Vis studentum.dk som: Mobile
Roskilde som studieby

Roskilde som studieby

Står du og overvejer, hvilken uddannelse du skal vælge? Og betyder det meget for dig, hvor du skal studere? Det kan betyde meget for unge, hvor de skal bo og studere. Læs med på denne side, hvor du kan blive klogere på, hvad Roskilde som studieby kan give dig!

5 grunde til at studere i Roskilde

Hvad kan jeg studere i Roskilde

Studiemiljø

Bolig i Roskilde

Byliv i Roskilde

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Roskilde?

Vælg mellem et hav af sport- og fritidsaktiviteter i Roskilde

5 grunde til at studere i Roskilde

1. En hyggelig og charmerende by - en spytklat fra København

2. Stort udbud af uddannelser

3. Tiltrækkende boligpriser

4. Stort studiemiljø, hvor du kan møde en masse andre studerende

5. Masser af sport- og fritidsaktiviteter

Hvad kan jeg studere i Roskilde

I Roskilde findes mange forskellige typer af uddannelser. Du kan blandt andet studere:

 • Bachelor- og kandidatuddannelser på Roskilde universitet
 • Erhvervsakademiuddannelser på Zealand
 • Professionsbacheloruddannelser på Absalon

På Roskilde Universitet kan du kombinere to forskellige fag på bacheloren, og eksempelvis tage en bachelor i datalogi og informatik, eller en bachelor i arbejdslivsstudier og sundhedsfremme og sundhedsstrategi. I 2022 har Roskilde Universitet lavet helt nye kandidatuddannelser, hvor du kun har et fags kandidat i stedet for to som på bacheloren. 

På Zealand kan du eksempelvis blive markedsføringsøkonom eller procesteknolog, og på Absalon kan du eksempelvis blive sygeplejerske, pædagog eller lære. Derudover kan du eksempelvis tage en fysioterapeut uddannelse, kranio-sakral uddannelse, laborant uddannelse, eller en gartner uddannelse i Roskilde.

Der findes altså masser af uddannelser i Roskilde, som du kan vælge ud fra, hvad der interesserer dig mest.

Studiemiljø

Både på Roskilde Universitet og Absalon er der masser af arrangementer, fester og caféer. DU har ofte en tutor eller studentervejleder, som er andre ældre elever, som tager dig og dine medstuderende i hånden og laver en masse sjove arrangementer og icebreaking lege. På den måde får du hurtigt en god studiestart, og samtidigt får snakket med en masse andre studerende, og studievenner til din tid på studiet. Også på Zealand erhvervsakademi får du et pulserende studiemiljø, du kan blandt andet tjekke Instagram og se, hvad de studerende laver.

Bolig i Roskilde

Overvejer du at studere i Roskilde, har du gode muligheder for at finde en bolig i Roskilde! Du kan både finde almindelige leje lejligheder eller studieboliger. Der er et bredt udvalg af studieboliger og lejligheder i Trekroner, hvor både Roskilde Universitet og Absalon ligger. Her bor du tæt på stationen, skole og indkøbsmuligheder. Priserne for en lejebolig i Roskilde by kan eksempelvis være en 3-værelses lejlighed til omkring 9.500 kroner, hvor en 1-værelses studiebolig i Trekroner kan koste omkring 4.500 kroner. Priserne for bolig er derfor ikke ligeså høje, som hvis du ville bo i København.

Byliv i Roskilde

I Roskilde by, har du masser af shopping- og handlemuligheder. Du kan gå ned ad gågaden og ose rundt i butikkerne med en kaffe i hånden. Eller inden for kort afstand handle de nødvendige varer du skal bruge til dagligt. Hvis du gerne vil ud fredag efter skole med studievennerne, kan i tage på pub eller bar og drikke en øl, eller tage ud og danse på Gimle, som er et diskotek i Roskilde. Roskilde station er stor, og du har derfor gode transport muligheder både rundt i byen, hvis du ikke elsker at cykle, eller hvis du vil tage en tur til København, eller besøge bekendte på Fyn eller i Jylland! Du får et hyggeligt og charmerende byliv i Roskilde, som har alt hvad du skal bruge!

Karriere og studiejob

I skrivende stund findes der omkring 500 ledige jobstillinger i Roskilde. Du har derfor gode muligheder for at finde et job i Roskilde, når du er færdiguddannet. Vil du gerne i praktik eller have et studiejob mens du studerer, har du også gode muligheder for det. Hvis du har svært ved at finde et studiejob i Roskilde, kan det være en god ide at tænke ud over Roskildes grænser. Søger du eksempelvis i København, er der kun en 20 minutters togtur, som du skal lægge ind i dine planer. Roskilde ligger midt på Sjælland, og derfor har du en fordel for potentielle arbejdspladser idet, du nemt og hurtigt kan komme til jobbet, selvom du ikke nødvendigvis bor tæt på.

Hvad kan man lave i Roskilde?

I Roskilde har du mange muligheder for at få en på opleveren! Roskilde er kendt som en vikingeby og Roskilde Domkirke er på UNESCO’s verdensarvliste. Den blev valgt, fordi den har en enestående arkitektur og er i selskab på listen med pyramiderne i Egypten og den kinesiske mur. Hvis du vælger Roskilde som studieby, bør du helt klart tage et smut forbi og se domkirken!

Du har også mulighed for at få et nært forhold til Danmarks forfædre - vikingerne, på Vikingeskibsmuseet. Eller tage en tur ud i Roskilde fjord og opleve en helt unik natur.

Du kan tage til koncerter i spillehuset Gimle i det centrale Roskilde, eller sidst men ikke mindst - tage på Roskilde festival! Roskilde festival startede i 1971 og er i dag en af nordens og europas største festivaler. På festivallen spilles musik i alle genre, og store stjerner har gennem tiden spillet på festivallen. Du får altså helt unikke oplevelser i Roskilde, som vil være i dine minder for resten af livet!

Vælg mellem et hav af sport- og fritidsaktiviteter i Roskilde

Fodbold, svømning eller spejder? Der findes mange fritidsaktiviteter for unge studerende i Roskilde Kommune. Herunder ser du et udpluk af nogle af de aktiviteter, som du kan lave i Roskilde kommune:

 • Rulleskøjte
 • Amerikansk fodbold
 • Klatring
 • Basketball
 • Badminton
 • Boksning
 • Dans
 • Fægtning
 • Guitar
 • Håndbold
 • Keramik
 • Yoga

- Og meget mere!

Du kan finde sportsklubber inden for næsten alle slags sport og fritid. Du kan eksempelvis gå til dansk hos Aaben Dans, spille fodbold hos 4000Kasser, eller finde kulturelle begivenheder hos AFS Interkultur. Fordi Roskilde kommune er et af landets største kommuner, har du derfor rig mulighed for at få et fritidsliv ved siden af studiet, som passer netop dig. Mange studerende går til en sport ved siden af studiet, men mange føler måske ikke, at de altid har tid til det. Derfor er der også nogle, som bare benytter sig af de mange tilbud i ny og næ. Tag eksempelvis studievennerne med ned og klatre en dag! Det er kun fantasien, der sætter grænser!

Har Roskilde som studieby tiltrukket din opmærksomhed? Eller er du bare nysgerrig på, at se dine muligheder i Roskilde?

Find din uddannelse i Roskilde her

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Kolding som studieby

Det kan være vanskeligt at tage stilling til både valg af studie samt kommende studieby. Kolding er en af Danmarks større uddannelses- og studiebyer, og byder på mange muligheder. Læs mere om Kolding som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Vordingborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad du gerne vil studere samt hvor du gerne vil studere? I denne artikel kan du læse om Vordingborg som studieby, og hvad byen har at tilbyde dig! En charmerende og hyggelig by, med fokus på fællesskabet og sammenholdet. Læs mere om Vordingborg her, hvis du overvejer at vælge byen som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Aabenraa som studieby

Skal du til at vælge, hvilken videregående uddannelse du ønsker at læse, og i den forbindelse også hvor du gerne vil studere? Så burde du måske tage et kig på Aabenraa! Byen er nemlig fyldte med gode studie - og karrieremuligheder samtidig med, at der også er et hav af oplevelser du ikke må gå glip af. Læs mere om Aabenraa som studieby her!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Grenå som studieby

Står du og overvejer, hvilken studieby du skal studere i? Så bør du overveje Grenå som studieby! Djurslands største by Grenå er ikke bare en utrolig hyggelig by med gågader og strand, men rummer også et erhvervs- og karriereliv, som skaber ultimative muligheder for dig som færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Herning som studieby

Herning er en af de større studiebyer med uendelige muligheder! Herning har også et godt ry for sine mange karrieremuligheder, og derfor har du ultimative fremtidsmuligheder ved at vælge Herning som studieby. Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Herning kan tilbyde dig som studerende!

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2022

Thisted som studieby

Kunne du tænke dig, at din kommende studieby har flot natur, et tæt studiemiljø, en billig husleje og giver dig kontakt til arbejdsmarkedet? Så synes vi, at du skal tage et blik mod Thisted. Du har måske hørt om Thisted Bryghus og deres gode øl. Men hvad hvis vi siger Cold Hawaii, surfing og gratis fest? Læs med i denne artikel om Thisted som studieby og find ud af, hvad vi mener!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Esbjerg som studieby

Esbjerg som studieby - lyder det tiltalende? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Esbjerg, og hvad du har af muligheder generelt i byen? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Esbjerg kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Vejle som studieby

Står du overfor det svære valg i livet: Hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske lige den helt rigtige studieby for dig! Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Randers som studieby

Står du og skal vælge din uddannelse, og ikke mindst din kommende studieby? Vi ved det godt - det kan være en svær beslutning. Hvis ikke du har en by på din radar endnu, kan vi anbefale dig at stille skarpt på Randers som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Skive som studieby

Skal du i gang med at søge studie, og er i den forbindelse i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge samt, hvor i landet du ønsker at studere? I denne artikel kan du læse om Skive som studieby. En by med en masse karrieremuligheder samt en by med fokus på fællesskabet! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sønderborg som studieby

Det kan være et svært valg - hvad og hvor man skal studere. Sønderborg tilbyder blandt andet høj faglighed, rimelige muligheder for at finde en bolig og spændende karrieremuligheder. Læs mere om Sønderborg som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Odense som studieby

Står du overfor valget om, hvor du skal studere, og har du måske overvejet Odense som din kommende studieby? Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i byen, hvad du kan lave i din fritid, karrieremuligheder i Odense og meget mere lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens som studieby

Horsens som studieby - lyder det godt i dine ører? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Horsens? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på hvad Horsens kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Frederikshavn som studieby

Står du overfor valget om, hvilken uddannelse du skal søge ind på, og i den forbindelse også, hvor i landet du kunne tænke dig at studere? Så kunne Frederikshavn muligvis være et godt bud på din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Holbæk som studieby

Det kan være en vanskelig beslutning - hvad og hvor man skal studere. Holbæk er en mindre studieby, med en masse muligheder. Læs mere om Holbæk som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hillerød som studieby

Er du i tvivl om, hvilken by du skal studere i? Og ikke mindst hvad du skal studere? I denne artikel kan du blive klogere på Hillerød som studieby, og hvad der er af muligheder for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 19-05-2022

Jelling som studieby

Står du og skal vælge, hvor du skal studere? Vægter du fællesskab, kontakt med mennesker og kultur højt? Så vil vi klart anbefale dig at tage et kig mod Sydjylland, nærmere bestemt Jelling. Jelling har  massere at byde på - og i denne artikel forærer vi dig alt, hvad du skal vide som studerende i Jelling!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aarhus som studieby

Bør jeg vælge Aarhus som min kommende studieby? Hvad kan man studere, og hvad kan man lave i fritiden? Læs mere om Aarhus som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Næstved som studieby

Hvor skal du studere, hvad skal du studere og hvor skal du bo? Læs med i denne artikel, hvor du bliver klogere på, hvad Næstved kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Rønne som studieby

Står du overfor et valg omkring hvilken studieby du skal vælge? Så har du måske også fundet ud af, hvor svært det valg kan være! Her vil vi slå et slag for Rønne som studieby. Læs med her og udforsk dine uddannelsesmuligheder, hvad du kan lave i fritiden og meget mere. 

Læs mere