældre nationale universiteter, det største og mest anerkendte er University of Bueno Aires, hvor der går mere end 200.000 studerende. Yderligere findes der over 50 nyere universiteter, her er ca. halvdelen private, og normalt katolske. 

Uddannelsessystemets opbygning

Argentinas uddannelsessystem følger ikke Bologna-processen, men gør derimod brug af "Horas". Et fag skal minimum bestå af 340 "horas", før det betragtes som et fuldtidsstudie. Der er ingen officiel korventering fra Horas til ECTS-point, men da et fag består af 340 horas, svarer det ca. til 31-34 ECTS-point. 

På de argentinske universiteter kan du tage følgende typer af uddannelser: 

Grado-uddannelser

 • Licentiate. Uddannelsen tager minimum 4 år, den kan dog i nogen tilfælde kan tage 6-7 år, i felter så som jura. Uddannelsen giver graden Licenciado, og den er adgangsgivende til en Magister. 
 • Título Profesional. Tager minimum 4 år, og gives i stats-regulerede professioner, og den er adgangsgivende til en Magister.

Postgrado-uddannelser

 • Kandidatgrad (Magister) Der typisk varer 1-2 år. 
 • PhD(Doctorado) Der typisk varer 2-6 år. 

Hvad koster det at studere i Argentina? 

Det er gratis at læse på et offentligt universitet i Argentina. Som international studerende skal man dog forvente at betale et mindre beløb for at registrere sig på universitetet. På et privat universitet skal du forvente at betale 30.000 og 100.000 årlligt. 

Vi anbefaler, at du kontakter skolen selv for at finde ud af deres nøjagtige undervisningsgebyr.

Kan jeg tage min SU med til Chile?

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet


De argentinske ansøgningsprocesser

Adgangskrav på bacheloruddannelser 

Ønsker man at læse det tilsvarende til en bachelor i Argentina, kræver det først og fremmest et bevis for, at man har bestået en adgangsgivende eksamen, så som STX, HTX eller lignende. De fleste bachelorprogrammer i Argentina undervises på spansk. Det er derfor et krav, at man har bestået et spanskkursus, såfremt ens modersmål ikke er spansk. 

Adgangskrav på kandidatuddannelser

For at blive optaget på en kandidatuddannelse i Argentina, skal du have gennemført en relevant bacheloruddannelse. Herudover vil du i nogen tilfælde skulle gennemgå en optagelsesprøve. Kriterierne for optagelse er forskellige, og vi anbefaler derfor, at du henvender dig til det pågældende universitet. 

Ansøgning

Du skal ansøge direkte til universitet på deres hjemmeside. De fleste universiteter kræver tilsendelse af følgende: 

 • Kopi af gyldigt pas;
 • Akademiske papirer fra dine tidligere studier;
 • Universitets ansøgningsformular udfyldt;
 • Anbefaling, f.eks fra tidligere uddannelse eller arbejdsgiver;
 • Personlig ansøgning; og
 • Bevis for sproglige kvalifikationer (Spansk). 


Godt at vide

Hvordan finder jeg en bolig som studerende i Argentina? 

Der er mange forskellige muligheder når det kommer til at bo i Argentina som studerende. Nedenfor har vi samlet de mest populære muligheder. 

Igennem universitetet

Dette er det mest populære valg blandt internationale studerende. Du vil typisk få et værelse der deles med en medstuderende. I nogen tilfælde er der tale om større værelser der deles med flere. Der er som regel bad og i nogen tilfælde køkken tilknyttet. Denne løsning er oplagt for studerende, der ikke har boet ude før, og gerne vil danne et socialt netværk hurtigt. Prisen for denne løsning varierer meget, og det er en god idé at kontakte universitetet for at høre nærmere. 

Privat leje 

Denne løsning er optimal for dig der gerne vil være selvstændig, og mindre bundet af de regler man normalt finder på universiteternes bosteder. Denne løsning vil som regel koste mellem 2500 og 5000 kroner, afhængigt af beliggenhed og størrelse. 

Værtsfamilie

Hvis du stadig gerne vil føle sig lidt hjemme, og samtidig have mulighed for at øve dit spansk all timer i døgnet, kan du bo hos en familie i Argentina. En sådanne løsning kan du finde i gennem flere organisationer, og det koster i gennemsnit ca. 5000 kroner om måneden. 

Har jeg brug for et visum?

Som dansk statsborger må du indrejse i Argentina, og være der i op til 90 dage uden visum, så længe du har et gyldigt dansk pas. Varer din uddannelse i mere end 90 dage, skal du ansøge om et studievisum. Hvis du allerede ved inden dit studie begynder, at du vil være der i mere end 90 dage, er det en god idé at søge om et studie-visum. 

Du skal ansøge om visum online med følgende: 

 • Kopi af gyldigt pas. 
 • Et billede af dig selv. 
 • Udfyldt visum-ansøgning.
 • Optagelsesbrev fra chilensk universitet. 
 • Politierklæring fra Danmark. 
 • Lægeerklæring
 • Bevis på tilstrækkelige finansielle midler. 

Det er en god idé at kontakte det internationale kontor på universitet du er optaget på, da de i mange tilfælde vil være i stand til at hjælpe dig med din visa-ansøgning. 

Læs om livet på udveksling


Annoncer