Mød en studerende i Politisk Kommunikation og Ledelse
Cand.soc. Politisk Kommunikation & Ledelse
kommunikation
  • Alberte
  • Copenhagen Business School
  • Varighed: 2 år

Hvad handler uddannelsen om?

Kort fortalt handler PKL om at få blik for det politiske i organisatoriske og ledelsesmæssige praksisser. Vi lærer at træde et skridt tilbage og få øje på andre muligheder end dem, der lige ligger for, og vi får et analytisk blik for de kommunikationslogikker, der er dominerende i private, frivillige og offentlige virksomheder og organisationer. Derudover handler det om at kunne identificere beslutningsprocesser og at kunne iagttage en virksomheds iagttagelser - og på baggrund af dette rådgive og tilrettelægge strategisk kommunikation, der er til gavn for virksomheden.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Jeg har en bachelor i Kommunikation fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, som er meget ’learning by doing’ og derfor meget praktisk. Jeg følte, at jeg havde brug for en teoretisk tung kandidat, der kunne skabe balance i min praktiske færdigheder og mit teoretiske blik.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været specielt. Der er helt klart en anden tilgang til tingene på CBS end på DMJX, og det har jeg skullet vænne mig til. Til gengæld har det været enormt givende at blive udfordret på et højere teoretisk plan og føle, at jeg får opbygget et reservoir af begreber og løsningsmetoder.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

PKL er opbygget således, at man som studerende undervises i og færdiggøre tre fag samt starter på et fjerde, som afsluttes på andet semester. Den første uge var et introduktionskursus, men det var ikke introduktion til CBS generelt. Det var en hardcore introduktion til de tunge teoretikere, som vi vil arbejde med de næste to år, så vi var nogenlunde forberedte på, hvad det var, der ventede os. Derudover har vi afsluttet fagene ’Samfundets kommunikative differentiering’ og ’Organisation og ledelse som kommunikation’, hvor vi skriver semesterprojekt i sidstnævnte. Andet semester er bygget op om et forsættende fag fra første semester kaldt ’Metode og analysestrategi’ samt ’Teknologi og ledelse’, ’Magt og kommunikation og ’Refleksiv intervention og kommunikation’. Dette semester sluttes af med et projekt i ’Refleksiv ledelse og strategisk kommunikation).

På 3. semester kan man vælge at tage valgfag, tage på udveksling eller kommer i et praktikforløb, og 4. semester er Speciale.


Hvorfor valgte du Copenhagen Business School som uddannelsesinstitution?

Jeg havde brug for en teoretisk tung kandidat, og det følte jeg, at CBS kunne gi’ mig. Derudover, så har jeg altid lidt ’drømt’ om at gå på CBS… Jeg ved ikke, om det er den lidt majestætiske bygning på Solbjerg, der har gjort sit indtryk på mig.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Jeg har kun haft én 48 timers eksamen, som var helt fin. Rammerne for opgaven var lidt slørede, men det gjorde den også ekstra udfordrende og spændende.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • Vores undervisere (som er top-dedikerede til deres fag)
  • Følelsen af at rykke sig og blive bedre
  • Holdstørrelsen (vi er lige omkring 60 mennesker, og det gør, at man føler, man kender sine medstuderende – det er fedt).


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Uddannelsen udformes i et meget teoretisk sprog, som kan være svært at komme ind i, hvis ikke man har arbejdet så meget med Luhmann, Foucault, Saussure m.fl. Det havde jeg ikke på DMJX, og det har helt klart været mest udfordrende for mig, at navigere rundt i de forskellige teoretikere og verdensopfattelser og lære deres ’sprog’ at kende – og også at bruge det til noget brugbart, så det ikke bare bliver en sludder for en sladder.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Spring ud i det og for Guds skyld – lad vær med at gå i panik, når der er noget, du ikke forstår i teksterne eller til undervisningen. Det kommer! Og derudover, så brug dine medstuderende/din studiegruppe. De er guld værd.


Hvad er dit drømmejob?

Lige nu er jeg projektleder hos Kunde & Co, og jeg håber på at kunne fortsætte derinde og blive en bedre projektleder. Inden jeg startede i den stilling, har jeg altid haft lidt svært ved at se, hvad jeg var god til… men projektstyring, det er jeg vildt god til, og jeg synes, det er enormt sjovt og udfordrende, så det er nok min drøm at blive en af de bedste projektledere (hvis ikke på Kunde & Co, så et andet sted).


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for politisk kommunikation og ledelse? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din uddannelse inden for ledelse

Læs mere om Copenhagen Business School

Senest opdateret: 16 dec 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 14-07-2022

8 fancy jobtitler

Har du nogen gange undret dig over, hvad en salgs-ninja laver? Vi har samlet 8 bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV.

Læs mere
Sidst opdateret 20-10-2022

Joan Ørting fortæller om sex, nærhed og kærlighed

Studentum har sat Joan Ørting i stævne til en snak om sex, nærhed, selvværd og kærlighed – og ikke mindst om, hvad en uddannelse til sexolog, parterapeut eller selvværdsvejleder, indebærer og kan gøre for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 11-07-2016

Ungdomspartierne om studievalg

Op til dette års kvote 1 deadline lancerede Uddannelses- og Forskningsminister Ulla Tørnæs (V) kampagnen ”Studievalg=Jobvalg”, der sætter spot på uddannelser med lav ledighed.  I foråret foretog vi en undersøgelse af, hvad der afgør studievalget for unge i Norden. Resultatet viste, at der ikke er mange blinde vinkler i studievalget anno 2016. Selvom unge først og fremmest vælger med hjertet, ...

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. Læs mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for design

Hvordan bliver man designer? I denne karriereguide fortæller vi om dine muligheder hvad angår uddannelse, job og karriere inden for design lige fra mode over grafisk design til indretningsarkitektur. Det oplagte valg, hvis du elsker at være kreativ.

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Guide til stipendier

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier, scholarships og legater. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Guide - Bliv bartender

Vil du gerne være bartender? Tag et bartender kursus og få et bartender job fyldt med oplevelser. Som bartender får du hele verden som arbejdsplads. Det er ofte at bartendere søges i de varme lande, hvis du er til sol og strand. Se dine muligheder i guiden.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Den fleksible ungdomsuddannelse: Hf online

Går du og overvejer om du skal tage en ungdomsuddannelse, og har du drømme om at studere videre?

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2019

Bliv anlægsgartner

Med denne uddannelse vil du nemlig komme til at arbejde med både etablering og vedligholdelse af haver, parker, kirkegårde blandt meget mere. Du får altså en solid forståelse for blomster, træer, sten med videre, og hvordan de forskellige elementer fungerer bedst sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Iværksætter og studerende: "Man kan konvertere den viden, man får, direkte"

Læs om Martine Birlund, der er iværksætter og studerende på HD-uddannelsen på CBS. Her får hun ny og nyttig viden, som hun kan bruge  direkte i sit fuldtidsarbejde og i sit liv som selvstændig. Man behøver nemlig ikke vælge iværksætterlivet fra for at vælge studierne til. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en fysioterapeutstuderende

Nikolaj er studerende på fysioterapeutuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole - Campus Nord! Lige nu er han på sit fjerde semester og drømmer om at arbejde med Elite sportshold, når han en dag er færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 25-08-2021

Mød en smykkedesignstuderende

Signe drømmer om at starte sin egen smykkekollektion, når hun er færdig med sin uddannelse. Her kan du læse mere om, hvordan det er at læse smykkedesign på Københavns Erhvervsakademi. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2021

Blomsterbinder: Få en kreativ og spændende hverdag

Drømmen om en fremtid i frisørfaget blev desværre knust for Tinna Bruun, men hun har nu taget hul på et nyt kreativt kapitel i sit liv. Med blomsterbinder uddannelsen fra JU Århus på CV’et og et fast job i en blomsterbutik har fremtiden fået nyt håb. 25-årige Tinna Bruun fra Stoholm har altid vidst, at hun ville være frisør og på den måde bruge sine hænder kreativt.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sådan bliver du buschauffør

Har du masser af køreglæde og har overvejet om en fremtid som buschauffør er det rette for dig? Vi forsøger her at give dig svar på, hvordan man bliver buschauffør, hvordan fremtidsudsigterne ser ud og hvad en buschauffør tjener. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-08-2022

Sådan bliver man kostvejleder

Er du en vaskeægte kostnørd, der elsker at kigge på indhold i madvarer og samtidig drømmer om at motivere andre? Så er en uddannelse inden for kostvejldning måske lige dig! Læs mere her om de forskellige uddannelsesmuligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 27-10-2022

Det kan du med en uddannelse i hospitality og hotel management

Har du en stor interesse for ledelse og drift inden for turisme, hotelbranchen eller oplevelsesøkonomi? Måske er du faldet over en uddannelse i Hospitality Management eller Hotel Management og har undret dig over, hvad uddannelsen giver dig af muligheder? Vilija Gecaite fra Swiss Education Group vil forsøge at give dig svaret her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Overblik: Det betyder regeringens nye reformudspil

Som en del af regeringens nye reformudspil "Danmark kan mere 3", lægger regeringen op til at en række kandidatuddannelser på universitetet skal beskæres med et år. Men hvad betyder det egentlig i praksis, og hvilken betydning kan det have for dig, der sidder og overvejer at tage en kandidatuddannelse? 

Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2022

Hvad betyder de nye optagelsesregler for dit gymnasievalg?

Med de nye optagelsesregler ved gymnasiet er der kommet stort fokus på en ny form for  elevfordeling på landets gymnasier. Her på siden kan du læse mere om hvordan denne fordeling kan påvirke dig og dit gymnasievalg. 

Læs mere