Mød en jurastuderende

Drømmer du om at komme ind på jurastudiet? Vil du gerne vide mere om, hvordan det er at være studerende på uddannelsen? Så klik ind og læs om Frederikke, der læser bachelor i jura på Aarhus Universitet!





Bachelor i jura
  • Frederikke
  • Aarhus Universitet
  • Varighed: 3 år

Hvad handler uddannelsen om?

Man lærer at analysere juridiske problemstillinger, fortolke love og at anvende dem i praksis. Derudover får man kendskab til retspraksis, som knytter sig til de bestemte love.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Jeg fik en rigtig godt start på studiet, hvor jeg hurtigt lærte mine holdkammerater at kende til alle de sociale arrangementer, som var planlagt for os i den første tid. Fagligt synes jeg 1. semester var tilpas udfordrende, og til holdundervisning fik vi hjælp til, hvordan vi bedst gjorde os klar til vores første eksaminer på universitetet.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Bacheloruddannelsen er 6 semestre med 2-3 fag per semester, hvor stortset alle fag er obligatoriske. Dette adskiller sig fra kandidatuddannelsen, som er 4 semestre, hvor vi i 1.-3. semester vælger 3 fag per semester. Næsten alle disse fag er valgfrie og på AU er der et stort udvalg af fag, så man kan vinkle sin kandidatuddannelse i den retning man nu ønsker. Kandidatuddannelsen afsluttes med et speciale.


Hvordan er studiemiljøet?

Når man starter på bacheloruddannelsen inddeles man i hold (vi var ca. 40 på mit hold), som man også får holdundervisning med udover forelæsningerne. Her får man mulighed for at lære de andre studerende at kende og skabe studiegrupper. Mit hold lavede desuden et fest-udvalg, som stod for at arrangere julefrokoster og semesterafslutningsfester.  

Derudover er der mange studenterforeninger, man kan melde sig ind i, når man starter på studiet.


Hvorfor valgte du Aarhus Universitet som uddannelsesinstitution?

Jeg valgte AU, da jeg havde hørt godt om det fra ældre studerende.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Den sidste tid op til eksamen er hård, da der skal knokles, og man må ofte melde pas til sociale aktiviteter osv.. Men selve eksamensformen er meget lig det man kender fra gymnasiet.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  1. Det faglige niveau, hvor man udfordres.
  2. Du har mulighed for at vinkle uddannelsen (kandidat) i den retning du selv ønsker.
  3. Der er rig mulighed for at få et studierelevant studiejob.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Pensum er stort, så der er meget læsning. Derudover er det også nødvendigt, at man har en vis grad af selvdisciplin, da man senere hen på studiet er meget på egen hånd.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Find en studiegruppe allerede på 1. semester! Det er fedt at have både ift. det faglige, så I kan læse og lave opgaver sammen, men helt klart også for det sociale!


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Jeg vil gerne arbejde med arbejds-og ansættelsesret.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet jurist? Tjek vores job og løn sektion!

Klik for job og løn




Find din jurauddannelse


Annoncer