Vis studentum.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

Studér i Argentina - Alt du skal vide

Argentina er et land, der er rigt på kultur og historie. Den højere uddannelsessektor i Argentina er anerkendt som et godt sted at tage sin uddannelse, og mange internationale studerende studerer allerede i landet. Fodbold fylder meget i Argentina, og som studerende vil du opleve at blive inviteret med på stadion, eller barer for at se det lokale opgør. Du vil uden tvivl få et minde for livet med et studieophold i Argentina. 

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Argentina. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Argentina i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Argentina her!


Sprog

Spansk

 Hovedstad

Buenos Aires

Valuta

Argentine Peso($)

 Befolkning

45.195.000


Argentinas uddannelsessystem 

Der findes to former for højere uddannelser i Argentina. Først og fremmest er der de normale universiteter der omtales som Educación Universitaria. Yderligere findes der Educación No-Universitaria/Educación Terciaria, der ikke består af universiteter, men er andre højere uddannelser så som læreruddannelsen, college (Colegio) osv. 

Universiteterne i Argentina består af syv ældre nationale universiteter, det største og mest anerkendte er University of Bueno Aires, hvor der går mere end 200.000 studerende. Yderligere findes der over 50 nyere universiteter, her er ca. halvdelen private, og normalt katolske. 

Uddannelsessystemets opbygning

Argentinas uddannelsessystem følger ikke Bologna-processen, men gør derimod brug af "Horas". Et fag skal minimum bestå af 340 "horas", før det betragtes som et fuldtidsstudie. Der er ingen officiel korventering fra Horas til ECTS-point, men da et fag består af 340 horas, svarer det ca. til 31-34 ECTS-point. 

På de argentinske universiteter kan du tage følgende typer af uddannelser: 

Grado-uddannelser

 • Licentiate. Uddannelsen tager minimum 4 år, den kan dog i nogen tilfælde kan tage 6-7 år, i felter så som jura. Uddannelsen giver graden Licenciado, og den er adgangsgivende til en Magister. 
 • Título Profesional. Tager minimum 4 år, og gives i stats-regulerede professioner, og den er adgangsgivende til en Magister.

Postgrado-uddannelser

 • Kandidatgrad (Magister) Der typisk varer 1-2 år. 
 • PhD(Doctorado) Der typisk varer 2-6 år. 

Hvad koster det at studere i Argentina? 

Det er gratis at læse på et offentligt universitet i Argentina. Som international studerende skal man dog forvente at betale et mindre beløb for at registrere sig på universitetet. På et privat universitet skal du forvente at betale 30.000 og 100.000 årlligt. 

Vi anbefaler, at du kontakter skolen selv for at finde ud af deres nøjagtige undervisningsgebyr.

Kan jeg tage min SU med til Chile?

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet


De argentinske ansøgningsprocesser

Adgangskrav på bacheloruddannelser 

Ønsker man at læse det tilsvarende til en bachelor i Argentina, kræver det først og fremmest et bevis for, at man har bestået en adgangsgivende eksamen, så som STX, HTX eller lignende. De fleste bachelorprogrammer i Argentina undervises på spansk. Det er derfor et krav, at man har bestået et spanskkursus, såfremt ens modersmål ikke er spansk. 

Adgangskrav på kandidatuddannelser

For at blive optaget på en kandidatuddannelse i Argentina, skal du have gennemført en relevant bacheloruddannelse. Herudover vil du i nogen tilfælde skulle gennemgå en optagelsesprøve. Kriterierne for optagelse er forskellige, og vi anbefaler derfor, at du henvender dig til det pågældende universitet. 

Ansøgning

Du skal ansøge direkte til universitet på deres hjemmeside. De fleste universiteter kræver tilsendelse af følgende: 

 • Kopi af gyldigt pas;
 • Akademiske papirer fra dine tidligere studier;
 • Universitets ansøgningsformular udfyldt;
 • Anbefaling, f.eks fra tidligere uddannelse eller arbejdsgiver;
 • Personlig ansøgning; og
 • Bevis for sproglige kvalifikationer (Spansk). 


Godt at vide

Hvordan finder jeg en bolig som studerende i Argentina? 

Der er mange forskellige muligheder når det kommer til at bo i Argentina som studerende. Nedenfor har vi samlet de mest populære muligheder. 

Igennem universitetet

Dette er det mest populære valg blandt internationale studerende. Du vil typisk få et værelse der deles med en medstuderende. I nogen tilfælde er der tale om større værelser der deles med flere. Der er som regel bad og i nogen tilfælde køkken tilknyttet. Denne løsning er oplagt for studerende, der ikke har boet ude før, og gerne vil danne et socialt netværk hurtigt. Prisen for denne løsning varierer meget, og det er en god idé at kontakte universitetet for at høre nærmere. 

Privat leje 

Denne løsning er optimal for dig der gerne vil være selvstændig, og mindre bundet af de regler man normalt finder på universiteternes bosteder. Denne løsning vil som regel koste mellem 2500 og 5000 kroner, afhængigt af beliggenhed og størrelse. 

Værtsfamilie

Hvis du stadig gerne vil føle sig lidt hjemme, og samtidig have mulighed for at øve dit spansk all timer i døgnet, kan du bo hos en familie i Argentina. En sådanne løsning kan du finde i gennem flere organisationer, og det koster i gennemsnit ca. 5000 kroner om måneden. 

Har jeg brug for et visum?

Som dansk statsborger må du indrejse i Argentina, og være der i op til 90 dage uden visum, så længe du har et gyldigt dansk pas. Varer din uddannelse i mere end 90 dage, skal du ansøge om et studievisum. Hvis du allerede ved inden dit studie begynder, at du vil være der i mere end 90 dage, er det en god idé at søge om et studie-visum. 

Du skal ansøge om visum online med følgende: 

 • Kopi af gyldigt pas. 
 • Et billede af dig selv. 
 • Udfyldt visum-ansøgning.
 • Optagelsesbrev fra chilensk universitet. 
 • Politierklæring fra Danmark. 
 • Lægeerklæring
 • Bevis på tilstrækkelige finansielle midler. 

Det er en god idé at kontakte det internationale kontor på universitet du er optaget på, da de i mange tilfælde vil være i stand til at hjælpe dig med din visa-ansøgning. 

Læs om livet på udveksling

Senest opdateret: 26 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Kina: Alt du skal vide

Er du fascineret af Kinas traditionsrige kultur, smukke natur, lækre nationalretter, og vil du gerne fejre nytår i to uger? Her kan du læse om Kinas uddannelsessystem og gode tips til at studere i Kina. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2020

Bedste universiteter i USA 2020

Hvilket er det bedste universitet i USA?  Vi har samlet top 10 universiteter i USA herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i USA der er bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2020

3 tips til din legatsøgning

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job.Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i New Zealand: Alt du skal vide

Der er mere end bare én grund til, at New Zealand tiltrækker studerende fra hele verden. New Zealands beliggenhed gør landet til en eksotisk rejsedestination med en helt unik kultur og natur med mange aktivitetsmuligheder indenfor sport og eventyr. Derudover har New Zealand et uddannelsessystem af højeste kvalitet – et uddannelsessystem, som er anerkendt i hele verden.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

Bliv klar til udlandsstudier med en sprogtest

Drømmer du om at studere i udlandet? Inden du kan komme ind på din drømmeuddannelse i udlandet, skal du ofte have taget en sprogtest. Her kan du læse om de forskellige sprogtests og finde ud af hvilken en, der er den rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2016

Følg en bioanalytikerstuderende i praktik i Grønland

”Naturen i Grønland er jo virkelig fascinerende. Praktikopholdet har også udviklet mig meget både personligt og fagligt. Jeg blev kastet ud i nogle ting, som jeg måske ikke ellers ville gøre – eller som jeg ville sige nej til herhjemme,” fortæller Malene Hykkelbjerg Nielsen på 22 år om sit ni uger lange praktikophold i Grønland.

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2019

Din guide til TOEFL-testen

Du er nok stødt på TOEFL en del gange, når du har set på uddannelser i USA eller andre engelsksprogede lande. Det er ikke tilfældigt. Sprogtesten har nemlig mere end 50 år bag sig. I dag er der mere end 9.000 universiteter i verden, der kræver, at du har bestået TOEFL.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Praktik i Berlin - Få tre gode råd fra praktikanten

Gør det! Sådan svarer Stinne uden tøven på, om hun kan anbefale andre at tage i praktik i Berlin. Som en del af hendes uddannelse i virksomhedskommunikation, har hun været i praktik ved shoppingportalen Shopalike. Her giver hun tre gode råd til dig, der overvejer et praktikophold i Berlin.

Læs mere
Sidst opdateret 06-06-2019

Sundhedsfaglig rejse i sabbatåret med Try Medics

Overvejer du en sundhedsfaglig uddannelse? Kom 4-12 uger i observationspraktik på et hospital i udlandet og få indsigt i sundhedsfagligt arbejde ved at følge hospitalspersonale.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Singapore: Alt du skal vide

Studerende er tiltrukket af Singapore for deres velrenommerede uddannelsessystem. Singapores seks lokale universiteter giver  studerende mulighed for at studere på bachelor-, kandidat- eller doktorgradsniveau i en lang række forskellige programmer. Alle universiteterne deler visionen om at give lokale og internationale studerende en uddannelse, der vil gøre dem klar til nutudens arbejdsmarked, og fremtidens verden. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-09-2020

Bedste universiteter i Danmark 2020

Hvad er det bedste universitet i Danmark? Det danske uddannelsessystem er kendt for at være i topklasse fagligt, men hvilket universitet i Danmark kan slå sig på at være bedst?

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2020

Studér i Mexico: Alt du skal vide

Pastor, Reggaeton, Magaritas, fantastiske strande, smukke bjerge og maya-kultur. Eksotiske og farverige Mexico har meget at byde på, og er det perfekte land at studere i for dig, der gerne vil opleve den latinamerikanske kultur, imens du studerer. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2017

Hvilken udvekslings-mulighed er den rigtige for dig?

Du vil gerne på udveklsing eller i praktik i udlandet. Hvad gør du, hvis dit studiested ikke har en aftale med et partneruniversitet?

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i Sverige: Den komplette guide

Er du klar til dit næste store eventyr? Vil du gerne starte på en uddannelse eller et semester, der udfordrer dig både fagligt og socialt? Tag afsted på udveksling til Sverige, og vær sikker på at du får en uddannelse på et højt fagligt niveau!

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2020

Bedste universiteter i Australien 2020

Hvilket er det bedste universitet i Australien? Vi har samlet top 10 universiteter i Australien herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Australien der er bedst.

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2020

Bedste universiteter i Canada 2020

Hvilket er det bedste universitet i Canada? Vi har samlet top 10 universiteter i Canada herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Canada der er bedst.

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2016

5 bud på frivilligt arbejde i udlandet

Frivilligt arbejde i udlandet bidrager blandt andet til bedre sprogkundskaber og kulturforståelse.Der er mulighed for at arbejde med dyr, gadebørn, miljø, undervisning og meget andet. Endelig vil du med et frivilligt arbejde i udlandet blive udfordret og få erfaringer, som anerkendes både i erhvervslivet og uddannelsessektoren. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-08-2020

Studér i Spanien: Alt du skal vide

Drømmer du om at studere i Spanien? Det kan være en fantastisk oplevelse med mange erfaringer og minder for livet at studere i udlandet. Du møder nye mennesker, nye kulturer og får nye sprogkundskaber. Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Spanien.

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere