Vis studentum.dk som: Mobile
Køge som studieby

Køge som studieby

Er det blevet tid til at overveje, hvad og ikke mindst, hvor du skal studere? Ønsker du ikke at studere i en af de større byer i Danmark, men vil du samtidig have alle muligheder tæt på, og et pulserende byliv indenfor en overkommelig rækkevidde? Så bør du kigge mod Køge som din kommende studieby!

Valg af kommende studieby kan være svært, og det kan føles som en overvældende beslutning. Derfor har vi sat os for at hjælpe dig. Her kan du læse mere om, hvad Køge kan tilbyde dig som studerende. Du sidder sikkert med spørgsmål som “Hvad kan jeg studere i Køge?” og “Hvad er der at se i Køge?”. Læs med i denne artikel, hvor vi vil forsøge at give dig svar på nogle af de spørgsmål du sikkert sidder med.  

5 grunde til at studere i Køge

Hvad kan jeg studere i Køge

Studiemiljø

Bolig i Køge

Byliv i Køge

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Køge

Sport- og fritidsmuligheder i Køge

5 grunde til at studere i Køge

1. Flot natur

I Køge er du omgivet af flot natur, uanset om du er til skov og hyggelige stier, eller om du er til stand og søer. Det hele ligger umiddelbart tæt på hinanden, så du kan få nogle virkelig smukke gå- eller cykelture, hvor du fint kan kombinere det hele. 

2. Masser af oplevelser

Udover naturoplevelser, har byen også mange andre oplevelser at byde på. Der er noget for enhver smag, uanset om du er til koncertoplevelser, en tur i biografen, café besøg eller en tur i byen. Du kan være dækket ind med oplevelser hele weekenden, uden at have behov for at forlade byen. 

3. Et aktivt byliv

Vælger du Køge som din kommende studieby vil du have alt indenfor rækkevidde med byens aktive byliv. Du har et stort udvalg af caféer og restauranter, og hvis weekenden skal være ekstra festlig finder du også et udvalg af barer og klubber.

4. Nærværende studiemiljø

Næsten alle uddannelser i Køge er samlet ét sted - nemlig Campus Køge. Dette sikrer dig et nærværende studiemiljø, hvor du har gode muligheder for at etablere et godt socialt netværk på tværs af faglige og sociale arrangementer og aktiviteter.

5. Gode muligheder i fritiden

Udover ovenstående muligheder, har du også andre muligheder for at holde dig aktiv i fritiden, når bøgerne er lukket i og computeren trænger til en slapper. I Køge finder du nemlig masser af tilbud når det kommer til sport, fritid og foreningsliv.

Hvad kan jeg studere i Køge

Du behøver ikke tage hele vejen til en af de større byer i Danmark for at finde en uddannelse - snarere tværtimod. I Køge finder du for eksempel et bredt udvalg af uddannelser hos forskellige uddannelsesinstitutioner. I Køge finder du særligt gode muligheder, hvis du overvejer at tage en erhvervsakademiuddannelse. Her kan du for eksempel blive:

 • Administrationsøkonom
 • Autoteknolog
 • Logistikøkonom
 • Multimediedesigner
 • Serviceøkonom

Det er selvfølgelig ikke dine eneste uddannelsesmuligheder i byen. I Køge finder du for eksempel også en verden af erhvervsuddannelser, hvor du får praktisk erfaring fra dag ét. Af erhvervsuddannelser i Køge kan blandt andet nævnes:

 • Bager
 • Gastronom
 • Pædagogisk assistent uddannelse
 • Gourmetslagter
 • Kok
 • Konditor
 • Social- og Sundhedsassistent
 • Social- og Sundhedshjælper

Blot for at nævne nogle af dine muligheder. 

Uddannelserne finder du nærmest samlet under ét tag - nemlig Campus Køge. Campus Køge er nærmest en lille uddannelsesby, der ligger i byen Køge. Her er både både ungdoms- og videregående uddannelser samlet, hvilket kan være en fordel for dig som studerende, da dette bidrager til et sprudlende studiemiljø. På Campus Køge finder du blandt andet uddannelsesinstitutionerne Zealand, ZBC og EUC Sjælland.

Studiemiljø

Netop fordi uddannelserne er samlet på Campus Køge, har du i Køge et aktivt og levende studiemiljø med mange forskellige aktiviteter. Disse aktiviteter kan have faglig såvel som social karakter, men fælles er, at der bliver gjort meget for dig som studerende i Køge og på Campus Køge. Derudover er der selvfølgelig også gode muligheder for de studerende rundt omkring i byen, hvor du finder et godt udvalg af både barer og caféer såvel som grønne områder og andre hyggelige spots.

På Campus Køge finder du som sagt mange forskellige aktiviteter og faciliteter, der hver især er med til at styrke studiemiljøet på deres egen måde, og som generelt styrker studielivet på tværs af de forskellige bygninger på campus. Af festlige aktiviteter kan eksempelvis nævnes fester, fredagscaféer og lignende. Derudover er der aktiviteter som foredrag, temadage og sportsdage, der bidrager til et attraktivt studiemiljø og et stærkt fællesskab. Og hvem vil ikke gerne opleve en følelse af fællesskab i løbet af ens studietid?

Bolig i Køge

Hvis du vælger Køge som din kommende studieby, behøver din boligsituation ikke her være en stor bekymring. Når du skal til at vælge din kommende studieby, er din boligsituation helt sikkert noget, der fylder i dit hoved. Men bare rolig - i Køge finder du mange gode muligheder for at få tag over hovedet som studerende. 

For eksempel er der opført ungdomsboliger lige i Campus Køge området, så her vil du ikke alene have muligheden for at bo i nyopførte boliger, du vil også være tæt på din uddannelse. Udover ungdomsboligerne lige ved Campus Køge, finder du også andre studieboliger og ungdomsboliger i byen, der tillader at du er tæt på din uddannelse. Med en bolig så tæt på, vil du have gode forudsætninger for at prioritere din uddannelse og samtidig nyde godt af de mange muligheder du finder i Køge by og nærområdet. Dette uanset om du er til smuk natur, kulturelle oplevelser, shoppemuligheder eller caféliv.

Endvidere er der også mulighed for, at leje et værelse privat, hvor du dermed ikke nødvendigvis har eget bad eller køkken. Der er selvfølgelig også den mulighed, at I er flere studerende, der går sammen om en almen lejebolig. I Køge lyder den gennemsnitlige husleje på cirka 126 kroner pr. kvm., så her er man altså ikke i den helt billige ende af lejeboligmarkedet. Der er dog alligevel luft i økonomien til at sidde fornuftigt i en lejlighed med 2-3 andre studerende i Køge. Både muligheden for et værelse og at gå sammen med dine medstuderende giver dig roomies, hvilket er en oplagt mulighed for, at skabe dig et socialt netværk, hvis du er tilflytter til Køge, og måske ikke kender så mange.

Byliv i Køge

De hyggelige gader og smukke bygninger i Køge har masser at byde på. Både når det gælder hyggelige caféer og restauranter såvel som barer og klubber. I Køge kan du derfor få stillet både den lille og den store sult, uanset om du har lyst til en sandwich, en god bøf, tapashygge, en lækker og saftig burger eller en skøn brunch. Køge har nemlig noget for enhver smag.

Udover muligheden for at forkæle smagsløgene og få slukket tørsten, så finder du også et aktivt handelsliv i byen, hvor du kan gå på opdagelse i hyggelige specialbutikker eller shoppe i de større kæder. Derudover har du også mulighed for at bruge en hyggelig dag på Køge Torv. Her er der nemlig torvedage onsdag og torsdag, hvor Køge Torv byder på torvehandel med blandt andet kød, fisk, grøntsager, blomster og meget mere. Det er dog ikke det eneste torvet i Køge byder på. Én gang om året forvandles Køge Torv til et festligt område med god musik og underholdning for alle aldre. Med andre ord får du her mulighed for en årlig festival, der oveni købet er med gratis indgang!

Bylivet i Køge giver dig altså gode forudsætninger for gode oplevelser med dine studiekammerater og en rigtig god studietid. Fra Køge kan du nå til København H på under en time, så der er altså også god mulighed for at gå på opdagelse i København, og senere på dagen vende tilbage til den smukke gamle købstad.

Karriere og studiejob

Dine muligheder for studiejob og fremtidig karriere er gode, hvis du vælger Køge som din kommende studieby. Qua byens rige handelsliv er der nemlig gode forudsætninger for at finde et studiejob. Her kan du for eksempel supplere din SU som studentermedhjælper, tilkaldevikar, servicemedarbejder eller lignende. Dine muligheder for et fedt studiejob er mange, og med 308 studiejobs i Køge i 2021, burde det ikke være helt umuligt.

Skulle du gå hen og forelske dig i Køge, og ønsker at blive i byen efter endt uddannelse, er der også gode forudsætninger for at gøre karriere i byen. Om ikke andet i en af de omkringliggende byer. I Køge finder du som sagt et aktivt handelsliv og dermed også mange virksomheder. Her er tale om alt fra små til mellemstore virksomheder og helt op til store virksomheder, så det burde være muligt for dig at finde en stilling, der matcher dine interesser og dine kompetencer. Hvis du ønsker at blive boende i Køge, men ikke rigtig kan finde et job, det matcher det du søger, er der selvfølgelig også andre muligheder. Som nævnt tidligere kan du fra Køge station nå ind til København H på under en time, så der er selvfølgelig også mulighed for at finde en stilling udenfor Køge kommune, uden det bliver besværligt med transport.

Hvad kan man lave i Køge

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan foretage dig i Køge. Vi har allerede været lidt inde på mulighederne for caféer, restauranter, barer og klubber såvel som den festlige begivenhed Køge Festuge og Køge Torv, men det er selvfølgelig ikke alt, hvad byen har at byde på. Af andre oplevelser i byen kan for eksempel nævnes Kjøge Mini-By, hvor du kan opleve tro kopier af de huse, der lå i Køge By i årene omkring 1865, men bygget i størrelsesforholdet 1:10. Det er altså den perfekte anledning til at blive klogere på, hvilken historisk by Køge er. Efterfølgende kan du gå en tur i Køge, og se hvor mange af husene du støder på i bybilledet i dag.

Derudover kan du tage en tur til Vallø slot og Vallø Slotspark, der byder på smuk natur og masser af historie. Har du mod på at tage en lidt længere tur, kan du også besøge Stevns Klint og nyde den smukke natur og den betagende udsigt. Tilbage i selve Køge kan du også tage et smut forbi Det Gamle Hus, der er Danmarks ældste daterede bindingsværkshus. Af andre steder i Køge kan blandt andet nævnes:

 • Køge Bugt
 • Køge Marina
 • Køge Museum
 • Vikingeborgen Borgring

Du kan selvfølgelig også få en eftermiddag til at gå med dine studiekammerater i Køge Svømmeland, hvor du kan slippe din indre vandhund løs. I kan selvfølgelig også slippe jeres indre detektiver fri, og forsøge jer med et escape room. Er I til mere stille og rolige aktiviteter kan I selvfølgelig også tage en tur i biografen, eller gå en tur i Køge by eller den smukke natur. Der er altså masser at opleve i Køge og omegn!

Natur, outdoor og fiskeri i Køge

Hvis du er til en aktiv livsstil og masser af natur, så er Køge lige stedet for dig. I Køge finder du masser af løbestier og grønne områder, der giver dig mulighed for at komme ud i det fri. Derudover har du også gode muligheder for at få luftet cyklen, og hvis dit hjerte brænder for fiskeri og sejlads, så er der også rigtig gode områder til det i Køge.

I byen finder du også idrætshaller, svømmehaller og udendørsanlæg, hvor du har mulighed for at dyrke flere forskellige sportsgrene. Endvidere har du selvfølgelig også mulighed for at dyrke fodbold, håndbolig, badminton og lignende i Køge. Ønsker du at kombinere sport og aktiviteter med den smukke natur, er det også muligt. Hvis du for eksempel er til golf, kan du også dette i byen. Her finder du for eksempel både 9 og 18 hullers baner i de smukkeste omgivelser. Med andre ord har Køge meget at byde på, når det kommer til et aktivt fritidsliv.

Find din uddannelse i Køge her

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-05-2022

Thisted som studieby

Kunne du tænke dig, at din kommende studieby har flot natur, et tæt studiemiljø, en billig husleje og giver dig kontakt til arbejdsmarkedet? Så synes vi, at du skal tage et blik mod Thisted. Du har måske hørt om Thisted Bryghus og deres gode øl. Men hvad hvis vi siger Cold Hawaii, surfing og gratis fest? Læs med i denne artikel om Thisted som studieby og find ud af, hvad vi mener!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Frederikshavn som studieby

Står du overfor valget om, hvilken uddannelse du skal søge ind på, og i den forbindelse også, hvor i landet du kunne tænke dig at studere? Så kunne Frederikshavn muligvis være et godt bud på din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Nørre Nissum som studieby

Står du overfor valget om, hvad du gerne vil studere samt hvor du ønsker at tage din uddannelse? På trods af, at mange fokuserer på, hvilken uddannelse de gerne vil søge ind på, så er hvor du tager din uddannelse mindst lige så vigtigt! Hos studentum.dk synes vi du skal overveje Nørre Nissum!  Læs mere om Nørre Nissum som studieby her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aarhus som studieby

Bør jeg vælge Aarhus som min kommende studieby? Hvad kan man studere, og hvad kan man lave i fritiden? Læs mere om Aarhus som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Slagelse som studieby

Er du kommet til det punkt, hvor du begynder at overveje hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så kan du med fordel overveje, om ikke Slagelse! Læs her, hvad Slagelse kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hobro som studieby

Skal du til at vælge uddannelse og dermed og står overfor valget mellem, hvor i landet du ønsker at tage din uddannelse? Så kunne Hobro være en mulig studieby! Som studerende i Hobro får du både en attraktive boligpriser, et nærvende studiemiljø og en masse spændende oplevelser og seværdigheder.  Alt andet lige er Hobro altså et godt bud på din kommende studieby.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2022

Lyngby som studieby

Er det ved at være tid til at hive pløkkerne op og flytte hjemmefra? Skal du samtidig til at tage en beslutning om, hvor du skal studere? Skal din kommende studieby have både flot natur, hyggelige byaktiviteter og fornuftige uddannelsesinstitutioner? Så læs med i denne artikel, hvor vi vil vise dig, hvad Lyngby som studieby giver dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Næstved som studieby

Hvor skal du studere, hvad skal du studere og hvor skal du bo? Læs med i denne artikel, hvor du bliver klogere på, hvad Næstved kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2022

Kalundborg som studieby

Kan du godt lide et tæt fællesskab, hav og bioteknologi? Så vil vi anbefale dig at følge godt med i denne artikel! Her vil du nemlig opdage, hvilke attraktioner og unikke muligheder, som Kalundborg som studieby kan give dig både nu og i fremtiden!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hedensted som studieby

Står du i øjeblikket overfor valget om, hvilken uddannelse du ønsker at tage og i den forlængelse også, hvor du gerne vil studere? Så kunne Hedensted måske være noget for dig. På trods af, at Hedensted blot har en enkelt videregående uddannelse, så er du derimod også job sikret med denne uddannelse! Læs mere om Hedensted her! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Helsingør som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at studere? Så kunne Helsingør måske være en god mulighed! Helsingør er en hyggelig by med masser af liv, og et hav af ting og oplevelser du ikke må gå glip af! Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen, og find ud af, om det skal være din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-03-2022

Holstebro som studieby

Hvordan er Holstebro egentlig som studieby? Hvad kan man studere, og hvilke muligheder er der i byen? Er du nysgerrig, så læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Holstebro kan give dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Viborg som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at læse din kommende uddannelse henne? Så kunne Viborg være et rigtig godt bud! Viborg byder nemlig på en masse oplevelser, og som bonus er du boliggaranteret i byen. Lyder Viborg spændende, så læs med i artiklen og find ud af, om Viborg er din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Svendborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad og hvor du skal studere, men ved du ikke lige, hvilken studieby du har på din radar? Så kan du måske overveje at stille skarpt på Svendborg som din kommende studieby. Læs mere om Svendborg og Det Sydfynske Øhav lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Grenå som studieby

Står du og overvejer, hvilken studieby du skal studere i? Så bør du overveje Grenå som studieby! Djurslands største by Grenå er ikke bare en utrolig hyggelig by med gågader og strand, men rummer også et erhvervs- og karriereliv, som skaber ultimative muligheder for dig som færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hillerød som studieby

Er du i tvivl om, hvilken by du skal studere i? Og ikke mindst hvad du skal studere? I denne artikel kan du blive klogere på Hillerød som studieby, og hvad der er af muligheder for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Ikast som studieby

Skal du til at vælge hvilken by du vil studere i? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så bør du vende blikket mod Ikast! I denne artikel gennemgår vi, hvad Ikast kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Haderslev som studieby

Sidder du og overvejer, hvad og hvor i Danmark du vil læse din videregående uddannelse? Så skulle du måske overveje Haderslev! En hyggelig by med mange uddannelses- og karrieremuligheder samt et godt byliv med masser at tage sig til! Læs med her, og find ud af om Haderslev skal være din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 12-05-2022

Hjørring som studieby

Vendsyssels hovedstad Hjørring er nok ikke den by, som først kommer i tankerne, når der skal vælges studieby. Men det er en fejl. Hjørring har masser af byde på, hvor du får billig husleje, kulturelle oplevelser, flot natur, gode shoppingmuligheder og et godt studiemiljø. Med Hjørring som studieby kan du trygt fokusere på studiet og skabe nye venskaber!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Vordingborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad du gerne vil studere samt hvor du gerne vil studere? I denne artikel kan du læse om Vordingborg som studieby, og hvad byen har at tilbyde dig! En charmerende og hyggelig by, med fokus på fællesskabet og sammenholdet. Læs mere om Vordingborg her, hvis du overvejer at vælge byen som din kommende studieby! 

Læs mere