Vis studentum.dk som: Mobile

Studér i Argentina - Alt du skal vide

Argentina er et land, der er rigt på kultur og historie. Den højere uddannelsessektor i Argentina er anerkendt som et godt sted at tage sin uddannelse, og mange internationale studerende studerer allerede i landet. Fodbold fylder meget i Argentina, og som studerende vil du opleve at blive inviteret med på stadion, eller barer for at se det lokale opgør. Du vil uden tvivl få et minde for livet med et studieophold i Argentina. 

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Argentina. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Argentina i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Argentina her!


Sprog

Spansk

 Hovedstad

Buenos Aires

Valuta

Argentine Peso($)

 Befolkning

45.195.000


Argentinas uddannelsessystem 

Der findes to former for højere uddannelser i Argentina. Først og fremmest er der de normale universiteter der omtales som Educación Universitaria. Yderligere findes der Educación No-Universitaria/Educación Terciaria, der ikke består af universiteter, men er andre højere uddannelser så som læreruddannelsen, college (Colegio) osv. 

Universiteterne i Argentina består af syv ældre nationale universiteter, det største og mest anerkendte er University of Bueno Aires, hvor der går mere end 200.000 studerende. Yderligere findes der over 50 nyere universiteter, her er ca. halvdelen private, og normalt katolske. 

Uddannelsessystemets opbygning

Argentinas uddannelsessystem følger ikke Bologna-processen, men gør derimod brug af "Horas". Et fag skal minimum bestå af 340 "horas", før det betragtes som et fuldtidsstudie. Der er ingen officiel korventering fra Horas til ECTS-point, men da et fag består af 340 horas, svarer det ca. til 31-34 ECTS-point. 

På de argentinske universiteter kan du tage følgende typer af uddannelser: 

Grado-uddannelser

 • Licentiate. Uddannelsen tager minimum 4 år, den kan dog i nogen tilfælde kan tage 6-7 år, i felter så som jura. Uddannelsen giver graden Licenciado, og den er adgangsgivende til en Magister. 
 • Título Profesional. Tager minimum 4 år, og gives i stats-regulerede professioner, og den er adgangsgivende til en Magister.

Postgrado-uddannelser

 • Kandidatgrad (Magister) Der typisk varer 1-2 år. 
 • PhD(Doctorado) Der typisk varer 2-6 år. 

Hvad koster det at studere i Argentina? 

Det er gratis at læse på et offentligt universitet i Argentina. Som international studerende skal man dog forvente at betale et mindre beløb for at registrere sig på universitetet. På et privat universitet skal du forvente at betale 30.000 og 100.000 årlligt. 

Vi anbefaler, at du kontakter skolen selv for at finde ud af deres nøjagtige undervisningsgebyr.

Kan jeg tage min SU med til Chile?

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet


De argentinske ansøgningsprocesser

Adgangskrav på bacheloruddannelser 

Ønsker man at læse det tilsvarende til en bachelor i Argentina, kræver det først og fremmest et bevis for, at man har bestået en adgangsgivende eksamen, så som STX, HTX eller lignende. De fleste bachelorprogrammer i Argentina undervises på spansk. Det er derfor et krav, at man har bestået et spanskkursus, såfremt ens modersmål ikke er spansk. 

Adgangskrav på kandidatuddannelser

For at blive optaget på en kandidatuddannelse i Argentina, skal du have gennemført en relevant bacheloruddannelse. Herudover vil du i nogen tilfælde skulle gennemgå en optagelsesprøve. Kriterierne for optagelse er forskellige, og vi anbefaler derfor, at du henvender dig til det pågældende universitet. 

Ansøgning

Du skal ansøge direkte til universitet på deres hjemmeside. De fleste universiteter kræver tilsendelse af følgende: 

 • Kopi af gyldigt pas;
 • Akademiske papirer fra dine tidligere studier;
 • Universitets ansøgningsformular udfyldt;
 • Anbefaling, f.eks fra tidligere uddannelse eller arbejdsgiver;
 • Personlig ansøgning; og
 • Bevis for sproglige kvalifikationer (Spansk). 


Godt at vide

Hvordan finder jeg en bolig som studerende i Argentina? 

Der er mange forskellige muligheder når det kommer til at bo i Argentina som studerende. Nedenfor har vi samlet de mest populære muligheder. 

Igennem universitetet

Dette er det mest populære valg blandt internationale studerende. Du vil typisk få et værelse der deles med en medstuderende. I nogen tilfælde er der tale om større værelser der deles med flere. Der er som regel bad og i nogen tilfælde køkken tilknyttet. Denne løsning er oplagt for studerende, der ikke har boet ude før, og gerne vil danne et socialt netværk hurtigt. Prisen for denne løsning varierer meget, og det er en god idé at kontakte universitetet for at høre nærmere. 

Privat leje 

Denne løsning er optimal for dig der gerne vil være selvstændig, og mindre bundet af de regler man normalt finder på universiteternes bosteder. Denne løsning vil som regel koste mellem 2500 og 5000 kroner, afhængigt af beliggenhed og størrelse. 

Værtsfamilie

Hvis du stadig gerne vil føle sig lidt hjemme, og samtidig have mulighed for at øve dit spansk all timer i døgnet, kan du bo hos en familie i Argentina. En sådanne løsning kan du finde i gennem flere organisationer, og det koster i gennemsnit ca. 5000 kroner om måneden. 

Har jeg brug for et visum?

Som dansk statsborger må du indrejse i Argentina, og være der i op til 90 dage uden visum, så længe du har et gyldigt dansk pas. Varer din uddannelse i mere end 90 dage, skal du ansøge om et studievisum. Hvis du allerede ved inden dit studie begynder, at du vil være der i mere end 90 dage, er det en god idé at søge om et studie-visum. 

Du skal ansøge om visum online med følgende: 

 • Kopi af gyldigt pas. 
 • Et billede af dig selv. 
 • Udfyldt visum-ansøgning.
 • Optagelsesbrev fra chilensk universitet. 
 • Politierklæring fra Danmark. 
 • Lægeerklæring
 • Bevis på tilstrækkelige finansielle midler. 

Det er en god idé at kontakte det internationale kontor på universitet du er optaget på, da de i mange tilfælde vil være i stand til at hjælpe dig med din visa-ansøgning. 

Læs om livet på udveksling

Senest opdateret: 26 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i Santa Monica

Drømmer du tit og ofte om at kaste dig ud i noget helt nyt og gøre op med dine vante tryghedsrammer? Kunne du forestille dig at studere i en by, som er hjemsted for mange Hollywood-berømtheder, surfere, fagfolk og studerende? 

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 16-06-2021

Bedste universiteter i Sverige

Der er rigtig mange unge danskere, der vælger at søge over sundet for at studere i Sverige. Det er også en oplagt studiedestination, da landet har en stolt uddannelsestradition og en række prestige-universiteter. Se listen her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Tyskland: Den komplette guide

Som studerende i Tyskland kan du opleve en masse kultur og historie samtidig med, at du kan læse på et af verdens bedste universiteter. Mæsk dig i sauerkraut, pølser og god tysk øl! Find din næste uddannelse i Tyskland. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-06-2019

Sundhedsfaglig rejse i sabbatåret med Try Medics

Overvejer du en sundhedsfaglig uddannelse? Kom 4-12 uger i observationspraktik på et hospital i udlandet og få indsigt i sundhedsfagligt arbejde ved at følge hospitalspersonale.

Læs mere
Sidst opdateret 15-06-2021

Bedste universiteter i England

England er, som destination, det absolutte førstevalg for tusindvis af internationale studerende. Det skyldes ganske enkelt, at nogle af verdens bedste og mest prestigefyldte universiteter findes i Storbritannien. Se listen her. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-05-2022

Bedste universiteter i Danmark 2020

Hvad er det bedste universitet i Danmark? Det danske uddannelsessystem er kendt for at være i topklasse fagligt, men hvilket universitet i Danmark kan slå sig på at være bedst?

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Derfor bør du tage din praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Malaysia - Alt du skal vide

På trods af at Malaysia ikke helt kan hamle op med andre asiatiske lande så som Singapore og Kina når det kommer til uddannelse, er de godt på vej. Uddannelserne i Malaysia stiger i niveau hvert år, og på nuværende tidspunkt har de to skoler, der ligger top 100 i verden. Du vil finde mange forskellige kulturer i Malaysia, og da det er et billigt land vil du have råd til at pleje dit sociale liv.

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Polen: Alt du skal vide

Polakkere er kendt for deres gæstfrihed, du vil derfor lynhurtigt føle dig hjemme i dette land, vælger du at studere i Polen. Leveomkostningerne er billige, og i bylivet finder du hundredevis af barer og restauranter, hvor en øl typisk ikke koster mere end 5-10 kroner. I polen finder du et udvalg af gode uddannelser, med lave priser. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-06-2021

Bedste universiteter i Verden 2020

Hvilket er det bedste universitet i Verden? Vi har samlet top 10 universiteter i Verden herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Verden der er bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-08-2022

3 bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Irland: Alt du skal vide

Vælger du at studere i Irland, bliver du ikke skuffet. Over 40% af den irske population er under 25 år, landet sprudler altså med andre unge studerende, og der er altid liv i de irske gader. Irland betragtes som en af de førende nationer i Europa når det kommer til uddannelse. Landet i sig selv er en fantastisk kombination af smukke landskaber og moderne byer. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-07-2020

Studér i Canada: Alt du skal vide

At studere i udlandet er en rigtig god mulighed for at tilegne sig nye kompetencer og erfaringer. Du lærer en ny kultur og eventuelt et nyt sprog at kende og bedst af alt – du får en portion minder for livet sammen med nye venner fra alle verdenshjørner.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i Santa Barbara

Vil du studere i smukke og kulturrige omgivelser, hvor du efter skole kan besøge charmerende vingårde, idylliske strande og se storslået arkitektur? Drømmer du om byen, der både byder på luksusvillaer, storslåede hoteller og trendy butikker? Så er Santa Barbara den perfekte destination for dit udlandsophold!

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2016

Tjekliste til et godt udlandsophold

Når du skal på udveksling er der mange ting du skal have styr på inden afrejse. Hvordan er det nu lige med pas, adresseændring, flybilletter, forsikringer og alt det der? Her får du en hurtig tjekliste over alt, du skal huske. Følg den og få en god start på dit udlandsophold.

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2016

Følg en bioanalytikerstuderende i praktik i Grønland

”Naturen i Grønland er jo virkelig fascinerende. Praktikopholdet har også udviklet mig meget både personligt og fagligt. Jeg blev kastet ud i nogle ting, som jeg måske ikke ellers ville gøre – eller som jeg ville sige nej til herhjemme,” fortæller Malene Hykkelbjerg Nielsen på 22 år om sit ni uger lange praktikophold i Grønland.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Sådan gør du din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration gennem disse 10 ideer.

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere