Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en psykologistuderende
Psykologiuddannelsen
psykologi
  • Sara
  • Københavns Universitet
  • Varighed: 3-5 år


Hvad handler psykologiuddannelsen om?

Igennem min uddannelse opnår jeg den beskyttede titel som psykolog. Bachelordelen af uddannelsen introducerer til en bred vifte af psykologiske teorier. På kandidatdelen specialiserer man sig mere indenfor to ud af fire overordnede retninger.


Hvorfor valgte du at starte på psykologiuddannelsen?

Jeg har altid haft en interesse for mennesker, og hvorfor vi agerer og tænker, som vi gør. Derudover har jeg et ønske om, at jeg gerne vil være med til at gøre en forskel og gøre verden til et bedre sted (hvor kliche det end lyder). Derudover vil jeg gerne kunne være medvirkende til at hjælpe de personer, der har behov for det. Jeg så således en mulighed for at kunne forfølge dette ønske ved at uddanne mig til psykolog. On the more practical note så er en kandidat i psykologi lidt det naturlige valg efter at have taget en bachelor i psykologi, da uddannelsen samlet (bachelor+kandidat) medfører, at man opnår titlen som psykolog.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Der er intet introforløb som sådan til kandidaten, da dette, som nævnt, lidt er en naturlig overbygning til bachelordelen. Derfor har overgangen mellem bachelor og kandidat været meget flydende. På bachelordelen følger man et stamhold hele bacheloren igennem, og man har således stort set alle fag sammen med de samme mennesker. På kandidatdelen skal man selv vælge, hvilke fag man vil have på hvert semester, og det er derfor ikke sikkert, at man kommer til at have fag sammen med personer, man allerede kender. Folk er dog altid super søde, og de fleste er i samme situation, hvor de ikke kender andre på det fag, så det er hyggelig at møde alle de nye personer.


Hvordan er psykologiuddannelsen opbygget?

Bachelordelen er ret fastlagt, hvor de fleste fag er obligatoriske. Dog er der mulighed for at tage udvekslingsophold, og der er valgfag henimod slutningen af bacheloren. Selve bachelorprojektet er også rimelig frit. Hele bachelordelen er meget teoretisk, dvs. der er stort set ingen praksisorienteret undervisning, og dette skal man være forberedt på. På kandidaten vælger man en hovedsøjle og en bisøjle, som man følger. Der er fire forskellige retninger at vælge mellem; Klinisk Psykologi, Arbejds- og Organisationspsykologi (A&O), Neuropsykologi og Social-, Udviklings-, og Integrationspsykolog (SUI). Kandidaten vægter i højere grad praksisorienteret undervisning, og der er ligeledes obligatorisk praktik på et af semestrene, hvor man selv finder praktiksted.


Hvordan er studiemiljøet?

Inden corona var det super godt. Efter corona, not so much, for vi må ikke være på campus. Men flash forward til en forhåbentlig normal hverdag, så byder studiemiljøet både på en hyggelig studiecafé, hvor man kan drikke kaffe og diskutere psykologiske teorier, torsdagsbar, fredagsbar og lørdagsfester. Et særligt kendetegn ved psykologis fester er, at de er de fedeste på campus (hvis vi selv skal sige det), og så byder de ofte på musikquiz. Ydermere kan man blive del af studiebladets redaktion. Man kan blive medlem af forskellige faglige grupper, forskellige sportshold, samt forskellige kreative klubber, fx kor. Ligeledes har vi et studieråd. Der er også en årlig revy, som man kan være med til at stable på benene, eller man kan blot nyde at se den.

Derudover er der et super introforløb på bacheloren, hvor man lærer sin årgang at kende. Generelt synes jeg, at der er et meget trygt studiemiljø, hvor der er mange muligheder for at lære personer at kende både fra samme og på tværs af årgange. De sociale muligheder forekommer nærmest uendelige, når jeg lige skal opremse dem her, og der er sikkert nogle, jeg har glemt. Én ting er dog sikkert, jeg har fået venner for livet gennem studiet.


Hvorfor valgte du Københavns Universitet som uddannelsesinstitution?

Psykologi udbydes flere steder i landet. Mit valg om at starte på KU var rent praktisk, fordi jeg boede i Kbh i forvejen.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

De fleste eksamener er skriftlige hjemmeopgaver, hvor man får stillet en eksamensformulering, og så har man (oftest) en uge til at besvare denne. Det er meget forskelligt, hvordan man har det med denne eksamensform. Nogle hygger sig med det stille og roligt, andre sover ikke i en uge. Der er enkelte mundtlige eksamener, og enkelte fremmødeeksamener, hvor man skal besvare et eksamensspørgsmål på et par timer.

Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • Det sociale og den stemning, der er på campus.
  • Den store mængde viden, man opnår, og de perspektiver på verden og mennesker, der bliver tilgængelige for en.
  • De muligheder som uddannelsen skaber. Jeg føler, at uddannelsen åbner op for enormt varierede jobmuligheder.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Det kan måske komme som en overraskelse, at især bachelordelen er så teoretisk orienteret, som den er. Der er rigtig meget læsestof, og man bør forberede sig på, at det simpelthen ikke er muligt at læse det hele. Det handler om prioritering. Studiet indebærer også meget selvstændigt arbejde, som kan kræve en del disciplin. Det kan anbefales at finde en studiegruppe at læse med og/eller diskutere læsestof med.

Derudover kan det måske være svært at ryste idéen af sig om, at høje karakterer er essentielle. Mange har denne tanke med fra gymnasiet, da uddannelsen kræver et højt snit for at blive optaget via kvote 1, men når først man er inde på bachelordelen, betyder karakterer ikke noget særligt. I stedet bør fokus være på at fordybe sig i det stof, man finder spændende, nyde det sociale og finde et spændende og relevant frivillig- og/eller studiejob.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Inden du starter på studiet, så undersøg, om der er mulighed for at komme ud og snuse til studiet. KU tilbyder kommende studerende, at de kan deltage i tilbud som ‘studerende for en dag’, hvor man følger en psykologistuderende, der fortæller om vedkommendes oplevelse på studiet. Der er åbent hus, man kan deltage i. Forelæsningerne er offentligt tilgængelige, så undersøg hvor og hvornår, der er forelæsning og mød op. Det bedste grundlag for at tage valget om det rette studie opnås ved, at man forsøger at undersøge, hvad man går ind til.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Som tingene ser ud nu, er mit håb, at jeg kan arbejde i erhverslivet, dvs. som arbejds- og organisationspsykolog. Vi mennesker bruger størstedelen af vores vågne timer på en arbejdsplads, og trivsel på arbejde er enormt betydningsfuldt, også ift. Hvordan man har det udenfor arbejdspladsen. Jeg vil derfor gerne være med til at fremme arbejdsmæssig trivsel. Overordnet håber jeg på, at jeg kan få lov til at opnå mit ønske beskrevet ovenfor. Der er mange muligheder med en uddannelse som psykolog.


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet psykolog? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din psykologiuddannelse

Læs mere om Københavns Universitet

Senest opdateret: 16 dec 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 01-12-2020

Karriereguide: Pædagogik og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til fx pædagog, lærer eller psykolog være noget for dig.Selvom uddannelserne er forskellige, har jobs inden for dette område det til fælles, at du skal have lyst til at være sammen med andre mennesker - både børn og voksne - og arbejde tæt sammen med dem.

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Uddannelsesguide - Studievalg i 3 trin

Sidder du med et indtryk af, at det er umuligt at finde en uddannelse, der både interesserer dig og giver adgang til en karriere med spændende opgaver og høj løn? Så er du ikke alene. Men denne guide får tre trin til, hvordan du træffer det rigtige valg af studie. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

Guide til de sværeste optagelser

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej, denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en HA(kom) studerende

Julie læser HA(kom) på CBS, hvor hun lærer hvordan man strategisk planlægger den interne og eksterne kommunikation i en virksomhed og hvordan den formidles bedst muligt i forhold til den enkelte kommunikationsindsats. Hun er især glad for kombinationen af det erhvervsøkonomiske med det kommunikative og de muligheder det giver hende. Læs mere om Julie her!

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Fra backpacker til barchef

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som backpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl.

Læs mere
Sidst opdateret 14-08-2020

Kvote 2 på Psykologi - din guide til optagelse på psykologistudiet

Psykologistudiet er kendt for deres meget høje gennemsnit på Kvote 1, og derfor, kan vejen til psykologistudiet være via en kvote 2 ansøgning, find hele vores guide her. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-12-2020

Mød en lærerstuderende

Cecilie har lige siden hun selv gik på efterskole drømt om at undervise efterskoleelever. Derfor begyndte hun på læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole for at forfølge sin drøm! Læs her om Cecilie oplevelse af studiet.

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Din guide til uddannelse med løn

Spænder økonomien ben for din drøm om at tage en uddannelse? Der kan være mange grunde til at overveje en uddannelse med løn. Måske er du ufaglært eller har ikke brugt din uddannelse længe, men du er også et sted i livet, hvor dine faste udgifter er for høje til flere år på SU. Her guider vi dig til uddannelser med løn.

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en webintegrator-studerende

Michala er i gang med at blive uddannet webintegrator. En spændende, kreativ og lektiefri uddannelse, som åbner døre for en fremtid, hvor du til dagligt kommer til at arbejde med at skabe dynamiske hjemmesider og internetløsninger.

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2018

Bliv læge i udlandet

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en fysioterapeutstuderende

Nikolaj er studerende på fysioterapeutuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole - Campus Nord! Lige nu er han på sit fjerde semester og drømmer om at arbejde med Elite sportshold, når han en dag er færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

Seks uddannelser der hitter i kvote 2

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 6 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en politistuderende

Martin har altid drømt om at arbejde i politiet, men vejen dertil har ikke været legende let. Undervejs har han arbejdet 10 år som kok, og først da han søgte ind på politiskolen for anden gang, kom han ind. I dag er Martin igang med sin bacheloruddannelse i politiet.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en farmacistuderende

Farmaciuddannelsen handler helt overordnet om lægemidler. Du vil lære om fremstilling, formulering, anvendelse og virkning af lægemidler. Læs mere om Katrine og hendes valg af studie lige her!

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Leder hos Ørsted: “De, der kan vise, at de har løst nogle udfordringer i praksis, kan noget særligt”

Julian Johansen droppede ud efter et år på sit drømmestudie, HA(fil). I stedet har han fået en masse erhvervserfaring – og en nu næsten færdiggjort HD-uddannelse fra CBS. Læs hans historie her.

Læs mere