Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en jurastuderende

Bachelor i jura
  • Frederikke
  • Aarhus Universitet
  • Varighed: 3 år

Hvad handler uddannelsen om?

Man lærer at analysere juridiske problemstillinger, fortolke love og at anvende dem i praksis. Derudover får man kendskab til retspraksis, som knytter sig til de bestemte love.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Jeg fik en rigtig godt start på studiet, hvor jeg hurtigt lærte mine holdkammerater at kende til alle de sociale arrangementer, som var planlagt for os i den første tid. Fagligt synes jeg 1. semester var tilpas udfordrende, og til holdundervisning fik vi hjælp til, hvordan vi bedst gjorde os klar til vores første eksaminer på universitetet.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Bacheloruddannelsen er 6 semestre med 2-3 fag per semester, hvor stortset alle fag er obligatoriske. Dette adskiller sig fra kandidatuddannelsen, som er 4 semestre, hvor vi i 1.-3. semester vælger 3 fag per semester. Næsten alle disse fag er valgfrie og på AU er der et stort udvalg af fag, så man kan vinkle sin kandidatuddannelse i den retning man nu ønsker. Kandidatuddannelsen afsluttes med et speciale.


Hvordan er studiemiljøet?

Når man starter på bacheloruddannelsen inddeles man i hold (vi var ca. 40 på mit hold), som man også får holdundervisning med udover forelæsningerne. Her får man mulighed for at lære de andre studerende at kende og skabe studiegrupper. Mit hold lavede desuden et fest-udvalg, som stod for at arrangere julefrokoster og semesterafslutningsfester.  

Derudover er der mange studenterforeninger, man kan melde sig ind i, når man starter på studiet.


Hvorfor valgte du Aarhus Universitet som uddannelsesinstitution?

Jeg valgte AU, da jeg havde hørt godt om det fra ældre studerende.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Den sidste tid op til eksamen er hård, da der skal knokles, og man må ofte melde pas til sociale aktiviteter osv.. Men selve eksamensformen er meget lig det man kender fra gymnasiet.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  1. Det faglige niveau, hvor man udfordres.
  2. Du har mulighed for at vinkle uddannelsen (kandidat) i den retning du selv ønsker.
  3. Der er rig mulighed for at få et studierelevant studiejob.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Pensum er stort, så der er meget læsning. Derudover er det også nødvendigt, at man har en vis grad af selvdisciplin, da man senere hen på studiet er meget på egen hånd.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Find en studiegruppe allerede på 1. semester! Det er fedt at have både ift. det faglige, så I kan læse og lave opgaver sammen, men helt klart også for det sociale!


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Jeg vil gerne arbejde med arbejds-og ansættelsesret.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet jurist? Tjek vores job og løn sektion!

Klik for job og løn
Find din jurauddannelse

Senest opdateret: 11 nov 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2016

3 fordele ved at vælge en erhvervsudd.

Har du kreativitet i fingerspidserne eller talent for det praktiske, og ser du gymnasiet som et nødvendigt onde på vej mod din drømmeuddannelse? Så er en erhvervsuddannelse måske noget for dig. Du udvikler din faglighed fra dag ét og har et væld af muligheder for at bygge videre på din fremtid med en videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Guide til stipendier

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en badmintontræner

Christian valgte at tage et trænerforløb på Aalborg Sportshøjskole, da han blevet skadet og var nødt til at indstille sin spillerkarriere. I interviewet fortæller han om sine ambitioner for succes i sportsverdenen. Du får et indblik i livet på en sportshøjskole, og hvad det kræver at blive professionel træner.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2016

Karriereguide: Pædagogik og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til fx pædagog, lærer eller psykolog være noget for dig.Selvom uddannelserne er forskellige, har jobs inden for dette område det til fælles, at du skal have lyst til at være sammen med andre mennesker - både børn og voksne - og arbejde tæt sammen med dem.

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Uddannelsesguide - Studievalg i 3 trin

Sidder du med et indtryk af, at det er umuligt at finde en uddannelse, der både interesserer dig og giver adgang til en karriere med spændende opgaver og høj løn? Så er du ikke alene. Men denne guide får tre trin til, hvordan du træffer det rigtige valg af studie. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Information Studies

Mathilde har en BA i International Virksomhedskommunikation med engelsk og medier, og havde et ønske om at kombinere det kommunikative med it. Læs om hendes uddannelse på Information studies på Aalborg Universitet i København.

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en webintegrator-studerende

Michala er i gang med at blive uddannet webintegrator. En spændende, kreativ og lektiefri uddannelse, som åbner døre for en fremtid, hvor du til dagligt kommer til at arbejde med at skabe dynamiske hjemmesider og internetløsninger.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidat i virksomheds- og arbejdslivsstudier

Ida læser Virksomhedsstudier og arbejdslisstudier på Roskilde Universitet. Virksomhedsstudier giver et indblik i organisation, ledelse og udvikling, hvor arbejdslivsstudier giver indsigt i arbejdslivet og arbejdets organisering ift. medarbejdernes identitetsdannelse.   

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Iværksætter og studerende: "Man kan konvertere den viden, man får, direkte"

Læs om Martine Birlund, der er iværksætter og studerende på HD-uddannelsen på CBS. Her får hun ny og nyttig viden, som hun kan bruge  direkte i sit fuldtidsarbejde og i sit liv som selvstændig. Man behøver nemlig ikke vælge iværksætterlivet fra for at vælge studierne til. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-08-2020

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2018 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. Læs derfor, hvordan du kommer igennem nåleøjet til Kvote 2 lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en studerende i Strategisk Kommunikation og Digitale Medier

Cecilie læser kandidat i Strategisk Kommunikation og Digitale Medier på Roskilde Universitet. Hun drømmer om at arbejde med kommunikation og markedsføring, når hun er færdig med sin uddannelse! Bliv klogere på, hvordan det er at gå på uddannelsen. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Drømmer du om et job med prestige?

Går du op i prestige, og er det vigtigt for dig, at du bliver anerkendt i kraft af dit job? Danskerne har for nylig deltaget i en undersøgelse af YouGov, der har taget temperaturen på os, i forhold til hvor prestigefyldte vi anser forskellige jobs for at være. Er dit drømmejob med på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2020

Få et alternativt bud på dit drømmestudie

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Læs med her og få 10 bud på alternative drømmestudier.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere