Silkeborg som studieby

Silkeborg er Danmarks 10. største kommune, men hvad venter der egentlig på dig af uddannelsesmuligheder? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad du kan forvente som studerende, hvis du vælger Silkeborg som din kommende studieby - udover meget smuk natur! 

Silkeborg som studieby

Det svære valg, som ethvert ungt menneske kommer til at stå overfor: Hvad skal jeg studere, og hvor skal jeg studere? Vil du have, at din kommende studieby byder på natur og grønne områder, har gode sports- og fritidsmuligheder og ikke mindst gode muligheder for en billig bolig? Så bør du rette blikket mod Silkeborg som din kommende studieby. Silkeborg er blandt andet omgivet af noget af Danmarks smukkeste natur, og byen byder på mange forskellige uddannelsesmuligheder. Læs meget mere om hvad Silkeborg kan give dig som studieby i denne artikel.  

Når du kommer til mindre byer, vil du også ofte opleve et større fællesskab. Sådan er det også i Silkeborg. I Silkeborg finder du nemlig fællesskab og nærvær - med andre ord er der plads til alle i byen. Silkeborg er en af Danmarks mindre studiebyer, men det betyder altså ikke, at dine muligheder er begrænsede. Desuden landede Silkeborg på en 8. plads i studentum.dk's Danmarks Bedste Studieby undersøgelse i 2020.

Men hvad kan man lave i Silkeborg, og hvad kan du egentlig studere i byen? Alt dette og meget mere kan du læse mere om i denne artikel. Læs videre, eller klik på en overskrift herunder for at læse om forskellige relevante parametre.

5 grunde til at studere i Silkeborg

Hvad kan jeg studere i Silkeborg

Studiemiljø

Bolig i Silkeborg

Byliv i Silkeborg

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Silkeborg

Danmarks Outdoor Hovedstad

5 grunde til at studere i Silkeborg

1. Sports- og fritidsaktiviteter for enhver

I Silkeborg finder du et rigt foreningsliv, og særligt inden for sport og idræt. Der er dermed noget for enhver smag, og særligt for dig, der elsker at færdes i naturen. Uanset om du foretrækker at være aktiv alene eller som en del af et hold, så er der helt sikkert også noget for dig i Silkeborg, når hovedet trænger til lidt luft fra studiebøgerne. 

2. Mulighed for de smukkeste pauser fra studiet

Med Silkeborg som studieby får du virkelig noget af Danmarks smukkeste natur lige inden for rækkevidde. Der er dermed rigtig gode muligheder for at tage ud og komme helt ned i gear, og få en pause fra alt hvad der hedder studiebøger, forelæsninger, lektier, afleveringer og lignende. Du skal altså ikke tage langt for at få dejlig frisk luft og et lille afbræk fra hverdagen.

3. Bolig, der matcher dit SU budget

I Silkeborg skal du nok finde en bolig, der passer til dit SU budget - uanset om det er en studiebolig, ungdomsbolig, kollegieværelse eller en almen lejebolig. Hvis du for eksempel vælger det sidste og finder en lidt større lejebolig, som du vælger at dele med én eller to andre studerende, så kan det altså sagtens lade sig gøre på SU uden at blive ruineret. 

4. Det rene pendlerparadis

Med sin placering er det nemt at komme fra Silkeborg til en række andre jyske byer. Herning, Aarhus og Horsens er for eksempel tre jyske byer, man kan komme til på under en time fra Silkeborg. Dette er en klar fordel, hvis du skulle gå hen og falde for Silkeborg og blive boende efter endt uddannelse. Men det er også en fordel mens man studerer, så man ved, hvad man har af muligheder for at komme rundt til nogle andre store byer. 

5. Sociale muligheder

Udover mulighederne for at være aktiv og få noget socialt den vej igennem, så er der også en masse forskellige tilbud for studerende rundt omkring i Silkeborg. Der er blandt andet gode muligheder for at skabe minder med dine studiekammerater, enten gennem en omgang discgolf, en (u)hyggelig tur i escape room eller bowling. Men der er også gode muligheder for at tage på café, restaurant eller bar, og få et par hyggelige timer sammen og muligvis lære nye mennesker at kende. 

Hvad kan jeg studere i Silkeborg

Du har gode muligheder for at finde en uddannelse i Silkeborg. For selvom byen ikke er den største, har den et godt udbud af uddannelser. Herunder kan du for eksempel se forskellige uddannelsestyper og uddannelsesmuligheder du har i byen.

Derudover finder du blandt andet en række ungdoms- og erhvervsuddannelser hos College 360.

Så uanset om din interesse lægger i at undervise, have med mennesker at gøre, have et job hvor du udviser omsorg for andre, eller om du er en haj til økonomi og tal - så er der en uddannelse for dig i Silkeborg.  

Studiemiljø

Silkeborg er en attraktiv studieby, der har et godt udvalg af både uddannelser og aktiviteter for de studerende. Silkeborg er desuden en by for dig, der gerne vil trives i et miljø, hvor de studerende vægtes højt og med mulighed for at engagere sig i forskellige foreninger og studieaktiviteter. 

Bolig i Silkeborg

Mange studiebyer har det de kalder studieboliggaranti - eller bare boliggaranti. Silkeborg er ikke en af disse byer, men bare rolig - du skal nok finde en bolig! For mange er dette noget af de vigtigste at have på plads, når de rykker til en ny by, og det kan vi naturligvis godt forstå. I Silkeborg er der heldigvis masser af muligheder for at finde en studie- eller ungdomsbolig. Det er desuden gratis at blive skrevet op til en ungdomsbolig i Silkeborg. Hvis det alligevel ikke er dét du ønsker, så er der altså også andre muligheder. Du kan sagtens få en rimelig størrelse lejebolig, der også passer dit SU budget. Også hvis du for eksempel finder en lidt større lejebolig, som du vælger at dele med én eller to andre studerende. 

Mange af de studerende i Silkeborg vælger også at bosætte sig i en af de større nærliggende jyske byer, som for eksempel Århus. Det er bestemt heller ikke umuligt, da du med offentlig transport kan komme fra Aarhus til Silkeborg på lige under tre kvarter. Det er selvfølgelig en opvejning du skal tage. Både rent økonomisk i forhold til den ekstra udgift til transport, men også da det måske kan besværliggøre det sociale aspekt af dit studieliv. Uanset hvor du vælger at bosætte dig, er vi sikre på, at du vil blive glad for Silkeborg som studieby. 

Find flere artikler med gode råd og tips og tricks, til dig der skal finde en studiebolig her.

Byliv i Silkeborg

Livet i Silkeborg er aldrig kedeligt. Der er lidt for enhver smag, uanset om du leder efter shopping, hyggelige caféer, gode restauranter eller natteliv - Silkeborg har det hele. Byen byder blandt andet på et natteliv med irske pubs, spillesteder med live musik, sports barer, barer med lækre cocktails, og meget mere. Der er både noget til dig, der bare vil sidde og sludre og nyde et par drinks, og så er der også noget til dig, der vil ud og give den gas på floor. 

I Silkeborg finder du mange barer og caféer. Da vi havde vores undersøgelse omkring Danmarks bedste studieby i 2020 fandt vi frem til, at der var intet mindre end 152 barer og cafeer i kommunen. Du finder altså også masser af spisesteder i Silkeborg, hvor du kan få dig et godt måltid. Dette uanset om du er i humør til tapas, burger, gourmet, en god bøf eller noget helt femte. Tager man et kig på Tripadvisor har Silkeborg for eksempel flere restauranter og cafeer med en meget høj score. Der er dermed masser af muligheder for at få tilfredsstillet smagløgene. 

Karriere og studiejob

Udover at du skal nyde din studietid, er der også flere der vælger at have et studiejob - både for erfaringens skyld men også for at have en ekstra indkomst, der kan supplere din SU. Ej at forglemme potentialet i det netværk du kan få ud af at have et studiejob. Her byder Silkeborg på en række studiejobs, der bare venter på dig. 

Ønsker du at blive boende i byen efter endt uddannelse, så er Silkeborg det rene pendlerparadis. En række jyske byer lægger inden for en overskuelig afstand, og kan nås på under en time. Derfor åbnes der også op for mange potentielle arbejdspladser, og der burde derfor være gode chancer for at finde en virksomhed, der kan bruge netop dine kompetencer. Alene i Silkeborg burde der også være gode muligheder for at finde din kommende arbejdsplads. Her finder du nemlig et rigt erhvervsliv samt større virksomheder som Danfoss, Jyske Bank, Norlys og flere.

Hvad kan man lave i Silkeborg

Hvis du vælger Silkeborg som din kommende studieby skal du bestemt ikke være bange for at kede dig. Der er nemlig masser at give sig til i byen, uanset om du trænger til at få en på opleveren eller komme helt ned i gear.

Du kan nemt forsøde tilværelsen i hverdagen med både byliv, kultur og naturoplevelser. Du skal for eksempel ikke lede længe efter et sted at købe en kop kaffe, shoppemuligheder, museer, gode restauranter, hyggelige caféer eller et sted hvor du kan købe dig en øl og nyde weekenden med dine studiekammerater. Hungrer du efter lokale oplevelser, så har Silkeborg også rigeligt at byde på. Der er meget at se i lokalområdet - ja mange vil måske næsten mene, at mange af tingene er et absolut must at se, når du er i eller omkring Silkeborg. For eksempel:

  • Silkeborg Søerne
  • Den smukke natur omkring Søhøjlandet
  • Gudenåen
  • Himmelbjerget
  • Tollundmanden ved Museum Silkeborg
  • Og meget meget mere!

Der er altså masser at tage sig til! De ovenstående eksempler overlapper måske nogle steder, men det ér simpelthen fordi Silkeborg er så naturskønt som det er. Det er derfor den ideelle studieby til dig, der elsker at tilbringe tid i naturen. Udover nævnte er der naturligvis også mulighed for at opleve standup, musik, teater og lignende i Silkeborg. Blandt steder, hvor du kan opleve dette, kan nævnes:

  • Silkeborg Ny Teater
  • Jysk Musikteater
  • Kedelhuset
  • Rampelys
  • Og flere.

Derudover er der selvfølgelig også mulighed for at lave aktiviteter med dine studiekammerater, som for eksempel bowling, golf, tage en tur i biografen, minigolf, escape room eller lignende. Med andre ord kan du helt sikkert også finde en aktivitet eller to, der vil falde i din smag, i Silkeborg. 

Danmarks Outdoor Hovedstad

Silkeborg er blevet kåret til at være Danmarks Outdoor Hovedstad, og det er der god grund til! Silkeborg er nemlig omgivet af noget af Danmarks smukkeste natur, der omfatter alt fra store grønne områder og skove til Silkeborg Søerne og Gudenåen. Naturen i og omkring Silkeborg er også det, der kendetegner byen og gør den til det perfekte studiested for dig, der elsker at få frisk luft i lungerne og nyder at se, når blade og blomster springer ud om foråret.

Som studerende i Silkeborg har du altså noget af Danmarks smukkeste natur lige udenfor din hoveddør, som du for eksempel kan bruge til at koble af og komme helt ned i tempo, eller få pulsen op på max med en mountainbike tur i Sindbjerg og Stovbjerg. Naturen indbyder altså til rigtig mange sportsaktiviteter. Du kan også udfordre dine venner med en omgang discgolf eller en tur i kajak eller kano på Gudenåen? Eller måske er en rask gåtur på en af de mange vandreruter mere jer. Er du til golf er der også gode muligheder for dette i Silkeborg og omegn. Her kan I snildt tage et par huller, og samtidig glæde jer over den naturskønne beliggenhed. Du kan selvfølgelig også vælge at få sved på panden og pulsen op indendøre i stedet. 

Af indendørs aktiviteter i Silkeborg finder du blandt andet svømmehal, curling, ishockey, kunstskøjteløb og meget mere. Derudover finder du selvfølgelig også tilbud som fodbold, håndbold, fitnesscentre og lignende rundt omkring i Silkeborg. 

Det populære valg blandt Silkeborggenserne er dog at få pulsen op ude i naturen, og det kan vi godt forstå med den smukke natur, som byen byder på. Vi er dog sikre på, at du nok skal finde en sportsaktivitet der passer til dig og dine interesser. Det kan være en rigtig god ide som ny i byen og ny studerende at blive en del af foreningslivet i Silkeborg, hvor du både kan dyrke holdsport og blive en del af et fællesskab med arrangementer og holdfester. Det er en god og nem måde for dig som ny studerende i byen at lære andre unge at kende og danne dig et socialt netværk. 

Find din uddannelse i Silkeborg her

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer