Vordingborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad du gerne vil studere samt hvor du gerne vil studere? I denne artikel kan du læse om Vordingborg som studieby, og hvad byen har at tilbyde dig! En charmerende og hyggelig by, med fokus på fællesskabet og sammenholdet. Læs mere om Vordingborg her, hvis du overvejer at vælge byen som din kommende studieby! 

Vordingborg som studieby

Står du overfor at skulle vælge uddannelse og hertil også studieby? Så læs mere her og bliv lidt klogere på, hvad Vordingborg kan tilbyde dig som studerende i byen.

Vordingborg er en by, som blandt andet er kendt for at være Dannebrogs første møde med Danmark, men som udover dette også er en charmerende samt hyggelig by! I artiklen kan du læse om Vordingborg, og hvad du kan foretage dig i byen, hvis du skulle vælge Vordingborg som din kommende studieby. 

5 grunde til at studere i Vordingborg

Det kan du studere i Vordingborg

Studiemiljø 

Bolig i Vordingborg

Byliv i Vordingborg

Karriere - og jobmuligheder i Vordingborg

Hvad du kan lave i Vordingborg?

Vordingborgs sport - og fritidsaktiviteter

5 grunde til at studere i Vordingborg

  • En hyggelig by med mange muligheder for oplevelser som blandt andet Vordingborgs festeuge, som afholdes hvert år i uge 28, og hvor du kan deltage helt gratis! 

  • Et rigt kulturliv, der værner om fællesskabet, med en masse arrangementer som blandt andet høstmarkeder og kulturnat 

  • Attraktive boligpriser som er til at betale for en studerende, og mulighed for at bo på kollegie, hvor du kan være omringet af dine medstuderende samt naturliv tæt på! 

  • Et tæt studiemiljø på tværs af uddannelserne, med mulighed for at deltage i diverse arrangementer på skolen såsom fredagsbarer og fester 

  • Byens mange sports - og fritidsaktiviteter med mulighed for at blive medlem af en af byens mange sportsforeninger. Dette giver også anledning til en masse fællesskab også udenfor for studiet, og dermed blive integreret godt i byen!

Det kan du studere i Vordingborg

I Vordingborg kan du både læse en professionsbachelor eller en erhvervsuddannelse på henholdsvis Absalon og ZBC. På Absalon kan du enten vælge at læse til lærer eller pædagog, og på ZBC kan vælge mellem en række uddannelser, hvor du får lov til at koble teori til praksis. 

På Absalon kan du som nævnt vælge de to professionsbachelorer, lærer og pædagog. Lærer uddannelsen kan du læse på fire år, hvori der er inkluderet tre praktikperioder fordelt på de fire år. Pædagoguddannelsen kan du læse på tre et halvt år, og hvor du undervejs skal igennem fire praktikperioder, hvoraf to er ulønnede og to er lønnede. 

Studiemiljø 

Som studerende på Absalon deler lærer - og pædagoguddannelsen campus, og du bliver derfor en del af et studiemiljø på tværs af de to uddannelser. Som studerende på Absalon har du mulighed for at deltage i diverse fredagsbarer og fester, som bliver afholdt på skolen. Dette giver dig rig mulighed for at socialisere med dine medstuderende, og møde studerende fra både dit eget studie men også andre uddannelser. 

Som studerende på Absalon får du også adgang til en lang række fysiske faciliteter, herunder blandt andet: 

  • Idrætshal
  • Boldbaner og udearealer
  • Lydstudie 
  • Auditorium 
  • Egen kantine 
  • Studenterlounge 
  • Bibliotek. 

Bolig i Vordingborg

Hvis du vælger både at læse og bosætte dig i Vordingborg, har du som studerende mulighed for at bo på kollegie og studieboliger. Studerende på Absalon har mulighed for et kollegieværelse, som fordelagtigt også ligger lige ved siden af campus. Her kan du vælge mellem forskellige størrelse værelse, til en favorabel pris. Denne boligmulighed er også en god anledning til at skabe et godt socialt netværk, og lærer dine medstuderende at kende udenfor skolen. Udover den sociale fordel ved at bo på kollegie, er prisen også en væsentlig fordel. På Absalons kollegie, kan du leje et værelse til en pris som svinger mellem blot 1.560 kroner og 2.290 kroner. 

Derudover vil du som indbygger i Vordingborg være tæt på både skov og strand samt muligheden for at tage et tog direkte ind til København. 

Byliv i Vordingborg

Vordingborg afholder hvert år i uge 28 en festuge for hele landsdelen. Til Vordingborg festuge kan du opleve musik flere genre, herunder har der tidligere været kunstner som eksempelvis Medina, Phlake og Scarlet Pleasure. Tilmed de mange arrangementer, som hører indunder programmet, er der også mulighed for at nyde en øl eller cocktail, og mad på en af madboderne. Festugen er gratis og overskuddet fra festugen bliver brugt for børn og unge, idræt og kultur.  

Udover Vordingborg festuge, finder du i byen også et hav af cafeer, restauranter og værtshuse, hvor du ligeledes kan nyde en bid mad eller en øl med dine medstuderende. 

Karriere - og jobmuligheder 

I Vordingborg har du mulighed for at gøre karriere indenfor mange forskellige brancher. Nogle af de områder, som har størst indflydelse på området er blandt andet teknologi, handel, turisme. I Vordingborg sætter de altså stor pris på erhvervsuddannede! Din karriere har rig mulighed for at udfolde sig i Vordingborg også uanset om du beholder dit job i hovedstaden. Det er nemlig rigtig nemt at pendle frem og tilbage fra Vordingborg til København, og kan gøres på omkring en time.  

Vordingborg kommune har også gjort det nemt for deres indbyggere at finde job, ved at tilbyde en jobagent i kommunen, som giver besked når en stilling i kommunen matcher din arbejdsprofil. 

Hvad kan man lave i Vordingborg?

At flytte til Vordingborg er bestemt ikke kedeligt, der er nemlig masser at lave! Byen har for eksempel  deres egen biograf, hvor du kan gå ind og se de nyeste film. Herudover afholder biografen også andre arrangementer som blandt andet operaforestillinger og foredrag.

Udover at gå i biografen kan du i Vordingborg også deltage til en lang række andre arrangementer som for eksempel, Vordingborg kulturnat, Vordingborg Spiritusfestival, Late Night Høst, Høstmarked og meget mere! 

Vordingborg er yderligere en by med en masse seværdigheder, som også er værd at se. Herunder blandt andet: 

  • Vor Frue Kirke 
  • Vordingborg Slot og Gåsetårnet 
  • Danmarks Borgcenter 
  • Historisk Botanisk Have 

Sports- og fritidsaktiviteter 

Hvis du sideløbende dit studie også gerne vil dyrke sport og deltage i diverse fritidsaktiviteter, så byder Vordingborg på masser af dette! DGI Huset Vordingborg er et mødested for blandt andet idræt, og du finder i centret alt lige fra Fitness center, bordtennis og badminton, holdtræninger til muligheden for saunagus og massage. 

Derudover har du som indbygger og studerende i Vordingborg mulighed for at melde dig ind i diverse sports - og motionsforeninger. Nedenfor kan du se et lille udpluk af nogle af de mange foreninger som du blive medlem af i Vordingborg kommune: 

  • Håndbold 
  • Gå- og løbeklub 
  • Fodbold 
  • Tennis 
  • Gymnastik 
  • Golf 
  • Kung Fu 
  • Pentanque 
  • Vollyball 
  • Badminton 

Som illustreret er der altså et hav af muligheder for at dyrke sport i Vordingborg, som faktisk har over 500 aktive foreninger, hvor du kan få en masse nye oplevelser og fællesskaber. 

Find din uddannelse i Vordingborg her

Frederikke Erlund Buur

Frederikke Erlund Buur

Digital kommunikationassistent (Vis mere)
Frederikke arbejder som digital kommunikationsassistent hos Studentum.dk, hvor hun til dagligt skriver content til formål med at hjælpe uddannelsessøgende finde den rette uddannelse. Sideløbende læser Frederikke en professionsbachelor i International handel og markedsføring på Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Frederikke arbejder som digital kommunikationsassistent hos Studentum.dk, hvor hun til dagligt skriver content til formål med at hjælpe uddannelsessøgende finde den rette uddannelse. Sideløbende læser Frederikke en professionsbachelor i International handel og markedsføring på Cphbusiness.

Annoncer

Du er måske også interesseret i: