Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en jurastuderende

Bachelor i jura
  • Frederikke
  • Aarhus Universitet
  • Varighed: 3 år

Hvad handler uddannelsen om?

Man lærer at analysere juridiske problemstillinger, fortolke love og at anvende dem i praksis. Derudover får man kendskab til retspraksis, som knytter sig til de bestemte love.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Jeg fik en rigtig godt start på studiet, hvor jeg hurtigt lærte mine holdkammerater at kende til alle de sociale arrangementer, som var planlagt for os i den første tid. Fagligt synes jeg 1. semester var tilpas udfordrende, og til holdundervisning fik vi hjælp til, hvordan vi bedst gjorde os klar til vores første eksaminer på universitetet.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Bacheloruddannelsen er 6 semestre med 2-3 fag per semester, hvor stortset alle fag er obligatoriske. Dette adskiller sig fra kandidatuddannelsen, som er 4 semestre, hvor vi i 1.-3. semester vælger 3 fag per semester. Næsten alle disse fag er valgfrie og på AU er der et stort udvalg af fag, så man kan vinkle sin kandidatuddannelse i den retning man nu ønsker. Kandidatuddannelsen afsluttes med et speciale.


Hvordan er studiemiljøet?

Når man starter på bacheloruddannelsen inddeles man i hold (vi var ca. 40 på mit hold), som man også får holdundervisning med udover forelæsningerne. Her får man mulighed for at lære de andre studerende at kende og skabe studiegrupper. Mit hold lavede desuden et fest-udvalg, som stod for at arrangere julefrokoster og semesterafslutningsfester.  

Derudover er der mange studenterforeninger, man kan melde sig ind i, når man starter på studiet.


Hvorfor valgte du Aarhus Universitet som uddannelsesinstitution?

Jeg valgte AU, da jeg havde hørt godt om det fra ældre studerende.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Den sidste tid op til eksamen er hård, da der skal knokles, og man må ofte melde pas til sociale aktiviteter osv.. Men selve eksamensformen er meget lig det man kender fra gymnasiet.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  1. Det faglige niveau, hvor man udfordres.
  2. Du har mulighed for at vinkle uddannelsen (kandidat) i den retning du selv ønsker.
  3. Der er rig mulighed for at få et studierelevant studiejob.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Pensum er stort, så der er meget læsning. Derudover er det også nødvendigt, at man har en vis grad af selvdisciplin, da man senere hen på studiet er meget på egen hånd.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Find en studiegruppe allerede på 1. semester! Det er fedt at have både ift. det faglige, så I kan læse og lave opgaver sammen, men helt klart også for det sociale!


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Jeg vil gerne arbejde med arbejds-og ansættelsesret.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet jurist? Tjek vores job og løn sektion!

Klik for job og løn
Find din jurauddannelse

Senest opdateret: 11 nov 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for ernæring og sundhed

Hvordan bliver man kostvejleder eller diætist? I denne karriereguide kan du blive klog på uddannelsesmuligheder, job og karriere inden for ernæring og sundhed lige fra kostvejlederuddannelsen til en professionsbachelor i ernæring og sundhed. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Bliv læge i udlandet

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 28-10-2020

Mød en Design og Businessstuderende

Amalie læser uddannelsen Design og Business med speciale i Branding og Marketing management. Hun lærer blandt andet om at udvikle kreative brandstrategier, kampagner og events, samt at bruge de rette markedsføringskanaler til at sprede et budskab. Er det lige noget for dig? Så læs Amalies interview om hendes uddannelse her!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sådan bliver du buschauffør

Har du masser af køreglæde og har overvejet om en fremtid som buschauffør er det rette for dig? Vi forsøger her at give dig svar på, hvordan man bliver buschauffør, hvordan fremtidsudsigterne ser ud og hvad en buschauffør tjener. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en webintegrator-studerende

Michala er i gang med at blive uddannet webintegrator. En spændende, kreativ og lektiefri uddannelse, som åbner døre for en fremtid, hvor du til dagligt kommer til at arbejde med at skabe dynamiske hjemmesider og internetløsninger.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Dine muligheder som makeup artist

Være en del af den store dag og lægge makeup på den kommende brud, få Anders W. Berthelsen til at ligne Bamse, arbejde med modellerne på catwalken eller noget helt fjerde. Lyder det som drømmen for dig? Dette kunne meget vel være nogle af de muligheder, der åbner sig med en makeup artist uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere: Økonomi, administration og IT

Hvis du har en drøm om at arbejde i detailhandelen, med tal, økonomi og måske kombinere det med at arbejde med mennesker, så kan en uddannelse inden for økonomi, administration og IT være noget for dig. Udforsk mulighederne i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2022

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. Se de resterende grunde her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Virtual event: Hvorfor vælge hybrid formatet?

Er der noget, vi har lært med pandemi, nedlukning og restriktioner, så er det, at vi er nødt til at være fleksible og agile. I den forbindelse er virtuel undervisning og virtuelle events virkelig blevet en ting, og noget særligt uddannelsesudbydere er blevet bevidste om. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Strategisk Kommunikation

Vil du gerne uddanne dig inden for marketing eller blive klogere på, hvordan man arbejder med strategisk kommunikation? Her kan du læse om William, og hvorfor han har valgt at læse kandidaten i Strategic Communication på Aarhus BBS!

Læs mere
Sidst opdateret 09-12-2020

Mød en Data Science studerende

Da Mathias var færdig med sin professionsbachelor stod han og skulle vælge, om han gerne ville tage en kandidat også. Heldigvis for ham fandt han det perfekte match i Data Science på Syddansk Universitet. Her får han lov til at bruge sine tekniske færdigheder og bliver klogere på software og udvikling. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2022

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2018 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. Læs derfor, hvordan du kommer igennem nåleøjet til Kvote 2 lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en studerende i Kultur og Sprogmødestudier

Ida læser en bachelor, der kombinerer de mange aspekter af dynamikkerne i samfundet og det psykologiske ved individet. Ida søgte en bred uddannelse og fandt frem til en humanistisk bachelor på Roskilde Universitet!  Læs mere om Idas og hendes oplevelse af uddannelsen lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 04-08-2022

Svar på optagelse

Vi guider dig her til, hvad der sker, når du får svar om optagelse på dit drømmestudie.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for pædagogik

Hvordan bliver man pædagog? I denne karriereguide bliver du klogere på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for det pædagogiske område. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 27-10-2022

Det kan du med en uddannelse i hospitality og hotel management

Har du en stor interesse for ledelse og drift inden for turisme, hotelbranchen eller oplevelsesøkonomi? Måske er du faldet over en uddannelse i Hospitality Management eller Hotel Management og har undret dig over, hvad uddannelsen giver dig af muligheder? Vilija Gecaite fra Swiss Education Group vil forsøge at give dig svaret her.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en jordbrugsøkonomistuderende

Tobias er kandidatstuderende på Agricultural Economics på Københavns Universitet. Uddannelsen er en økonomisk uddannelse, der beskæftiger sig med økonomi og policy making i især fødevare og landbrugsvirksomheder, såvel som økonomi i et internationalt perspektiv. Læs om, hvorfor Tobias har valgt netop denne uddannelsesvej!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Guide til stipendier

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier, scholarships og legater. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kvote 2 på Psykologi - din guide til optagelse på psykologistudiet

Psykologistudiet er kendt for deres meget høje gennemsnit på Kvote 1, og derfor, kan vejen til psykologistudiet være via en kvote 2 ansøgning, find hele vores guide her. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Hvad kan man med en EUD?

Med en erhvervsuddannelse får du den faglige viden, der skal til for at arbejde ude i den virkelige verden, samtidigt med at du kommer i praktik i en virksomhed og prøver tingene af selv. Læs om dine muligheder her.

Læs mere