Esbjerg som studieby

Esbjerg som studieby

På Vestkysten finder du Danmarks 5. Største by - Esbjerg. Esbjerg byder på mere end 6.500 studerende og 60 videregående uddannelser. Samtidig har byen et aktivt studieliv, hvor du både finder fællesskaber, fritidsaktiviteter og billige boliger, så hvis du leder efter din kommende studieby, bør du uden tvivl vende blikket mod Esbjerg.

5 grunde til at studere i Esbjerg

Hvad kan jeg studere i Esbjerg

Studiemiljø

Bolig i Esbjerg

Byliv i Esbjerg

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Esbjerg

Aktiv i Esbjerg

5 grunde til at studere i Esbjerg

1. Gode studiemuligheder

I Esbjerg har du gode muligheder for at finde en uddannelse, der passer til dig. Du finder nemlig mere end 60 forskellige videregående uddannelser i byen, så der burde bestemt også være mulighed for at studere noget, der passer til dine interesser. 

2. Studiebolig garanti

Esbjerg er en by med studiebolig garanti, så du er altså sikret tag over hovedet. Dette er en faktor, der betyder meget for unge mennesker, når de står overfor valget af studie og ikke mindst studieby. 

3. Aktivt byliv

Du finder et aktivt byliv i Esbjerg, hvor der altså er gode muligheder for, at lave noget i weekenden og i hverdagene, når skolen er lukket og lektierne er klaret.

4. Masser af oplevelser

Udover et aktivt byliv, finder du i Esbjerg masser af oplevelser. Det kan være alt lige fra naturoplevelser til kulturelle oplevelser. Der er noget for enhver! Hvis du tager lidt udenfor Esbjerg åbner der sig endnu flere muligheder. Med andre ord er alt, hvad du har brug for lige inden for rækkevidde. 

5. Gode muligheder for studiejob og karriere

I Esbjerg finder du et rigt erhvervsliv, og byen huser også en masse virksomheder - store som små. Derfor er der gode muligheder for både studiejob og praktik under din studietid i byen. Det sunde erhvervsliv giver dig også fornuftige karrieremuligheder efter endt studie. Du kan derfor roligt vælge Esbjerg som din kommende studieby. 

Esbjerg: En fed og nærværende studieby

Hvad kan jeg studere i Esbjerg

I Esbjerg finder du intet mindre end seks videregående uddannelsesinstitutioner. Skolerne ligger spredt rundt omkring i byen, men bare rolig - der er gode transportmuligheder i byen, så du kommer nemt fra A til B. Byens seks uddannelsesinstitutioner udgør tilsammen et væld af forskellige muligheder, og med de mere end 60 forskellige videregående uddannelser i byen, er der med garanti også en uddannelse for dig. Du kan for eksempel læse til maskinmester, udleve dine kunstneriske drømme på Syddansk Musikkonservatorium eller noget helt tredje på én af byens øvrige uddannelsesinstitutioner.

Studiemiljø

Esbjerg har meget mere at byde på end at være byen der ligger afsides og lugter af fisk, som mange netop forbinder Esbjerg med. I Esbjerg finder du nemlig et hav af muligheder for at være social, og samtidig bærer byens uddannelsesinstitutioner præg af et trygt og nærværende studiemiljø, hvor der er plads til alle. På de forskellige skoler finder du et inspirerende og motiverende studiemiljø, der samtidig byder på gode faciliteter. For eksempel har mange af skolerne fredagsbarer og andre arrangementer, der styrker sammenholdet mellem de studerende. 

Også på tværs af uddannelserne har du mulighed for at opleve et sundt og stærkt studiemiljø. Der er plads til de unge i byen, og der er masser af steder at mødes, når du har fri fra studierne og trænger til at lave noget med dine studiekammerater. 

Bolig i Esbjerg

I Esbjerg burde du ikke have problemer med at finde en bolig, hvilket vi ved er en vigtig faktor for unge mennesker når de står og skal vælge deres kommende studieby. I Esbjerg er du nemlig garanteret tag over hovedet – der er nemlig studiebolig-garanti. Studieboligerne bliver udlejet gennem fem boligorganisationer: Ungdomsbo, Arbejdernes Boligforening og B32 (Andels Bolig- og Byggeforeningen af 1932), Boligforeningen Fremad og Esbjerg almennyttige Boligselskab. Her kan du skrive dig op til 1300 studieboliger. Hvis du ikke har fået tag over hovedet 10 dage inden studiestart, så garanterer Esbjerg Kommune dig en bolig, hvis du er bosat uden for Esbjerg Kommune.

Derudover findes der naturligvis også en række boligportaler og private udlejere, hvor der er mulighed for at finde en bolig. Desuden er der forholdsvis lave lejepriser i Esbjerg, så der burde være mulighed for nemt at finde et værelse, en lille lejlighed eller gå sammen med andre studerende i en lidt større lejlighed, og skabe et hyggeligt kollektiv.

Med andre ord kan du med ro i maven lede efter en uddannelse i Esbjerg. Boligen skal nemlig nok komme på plads på den ene eller den anden måde - der er helt sikkert også et hjem for dig i Esbjerg. 

Byliv i Esbjerg

Du forbinder måske ikke Esbjerg med det vilde byliv - i hvert fald ikke på samme måde som du måske forbinder Aalborg med Jomfru Ane Gade, eller Aarhus med Åen. Men du finder faktisk masser af byliv i Danmarks 5. største by - Esbjerg. 

Langs gågaden, Kongensgade, findes der et væld af cafeer og kaffebarer, som virkelig har blomstret de sidste par år. Parallelt med gågaden finder man Skolegade, hvor der først rigtig er gang i den i weekenden; Her finder du nemlig størstedelen af barerne i Esbjerg. Det betyder faktisk, at du og dine studiekammerater kan pubcrawle dig hele vejen igennem, uden at gå mere end et par 100 meter. Esbjerg har altså masser at byde på, når du trænger til, at der skal ske lidt i weekenden.

Karriere og studiejob

I Esbjerg er der gode muligheder for at finde et studiejob, såvel som at der er gode muligheder for at gøre karriere efter endt uddannelse. I Esbjerg er du nemlig tæt på en række store såvel som mindre virksomheder, der jævnligt søger nye medarbejdere - både studentermedhjælpere og fuldtidsmedarbejdere.

Der er derfor gode muligheder for, at finde et studiejob, hvor du kan etablere et professionelt netværk, såvel som at lande et relevant fuldtidsjob efter studierne, hvor dine kompetencer kan komme i spil. Der er ligeledes gode muligheder for at finde en praktikplads, hvis dette er relevant for dit studie. 

Hvad kan man lave i Esbjerg

Der er masser at lave i Esbjerg! Uanset om du er til kunst, kultur, sport, natur eller noget helt femte. Med andre ord skal du ikke være bange for at kede dig, hvis du vælger Esbjerg som din kommende studieby.

I hverdagen har du for eksempel masser af muligheder for at forsøde tilværelsen med både byliv, kulturliv og naturoplevelser. Du skal for eksempel ikke lede længe efter en hyggelig café, gode restauranter, et sted at købe en kop kaffe på farten, museer eller et sted, hvor du kan købe dig en øl og nyde weekenden med dine venner.

Esbjerg byder også på oplevelser som koncerter, comedy, teater og lignende. Derudover finder du også masser af naturoplevelser, både i Esbjerg og de nærliggende byer. Du kan læse mere om mulighederne i Esbjerg her

Aktiv i Esbjerg

Hvis du er til en aktiv livsstil, og trænger til at lave noget når skolen er lukket og lektierne er færdige, så er der masser at lave i Esbjerg. I byen finder du nemlig intet mindre end over 150 forskellige sports- og idrætsforeninger.

Esbjerg byder da også på forskellige elite hold, som du måske kan være så heldig at se på hjemmebane, hvis du vælger Esbjerg som din kommende studieby. Du finder for eksempel både fodbold, ishockey og håndbold repræsenteret i professionel liga i byen. 

Som du måske kan fornemme, er der altså rigeligt med sport i Esbjerg til dig, der ønsker at have en aktiv livsstil. Mulighederne dækker alt fra fodbold, håndbold, svømning og badminton til boksning, bowling, ridning og roning. Esbjerg har med andre ord mange fritids- og sportsaktiviteter, som du kan være en del af, hvis du har brug for at friskt pust fra studiet og hverdagen!

Find din uddannelse i Esbjerg her

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Grenå som studieby

Står du og overvejer, hvilken studieby du skal studere i? Så bør du overveje Grenå som studieby! Djurslands største by Grenå er ikke bare en utrolig hyggelig by med gågader og strand, men rummer også et erhvervs- og karriereliv, som skaber ultimative muligheder for dig som færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Herning som studieby

Herning er en af de større studiebyer med uendelige muligheder! Herning har også et godt ry for sine mange karrieremuligheder, og derfor har du ultimative fremtidsmuligheder ved at vælge Herning som studieby. Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Herning kan tilbyde dig som studerende!

Læs mere
Sidst opdateret 25-03-2022

Holstebro som studieby

Hvordan er Holstebro egentlig som studieby? Hvad kan man studere, og hvilke muligheder er der i byen? Er du nysgerrig, så læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Holstebro kan give dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens som studieby

Horsens som studieby - lyder det godt i dine ører? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Horsens? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på hvad Horsens kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sønderborg som studieby

Det kan være et svært valg - hvad og hvor man skal studere. Sønderborg tilbyder blandt andet høj faglighed, rimelige muligheder for at finde en bolig og spændende karrieremuligheder. Læs mere om Sønderborg som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Rønne som studieby

Står du overfor et valg omkring hvilken studieby du skal vælge? Så har du måske også fundet ud af, hvor svært det valg kan være! Her vil vi slå et slag for Rønne som studieby. Læs med her og udforsk dine uddannelsesmuligheder, hvad du kan lave i fritiden og meget mere. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-04-2022

København som studieby

Er du lige blevet færdig med gymnasiet? Eller har du holdt sabbatår, og står nu klar til at skulle i gang med studie? Det betyder formentlig, at det er tid til at flytte hjemmefra og vælge din studieby. Har du overvejet København som din kommende studieby? 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2022

Lyngby som studieby

Er det ved at være tid til at hive pløkkerne op og flytte hjemmefra? Skal du samtidig til at tage en beslutning om, hvor du skal studere? Skal din kommende studieby have både flot natur, hyggelige byaktiviteter og fornuftige uddannelsesinstitutioner? Så læs med i denne artikel, hvor vi vil vise dig, hvad Lyngby som studieby giver dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Svendborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad og hvor du skal studere, men ved du ikke lige, hvilken studieby du har på din radar? Så kan du måske overveje at stille skarpt på Svendborg som din kommende studieby. Læs mere om Svendborg og Det Sydfynske Øhav lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Vordingborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad du gerne vil studere samt hvor du gerne vil studere? I denne artikel kan du læse om Vordingborg som studieby, og hvad byen har at tilbyde dig! En charmerende og hyggelig by, med fokus på fællesskabet og sammenholdet. Læs mere om Vordingborg her, hvis du overvejer at vælge byen som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hobro som studieby

Skal du til at vælge uddannelse og dermed og står overfor valget mellem, hvor i landet du ønsker at tage din uddannelse? Så kunne Hobro være en mulig studieby! Som studerende i Hobro får du både en attraktive boligpriser, et nærvende studiemiljø og en masse spændende oplevelser og seværdigheder.  Alt andet lige er Hobro altså et godt bud på din kommende studieby.

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2022

Kalundborg som studieby

Kan du godt lide et tæt fællesskab, hav og bioteknologi? Så vil vi anbefale dig at følge godt med i denne artikel! Her vil du nemlig opdage, hvilke attraktioner og unikke muligheder, som Kalundborg som studieby kan give dig både nu og i fremtiden!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Fredericia som studieby

Valget af uddannelse og kommende studieby kan være en svær og hård beslutning, for hvordan gør man egentlig op med sig selv, hvor man gerne vil studere, og hvad man prioriterer, når det kommer til stykket? Uanset hvad kan du med fordel kigge i retning af Fredericia som din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Randers som studieby

Står du og skal vælge din uddannelse, og ikke mindst din kommende studieby? Vi ved det godt - det kan være en svær beslutning. Hvis ikke du har en by på din radar endnu, kan vi anbefale dig at stille skarpt på Randers som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Helsingør som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at studere? Så kunne Helsingør måske være en god mulighed! Helsingør er en hyggelig by med masser af liv, og et hav af ting og oplevelser du ikke må gå glip af! Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen, og find ud af, om det skal være din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Haderslev som studieby

Sidder du og overvejer, hvad og hvor i Danmark du vil læse din videregående uddannelse? Så skulle du måske overveje Haderslev! En hyggelig by med mange uddannelses- og karrieremuligheder samt et godt byliv med masser at tage sig til! Læs med her, og find ud af om Haderslev skal være din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 12-05-2022

Hjørring som studieby

Vendsyssels hovedstad Hjørring er nok ikke den by, som først kommer i tankerne, når der skal vælges studieby. Men det er en fejl. Hjørring har masser af byde på, hvor du får billig husleje, kulturelle oplevelser, flot natur, gode shoppingmuligheder og et godt studiemiljø. Med Hjørring som studieby kan du trygt fokusere på studiet og skabe nye venskaber!

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2022

Thisted som studieby

Kunne du tænke dig, at din kommende studieby har flot natur, et tæt studiemiljø, en billig husleje og giver dig kontakt til arbejdsmarkedet? Så synes vi, at du skal tage et blik mod Thisted. Du har måske hørt om Thisted Bryghus og deres gode øl. Men hvad hvis vi siger Cold Hawaii, surfing og gratis fest? Læs med i denne artikel om Thisted som studieby og find ud af, hvad vi mener!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hedensted som studieby

Står du i øjeblikket overfor valget om, hvilken uddannelse du ønsker at tage og i den forlængelse også, hvor du gerne vil studere? Så kunne Hedensted måske være noget for dig. På trods af, at Hedensted blot har en enkelt videregående uddannelse, så er du derimod også job sikret med denne uddannelse! Læs mere om Hedensted her! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Nørre Nissum som studieby

Står du overfor valget om, hvad du gerne vil studere samt hvor du ønsker at tage din uddannelse? På trods af, at mange fokuserer på, hvilken uddannelse de gerne vil søge ind på, så er hvor du tager din uddannelse mindst lige så vigtigt! Hos studentum.dk synes vi du skal overveje Nørre Nissum!  Læs mere om Nørre Nissum som studieby her! 

Læs mere