Aabenraa som studieby

Skal du til at vælge, hvilken videregående uddannelse du ønsker at læse, og i den forbindelse også hvor du gerne vil studere? Så burde du måske tage et kig på Aabenraa! Byen er nemlig fyldte med gode studie - og karrieremuligheder samtidig med, at der også er et hav af oplevelser du ikke må gå glip af. Læs mere om Aabenraa som studieby her!

Aabenraa som studieby

Skal du til at vælge, hvilken videregående uddannelse du vil læse, og i den forbindelse også hvor du ønsker at studere? Så burde du måske overveje at tage et kig på Aabenraa. Byen er nemlig fyldte med gode studie- og karrieremuligheder samtidig med, at der også er et hav af oplevelser du ikke må gå glip af! 

Dybest set byder Aabenraa på rigtig mange ting, og kunne være et godt bud på din studieby. Føler du dig nysgerrig på, hvad Aabenraa kan tilbyde dig, så læs med og gå på opdagelse i hvad der muligvis kunne være din kommende studieby.

5 gode grunde til at studere i Aabenraa

Her kan du studere i Aabenraa

Studiemiljø

Bolig i Aabenraa

Byliv i Aabenraa

Karriere og studiejob i Aabenraa

Hvad du kan lave i Aabenraa

Aabenraas sport - og fritidsaktiviteter

5 grunde til at studere i Aabenraa

1. Udvalget af uddannelser

I Aabenraa finder du mange forskellige uddannelser på blandt andet SOSU Syd og UC SYD. Begge uddannelsesinstitutioner har et livligt studiemiljø, hvor du har mulighed for at sætte dit eget præg på hverdagen gennem studenterrådene.

2. Tag-over-hovedet-garanti

Du skal ikke have ondt i maven over at finde en bolig, hvis du vælger Aabenraa som din kommende studieby. Byen tilbyder nemlig boliggaranti for nuværende såvel som kommende studerende i byen, hvilket betyder, at du ikke behøver at stresse over at skulle finde bolig. Derudover kan du i byen også bo billigt! 

3. Gode karrieremuligheder

Uanset om du har en iværksætter i maven eller blot leder efter en stilling, så har du gode muligheder i Aabenraa. Byen prioriterer iværksætteri højt, og hvis du går og drømmer om at starte din egen virksomhed, så kan du i Aabenraa få gratis sparring og vejledning til dette. 

4. Et levende byliv

Er du bange for at vælge en studieby hvor du kommer til at kede dig, så bare rolig. I Aabenraa finder du et levende byliv med masser at lave! Aabenraa byder for eksempel både på diskoteker, shopping muligheder samt aktiviteter som eksempelvis partybowling, lasertag og minigolf. 

5. Sports- og fritidsaktiviteter

I Aabenraa finder du adskillige sportsaktiviteter og foreninger, hvor du under dit studie kan holde dig aktiv! Du kan blandt andet benytte dig af byens svømmehal og træningscenter, eller melde dig ind i en af byens mange sportsforeninger! 

Her kan du studere i Aabenraa

SOSU Syd er en social - og sundhedsskole med beliggenhed i Aabenraa, hvor du kan læse til sosu-hjælper, sosu-assistent og pædagogisk assistent. 

  • Sosu-hjælper tager et år og to måneder, og du vil under din uddannelse samt praktik lære, hvordan du på bedst mulige vis støtte borgere i for eksempel at forebygge en usund livsstil. En typisk arbejdsplads for en sosu-hjælper er på et plejehjem eller et bosted, hvor borgerne har brug for hjælp døgnet rundt. 
  • Sosu-assistent tager to år og 9,5 måned, og på uddannelse lærer du at arbejde med borgere med fysiske og psykiske lidelser. En sosu-assistent arbejder typisk på plejecentre, sygehuse eller psykiatrien. Efter endt uddannelse har du også mulighed for at læse videre til blandt andet sygeplejerske og socialrådgiver. 
  • Pædagogisk assistent uddannelsen tager 2 år og 1,5 måned at færdiggøre. Uddannelsen består af både undervisning og et praktikforløb, hvilket giver dig som studerende mulighed for at koble din lærte teori til praksis, og forbereder dig til en hverdag i branchen. 

Du kan også tage en uddannelse på UC Syd, som tilbyder fire uddannelser:

  • Pædagog 
  • Pædagogisk assistent 
  • Socialrådgiver 
  • Sygeplejerske 

Studiemiljø 

For SOSU Syd er det vigtigt, at du har det sjovt imens du lærer, og du vil på skolen opleve et levende studiemiljø. Skolen afholder jævnligt sociale arrangementer, som du kan deltage i med dine medstuderende og dermed styrke dit netværk og fællesskab på skolen. Som studerende på SOSU Syd har du også chancen for at få indflydelse på dit studieliv via elevrådet. Her kan du være med til at varetage dine medstuderendes behov og interesser, samt være med til at arrangere fredagscaféen på skolen. 

Ydermere har byen CampusRåd Aabenraa, der består af 20 studerende, som arrangerer events specifikt til unge studerende i byen. Dette er events som blandt andet: 

  • Fredagscafé
  • Koncerter 
  • Kulturevents 

Og mange flere spændende og hyggelige events, hvor du kan møde nye studerende og socialisere med dine venner.

Også på UC Syd vil du opleve et livligt studiemiljø, med cirka 1.300 studerende fordelt ud på fire uddannelser, samt mulighed for at præge din studietid gennem skolens studenterråd. 

Bolig i Aabenraa

Aabenraa tilbyder tag-over-hovedet garanti til nuværende og kommende studerende! Hvis du godt kunne tænke dig at bosætte dig i Aabenraa under din uddannelse er der en række boligselskaber, som tilbyder både ungdomsboliger og kollegieværelser. Dertil kan du også billigt finde en bolig i byen, og du kan blandt andet få et værelse på Aabenraa kollegie til priser mellem 3000 - 5000 kroner om måneden. Udover Aabenraa kollegie kan du også prøve at finde bolig gennem Boligsyd, 4. maj kollegiet og Salus boligadministration. 

Byliv i Aabenraa

Udviklingen af Aabenraas byliv har været rigtig god inden for de seneste år, og mere attraktivt for de unge beboere i byen. Der er de seneste år kommet flere og flere muligheder og tilbud for de unge studerende i byen. For eksempel er der åbnet to diskoteker, Gazzværket og Seven, og herudover finder du også mange barer i byen, hvor du og dine venner kan udforske nattelivet. I byens studenterhus kan du også tage til fredagsrock, Stand Up og studenterbanko. 

I Aabenraa er der ydermere en hyggelig gågade med både shopping muligheder og caféer, hvor du og dine venner kan socialisere uden for skolen.  

Karriere og studiejob i Aabenraa

I Aabenraa kommune værner de om deres virksomheder, og stræber efter, at de klarer sig godt under gode vilkår. Aabenraa er en grænsekommune, og du vil derfor også opleve gode karrieremuligheder på det danske såvel som tyske arbejdsmarked. 

Går du med en drøm om at starte din egen virksomhed, så er Aabenraa også en oplagt by at gøre dette i. Hos Business Aabenraa får du hjælp og vejledning til at starte din egen virksomhed, information om etableringsmuligheder, tilskudsordninger og netværk til lokale virksomheder! Business Aabenraa tilbyder også en iværksættercafe, hvor revisorer, advokater og rådgivere indenfor markedsføring og kommunikation, vil hjælpe dig til at komme godt i gang. 

Hvis du ønsker et job under din uddannelse, har du i Aabenraa også god mulighed for dette. Du kan på diverse jobportaler finde dit kommende studiejob i Aabenraa! 

Hvad du kan lave i Aabenraa

I Aabenraa kommer du med garanti ikke til at kede dig, der er nemlig masser af ting du kan foretage dig! Du kan blandt andet tage med vennerne i Sportscentrum Aabenraa. Her kan du alt fra at spille minigolf, skyde med laser og partybowle. Efterfølgende kan i også spise på den tilknyttede restaurant, hvor der altid er noget lækkert på menuen! I byen finder du også Kinorama, som er en biograf, hvor du kan se de nyeste film, samt tage til både standup og koncerter. 

Når vintermånederne presser sig på har du også mulighed for tage til Aabenraas helt egen skøjtebane, som er åben fra december til februar, og gratis for alle at benytte! 

Aabenraas sport - og fritidsaktiviteter

I Aabenraa har du mange gode udsigter for at holde dig aktiv under dit studie! I byens arena kan du nemlig både benytte dig af svømmehallen, hvor saunagus også er til rådighed, eller melde dig ind i træningscenteret. Derudover tilbyder Aabenraa også en lang række af forskellige sportsforeninger, som du kan melde dig ind i, hvis du gerne vil dyrke en bestemt sport. Du kan herunder se et lille udkast af de mange sportsforeninger i byen: 

  • Aabenraa Boldklub 
  • Aabenraa Tennisklub 
  • Aabenraa Bordtennisklub 
  • Aabenraa Karateklub 
  • Aabenraa Roklub 
  • Aabenraa Windsurfing Club 
  • Aabenraa IG Volleyball 

Find din uddannelse i Aabenraa her!

Frederikke Erlund Buur

Frederikke Erlund Buur

Digital kommunikationassistent (Vis mere)
Frederikke arbejder som digital kommunikationsassistent hos Studentum.dk, hvor hun til dagligt skriver content til formål med at hjælpe uddannelsessøgende finde den rette uddannelse. Sideløbende læser Frederikke en professionsbachelor i International handel og markedsføring på Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Frederikke arbejder som digital kommunikationsassistent hos Studentum.dk, hvor hun til dagligt skriver content til formål med at hjælpe uddannelsessøgende finde den rette uddannelse. Sideløbende læser Frederikke en professionsbachelor i International handel og markedsføring på Cphbusiness.

Annoncer