Vis studentum.dk som: Mobile
Silkeborg som studieby

Silkeborg som studieby

Det svære valg, som ethvert ungt menneske kommer til at stå overfor: Hvad skal jeg studere, og hvor skal jeg studere? Vil du have, at din kommende studieby byder på natur og grønne områder, har gode sports- og fritidsmuligheder og ikke mindst gode muligheder for en billig bolig? Så bør du rette blikket mod Silkeborg som din kommende studieby. Silkeborg er blandt andet omgivet af noget af Danmarks smukkeste natur, og byen byder på mange forskellige uddannelsesmuligheder. Læs meget mere om hvad Silkeborg kan give dig som studieby i denne artikel.  

Når du kommer til mindre byer, vil du også ofte opleve et større fællesskab. Sådan er det også i Silkeborg. I Silkeborg finder du nemlig fællesskab og nærvær - med andre ord er der plads til alle i byen. Silkeborg er en af Danmarks mindre studiebyer, men det betyder altså ikke, at dine muligheder er begrænsede. Desuden landede Silkeborg på en 8. plads i studentum.dk's Danmarks Bedste Studieby undersøgelse i 2020.

Men hvad kan man lave i Silkeborg, og hvad kan du egentlig studere i byen? Alt dette og meget mere kan du læse mere om i denne artikel. Læs videre, eller klik på en overskrift herunder for at læse om forskellige relevante parametre.

5 grunde til at studere i Silkeborg

Hvad kan jeg studere i Silkeborg

Studiemiljø

Bolig i Silkeborg

Byliv i Silkeborg

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Silkeborg

Danmarks Outdoor Hovedstad

5 grunde til at studere i Silkeborg

1. Sports- og fritidsaktiviteter for enhver

I Silkeborg finder du et rigt foreningsliv, og særligt inden for sport og idræt. Der er dermed noget for enhver smag, og særligt for dig, der elsker at færdes i naturen. Uanset om du foretrækker at være aktiv alene eller som en del af et hold, så er der helt sikkert også noget for dig i Silkeborg, når hovedet trænger til lidt luft fra studiebøgerne. 

2. Mulighed for de smukkeste pauser fra studiet

Med Silkeborg som studieby får du virkelig noget af Danmarks smukkeste natur lige inden for rækkevidde. Der er dermed rigtig gode muligheder for at tage ud og komme helt ned i gear, og få en pause fra alt hvad der hedder studiebøger, forelæsninger, lektier, afleveringer og lignende. Du skal altså ikke tage langt for at få dejlig frisk luft og et lille afbræk fra hverdagen.

3. Bolig, der matcher dit SU budget

I Silkeborg skal du nok finde en bolig, der passer til dit SU budget - uanset om det er en studiebolig, ungdomsbolig, kollegieværelse eller en almen lejebolig. Hvis du for eksempel vælger det sidste og finder en lidt større lejebolig, som du vælger at dele med én eller to andre studerende, så kan det altså sagtens lade sig gøre på SU uden at blive ruineret. 

4. Det rene pendlerparadis

Med sin placering er det nemt at komme fra Silkeborg til en række andre jyske byer. Herning, Aarhus og Horsens er for eksempel tre jyske byer, man kan komme til på under en time fra Silkeborg. Dette er en klar fordel, hvis du skulle gå hen og falde for Silkeborg og blive boende efter endt uddannelse. Men det er også en fordel mens man studerer, så man ved, hvad man har af muligheder for at komme rundt til nogle andre store byer. 

5. Sociale muligheder

Udover mulighederne for at være aktiv og få noget socialt den vej igennem, så er der også en masse forskellige tilbud for studerende rundt omkring i Silkeborg. Der er blandt andet gode muligheder for at skabe minder med dine studiekammerater, enten gennem en omgang discgolf, en (u)hyggelig tur i escape room eller bowling. Men der er også gode muligheder for at tage på café, restaurant eller bar, og få et par hyggelige timer sammen og muligvis lære nye mennesker at kende. 

Hvad kan jeg studere i Silkeborg

Du har gode muligheder for at finde en uddannelse i Silkeborg. For selvom byen ikke er den største, har den et godt udbud af uddannelser. Herunder kan du for eksempel se forskellige uddannelsestyper og uddannelsesmuligheder du har i byen.

Derudover finder du blandt andet en række ungdoms- og erhvervsuddannelser hos College 360.

Så uanset om din interesse lægger i at undervise, have med mennesker at gøre, have et job hvor du udviser omsorg for andre, eller om du er en haj til økonomi og tal - så er der en uddannelse for dig i Silkeborg.  

Studiemiljø

Silkeborg er en attraktiv studieby, der har et godt udvalg af både uddannelser og aktiviteter for de studerende. Silkeborg er desuden en by for dig, der gerne vil trives i et miljø, hvor de studerende vægtes højt og med mulighed for at engagere sig i forskellige foreninger og studieaktiviteter. 

Bolig i Silkeborg

Mange studiebyer har det de kalder studieboliggaranti - eller bare boliggaranti. Silkeborg er ikke en af disse byer, men bare rolig - du skal nok finde en bolig! For mange er dette noget af de vigtigste at have på plads, når de rykker til en ny by, og det kan vi naturligvis godt forstå. I Silkeborg er der heldigvis masser af muligheder for at finde en studie- eller ungdomsbolig. Det er desuden gratis at blive skrevet op til en ungdomsbolig i Silkeborg. Hvis det alligevel ikke er dét du ønsker, så er der altså også andre muligheder. Du kan sagtens få en rimelig størrelse lejebolig, der også passer dit SU budget. Også hvis du for eksempel finder en lidt større lejebolig, som du vælger at dele med én eller to andre studerende. 

Mange af de studerende i Silkeborg vælger også at bosætte sig i en af de større nærliggende jyske byer, som for eksempel Århus. Det er bestemt heller ikke umuligt, da du med offentlig transport kan komme fra Aarhus til Silkeborg på lige under tre kvarter. Det er selvfølgelig en opvejning du skal tage. Både rent økonomisk i forhold til den ekstra udgift til transport, men også da det måske kan besværliggøre det sociale aspekt af dit studieliv. Uanset hvor du vælger at bosætte dig, er vi sikre på, at du vil blive glad for Silkeborg som studieby. 

Find flere artikler med gode råd og tips og tricks, til dig der skal finde en studiebolig her.

Byliv i Silkeborg

Livet i Silkeborg er aldrig kedeligt. Der er lidt for enhver smag, uanset om du leder efter shopping, hyggelige caféer, gode restauranter eller natteliv - Silkeborg har det hele. Byen byder blandt andet på et natteliv med irske pubs, spillesteder med live musik, sports barer, barer med lækre cocktails, og meget mere. Der er både noget til dig, der bare vil sidde og sludre og nyde et par drinks, og så er der også noget til dig, der vil ud og give den gas på floor. 

I Silkeborg finder du mange barer og caféer. Da vi havde vores undersøgelse omkring Danmarks bedste studieby i 2020 fandt vi frem til, at der var intet mindre end 152 barer og cafeer i kommunen. Du finder altså også masser af spisesteder i Silkeborg, hvor du kan få dig et godt måltid. Dette uanset om du er i humør til tapas, burger, gourmet, en god bøf eller noget helt femte. Tager man et kig på Tripadvisor har Silkeborg for eksempel flere restauranter og cafeer med en meget høj score. Der er dermed masser af muligheder for at få tilfredsstillet smagløgene. 

Karriere og studiejob

Udover at du skal nyde din studietid, er der også flere der vælger at have et studiejob - både for erfaringens skyld men også for at have en ekstra indkomst, der kan supplere din SU. Ej at forglemme potentialet i det netværk du kan få ud af at have et studiejob. Her byder Silkeborg på en række studiejobs, der bare venter på dig. 

Ønsker du at blive boende i byen efter endt uddannelse, så er Silkeborg det rene pendlerparadis. En række jyske byer lægger inden for en overskuelig afstand, og kan nås på under en time. Derfor åbnes der også op for mange potentielle arbejdspladser, og der burde derfor være gode chancer for at finde en virksomhed, der kan bruge netop dine kompetencer. Alene i Silkeborg burde der også være gode muligheder for at finde din kommende arbejdsplads. Her finder du nemlig et rigt erhvervsliv samt større virksomheder som Danfoss, Jyske Bank, Norlys og flere.

Hvad kan man lave i Silkeborg

Hvis du vælger Silkeborg som din kommende studieby skal du bestemt ikke være bange for at kede dig. Der er nemlig masser at give sig til i byen, uanset om du trænger til at få en på opleveren eller komme helt ned i gear.

Du kan nemt forsøde tilværelsen i hverdagen med både byliv, kultur og naturoplevelser. Du skal for eksempel ikke lede længe efter et sted at købe en kop kaffe, shoppemuligheder, museer, gode restauranter, hyggelige caféer eller et sted hvor du kan købe dig en øl og nyde weekenden med dine studiekammerater. Hungrer du efter lokale oplevelser, så har Silkeborg også rigeligt at byde på. Der er meget at se i lokalområdet - ja mange vil måske næsten mene, at mange af tingene er et absolut must at se, når du er i eller omkring Silkeborg. For eksempel:

 • Silkeborg Søerne
 • Den smukke natur omkring Søhøjlandet
 • Gudenåen
 • Himmelbjerget
 • Tollundmanden ved Museum Silkeborg
 • Og meget meget mere!

Der er altså masser at tage sig til! De ovenstående eksempler overlapper måske nogle steder, men det ér simpelthen fordi Silkeborg er så naturskønt som det er. Det er derfor den ideelle studieby til dig, der elsker at tilbringe tid i naturen. Udover nævnte er der naturligvis også mulighed for at opleve standup, musik, teater og lignende i Silkeborg. Blandt steder, hvor du kan opleve dette, kan nævnes:

 • Silkeborg Ny Teater
 • Jysk Musikteater
 • Kedelhuset
 • Rampelys
 • Og flere.

Derudover er der selvfølgelig også mulighed for at lave aktiviteter med dine studiekammerater, som for eksempel bowling, golf, tage en tur i biografen, minigolf, escape room eller lignende. Med andre ord kan du helt sikkert også finde en aktivitet eller to, der vil falde i din smag, i Silkeborg. 

Danmarks Outdoor Hovedstad

Silkeborg er blevet kåret til at være Danmarks Outdoor Hovedstad, og det er der god grund til! Silkeborg er nemlig omgivet af noget af Danmarks smukkeste natur, der omfatter alt fra store grønne områder og skove til Silkeborg Søerne og Gudenåen. Naturen i og omkring Silkeborg er også det, der kendetegner byen og gør den til det perfekte studiested for dig, der elsker at få frisk luft i lungerne og nyder at se, når blade og blomster springer ud om foråret.

Som studerende i Silkeborg har du altså noget af Danmarks smukkeste natur lige udenfor din hoveddør, som du for eksempel kan bruge til at koble af og komme helt ned i tempo, eller få pulsen op på max med en mountainbike tur i Sindbjerg og Stovbjerg. Naturen indbyder altså til rigtig mange sportsaktiviteter. Du kan også udfordre dine venner med en omgang discgolf eller en tur i kajak eller kano på Gudenåen? Eller måske er en rask gåtur på en af de mange vandreruter mere jer. Er du til golf er der også gode muligheder for dette i Silkeborg og omegn. Her kan I snildt tage et par huller, og samtidig glæde jer over den naturskønne beliggenhed. Du kan selvfølgelig også vælge at få sved på panden og pulsen op indendøre i stedet. 

Af indendørs aktiviteter i Silkeborg finder du blandt andet svømmehal, curling, ishockey, kunstskøjteløb og meget mere. Derudover finder du selvfølgelig også tilbud som fodbold, håndbold, fitnesscentre og lignende rundt omkring i Silkeborg. 

Det populære valg blandt Silkeborggenserne er dog at få pulsen op ude i naturen, og det kan vi godt forstå med den smukke natur, som byen byder på. Vi er dog sikre på, at du nok skal finde en sportsaktivitet der passer til dig og dine interesser. Det kan være en rigtig god ide som ny i byen og ny studerende at blive en del af foreningslivet i Silkeborg, hvor du både kan dyrke holdsport og blive en del af et fællesskab med arrangementer og holdfester. Det er en god og nem måde for dig som ny studerende i byen at lære andre unge at kende og danne dig et socialt netværk. 

Find din uddannelse i Silkeborg her

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 18-10-2022

Hobro som studieby

Skal du til at vælge uddannelse og dermed og står overfor valget mellem, hvor i landet du ønsker at tage din uddannelse? Så kunne Hobro være en mulig studieby! Som studerende i Hobro får du både en attraktive boligpriser, et nærvende studiemiljø og en masse spændende oplevelser og seværdigheder.  Alt andet lige er Hobro altså et godt bud på din kommende studieby.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Helsingør som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at studere? Så kunne Helsingør måske være en god mulighed! Helsingør er en hyggelig by med masser af liv, og et hav af ting og oplevelser du ikke må gå glip af! Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen, og find ud af, om det skal være din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Vordingborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad du gerne vil studere samt hvor du gerne vil studere? I denne artikel kan du læse om Vordingborg som studieby, og hvad byen har at tilbyde dig! En charmerende og hyggelig by, med fokus på fællesskabet og sammenholdet. Læs mere om Vordingborg her, hvis du overvejer at vælge byen som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sønderborg som studieby

Det kan være et svært valg - hvad og hvor man skal studere. Sønderborg tilbyder blandt andet høj faglighed, rimelige muligheder for at finde en bolig og spændende karrieremuligheder. Læs mere om Sønderborg som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Slagelse som studieby

Er du kommet til det punkt, hvor du begynder at overveje hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så kan du med fordel overveje, om ikke Slagelse! Læs her, hvad Slagelse kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Randers som studieby

Står du og skal vælge din uddannelse, og ikke mindst din kommende studieby? Vi ved det godt - det kan være en svær beslutning. Hvis ikke du har en by på din radar endnu, kan vi anbefale dig at stille skarpt på Randers som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2022

Lyngby som studieby

Er det ved at være tid til at hive pløkkerne op og flytte hjemmefra? Skal du samtidig til at tage en beslutning om, hvor du skal studere? Skal din kommende studieby have både flot natur, hyggelige byaktiviteter og fornuftige uddannelsesinstitutioner? Så læs med i denne artikel, hvor vi vil vise dig, hvad Lyngby som studieby giver dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Odense som studieby

Står du overfor valget om, hvor du skal studere, og har du måske overvejet Odense som din kommende studieby? Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i byen, hvad du kan lave i din fritid, karrieremuligheder i Odense og meget mere lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Nykøbing Falster som studieby

Valget af kommende studie samt kommende studieby er slet ikke nemt. Det er en svær beslutning for de fleste, særligt når det kommer til, hvilke parametre man bør kigge på. Du kunne måske overveje at kigge i retning af uddannelsesbyen Nykøbing Falster. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Næstved som studieby

Hvor skal du studere, hvad skal du studere og hvor skal du bo? Læs med i denne artikel, hvor du bliver klogere på, hvad Næstved kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2022

Kalundborg som studieby

Kan du godt lide et tæt fællesskab, hav og bioteknologi? Så vil vi anbefale dig at følge godt med i denne artikel! Her vil du nemlig opdage, hvilke attraktioner og unikke muligheder, som Kalundborg som studieby kan give dig både nu og i fremtiden!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aarhus som studieby

Bør jeg vælge Aarhus som min kommende studieby? Hvad kan man studere, og hvad kan man lave i fritiden? Læs mere om Aarhus som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Køge som studieby

Er det blevet tid til at overveje, hvad og ikke mindst, hvor du skal studere? Ønsker du ikke at studere i en af de større byer i Danmark, men vil du samtidig have alle muligheder tæt på, og et pulserende byliv indenfor en overkommelig rækkevidde? Så bør du kigge mod Køge som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 06-04-2022

København som studieby

Er du lige blevet færdig med gymnasiet? Eller har du holdt sabbatår, og står nu klar til at skulle i gang med studie? Det betyder formentlig, at det er tid til at flytte hjemmefra og vælge din studieby. Har du overvejet København som din kommende studieby? 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Haderslev som studieby

Sidder du og overvejer, hvad og hvor i Danmark du vil læse din videregående uddannelse? Så skulle du måske overveje Haderslev! En hyggelig by med mange uddannelses- og karrieremuligheder samt et godt byliv med masser at tage sig til! Læs med her, og find ud af om Haderslev skal være din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2022

Thisted som studieby

Kunne du tænke dig, at din kommende studieby har flot natur, et tæt studiemiljø, en billig husleje og giver dig kontakt til arbejdsmarkedet? Så synes vi, at du skal tage et blik mod Thisted. Du har måske hørt om Thisted Bryghus og deres gode øl. Men hvad hvis vi siger Cold Hawaii, surfing og gratis fest? Læs med i denne artikel om Thisted som studieby og find ud af, hvad vi mener!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Svendborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad og hvor du skal studere, men ved du ikke lige, hvilken studieby du har på din radar? Så kan du måske overveje at stille skarpt på Svendborg som din kommende studieby. Læs mere om Svendborg og Det Sydfynske Øhav lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Fredericia som studieby

Valget af uddannelse og kommende studieby kan være en svær og hård beslutning, for hvordan gør man egentlig op med sig selv, hvor man gerne vil studere, og hvad man prioriterer, når det kommer til stykket? Uanset hvad kan du med fordel kigge i retning af Fredericia som din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Herning som studieby

Herning er en af de større studiebyer med uendelige muligheder! Herning har også et godt ry for sine mange karrieremuligheder, og derfor har du ultimative fremtidsmuligheder ved at vælge Herning som studieby. Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Herning kan tilbyde dig som studerende!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Viborg som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at læse din kommende uddannelse henne? Så kunne Viborg være et rigtig godt bud! Viborg byder nemlig på en masse oplevelser, og som bonus er du boliggaranteret i byen. Lyder Viborg spændende, så læs med i artiklen og find ud af, om Viborg er din kommende studieby! 

Læs mere