Vis studentum.dk som: Mobile
København som studieby

København som studieby

Er du lige blevet færdig med gymnasiet? Eller har du holdt sabbatår og står nu klar til at skulle i gang med studie? Det betyder formentlig, at det er tid til at flytte hjemmefra og vælge din studieby. Har du overvejet København?

København taler næsten for sig selv med sit store udvalg af uddannelser, gode variation af byliv og natur og uendelige muligheder for at opleve noget nyt. Men du står nok stadig med en masse spørgsmål, som “Hvad kan jeg studere i København?”, “Hvad kan man lave i København?” eller “Hvad skal man se i København?”. Så vil vi råde dig til ikke at gå glip af denne artikel, hvor du vil få et sneak peak af, hvad København kan tilbyde dig som studieby!

5 grunde til at studere i København

Hvad kan man læse i København

Studiemiljø i København

Bolig i København

Byliv i København

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i København?

Sport og fritid i København

5 gode grunde til at studere i København

1. Danmarks største by

København er Danmarks største by og rummer flere bydele med hver deres personlighed. Du kan tage til Frederiksberg med lidt mere ro eller til Nørrebro og opleve en god bazar. Med København som studieby kan du nærmest lege turist i egen by, hvor du har mulighed for at opleve Den lille havfrue, tage i Tivoli eller gå en tur i Kongens Have.

2. Gode uddannelsesmuligheder tæt på alt

København huser det anerkendte CBS, som er blandt de mest anerkendte handelsinstitutioner i Norden. Ønsker du ikke en uddannelse inden for handel? Så kan du let vælge en af de mange andre muligheder som sygeplejerske på Københavns Professionshøjskole, blive frisør hos NEXT eller elektriker hos TEC. Du bestemmer helt selv - og det bedste af det hele: lige meget hvilken du vælger, så er du tæt på alle Københavns muligheder!

3. Et kultur- og byliv med det hele

København rummer det hele. Du kan få rolige og grønne områder i Frederiksberg Have, opleve det pulserende byliv på Strøget i indre København eller få en kulturel oplevelse ved Rosenborg Slot. Så vær’ ikke bange for at kede dig med København som studieby.

4. Gode muligheder for at gøre karriere

København placerede sig som nr. 1 i både Karriere og Studiejob i undersøgelsen omkring Årets studieby i 2021. Måske du går og tænker, at København er en tand for dyrt? Vær’ ikke så bekymret igen. Du kan let få et studiejob, som giver dig plads i budgettet. København kan ikke kun tilbyde dig et studiejob, men der er også gode muligheder for at danne karriere efter endt studie med det store udvalg af både små og store virksomheder, der venter på dig!

5. Et fritidsliv udover det sædvanlige

Træd ud af din hoveddør og du er næsten sikret et fitnesscenter inden for gåafstand. Kan du bedre lide at være en del af en forening, så er det intet problem i København. København har foreninger inden for håndbold, fodbold, klatring, svømning - ja, selv skak. Der er helt sikkert et sted for dig at bruge din fritid!

Hvad kan jeg studere i København?

København bugner med uddannelser, som du kan læse, hvis du vælger København som studieby. Udvalget kan være overvældende, derfor vil vi gøre det enkelt og nemt for dig med en lille oversigt over de mange mulige uddannelser, som København indeholder:

  • Københavns universitet
  • CBS - Copenhagen Business School
  • KEA - Københavns Erhvervsakademi
  • CPH business - Copenhagen Business Academy
  • Københavns Professionshøjskole
  • NEXT Uddannelse København
  • TEC - Technical Education Copenhagen
  • DTU - Danmarks Tekniske Universitet

Som du kan se, er der rig mulighed for at gå lige den retning, du gerne vil - uanset om du vil læse til sygeplejerske, være den næste CEO i en virksomhed, blive frisør eller noget helt andet. København har med garanti en uddannelse for dig!

Studiemiljø i København

København har mange forskellige uddannelsesretninger, men hvordan er studiemiljøet så egentlig? Da København favner bredt med alle deres uddannelsesmuligheder, ses der også en stor diversitet i studiemiljøet. Det gør, at du som studerende i København vil lære meget af og omkring dine medstuderende samtidig med, at du ikke skal være bange for at skille dig ud - for det er bare fedt i København!

København er muligvis Danmarks største by, men på trods af det ligger nærmest alt i cykel- eller gåafstand. Skal du f.eks. starte på CBS, så har du Frederiksberg Have og Frederiksberg centret under 10 minutter på gåben væk fra dit studie. Lige en lille insiderviden herfra, som du kan fortælle alle dine nye studiekammerater: Du kan se elefanterne fra Zoologisk Have - HELT GRATIS - hvis I tager en gåtur i Frederiksberg have. Så tag dine nye studievenner med under armen og få en hyggelig snak gennem Frederiksberg have! 

Har I mere lyst til en fredagsøl (eller måske torsdagsøl)? Så bare rolig! København rummer utallige hyggelige caféer, restauranter og barer, hvor I kan tage hen! Der er både mulighed for at sidde i ro på en lille café eller tage ud og spille billard på en bar. Og du skal bestemt ikke være bange for, om der er nogen, som tager initiativ til de sociale arrangementer. På næsten alle uddannelser i København er der tutorer, som står klar til at modtage dig som ny studerende - og måske ny i København - for at sikre, at du får den bedste studiestart med dine nye studiekammerater!

Studiebolig i København

Når man overvejer København som studieby, kan man nok hurtigt blive skræmt af tanken om at skulle finde en bolig. Men frygt ej! København har gode muligheder for dig, som lige er startet eller skal starte på studie og søger en studiebolig. I København findes den vidunderlige “Studiestartsliste”, som gør, at man som ny studerende i København, kommer foran i køen! Det eneste, du skal gøre, er at skrive dig op hos Centralindstillingsudvalget (CIU) og Kollegiernes Kontor (KKIK). De har tilsammen over 11.500 studieboliger med huslejer på under 3.500 kroner - så kan du alligevel få råd til en fredagsøl med dine medstuderende!

Hvis du ikke når at få en studiebolig, så er der mange mennesker, som står og leder efter nye roomies. Så kunne du tænke dig at bo med andre, så tjek de forskellige hjemmesider ud som findaroommate.dk og boligportalen.dk. Facebook bugner også med grupper, hvor du kan finde din nye roomie eller måske din egen lejlighed! Men man skal være hurtig! Værelserne ryger væk - og de kan også være lidt spicy i prisen. Men måske du er heldig?

Et ekstra lille insider-tip til dig: København er i fuld gang med at bygge en masse fantastiske studieboliger for at gøre København til din foretrukne studieby!

Byliv i København

Vi har nævnt det før, men vi nævner det gerne igen: København er Danmarks største by! Det viser bylivet også, som rummer alt fra små hyggelige caféer til bodegaer og eksklusive diskoteker. Elsker du at tage til koncerter? Så er København den ultimative studieby for dig! Tivoli afholder Fredagsrock hver sommer, hvor du kan komme ind og opleve adskillige kunstnere give den gas. 

Har du brug for nyt tøj til studiet eller et par nye sneakers? Hjælpen er nær med København som studieby! København har både Strøget og utallige shoppingcentre som f.eks. Frederiksberg centret, Fisketorvet og Fields. Så selv på en regnvejrsdag kan du samle dine studiekammerater, hoppe i metroen og tage en hyggelig shoppingtur i læ for regnvejret. Og hvis I så lige pludselig skulle få lyst til at se en film, så er det let som ingenting! I både Fields og Fisketorvet er der nemlig biografer - what's not to like?

Karriere og studiejob

Med København som studieby har du ikke kun mange muligheder for uddannelser. Københavns store byliv og brede variation af virksomheder med kontorer i København giver dig gode muligheder for at finde et studiejob. I Årets Studieby 2021 placerede København sig som nr. 1 i parametrene Karriere og Studiejob - det lover ret godt, gør det ikke?

Corona har givet ar på sjælen for caféer og restauranter, som vil elske at få dig med på holdet! Så kan du tjene penge til en ekstra fredagsøl, en kaffe med din studiekammerater eller de nye studiebøger - win win!

Hvis du nu skulle ende med at falde pladask for livet i København og gerne vil gøre karriere, så er det slet ikke en dum tanke. København har både store og mindre virksomheder, hvor du kan starte din karriere! 

Ønsker du at bo lidt uden for København efter uddannelse? Så tvivl ej! København er omringet af mindre byer, hvor du kan få mere plads og rum samtidig med, at du nemt kan komme ind til dit arbejde i København med S-tog, bus eller metro.

Hvad kan man lave i København?

Spørgsmålet skulle måske i stedet være “Hvad kan man ikke lave i København?”. København er Danmarks hovedstad og hjemby til historiske attraktivitetter som Rundetårn, Marmorkirken, Den lille havfrue og Rosenborg Slot. Så har du brug for et frirum fra studiet og noget frisk luft? Så kan vi anbefale at gå en tur langs Langelinje ned til Den lille havfrue og for en stund lege turist i egen by. Er det sommer og lyster du en is? Så tag hen til Nyhavn, køb en is og gå en tur over i Kongens Have sammen med dine medstuderende. Eller I kan tage metroen til Nørreport og få jer en god frokost ved Torvehallerne. 

Har du brug for lidt liv og grin? Så kan du tage turen ind i Tivoli, hvor du kan få et årskort til 350 kroner og komme lige så meget, du vil! Med årskortet har du mulighed for at nyde godt af Tivolis lækre restauranter, deres julemarked eller tag dine medstuderende i hånden og starte weekenden med en øl og Fredagsrock i Tivoli om sommeren!

Mulighederne er fantastiske med København som studieby - og du vælger helt selv, om det skal være i den dyre eller billige ende! En tur i Kongens Have er gratis - og en tur op i Rundetårn koster sølle 40 kroner!

Fodbold, foreninger og masser af andet sport  

København er hjembyen for et af Danmarks største fodboldhold, FCK, hvis hjemmebane er Parken.
Du og dine studiekammerater kan derfor nemt komme ind og se en fodboldkamp en søndag eftermiddag - og lige ved siden af kan I tage i Fælledparken og løbe en tur eller benytte jer af det gratis træningsområde med muligheder for at lave funktionel træning - kvit og frit!

Er du mere til sport indendørs? Intet problem! Med København som studieby har du mulighed for at dyrke håndbold, svømning, yoga eller crossfit. København spænder alt fra både foreningslivet i løbeklubben Sparta til det almindelige fitnesscenter lige rundt om hjørnet. Vil du prøve noget helt andet? Så prøv at tag ud og klatre i Blocs & Walls, spil skak i Københavns Skakforening eller stå på rulleskøjter i Vanløse Rulleskøjte Klub. Det er garanteret, at du med København som studieby kan finde noget at bruge din fritid på, når du har brug for at komme lidt væk fra bøgerne.

Find din uddannelse i København her

Senest opdateret: 06 apr 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 26-04-2022

Frederiksberg som studieby

Tid til at flytte hjemmefra og starte studie? Vil du gerne have natur, byliv og gode studiemuligheder? Så læs med i denne artikel, hvor vi giver dig indsigt i, hvad Frederiksberg som studieby vil give dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens som studieby

Horsens som studieby - lyder det godt i dine ører? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Horsens? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på hvad Horsens kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Rønne som studieby

Står du overfor et valg omkring hvilken studieby du skal vælge? Så har du måske også fundet ud af, hvor svært det valg kan være! Her vil vi slå et slag for Rønne som studieby. Læs med her og udforsk dine uddannelsesmuligheder, hvad du kan lave i fritiden og meget mere. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2022

Thisted som studieby

Kunne du tænke dig, at din kommende studieby har flot natur, et tæt studiemiljø, en billig husleje og giver dig kontakt til arbejdsmarkedet? Så synes vi, at du skal tage et blik mod Thisted. Du har måske hørt om Thisted Bryghus og deres gode øl. Men hvad hvis vi siger Cold Hawaii, surfing og gratis fest? Læs med i denne artikel om Thisted som studieby og find ud af, hvad vi mener!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Odense som studieby

Står du overfor valget om, hvor du skal studere, og har du måske overvejet Odense som din kommende studieby? Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i byen, hvad du kan lave i din fritid, karrieremuligheder i Odense og meget mere lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2022

Kalundborg som studieby

Kan du godt lide et tæt fællesskab, hav og bioteknologi? Så vil vi anbefale dig at følge godt med i denne artikel! Her vil du nemlig opdage, hvilke attraktioner og unikke muligheder, som Kalundborg som studieby kan give dig både nu og i fremtiden!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Silkeborg som studieby

Silkeborg er Danmarks 10. største kommune, men hvad venter der egentlig på dig af uddannelsesmuligheder? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad du kan forvente som studerende, hvis du vælger Silkeborg som din kommende studieby - udover meget smuk natur! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Frederikshavn som studieby

Står du overfor valget om, hvilken uddannelse du skal søge ind på, og i den forbindelse også, hvor i landet du kunne tænke dig at studere? Så kunne Frederikshavn muligvis være et godt bud på din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Vejle som studieby

Står du overfor det svære valg i livet: Hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske lige den helt rigtige studieby for dig! Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Helsingør som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at studere? Så kunne Helsingør måske være en god mulighed! Helsingør er en hyggelig by med masser af liv, og et hav af ting og oplevelser du ikke må gå glip af! Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen, og find ud af, om det skal være din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Roskilde som studieby

Står du og overvejer, hvilken uddannelse du skal vælge og ikke mindst hvilken by, der skal være din kommende studieby? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Roskilde som studieby kan give dig.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hedensted som studieby

Står du i øjeblikket overfor valget om, hvilken uddannelse du ønsker at tage og i den forlængelse også, hvor du gerne vil studere? Så kunne Hedensted måske være noget for dig. På trods af, at Hedensted blot har en enkelt videregående uddannelse, så er du derimod også job sikret med denne uddannelse! Læs mere om Hedensted her! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Skive som studieby

Skal du i gang med at søge studie, og er i den forbindelse i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge samt, hvor i landet du ønsker at studere? I denne artikel kan du læse om Skive som studieby. En by med en masse karrieremuligheder samt en by med fokus på fællesskabet! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hillerød som studieby

Er du i tvivl om, hvilken by du skal studere i? Og ikke mindst hvad du skal studere? I denne artikel kan du blive klogere på Hillerød som studieby, og hvad der er af muligheder for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Herning som studieby

Herning er en af de større studiebyer med uendelige muligheder! Herning har også et godt ry for sine mange karrieremuligheder, og derfor har du ultimative fremtidsmuligheder ved at vælge Herning som studieby. Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Herning kan tilbyde dig som studerende!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Viborg som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at læse din kommende uddannelse henne? Så kunne Viborg være et rigtig godt bud! Viborg byder nemlig på en masse oplevelser, og som bonus er du boliggaranteret i byen. Lyder Viborg spændende, så læs med i artiklen og find ud af, om Viborg er din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aalborg som studieby

Har du Aalborg i overvejelserne, som din kommende studieby? Er du nysgerrig på at vide mere om byen? Så læs mere om Nordens Paris som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Grenå som studieby

Står du og overvejer, hvilken studieby du skal studere i? Så bør du overveje Grenå som studieby! Djurslands største by Grenå er ikke bare en utrolig hyggelig by med gågader og strand, men rummer også et erhvervs- og karriereliv, som skaber ultimative muligheder for dig som færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Nørre Nissum som studieby

Står du overfor valget om, hvad du gerne vil studere samt hvor du ønsker at tage din uddannelse? På trods af, at mange fokuserer på, hvilken uddannelse de gerne vil søge ind på, så er hvor du tager din uddannelse mindst lige så vigtigt! Hos studentum.dk synes vi du skal overveje Nørre Nissum!  Læs mere om Nørre Nissum som studieby her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Holbæk som studieby

Det kan være en vanskelig beslutning - hvad og hvor man skal studere. Holbæk er en mindre studieby, med en masse muligheder. Læs mere om Holbæk som studieby i denne artikel.

Læs mere