Vis studentum.dk som: Mobile
Aabenraa som studieby

Aabenraa som studieby

Skal du til at vælge, hvilken videregående uddannelse du vil læse, og i den forbindelse også hvor du ønsker at studere? Så burde du måske overveje at tage et kig på Aabenraa. Byen er nemlig fyldte med gode studie- og karrieremuligheder samtidig med, at der også er et hav af oplevelser du ikke må gå glip af! 

Dybest set byder Aabenraa på rigtig mange ting, og kunne være et godt bud på din studieby. Føler du dig nysgerrig på, hvad Aabenraa kan tilbyde dig, så læs med og gå på opdagelse i hvad der muligvis kunne være din kommende studieby.

5 gode grunde til at studere i Aabenraa

Her kan du studere i Aabenraa

Studiemiljø

Bolig i Aabenraa

Byliv i Aabenraa

Karriere og studiejob i Aabenraa

Hvad du kan lave i Aabenraa

Aabenraas sport - og fritidsaktiviteter

5 grunde til at studere i Aabenraa

1. Udvalget af uddannelser

I Aabenraa finder du mange forskellige uddannelser på blandt andet SOSU Syd og UC SYD. Begge uddannelsesinstitutioner har et livligt studiemiljø, hvor du har mulighed for at sætte dit eget præg på hverdagen gennem studenterrådene.

2. Tag-over-hovedet-garanti

Du skal ikke have ondt i maven over at finde en bolig, hvis du vælger Aabenraa som din kommende studieby. Byen tilbyder nemlig boliggaranti for nuværende såvel som kommende studerende i byen, hvilket betyder, at du ikke behøver at stresse over at skulle finde bolig. Derudover kan du i byen også bo billigt! 

3. Gode karrieremuligheder

Uanset om du har en iværksætter i maven eller blot leder efter en stilling, så har du gode muligheder i Aabenraa. Byen prioriterer iværksætteri højt, og hvis du går og drømmer om at starte din egen virksomhed, så kan du i Aabenraa få gratis sparring og vejledning til dette. 

4. Et levende byliv

Er du bange for at vælge en studieby hvor du kommer til at kede dig, så bare rolig. I Aabenraa finder du et levende byliv med masser at lave! Aabenraa byder for eksempel både på diskoteker, shopping muligheder samt aktiviteter som eksempelvis partybowling, lasertag og minigolf. 

5. Sports- og fritidsaktiviteter

I Aabenraa finder du adskillige sportsaktiviteter og foreninger, hvor du under dit studie kan holde dig aktiv! Du kan blandt andet benytte dig af byens svømmehal og træningscenter, eller melde dig ind i en af byens mange sportsforeninger! 

Her kan du studere i Aabenraa

SOSU Syd er en social - og sundhedsskole med beliggenhed i Aabenraa, hvor du kan læse til sosu-hjælper, sosu-assistent og pædagogisk assistent. 

 • Sosu-hjælper tager et år og to måneder, og du vil under din uddannelse samt praktik lære, hvordan du på bedst mulige vis støtte borgere i for eksempel at forebygge en usund livsstil. En typisk arbejdsplads for en sosu-hjælper er på et plejehjem eller et bosted, hvor borgerne har brug for hjælp døgnet rundt. 
 • Sosu-assistent tager to år og 9,5 måned, og på uddannelse lærer du at arbejde med borgere med fysiske og psykiske lidelser. En sosu-assistent arbejder typisk på plejecentre, sygehuse eller psykiatrien. Efter endt uddannelse har du også mulighed for at læse videre til blandt andet sygeplejerske og socialrådgiver. 
 • Pædagogisk assistent uddannelsen tager 2 år og 1,5 måned at færdiggøre. Uddannelsen består af både undervisning og et praktikforløb, hvilket giver dig som studerende mulighed for at koble din lærte teori til praksis, og forbereder dig til en hverdag i branchen. 

Du kan også tage en uddannelse på UC Syd, som tilbyder fire uddannelser:

 • Pædagog 
 • Pædagogisk assistent 
 • Socialrådgiver 
 • Sygeplejerske 

Studiemiljø 

For SOSU Syd er det vigtigt, at du har det sjovt imens du lærer, og du vil på skolen opleve et levende studiemiljø. Skolen afholder jævnligt sociale arrangementer, som du kan deltage i med dine medstuderende og dermed styrke dit netværk og fællesskab på skolen. Som studerende på SOSU Syd har du også chancen for at få indflydelse på dit studieliv via elevrådet. Her kan du være med til at varetage dine medstuderendes behov og interesser, samt være med til at arrangere fredagscaféen på skolen. 

Ydermere har byen CampusRåd Aabenraa, der består af 20 studerende, som arrangerer events specifikt til unge studerende i byen. Dette er events som blandt andet: 

 • Fredagscafé
 • Koncerter 
 • Kulturevents 

Og mange flere spændende og hyggelige events, hvor du kan møde nye studerende og socialisere med dine venner.

Også på UC Syd vil du opleve et livligt studiemiljø, med cirka 1.300 studerende fordelt ud på fire uddannelser, samt mulighed for at præge din studietid gennem skolens studenterråd. 

Bolig i Aabenraa

Aabenraa tilbyder tag-over-hovedet garanti til nuværende og kommende studerende! Hvis du godt kunne tænke dig at bosætte dig i Aabenraa under din uddannelse er der en række boligselskaber, som tilbyder både ungdomsboliger og kollegieværelser. Dertil kan du også billigt finde en bolig i byen, og du kan blandt andet få et værelse på Aabenraa kollegie til priser mellem 3000 - 5000 kroner om måneden. Udover Aabenraa kollegie kan du også prøve at finde bolig gennem Boligsyd, 4. maj kollegiet og Salus boligadministration. 

Byliv i Aabenraa

Udviklingen af Aabenraas byliv har været rigtig god inden for de seneste år, og mere attraktivt for de unge beboere i byen. Der er de seneste år kommet flere og flere muligheder og tilbud for de unge studerende i byen. For eksempel er der åbnet to diskoteker, Gazzværket og Seven, og herudover finder du også mange barer i byen, hvor du og dine venner kan udforske nattelivet. I byens studenterhus kan du også tage til fredagsrock, Stand Up og studenterbanko. 

I Aabenraa er der ydermere en hyggelig gågade med både shopping muligheder og caféer, hvor du og dine venner kan socialisere uden for skolen.  

Karriere og studiejob i Aabenraa

I Aabenraa kommune værner de om deres virksomheder, og stræber efter, at de klarer sig godt under gode vilkår. Aabenraa er en grænsekommune, og du vil derfor også opleve gode karrieremuligheder på det danske såvel som tyske arbejdsmarked. 

Går du med en drøm om at starte din egen virksomhed, så er Aabenraa også en oplagt by at gøre dette i. Hos Business Aabenraa får du hjælp og vejledning til at starte din egen virksomhed, information om etableringsmuligheder, tilskudsordninger og netværk til lokale virksomheder! Business Aabenraa tilbyder også en iværksættercafe, hvor revisorer, advokater og rådgivere indenfor markedsføring og kommunikation, vil hjælpe dig til at komme godt i gang. 

Hvis du ønsker et job under din uddannelse, har du i Aabenraa også god mulighed for dette. Du kan på diverse jobportaler finde dit kommende studiejob i Aabenraa! 

Hvad du kan lave i Aabenraa

I Aabenraa kommer du med garanti ikke til at kede dig, der er nemlig masser af ting du kan foretage dig! Du kan blandt andet tage med vennerne i Sportscentrum Aabenraa. Her kan du alt fra at spille minigolf, skyde med laser og partybowle. Efterfølgende kan i også spise på den tilknyttede restaurant, hvor der altid er noget lækkert på menuen! I byen finder du også Kinorama, som er en biograf, hvor du kan se de nyeste film, samt tage til både standup og koncerter. 

Når vintermånederne presser sig på har du også mulighed for tage til Aabenraas helt egen skøjtebane, som er åben fra december til februar, og gratis for alle at benytte! 

Aabenraas sport - og fritidsaktiviteter

I Aabenraa har du mange gode udsigter for at holde dig aktiv under dit studie! I byens arena kan du nemlig både benytte dig af svømmehallen, hvor saunagus også er til rådighed, eller melde dig ind i træningscenteret. Derudover tilbyder Aabenraa også en lang række af forskellige sportsforeninger, som du kan melde dig ind i, hvis du gerne vil dyrke en bestemt sport. Du kan herunder se et lille udkast af de mange sportsforeninger i byen: 

 • Aabenraa Boldklub 
 • Aabenraa Tennisklub 
 • Aabenraa Bordtennisklub 
 • Aabenraa Karateklub 
 • Aabenraa Roklub 
 • Aabenraa Windsurfing Club 
 • Aabenraa IG Volleyball 

Find din uddannelse i Aabenraa her!

Senest opdateret: 18 okt 2022
Frederikke Erlund Buur
Frederikke Erlund Buur
Digital kommunikationassistent

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Roskilde som studieby

Står du og overvejer, hvilken uddannelse du skal vælge og ikke mindst hvilken by, der skal være din kommende studieby? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Roskilde som studieby kan give dig.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens som studieby

Horsens som studieby - lyder det godt i dine ører? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Horsens? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på hvad Horsens kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kolding som studieby

Det kan være vanskeligt at tage stilling til både valg af studie samt kommende studieby. Kolding er en af Danmarks større uddannelses- og studiebyer, og byder på mange muligheder. Læs mere om Kolding som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Svendborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad og hvor du skal studere, men ved du ikke lige, hvilken studieby du har på din radar? Så kan du måske overveje at stille skarpt på Svendborg som din kommende studieby. Læs mere om Svendborg og Det Sydfynske Øhav lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Herning som studieby

Herning er en af de større studiebyer med uendelige muligheder! Herning har også et godt ry for sine mange karrieremuligheder, og derfor har du ultimative fremtidsmuligheder ved at vælge Herning som studieby. Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Herning kan tilbyde dig som studerende!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Ikast som studieby

Skal du til at vælge hvilken by du vil studere i? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så bør du vende blikket mod Ikast! I denne artikel gennemgår vi, hvad Ikast kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Haderslev som studieby

Sidder du og overvejer, hvad og hvor i Danmark du vil læse din videregående uddannelse? Så skulle du måske overveje Haderslev! En hyggelig by med mange uddannelses- og karrieremuligheder samt et godt byliv med masser at tage sig til! Læs med her, og find ud af om Haderslev skal være din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Skive som studieby

Skal du i gang med at søge studie, og er i den forbindelse i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge samt, hvor i landet du ønsker at studere? I denne artikel kan du læse om Skive som studieby. En by med en masse karrieremuligheder samt en by med fokus på fællesskabet! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Silkeborg som studieby

Silkeborg er Danmarks 10. største kommune, men hvad venter der egentlig på dig af uddannelsesmuligheder? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad du kan forvente som studerende, hvis du vælger Silkeborg som din kommende studieby - udover meget smuk natur! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Randers som studieby

Står du og skal vælge din uddannelse, og ikke mindst din kommende studieby? Vi ved det godt - det kan være en svær beslutning. Hvis ikke du har en by på din radar endnu, kan vi anbefale dig at stille skarpt på Randers som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aalborg som studieby

Har du Aalborg i overvejelserne, som din kommende studieby? Er du nysgerrig på at vide mere om byen? Så læs mere om Nordens Paris som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 25-03-2022

Holstebro som studieby

Hvordan er Holstebro egentlig som studieby? Hvad kan man studere, og hvilke muligheder er der i byen? Er du nysgerrig, så læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Holstebro kan give dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Viborg som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at læse din kommende uddannelse henne? Så kunne Viborg være et rigtig godt bud! Viborg byder nemlig på en masse oplevelser, og som bonus er du boliggaranteret i byen. Lyder Viborg spændende, så læs med i artiklen og find ud af, om Viborg er din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Helsingør som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at studere? Så kunne Helsingør måske være en god mulighed! Helsingør er en hyggelig by med masser af liv, og et hav af ting og oplevelser du ikke må gå glip af! Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen, og find ud af, om det skal være din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hedensted som studieby

Står du i øjeblikket overfor valget om, hvilken uddannelse du ønsker at tage og i den forlængelse også, hvor du gerne vil studere? Så kunne Hedensted måske være noget for dig. På trods af, at Hedensted blot har en enkelt videregående uddannelse, så er du derimod også job sikret med denne uddannelse! Læs mere om Hedensted her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aarhus som studieby

Bør jeg vælge Aarhus som min kommende studieby? Hvad kan man studere, og hvad kan man lave i fritiden? Læs mere om Aarhus som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 19-05-2022

Jelling som studieby

Står du og skal vælge, hvor du skal studere? Vægter du fællesskab, kontakt med mennesker og kultur højt? Så vil vi klart anbefale dig at tage et kig mod Sydjylland, nærmere bestemt Jelling. Jelling har  massere at byde på - og i denne artikel forærer vi dig alt, hvad du skal vide som studerende i Jelling!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Næstved som studieby

Hvor skal du studere, hvad skal du studere og hvor skal du bo? Læs med i denne artikel, hvor du bliver klogere på, hvad Næstved kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Odense som studieby

Står du overfor valget om, hvor du skal studere, og har du måske overvejet Odense som din kommende studieby? Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i byen, hvad du kan lave i din fritid, karrieremuligheder i Odense og meget mere lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Holbæk som studieby

Det kan være en vanskelig beslutning - hvad og hvor man skal studere. Holbæk er en mindre studieby, med en masse muligheder. Læs mere om Holbæk som studieby i denne artikel.

Læs mere