Vis studentum.dk som: Mobile
Viborg som studieby

Viborg som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at læse din kommende uddannelse henne? Så kunne Viborg være et rigtig godt bud! Byen har nemlig masser af ting at byde på, og som studerende er man også garanteret en bolig. Derudover er der i Viborg også gode muligheder for karriere og job efter endt uddannelse. 

Altså tjekker Viborg mange bokse af, i forhold til at være en god studieby! Kunne du dog godt tænke dig at vide lidt mere om byen, inden du tager det endelige valg, så læs med her, og bliv meget klogere på, hvad Viborg kan tilbyde dig!

5 grunde til at studere i Viborg

Her kan du studere i Viborg

Studiemiljø 

Bolig i Viborg

Byliv i Viborg

Karriere- og jobmuligheder i Viborg

Hvad du kan lave i Viborg

Viborgs sports- og fritidsaktiviteter

5 grunde til at studere i Viborg 

1. Udvalg af videregående uddannelser

I Viborg finder du et bredt udvalg af videregående uddannelser, som er med til at gøre byens studiemiljø tværfagligt. Derudover bidrager uddannelserne til fællesskabet blandt de studerende i byen.

2. Garanteret studiebolig

I Viborg får du en studiebolig garanteret, hvis du er flyttet til byen for at tage din uddannelse. Dette kan give en stor tryghed, du skal ikke bekymre dig om at pendle frem og tilbage, og du kan som ny på studiet få lov til udelukkende at fokusere på det sociale og det faglige, hvilket er utrolig vigtigt, når man flytter til en ny by og ikke kender nogen.

3. Summende ungdomsliv

Viborg tilbyder et summende ungdomsliv, hvor du har mulighed for at opbygge et godt fællesskab til dine medstuderende. Dertil har byen en masse forskellige samlingssteder, hvor du kan møde nye unger mennesker, som også bor i Viborg.

4. Mange karriere- og jobmuligheder

Viborg er kendt for deres enorme bredde og variation i brancher, som du har muligheden for at blive en del af. Der er derfor rigtig gode muligheder for at gøre karriere i byen, når du er blevet færdig med din uddannelse.

5. Charmerende byliv

Byen rummer en smuk og charmerende bymidte, som byder på shopping, caféer og restauranter, hvor du kan være sammen med dine venner i uformelle rammer. Her er det også oplagt at nyde en dejlig kold øl, når kalenderen siger weekend.Her kan du studere i Viborg

I Viborg kan du læse en række forskellige videregående uddannelser, herunder på blandt andet Erhvervsakademi Dania og VIA University College. På Erhvervsakademi Dania kan du læse henholdsvis: 

 • Administrationsøkonom 
 • Autoteknolog
 • Dataanalyse
 • IT-teknologi 
 • Markedsføringsøkonom 

Og på VIA University College kan du læse til: 

 • Pædagog
 • Pædagogisk assistent
 • Sundhedsadministrativ koordinator 
 • Sygeplejerske 

Og mange flere! Alt efter, hvad du ønsker at uddanne dig indenfor, er der altså mange muligheder i Viborg. 

Studiemiljø

Vælger du at studere i Viborg, garanteres du et nærværende og spændende studiemiljø, med både tværfagligt og erhvervsrettet fokus. Yderligere vil du indgå i et studiemiljø, hvor der er plads til alle, socialt såvel som fagligt! 

På VIA University College har de lavet et studenterhus, som udelukkende er drevet af studerende på skolen, og hvor du kan deltage i både sociale og kulturelle arrangementer, samt møde studerende på tværs af alle uddannelser. Det er helt gratis at deltage til disse arrangementer, og blot dit studiekort giver adgang. 

Bolig i Viborg

I Viborg er du garanteret en studiebolig! Byen lover nemlig boliggaranti for unge studerende, som flytter til byen for at tage uddannelse. Typisk vil du blive tilbudt en bolig i byen til indflytning omkring studiestart. Det eneste krav du skal opfylde er, at du er blevet optaget en videregående uddannelse i Viborg kommune, og er i stand til at dokumentere dette med et studiekort. For at få garanteret en studiebolig er det nødvendigt at søge ind hos en af de almene boligselskaber i Viborg kommune og også søge ind i så mange afdelinger som muligt! 

Byliv i Viborg

Som studerende i Viborg vil du blive mødt af et summende ungdomsliv, og der vil også være rig mulighed for at blive del af fællesskabet. Viborg byder på mange samlingssteder, hvor du kan mødes med andre unge og studerende i mere uformelle rammer. Herunder kan du se et udkast af Viborgs mange samlingssteder: 

 • Studenterhuset, som er et samlingssted for studerende på alle videregående uddannelser 
 • Viborgs tværpolitiske ungdomshus, som er et sted for unge, som interesserer sig for politik og forandring 
 • Viborgs Ungdomsråd, som arbejder for at styrke ungdomslivet i Viborg 
 • GAME Streetmekka, som er et gadeidræts - og kulturhus, hvor mange unge samles

Karriere- og jobmuligheder i Viborg

Fordi der netop er et bredt udvalg af erhvervsuddannelser i Viborg, er det også et oplagt sted at starte din karriere! I Viborg kan du arbejde indenfor et hav af forskellige brancher såsom business, håndværk, teknologi og mange flere. Viborg kommune er kendt for deres store bredde og variation inden for forskellige brancher, så hvad end du ønsker at arbejde med, er der altså en arbejdsplads til dig. Derudover står en række fede virksomheder klar med et job til dig, når du er færdig med din uddannelse. 

Hvad du kan lave i Viborg

Viborg byder på et hav af ting at lave! Viborg smukke og charmerende bymidte tilbyder et hav af caféer og restauranter, hvor du kan hygge med dine medstuderende uden for skolen rammer. Får du lyst til at shoppe, kan du også tage i byens center Sct. Mathias Center, som tilbyder hele 34 butikker under samme tag. 

Kulturmæssigt har Viborg også diverse tilbud, som blandt andet en biograf og et teater. Seværdigheder går byen heller ikke ned på og du kan i byen opleve domkirken og en masse museer, hvis du føler dig kulturel. 

I Viborg kan de godt lide at dyrke kulturen samt fællesskabet gennem mere kreative metoder, og ønsker at integrere kultur i hverdagen. Du har derfor, som indbygger i Viborg mulighed for at udfolde dine kreative sider på Viborgs egen kulturskole, som tilbyder træning i blandt andet billedkunst og design, skrivekunst, scenekunst og mange flere! 

Med andre ord, så er der en masse sjove og spændende ting at lave i Viborg når du ikke skal læse!

Viborgs sports - og fritidsaktiviteter 

I Viborg kan du også blive en del af et sports - og idrætsfællesskab. Byen byder på mange foreninger som du kan blive en del af omend du gerne vil dyrke fodbold, håndbold, kampsport eller noget helt fjerde. 

Kunne du også godt tænke dig at dyrke din sport ude i Viborgs smukke natur, har byen også mange udendørs faciliteter som du kan benytte dig af, dette er faciliteter så som: 

 • Løberuter
 • Badesteder
 • Golfbaner
 • Lystfiskeri i byen søer og åer 
 • Open Fitness 

Alt andet lige har du rig mulighed for at holde dig aktiv i byen! 

Find din uddannelse i Viborg her

Senest opdateret: 18 okt 2022
Frederikke Erlund Buur
Frederikke Erlund Buur
Digital kommunikationassistent

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Slagelse som studieby

Er du kommet til det punkt, hvor du begynder at overveje hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så kan du med fordel overveje, om ikke Slagelse! Læs her, hvad Slagelse kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens som studieby

Horsens som studieby - lyder det godt i dine ører? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Horsens? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på hvad Horsens kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Odense som studieby

Står du overfor valget om, hvor du skal studere, og har du måske overvejet Odense som din kommende studieby? Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i byen, hvad du kan lave i din fritid, karrieremuligheder i Odense og meget mere lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-03-2022

Holstebro som studieby

Hvordan er Holstebro egentlig som studieby? Hvad kan man studere, og hvilke muligheder er der i byen? Er du nysgerrig, så læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Holstebro kan give dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-05-2022

Hjørring som studieby

Vendsyssels hovedstad Hjørring er nok ikke den by, som først kommer i tankerne, når der skal vælges studieby. Men det er en fejl. Hjørring har masser af byde på, hvor du får billig husleje, kulturelle oplevelser, flot natur, gode shoppingmuligheder og et godt studiemiljø. Med Hjørring som studieby kan du trygt fokusere på studiet og skabe nye venskaber!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Grenå som studieby

Står du og overvejer, hvilken studieby du skal studere i? Så bør du overveje Grenå som studieby! Djurslands største by Grenå er ikke bare en utrolig hyggelig by med gågader og strand, men rummer også et erhvervs- og karriereliv, som skaber ultimative muligheder for dig som færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Roskilde som studieby

Står du og overvejer, hvilken uddannelse du skal vælge og ikke mindst hvilken by, der skal være din kommende studieby? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Roskilde som studieby kan give dig.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Holbæk som studieby

Det kan være en vanskelig beslutning - hvad og hvor man skal studere. Holbæk er en mindre studieby, med en masse muligheder. Læs mere om Holbæk som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 19-05-2022

Jelling som studieby

Står du og skal vælge, hvor du skal studere? Vægter du fællesskab, kontakt med mennesker og kultur højt? Så vil vi klart anbefale dig at tage et kig mod Sydjylland, nærmere bestemt Jelling. Jelling har  massere at byde på - og i denne artikel forærer vi dig alt, hvad du skal vide som studerende i Jelling!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Fredericia som studieby

Valget af uddannelse og kommende studieby kan være en svær og hård beslutning, for hvordan gør man egentlig op med sig selv, hvor man gerne vil studere, og hvad man prioriterer, når det kommer til stykket? Uanset hvad kan du med fordel kigge i retning af Fredericia som din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2022

Frederiksberg som studieby

Tid til at flytte hjemmefra og starte studie? Vil du gerne have natur, byliv og gode studiemuligheder? Så læs med i denne artikel, hvor vi giver dig indsigt i, hvad Frederiksberg som studieby vil give dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Randers som studieby

Står du og skal vælge din uddannelse, og ikke mindst din kommende studieby? Vi ved det godt - det kan være en svær beslutning. Hvis ikke du har en by på din radar endnu, kan vi anbefale dig at stille skarpt på Randers som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Aabenraa som studieby

Skal du til at vælge, hvilken videregående uddannelse du ønsker at læse, og i den forbindelse også hvor du gerne vil studere? Så burde du måske tage et kig på Aabenraa! Byen er nemlig fyldte med gode studie - og karrieremuligheder samtidig med, at der også er et hav af oplevelser du ikke må gå glip af. Læs mere om Aabenraa som studieby her!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aarhus som studieby

Bør jeg vælge Aarhus som min kommende studieby? Hvad kan man studere, og hvad kan man lave i fritiden? Læs mere om Aarhus som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Haderslev som studieby

Sidder du og overvejer, hvad og hvor i Danmark du vil læse din videregående uddannelse? Så skulle du måske overveje Haderslev! En hyggelig by med mange uddannelses- og karrieremuligheder samt et godt byliv med masser at tage sig til! Læs med her, og find ud af om Haderslev skal være din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hedensted som studieby

Står du i øjeblikket overfor valget om, hvilken uddannelse du ønsker at tage og i den forlængelse også, hvor du gerne vil studere? Så kunne Hedensted måske være noget for dig. På trods af, at Hedensted blot har en enkelt videregående uddannelse, så er du derimod også job sikret med denne uddannelse! Læs mere om Hedensted her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Rønne som studieby

Står du overfor et valg omkring hvilken studieby du skal vælge? Så har du måske også fundet ud af, hvor svært det valg kan være! Her vil vi slå et slag for Rønne som studieby. Læs med her og udforsk dine uddannelsesmuligheder, hvad du kan lave i fritiden og meget mere. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hobro som studieby

Skal du til at vælge uddannelse og dermed og står overfor valget mellem, hvor i landet du ønsker at tage din uddannelse? Så kunne Hobro være en mulig studieby! Som studerende i Hobro får du både en attraktive boligpriser, et nærvende studiemiljø og en masse spændende oplevelser og seværdigheder.  Alt andet lige er Hobro altså et godt bud på din kommende studieby.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Esbjerg som studieby

Esbjerg som studieby - lyder det tiltalende? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Esbjerg, og hvad du har af muligheder generelt i byen? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Esbjerg kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Nykøbing Falster som studieby

Valget af kommende studie samt kommende studieby er slet ikke nemt. Det er en svær beslutning for de fleste, særligt når det kommer til, hvilke parametre man bør kigge på. Du kunne måske overveje at kigge i retning af uddannelsesbyen Nykøbing Falster. 

Læs mere