Vis studentum.dk som: Mobile
Vordingborg som studieby

Vordingborg som studieby

Står du overfor at skulle vælge uddannelse og hertil også studieby? Så læs mere her og bliv lidt klogere på, hvad Vordingborg kan tilbyde dig som studerende i byen.

Vordingborg er en by, som blandt andet er kendt for at være Dannebrogs første møde med Danmark, men som udover dette også er en charmerende samt hyggelig by! I artiklen kan du læse om Vordingborg, og hvad du kan foretage dig i byen, hvis du skulle vælge Vordingborg som din kommende studieby. 

5 grunde til at studere i Vordingborg

Det kan du studere i Vordingborg

Studiemiljø 

Bolig i Vordingborg

Byliv i Vordingborg

Karriere - og jobmuligheder i Vordingborg

Hvad du kan lave i Vordingborg?

Vordingborgs sport - og fritidsaktiviteter

5 grunde til at studere i Vordingborg

  • En hyggelig by med mange muligheder for oplevelser som blandt andet Vordingborgs festeuge, som afholdes hvert år i uge 28, og hvor du kan deltage helt gratis! 

  • Et rigt kulturliv, der værner om fællesskabet, med en masse arrangementer som blandt andet høstmarkeder og kulturnat 

  • Attraktive boligpriser som er til at betale for en studerende, og mulighed for at bo på kollegie, hvor du kan være omringet af dine medstuderende samt naturliv tæt på! 

  • Et tæt studiemiljø på tværs af uddannelserne, med mulighed for at deltage i diverse arrangementer på skolen såsom fredagsbarer og fester 

  • Byens mange sports - og fritidsaktiviteter med mulighed for at blive medlem af en af byens mange sportsforeninger. Dette giver også anledning til en masse fællesskab også udenfor for studiet, og dermed blive integreret godt i byen!

Det kan du studere i Vordingborg

I Vordingborg kan du både læse en professionsbachelor eller en erhvervsuddannelse på henholdsvis Absalon og ZBC. På Absalon kan du enten vælge at læse til lærer eller pædagog, og på ZBC kan vælge mellem en række uddannelser, hvor du får lov til at koble teori til praksis. 

På Absalon kan du som nævnt vælge de to professionsbachelorer, lærer og pædagog. Lærer uddannelsen kan du læse på fire år, hvori der er inkluderet tre praktikperioder fordelt på de fire år. Pædagoguddannelsen kan du læse på tre et halvt år, og hvor du undervejs skal igennem fire praktikperioder, hvoraf to er ulønnede og to er lønnede. 

Studiemiljø 

Som studerende på Absalon deler lærer - og pædagoguddannelsen campus, og du bliver derfor en del af et studiemiljø på tværs af de to uddannelser. Som studerende på Absalon har du mulighed for at deltage i diverse fredagsbarer og fester, som bliver afholdt på skolen. Dette giver dig rig mulighed for at socialisere med dine medstuderende, og møde studerende fra både dit eget studie men også andre uddannelser. 

Som studerende på Absalon får du også adgang til en lang række fysiske faciliteter, herunder blandt andet: 

  • Idrætshal
  • Boldbaner og udearealer
  • Lydstudie 
  • Auditorium 
  • Egen kantine 
  • Studenterlounge 
  • Bibliotek. 

Bolig i Vordingborg

Hvis du vælger både at læse og bosætte dig i Vordingborg, har du som studerende mulighed for at bo på kollegie og studieboliger. Studerende på Absalon har mulighed for et kollegieværelse, som fordelagtigt også ligger lige ved siden af campus. Her kan du vælge mellem forskellige størrelse værelse, til en favorabel pris. Denne boligmulighed er også en god anledning til at skabe et godt socialt netværk, og lærer dine medstuderende at kende udenfor skolen. Udover den sociale fordel ved at bo på kollegie, er prisen også en væsentlig fordel. På Absalons kollegie, kan du leje et værelse til en pris som svinger mellem blot 1.560 kroner og 2.290 kroner. 

Derudover vil du som indbygger i Vordingborg være tæt på både skov og strand samt muligheden for at tage et tog direkte ind til København. 

Byliv i Vordingborg

Vordingborg afholder hvert år i uge 28 en festuge for hele landsdelen. Til Vordingborg festuge kan du opleve musik flere genre, herunder har der tidligere været kunstner som eksempelvis Medina, Phlake og Scarlet Pleasure. Tilmed de mange arrangementer, som hører indunder programmet, er der også mulighed for at nyde en øl eller cocktail, og mad på en af madboderne. Festugen er gratis og overskuddet fra festugen bliver brugt for børn og unge, idræt og kultur.  

Udover Vordingborg festuge, finder du i byen også et hav af cafeer, restauranter og værtshuse, hvor du ligeledes kan nyde en bid mad eller en øl med dine medstuderende. 

Karriere - og jobmuligheder 

I Vordingborg har du mulighed for at gøre karriere indenfor mange forskellige brancher. Nogle af de områder, som har størst indflydelse på området er blandt andet teknologi, handel, turisme. I Vordingborg sætter de altså stor pris på erhvervsuddannede! Din karriere har rig mulighed for at udfolde sig i Vordingborg også uanset om du beholder dit job i hovedstaden. Det er nemlig rigtig nemt at pendle frem og tilbage fra Vordingborg til København, og kan gøres på omkring en time.  

Vordingborg kommune har også gjort det nemt for deres indbyggere at finde job, ved at tilbyde en jobagent i kommunen, som giver besked når en stilling i kommunen matcher din arbejdsprofil. 

Hvad kan man lave i Vordingborg?

At flytte til Vordingborg er bestemt ikke kedeligt, der er nemlig masser at lave! Byen har for eksempel  deres egen biograf, hvor du kan gå ind og se de nyeste film. Herudover afholder biografen også andre arrangementer som blandt andet operaforestillinger og foredrag.

Udover at gå i biografen kan du i Vordingborg også deltage til en lang række andre arrangementer som for eksempel, Vordingborg kulturnat, Vordingborg Spiritusfestival, Late Night Høst, Høstmarked og meget mere! 

Vordingborg er yderligere en by med en masse seværdigheder, som også er værd at se. Herunder blandt andet: 

  • Vor Frue Kirke 
  • Vordingborg Slot og Gåsetårnet 
  • Danmarks Borgcenter 
  • Historisk Botanisk Have 

Sports- og fritidsaktiviteter 

Hvis du sideløbende dit studie også gerne vil dyrke sport og deltage i diverse fritidsaktiviteter, så byder Vordingborg på masser af dette! DGI Huset Vordingborg er et mødested for blandt andet idræt, og du finder i centret alt lige fra Fitness center, bordtennis og badminton, holdtræninger til muligheden for saunagus og massage. 

Derudover har du som indbygger og studerende i Vordingborg mulighed for at melde dig ind i diverse sports - og motionsforeninger. Nedenfor kan du se et lille udpluk af nogle af de mange foreninger som du blive medlem af i Vordingborg kommune: 

  • Håndbold 
  • Gå- og løbeklub 
  • Fodbold 
  • Tennis 
  • Gymnastik 
  • Golf 
  • Kung Fu 
  • Pentanque 
  • Vollyball 
  • Badminton 

Som illustreret er der altså et hav af muligheder for at dyrke sport i Vordingborg, som faktisk har over 500 aktive foreninger, hvor du kan få en masse nye oplevelser og fællesskaber. 

Find din uddannelse i Vordingborg her

Senest opdateret: 18 okt 2022
Frederikke Erlund Buur
Frederikke Erlund Buur
Digital kommunikationassistent

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 06-04-2022

København som studieby

Er du lige blevet færdig med gymnasiet? Eller har du holdt sabbatår, og står nu klar til at skulle i gang med studie? Det betyder formentlig, at det er tid til at flytte hjemmefra og vælge din studieby. Har du overvejet København som din kommende studieby? 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Frederikshavn som studieby

Står du overfor valget om, hvilken uddannelse du skal søge ind på, og i den forbindelse også, hvor i landet du kunne tænke dig at studere? Så kunne Frederikshavn muligvis være et godt bud på din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kolding som studieby

Det kan være vanskeligt at tage stilling til både valg af studie samt kommende studieby. Kolding er en af Danmarks større uddannelses- og studiebyer, og byder på mange muligheder. Læs mere om Kolding som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Nykøbing Falster som studieby

Valget af kommende studie samt kommende studieby er slet ikke nemt. Det er en svær beslutning for de fleste, særligt når det kommer til, hvilke parametre man bør kigge på. Du kunne måske overveje at kigge i retning af uddannelsesbyen Nykøbing Falster. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Roskilde som studieby

Står du og overvejer, hvilken uddannelse du skal vælge og ikke mindst hvilken by, der skal være din kommende studieby? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Roskilde som studieby kan give dig.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Holbæk som studieby

Det kan være en vanskelig beslutning - hvad og hvor man skal studere. Holbæk er en mindre studieby, med en masse muligheder. Læs mere om Holbæk som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 25-03-2022

Holstebro som studieby

Hvordan er Holstebro egentlig som studieby? Hvad kan man studere, og hvilke muligheder er der i byen? Er du nysgerrig, så læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Holstebro kan give dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-05-2022

Hjørring som studieby

Vendsyssels hovedstad Hjørring er nok ikke den by, som først kommer i tankerne, når der skal vælges studieby. Men det er en fejl. Hjørring har masser af byde på, hvor du får billig husleje, kulturelle oplevelser, flot natur, gode shoppingmuligheder og et godt studiemiljø. Med Hjørring som studieby kan du trygt fokusere på studiet og skabe nye venskaber!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Odense som studieby

Står du overfor valget om, hvor du skal studere, og har du måske overvejet Odense som din kommende studieby? Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i byen, hvad du kan lave i din fritid, karrieremuligheder i Odense og meget mere lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Viborg som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at læse din kommende uddannelse henne? Så kunne Viborg være et rigtig godt bud! Viborg byder nemlig på en masse oplevelser, og som bonus er du boliggaranteret i byen. Lyder Viborg spændende, så læs med i artiklen og find ud af, om Viborg er din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2022

Kalundborg som studieby

Kan du godt lide et tæt fællesskab, hav og bioteknologi? Så vil vi anbefale dig at følge godt med i denne artikel! Her vil du nemlig opdage, hvilke attraktioner og unikke muligheder, som Kalundborg som studieby kan give dig både nu og i fremtiden!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Silkeborg som studieby

Silkeborg er Danmarks 10. største kommune, men hvad venter der egentlig på dig af uddannelsesmuligheder? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad du kan forvente som studerende, hvis du vælger Silkeborg som din kommende studieby - udover meget smuk natur! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Helsingør som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at studere? Så kunne Helsingør måske være en god mulighed! Helsingør er en hyggelig by med masser af liv, og et hav af ting og oplevelser du ikke må gå glip af! Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen, og find ud af, om det skal være din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Slagelse som studieby

Er du kommet til det punkt, hvor du begynder at overveje hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så kan du med fordel overveje, om ikke Slagelse! Læs her, hvad Slagelse kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Vejle som studieby

Står du overfor det svære valg i livet: Hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske lige den helt rigtige studieby for dig! Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Svendborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad og hvor du skal studere, men ved du ikke lige, hvilken studieby du har på din radar? Så kan du måske overveje at stille skarpt på Svendborg som din kommende studieby. Læs mere om Svendborg og Det Sydfynske Øhav lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2022

Lyngby som studieby

Er det ved at være tid til at hive pløkkerne op og flytte hjemmefra? Skal du samtidig til at tage en beslutning om, hvor du skal studere? Skal din kommende studieby have både flot natur, hyggelige byaktiviteter og fornuftige uddannelsesinstitutioner? Så læs med i denne artikel, hvor vi vil vise dig, hvad Lyngby som studieby giver dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Haderslev som studieby

Sidder du og overvejer, hvad og hvor i Danmark du vil læse din videregående uddannelse? Så skulle du måske overveje Haderslev! En hyggelig by med mange uddannelses- og karrieremuligheder samt et godt byliv med masser at tage sig til! Læs med her, og find ud af om Haderslev skal være din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Nørre Nissum som studieby

Står du overfor valget om, hvad du gerne vil studere samt hvor du ønsker at tage din uddannelse? På trods af, at mange fokuserer på, hvilken uddannelse de gerne vil søge ind på, så er hvor du tager din uddannelse mindst lige så vigtigt! Hos studentum.dk synes vi du skal overveje Nørre Nissum!  Læs mere om Nørre Nissum som studieby her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Esbjerg som studieby

Esbjerg som studieby - lyder det tiltalende? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Esbjerg, og hvad du har af muligheder generelt i byen? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Esbjerg kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere