Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en studerende i Politisk Kommunikation og Ledelse
Cand.soc. Politisk Kommunikation & Ledelse
kommunikation
  • Alberte
  • Copenhagen Business School
  • Varighed: 2 år

Hvad handler uddannelsen om?

Kort fortalt handler PKL om at få blik for det politiske i organisatoriske og ledelsesmæssige praksisser. Vi lærer at træde et skridt tilbage og få øje på andre muligheder end dem, der lige ligger for, og vi får et analytisk blik for de kommunikationslogikker, der er dominerende i private, frivillige og offentlige virksomheder og organisationer. Derudover handler det om at kunne identificere beslutningsprocesser og at kunne iagttage en virksomheds iagttagelser - og på baggrund af dette rådgive og tilrettelægge strategisk kommunikation, der er til gavn for virksomheden.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Jeg har en bachelor i Kommunikation fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, som er meget ’learning by doing’ og derfor meget praktisk. Jeg følte, at jeg havde brug for en teoretisk tung kandidat, der kunne skabe balance i min praktiske færdigheder og mit teoretiske blik.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været specielt. Der er helt klart en anden tilgang til tingene på CBS end på DMJX, og det har jeg skullet vænne mig til. Til gengæld har det været enormt givende at blive udfordret på et højere teoretisk plan og føle, at jeg får opbygget et reservoir af begreber og løsningsmetoder.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

PKL er opbygget således, at man som studerende undervises i og færdiggøre tre fag samt starter på et fjerde, som afsluttes på andet semester. Den første uge var et introduktionskursus, men det var ikke introduktion til CBS generelt. Det var en hardcore introduktion til de tunge teoretikere, som vi vil arbejde med de næste to år, så vi var nogenlunde forberedte på, hvad det var, der ventede os. Derudover har vi afsluttet fagene ’Samfundets kommunikative differentiering’ og ’Organisation og ledelse som kommunikation’, hvor vi skriver semesterprojekt i sidstnævnte. Andet semester er bygget op om et forsættende fag fra første semester kaldt ’Metode og analysestrategi’ samt ’Teknologi og ledelse’, ’Magt og kommunikation og ’Refleksiv intervention og kommunikation’. Dette semester sluttes af med et projekt i ’Refleksiv ledelse og strategisk kommunikation).

På 3. semester kan man vælge at tage valgfag, tage på udveksling eller kommer i et praktikforløb, og 4. semester er Speciale.


Hvorfor valgte du Copenhagen Business School som uddannelsesinstitution?

Jeg havde brug for en teoretisk tung kandidat, og det følte jeg, at CBS kunne gi’ mig. Derudover, så har jeg altid lidt ’drømt’ om at gå på CBS… Jeg ved ikke, om det er den lidt majestætiske bygning på Solbjerg, der har gjort sit indtryk på mig.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Jeg har kun haft én 48 timers eksamen, som var helt fin. Rammerne for opgaven var lidt slørede, men det gjorde den også ekstra udfordrende og spændende.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • Vores undervisere (som er top-dedikerede til deres fag)
  • Følelsen af at rykke sig og blive bedre
  • Holdstørrelsen (vi er lige omkring 60 mennesker, og det gør, at man føler, man kender sine medstuderende – det er fedt).


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Uddannelsen udformes i et meget teoretisk sprog, som kan være svært at komme ind i, hvis ikke man har arbejdet så meget med Luhmann, Foucault, Saussure m.fl. Det havde jeg ikke på DMJX, og det har helt klart været mest udfordrende for mig, at navigere rundt i de forskellige teoretikere og verdensopfattelser og lære deres ’sprog’ at kende – og også at bruge det til noget brugbart, så det ikke bare bliver en sludder for en sladder.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Spring ud i det og for Guds skyld – lad vær med at gå i panik, når der er noget, du ikke forstår i teksterne eller til undervisningen. Det kommer! Og derudover, så brug dine medstuderende/din studiegruppe. De er guld værd.


Hvad er dit drømmejob?

Lige nu er jeg projektleder hos Kunde & Co, og jeg håber på at kunne fortsætte derinde og blive en bedre projektleder. Inden jeg startede i den stilling, har jeg altid haft lidt svært ved at se, hvad jeg var god til… men projektstyring, det er jeg vildt god til, og jeg synes, det er enormt sjovt og udfordrende, så det er nok min drøm at blive en af de bedste projektledere (hvis ikke på Kunde & Co, så et andet sted).


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for politisk kommunikation og ledelse? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din uddannelse inden for ledelse

Læs mere om Copenhagen Business School

Senest opdateret: 16 dec 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 14-08-2020

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2018 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. Læs derfor, hvordan du kommer igennem nåleøjet til Kvote 2 lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en politistuderende

Martin har altid drømt om at arbejde i politiet, men vejen dertil har ikke været legende let. Undervejs har han arbejdet 10 år som kok, og først da han søgte ind på politiskolen for anden gang, kom han ind. I dag er Martin igang med sin bacheloruddannelse i politiet.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en jordbrugsøkonomistuderende

Tobias er kandidatstuderende på Agricultural Economics på Københavns Universitet. Uddannelsen er en økonomisk uddannelse, der beskæftiger sig med økonomi og policy making i især fødevare og landbrugsvirksomheder, såvel som økonomi i et internationalt perspektiv. Læs om, hvorfor Tobias har valgt netop denne uddannelsesvej!

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2020

Få et alternativt bud på dit drømmestudie

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Læs med her og få 10 bud på alternative drømmestudier.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en psykologistuderende

Sara er i gang med sit første år af sin kandidat i psykologi på Københavns Universitet. Hun drømmer om at bruge sine færdigheder i erhvervslivet som organisationspsykolog. Læs Saras oplevelse af at være studerende på psykologistudiet og bliv inspireret til din egen uddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 08-10-2020

Mød en smykkedesignstuderende

Signe drømmer om at starte sin egen smykkekollektion, når hun er færdig med sin uddannelse. Her kan du læse mere om, hvordan det er at læse smykkedesign på Københavns Erhvervsakademi. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en nyuddannet folkeskolelærer

Luana er nyligt uddannet folkeskolelærer med kompetencer til særligt at undervise i Engelsk og Musik samt børn i komplicerede læringssituationer (specialpædagogik). Her i interviewet fortæller hun om sin tid som studerende, giver dig et par gode råd med på vejen og sætter kursen for, hvor fremtiden skal bære hende hen.

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Fra backpacker til barchef

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som backpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl.

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Jobrummet - Zoom ind på dit drømmejob

[Facebook:like] Det kan være en jungle at finde frem til det rigtige job - og ikke mindst, hvilken uddannelse der kan føre dig til jobbet. Med Jobrummet tager vi dig gennem junglen og giver dig mulighed for at høre færdiguddannede fortælle om deres job, så du kan blive klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg.  I hvert interview kommer du bagom jobtitlen og får indblik i, hvordan andr ...
Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Strategisk Kommunikation

Vil du gerne uddanne dig inden for marketing eller blive klogere på, hvordan man arbejder med strategisk kommunikation? Her kan du læse om William, og hvorfor han har valgt at læse kandidaten i Strategic Communication på Aarhus BBS!

Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2020

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig.Du får en hverdag med fart på, hvor din fornemmeste opgave er at hjælpe mennesker med at sælge deres bolig og/eller finde deres nye hjem.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Annika valgte HD i stedet for bacheloren: “Det, du lærer i dag, kan du bruge i morgen”

Annika Borbye Omraninejhad kom skævt ind på studielivet i gymnasiet, men tog revanche på CBS’ HD-uddannelse, hvor hun kunne studere, mens hun gjorde karriere.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en badmintontræner

Christian valgte at tage et trænerforløb på Aalborg Sportshøjskole, da han blevet skadet og var nødt til at indstille sin spillerkarriere. I interviewet fortæller han om sine ambitioner for succes i sportsverdenen. Du får et indblik i livet på en sportshøjskole, og hvad det kræver at blive professionel træner.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Information Studies

Mathilde har en BA i International Virksomhedskommunikation med engelsk og medier, og havde et ønske om at kombinere det kommunikative med it. Læs om hendes uddannelse på Information studies på Aalborg Universitet i København.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en sygeplejerskestuderende

Sygeplejerskeuddannelsen er en uddannelse, hvor vi lærer vidt og bredt om alt det indebærer at være sygeplejerske i de forskellige sektorer. Dette omfatter blandt andet viden omkring anatomi og fysiologi, sygepleje, farmakologi og lægemiddelregning, etik, kommunikation, sygdomslære og meget mere.   Da jeg gik i gymnasiet, havde jeg biologi som hovedfag, hvilket har interesseret mig så la ...
Læs mere
Sidst opdateret 14-08-2020

Kvote 2 på Psykologi - din guide til optagelse på psykologistudiet

Psykologistudiet er kendt for deres meget høje gennemsnit på Kvote 1, og derfor, kan vejen til psykologistudiet være via en kvote 2 ansøgning, find hele vores guide her. 

Læs mere