Roskilde som studieby

Står du og overvejer, hvilken uddannelse du skal vælge og ikke mindst hvilken by, der skal være din kommende studieby? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Roskilde som studieby kan give dig.

Roskilde som studieby

Står du og overvejer, hvilken uddannelse du skal vælge? Og betyder det meget for dig, hvor du skal studere? Det kan betyde meget for unge, hvor de skal bo og studere. Læs med på denne side, hvor du kan blive klogere på, hvad Roskilde som studieby kan give dig!

5 grunde til at studere i Roskilde

Hvad kan jeg studere i Roskilde

Studiemiljø

Bolig i Roskilde

Byliv i Roskilde

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Roskilde?

Vælg mellem et hav af sport- og fritidsaktiviteter i Roskilde

5 grunde til at studere i Roskilde

1. En hyggelig og charmerende by - en spytklat fra København

2. Stort udbud af uddannelser

3. Tiltrækkende boligpriser

4. Stort studiemiljø, hvor du kan møde en masse andre studerende

5. Masser af sport- og fritidsaktiviteter

Hvad kan jeg studere i Roskilde

I Roskilde findes mange forskellige typer af uddannelser. Du kan blandt andet studere:

  • Bachelor- og kandidatuddannelser på Roskilde universitet
  • Erhvervsakademiuddannelser på Zealand
  • Professionsbacheloruddannelser på Absalon

På Roskilde Universitet kan du kombinere to forskellige fag på bacheloren, og eksempelvis tage en bachelor i datalogi og informatik, eller en bachelor i arbejdslivsstudier og sundhedsfremme og sundhedsstrategi. I 2022 har Roskilde Universitet lavet helt nye kandidatuddannelser, hvor du kun har et fags kandidat i stedet for to som på bacheloren. 

På Zealand kan du eksempelvis blive markedsføringsøkonom eller procesteknolog, og på Absalon kan du eksempelvis blive sygeplejerske, pædagog eller lære. Derudover kan du eksempelvis tage en fysioterapeut uddannelse, kranio-sakral uddannelse, laborant uddannelse, eller en gartner uddannelse i Roskilde.

Der findes altså masser af uddannelser i Roskilde, som du kan vælge ud fra, hvad der interesserer dig mest.

Studiemiljø

Både på Roskilde Universitet og Absalon er der masser af arrangementer, fester og caféer. DU har ofte en tutor eller studentervejleder, som er andre ældre elever, som tager dig og dine medstuderende i hånden og laver en masse sjove arrangementer og icebreaking lege. På den måde får du hurtigt en god studiestart, og samtidigt får snakket med en masse andre studerende, og studievenner til din tid på studiet. Også på Zealand erhvervsakademi får du et pulserende studiemiljø, du kan blandt andet tjekke Instagram og se, hvad de studerende laver.

Bolig i Roskilde

Overvejer du at studere i Roskilde, har du gode muligheder for at finde en bolig i Roskilde! Du kan både finde almindelige leje lejligheder eller studieboliger. Der er et bredt udvalg af studieboliger og lejligheder i Trekroner, hvor både Roskilde Universitet og Absalon ligger. Her bor du tæt på stationen, skole og indkøbsmuligheder. Priserne for en lejebolig i Roskilde by kan eksempelvis være en 3-værelses lejlighed til omkring 9.500 kroner, hvor en 1-værelses studiebolig i Trekroner kan koste omkring 4.500 kroner. Priserne for bolig er derfor ikke ligeså høje, som hvis du ville bo i København.

Byliv i Roskilde

I Roskilde by, har du masser af shopping- og handlemuligheder. Du kan gå ned ad gågaden og ose rundt i butikkerne med en kaffe i hånden. Eller inden for kort afstand handle de nødvendige varer du skal bruge til dagligt. Hvis du gerne vil ud fredag efter skole med studievennerne, kan i tage på pub eller bar og drikke en øl, eller tage ud og danse på Gimle, som er et diskotek i Roskilde. Roskilde station er stor, og du har derfor gode transport muligheder både rundt i byen, hvis du ikke elsker at cykle, eller hvis du vil tage en tur til København, eller besøge bekendte på Fyn eller i Jylland! Du får et hyggeligt og charmerende byliv i Roskilde, som har alt hvad du skal bruge!

Karriere og studiejob

I skrivende stund findes der omkring 500 ledige jobstillinger i Roskilde. Du har derfor gode muligheder for at finde et job i Roskilde, når du er færdiguddannet. Vil du gerne i praktik eller have et studiejob mens du studerer, har du også gode muligheder for det. Hvis du har svært ved at finde et studiejob i Roskilde, kan det være en god ide at tænke ud over Roskildes grænser. Søger du eksempelvis i København, er der kun en 20 minutters togtur, som du skal lægge ind i dine planer. Roskilde ligger midt på Sjælland, og derfor har du en fordel for potentielle arbejdspladser idet, du nemt og hurtigt kan komme til jobbet, selvom du ikke nødvendigvis bor tæt på.

Hvad kan man lave i Roskilde?

I Roskilde har du mange muligheder for at få en på opleveren! Roskilde er kendt som en vikingeby og Roskilde Domkirke er på UNESCO’s verdensarvliste. Den blev valgt, fordi den har en enestående arkitektur og er i selskab på listen med pyramiderne i Egypten og den kinesiske mur. Hvis du vælger Roskilde som studieby, bør du helt klart tage et smut forbi og se domkirken!

Du har også mulighed for at få et nært forhold til Danmarks forfædre - vikingerne, på Vikingeskibsmuseet. Eller tage en tur ud i Roskilde fjord og opleve en helt unik natur.

Du kan tage til koncerter i spillehuset Gimle i det centrale Roskilde, eller sidst men ikke mindst - tage på Roskilde festival! Roskilde festival startede i 1971 og er i dag en af nordens og europas største festivaler. På festivallen spilles musik i alle genre, og store stjerner har gennem tiden spillet på festivallen. Du får altså helt unikke oplevelser i Roskilde, som vil være i dine minder for resten af livet!

Vælg mellem et hav af sport- og fritidsaktiviteter i Roskilde

Fodbold, svømning eller spejder? Der findes mange fritidsaktiviteter for unge studerende i Roskilde Kommune. Herunder ser du et udpluk af nogle af de aktiviteter, som du kan lave i Roskilde kommune:

  • Rulleskøjte
  • Amerikansk fodbold
  • Klatring
  • Basketball
  • Badminton
  • Boksning
  • Dans
  • Fægtning
  • Guitar
  • Håndbold
  • Keramik
  • Yoga

- Og meget mere!

Du kan finde sportsklubber inden for næsten alle slags sport og fritid. Du kan eksempelvis gå til dansk hos Aaben Dans, spille fodbold hos 4000Kasser, eller finde kulturelle begivenheder hos AFS Interkultur. Fordi Roskilde kommune er et af landets største kommuner, har du derfor rig mulighed for at få et fritidsliv ved siden af studiet, som passer netop dig. Mange studerende går til en sport ved siden af studiet, men mange føler måske ikke, at de altid har tid til det. Derfor er der også nogle, som bare benytter sig af de mange tilbud i ny og næ. Tag eksempelvis studievennerne med ned og klatre en dag! Det er kun fantasien, der sætter grænser!

Har Roskilde som studieby tiltrukket din opmærksomhed? Eller er du bare nysgerrig på, at se dine muligheder i Roskilde?

Find din uddannelse i Roskilde her

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer