Esbjerg som studieby

Esbjerg som studieby - lyder det tiltalende? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Esbjerg, og hvad du har af muligheder generelt i byen? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Esbjerg kan tilbyde dig som studerende. 

Esbjerg som studieby

På Vestkysten finder du Danmarks 5. Største by - Esbjerg. Esbjerg byder på mere end 6.500 studerende og 60 videregående uddannelser. Samtidig har byen et aktivt studieliv, hvor du både finder fællesskaber, fritidsaktiviteter og billige boliger, så hvis du leder efter din kommende studieby, bør du uden tvivl vende blikket mod Esbjerg.

5 grunde til at studere i Esbjerg

Hvad kan jeg studere i Esbjerg

Studiemiljø

Bolig i Esbjerg

Byliv i Esbjerg

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Esbjerg

Aktiv i Esbjerg

5 grunde til at studere i Esbjerg

1. Gode studiemuligheder

I Esbjerg har du gode muligheder for at finde en uddannelse, der passer til dig. Du finder nemlig mere end 60 forskellige videregående uddannelser i byen, så der burde bestemt også være mulighed for at studere noget, der passer til dine interesser. 

2. Studiebolig garanti

Esbjerg er en by med studiebolig garanti, så du er altså sikret tag over hovedet. Dette er en faktor, der betyder meget for unge mennesker, når de står overfor valget af studie og ikke mindst studieby. 

3. Aktivt byliv

Du finder et aktivt byliv i Esbjerg, hvor der altså er gode muligheder for, at lave noget i weekenden og i hverdagene, når skolen er lukket og lektierne er klaret.

4. Masser af oplevelser

Udover et aktivt byliv, finder du i Esbjerg masser af oplevelser. Det kan være alt lige fra naturoplevelser til kulturelle oplevelser. Der er noget for enhver! Hvis du tager lidt udenfor Esbjerg åbner der sig endnu flere muligheder. Med andre ord er alt, hvad du har brug for lige inden for rækkevidde. 

5. Gode muligheder for studiejob og karriere

I Esbjerg finder du et rigt erhvervsliv, og byen huser også en masse virksomheder - store som små. Derfor er der gode muligheder for både studiejob og praktik under din studietid i byen. Det sunde erhvervsliv giver dig også fornuftige karrieremuligheder efter endt studie. Du kan derfor roligt vælge Esbjerg som din kommende studieby. 

Esbjerg: En fed og nærværende studieby

Hvad kan jeg studere i Esbjerg

I Esbjerg finder du intet mindre end seks videregående uddannelsesinstitutioner. Skolerne ligger spredt rundt omkring i byen, men bare rolig - der er gode transportmuligheder i byen, så du kommer nemt fra A til B. Byens seks uddannelsesinstitutioner udgør tilsammen et væld af forskellige muligheder, og med de mere end 60 forskellige videregående uddannelser i byen, er der med garanti også en uddannelse for dig. Du kan for eksempel læse til maskinmester, udleve dine kunstneriske drømme på Syddansk Musikkonservatorium eller noget helt tredje på én af byens øvrige uddannelsesinstitutioner.

Studiemiljø

Esbjerg har meget mere at byde på end at være byen der ligger afsides og lugter af fisk, som mange netop forbinder Esbjerg med. I Esbjerg finder du nemlig et hav af muligheder for at være social, og samtidig bærer byens uddannelsesinstitutioner præg af et trygt og nærværende studiemiljø, hvor der er plads til alle. På de forskellige skoler finder du et inspirerende og motiverende studiemiljø, der samtidig byder på gode faciliteter. For eksempel har mange af skolerne fredagsbarer og andre arrangementer, der styrker sammenholdet mellem de studerende. 

Også på tværs af uddannelserne har du mulighed for at opleve et sundt og stærkt studiemiljø. Der er plads til de unge i byen, og der er masser af steder at mødes, når du har fri fra studierne og trænger til at lave noget med dine studiekammerater. 

Bolig i Esbjerg

I Esbjerg burde du ikke have problemer med at finde en bolig, hvilket vi ved er en vigtig faktor for unge mennesker når de står og skal vælge deres kommende studieby. I Esbjerg er du nemlig garanteret tag over hovedet – der er nemlig studiebolig-garanti. Studieboligerne bliver udlejet gennem fem boligorganisationer: Ungdomsbo, Arbejdernes Boligforening og B32 (Andels Bolig- og Byggeforeningen af 1932), Boligforeningen Fremad og Esbjerg almennyttige Boligselskab. Her kan du skrive dig op til 1300 studieboliger. Hvis du ikke har fået tag over hovedet 10 dage inden studiestart, så garanterer Esbjerg Kommune dig en bolig, hvis du er bosat uden for Esbjerg Kommune.

Derudover findes der naturligvis også en række boligportaler og private udlejere, hvor der er mulighed for at finde en bolig. Desuden er der forholdsvis lave lejepriser i Esbjerg, så der burde være mulighed for nemt at finde et værelse, en lille lejlighed eller gå sammen med andre studerende i en lidt større lejlighed, og skabe et hyggeligt kollektiv.

Med andre ord kan du med ro i maven lede efter en uddannelse i Esbjerg. Boligen skal nemlig nok komme på plads på den ene eller den anden måde - der er helt sikkert også et hjem for dig i Esbjerg. 

Byliv i Esbjerg

Du forbinder måske ikke Esbjerg med det vilde byliv - i hvert fald ikke på samme måde som du måske forbinder Aalborg med Jomfru Ane Gade, eller Aarhus med Åen. Men du finder faktisk masser af byliv i Danmarks 5. største by - Esbjerg. 

Langs gågaden, Kongensgade, findes der et væld af cafeer og kaffebarer, som virkelig har blomstret de sidste par år. Parallelt med gågaden finder man Skolegade, hvor der først rigtig er gang i den i weekenden; Her finder du nemlig størstedelen af barerne i Esbjerg. Det betyder faktisk, at du og dine studiekammerater kan pubcrawle dig hele vejen igennem, uden at gå mere end et par 100 meter. Esbjerg har altså masser at byde på, når du trænger til, at der skal ske lidt i weekenden.

Karriere og studiejob

I Esbjerg er der gode muligheder for at finde et studiejob, såvel som at der er gode muligheder for at gøre karriere efter endt uddannelse. I Esbjerg er du nemlig tæt på en række store såvel som mindre virksomheder, der jævnligt søger nye medarbejdere - både studentermedhjælpere og fuldtidsmedarbejdere.

Der er derfor gode muligheder for, at finde et studiejob, hvor du kan etablere et professionelt netværk, såvel som at lande et relevant fuldtidsjob efter studierne, hvor dine kompetencer kan komme i spil. Der er ligeledes gode muligheder for at finde en praktikplads, hvis dette er relevant for dit studie. 

Hvad kan man lave i Esbjerg

Der er masser at lave i Esbjerg! Uanset om du er til kunst, kultur, sport, natur eller noget helt femte. Med andre ord skal du ikke være bange for at kede dig, hvis du vælger Esbjerg som din kommende studieby.

I hverdagen har du for eksempel masser af muligheder for at forsøde tilværelsen med både byliv, kulturliv og naturoplevelser. Du skal for eksempel ikke lede længe efter en hyggelig café, gode restauranter, et sted at købe en kop kaffe på farten, museer eller et sted, hvor du kan købe dig en øl og nyde weekenden med dine venner.

Esbjerg byder også på oplevelser som koncerter, comedy, teater og lignende. Derudover finder du også masser af naturoplevelser, både i Esbjerg og de nærliggende byer. Du kan læse mere om mulighederne i Esbjerg her

Aktiv i Esbjerg

Hvis du er til en aktiv livsstil, og trænger til at lave noget når skolen er lukket og lektierne er færdige, så er der masser at lave i Esbjerg. I byen finder du nemlig intet mindre end over 150 forskellige sports- og idrætsforeninger.

Esbjerg byder da også på forskellige elite hold, som du måske kan være så heldig at se på hjemmebane, hvis du vælger Esbjerg som din kommende studieby. Du finder for eksempel både fodbold, ishockey og håndbold repræsenteret i professionel liga i byen. 

Som du måske kan fornemme, er der altså rigeligt med sport i Esbjerg til dig, der ønsker at have en aktiv livsstil. Mulighederne dækker alt fra fodbold, håndbold, svømning og badminton til boksning, bowling, ridning og roning. Esbjerg har med andre ord mange fritids- og sportsaktiviteter, som du kan være en del af, hvis du har brug for at friskt pust fra studiet og hverdagen!

Find din uddannelse i Esbjerg her

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer