Vis studentum.dk som: Mobile

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Overvejer du at læse en IT-uddannelse?

Forestil dig en fremtid, hvor nye jobs hænger på træerne, lønnen er god, ingen dage er ens og dine arbejdsopgaver er så innovative, at de former fremtidens samfund.
Lyder det for godt til at være sandt? Det behøver det slet ikke at være - du skal blot bruge en IT-uddannelse. Kandidater med IT-kompetencer er nemlig efterspurgt i erhvervslivet som aldrig før, og tendensen er stigende. 

I samarbejde med de tre garvede og vidt forskellige IT-professionelle, Anja Monrad, Natalie Schluter og Sara Michaela Olsen, giver vi dig her 10 gode grunde til at vælge en fremtid i IT

1. Erhvervslivet skriger efter nye IT-kandidater

Med en IT-uddannelse skal du ikke være bange for at stå arbejdsløs, når studiet er slut.
Der er en stigende mangel på IT-folk, og erhvervslivet intet mindre end skriger efter nye IT-kandidater med relevante kompetencer. Tager du en IT-uddannelse, står du derfor rigtig stærkt, når du er færdiguddannet og skal ud og finde et job.Anja Monrad: 10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

2. Du får god løn fra start

Selvom det for de fleste er vigtigst at kunne lide det, man arbejder med, er det også vigtigt, at man føler sig værdsat og belønnet efter sin arbejdsindsats.
Med en IT-uddannelse er du sikret en god løn fra start. Efterspørgslen på dygtige IT-kandidater påvirker lønniveauet, og derfor har du med en IT-uddannelse udsigt til god løn allerede i dit første job.

3. Du former fremtiden med nye innovationer

Vil du have indflydelse på, hvordan vi lever i fremtiden? Digitalisering er en de største forandringskræfter i vores samfund i dag. Med en IT-uddannelse og et IT-job får du en aktiv stemme i den digitale transformation, og du har gode muligheder for at være med til at forme fremtidens samfund med nye innovative løsninger – f.eks. til sundhedsvæsnet eller grønne løsninger.

4. Oplev gode karrieremuligheder på tværs af stillinger og brancher

Med en IT-uddannelse har du mulighed for at bevæge dig i flere forskellige retninger.
Hvad enten du er til kodning, kommunikation eller softwareudvikling, er der et hav af muligheder på tværs af stillinger og brancher, og du vil opleve, at lige præcis dine kompetencer vil blive efterspurgt af mange. 

F.eks. oplevede Sara Michaela under sin uddannelse, at hendes medstuderende havde vidt forskellige interesser og forestillinger om, hvad de gerne ville arbejde med, når de blev færdige.
I dag er Sara Michaela og hendes studiekammerater fordelt på jobs indenfor grafisk design, IT-projektledelse, IT-arkitektur, IT-kommunikation, softwareudvikling og IT-forretningsudvikling.

Natalie Schluter: 10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

5. Du behøver ikke være en bestemt type

Glem alt om den stereotype IT-nørd. Du behøver hverken at være nørdet eller kunne programmere for at læse IT. Der findes mange forskellige typer, der læser en IT-uddannelse, og når du kommer ud på arbejdsmarkedet, vil du typisk arbejde som del af et dynamisk team med flere forskellige fagligheder, der arbejder mod et fælles mål. 

6. Få frit valg på alle hylder, når du søger studiejob

Forbered dig på masser af jobmuligheder allerede under din uddannelse.
Du har mulighed for at få erfaring og prøve dine interesser af, allerede imens du studerer, da udbuddet af IT-studiejobs er mange både i mindre iværksættervirksomheder og i større etablerede virksomheder.

I dit studiejob såvel som i dit fuldtidsjob vil du desuden opleve meget hurtig feedback på de konkrete resultater af din indsats, hvilket kan udvikle dig i den rigtige retning.

7. Udlandet venter på dig

Drømmer du om en international karriere? Da en del IT-virksomheder er internationale, tilbyder mange virksomheder projekter eller permanente stillinger i udlandet. Som IT-kandidat har du derfor masser af muligheder for at arbejde udenfor Danmarks grænser i både korte og lange perioder.

Sara Michaela Olsen: 10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse8. Bliv graduate i en spændende virksomhed

Prøv forskellige opgaver af i en graduate-stilling.
Rigtig mange virksomheder tilbyder graduate-stillinger, hvor du som ung og nyuddannet kan få lov til at prøve forskellige opgaver af, så du nemmere kan spore sig ind på, hvad du virkelig finder interessant at arbejde med på fuld tid.

9. Fokus på kvindelige talenter

Vidste du, at IT-virksomheder særligt efterspørger kvindelige IT-kandidater? Mange virksomheder ønsker større diversitet, og derfor kan du som færdiguddannet kvinde med en IT-uddannelse opleve særligt stor efterspørgsel på dine kompetencer.

10. Et job i udvikling

I IT-branchen står tiden ikke stille. Teknologien er i stadig udvikling, og du vil derfor kunne se frem til et job, hvor der sker en masse, og tingene udvikler sig. Du laver ikke det samme år efter år, og du vil opleve, at dine arbejdsopgaver hurtigt ændrer sig. Du vil hele tiden blive udfordret på din arbejdsplads og i din fremtidige karriere, hvilket vil udvikle dine kreative kompetencer og evnen til at lære noget nyt hele tiden. 

Om eksperterne

Anja Monrad har de sidste 18 år haft adskillige lederposter i computer giganten Dell. Derudover yder hun en aktiv indsats, når det kommer til at øge antallet af kvindelige IT-talenter i IT-branchen. 
Natalie Schluter er lektor og forsker i Data Science på IT-universitet i København, hvor hun også er linjeleder.
Sara Michaela Olsen har en bachelor fra Copenhagen Business School og en kandidat fra IT-universitetet. I dag er hun SAP-konsulent hos én af Danmarks største IT-virksomheder, KMD. 

Find din IT-uddannelse

Er du ikke til kodning eller programmering? Tøv ikke med at vælge en IT-uddannelse. IT-faget byder på en lang række uddannelsesmuligheder med f.eks. kommunikationgrafisk design, projektledelse eller forretningsudvikling. 

Gå på opdagelse i vores søgetjeneste for IT-uddannelser, og find ud af, hvilken IT-uddannelse, der interesserer dig mest. 

Find din IT-uddannelse >

Senest opdateret: 01 feb 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 01-02-2016

Er Danmark ved at udvikle en præstationskultur?

Studentum har spurgt de unge om deres syn på debatten om en spirende præstationskultur i Danmark, der beskyldes for at skabe stress blandt unge studerende. Læs hvad de mener her og bliv klogere på, hvad en række uddannelsesudførere mener om Fremdriftsreformen og karakterkrav som vejen direkte til skabelsen af Generation Præstation.

Læs mere
Sidst opdateret 29-08-2019

Eksempel på kvote 2 ansøgning: Jordemoder

Vil du gerne søge ind på jordemoderuddannelsen og lærer alt om graviditet, fødsel og barsel? Men er du i tvivl om du har snittet? Se et eksempel på en motiveret ansøgning her. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Topliste over jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig.Du får en hverdag med fart på, hvor din fornemmeste opgave er at hjælpe mennesker med at sælge deres bolig og/eller finde deres nye hjem.

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

5-trins guide til et fremtidssikret CV

Dit CV tæller nemlig meget mere end det papir, som det står på. Tænk fremad allerede, når du vælger din uddannelse og brug din studietid til at samle brikkerne i et CV, der er skræddersyet til drømmejobbet. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2016

Karriereguide: Pædagogik, undervisning og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til fx pædagog, lærer eller psykolog være noget for dig.Selvom uddannelserne er forskellige, har jobs inden for dette område det til fælles, at du skal have lyst til at være sammen med andre mennesker - både børn og voksne - og arbejde tæt sammen med dem.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - Graduate Management Admission Test

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Sabbatår, uddannelse og drømme om det frie liv

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2019

Barista kursus: Sådan bliver du barista

Der findes ingen officiel barista-uddannelse i Danmark. Det betyder dog ikke, at du ingen mulighed har for at opnå titlen som barista; det kræver bare mere end at tage en uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Din guide til uddannelser med løn

Spænder økonomien ben for din drøm om at tage en uddannelse? Der kan være mange grunde til at overveje en uddannelse med løn. Måske er du ufaglært eller har ikke brugt din uddannelse længe, men du er også et sted i livet, hvor dine faste udgifter er for høje til flere år på SU. Her guider vi dig til uddannelser med løn.

Læs mere
Sidst opdateret 08-02-2016

Fremdriftsreform: Blå blok versus rød blok

Fremdriftsreformen er en af de mest debatterede reformer blandt politikerne, studerende og rektorer samt ledere på de forskellige universiteter op til det kommende valg. Derfor har vi hos Studentum.dk spurgt ungdomspartierne om deres holdning til reformen og hvad de mener der skal gøres.

Læs mere
Sidst opdateret 17-03-2017

PRESSEMEDDELELSE: Kvote 2 ansøgere søger hjælp online

PRESSEMEDDELELSE: Jagten på inspiration til studievalg og kvote 2 ansøgning når nye højder online. 94 procent bruger internettet som den primære researchkanal i jagten på drømmeuddannelsen, mens inspirationsartikler med hjælp til kvote 2 ansøgningen hitter op til 15. marts.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

3 gode råd til valg af højskole

Overvejer du at tage på højskole, men er vildt meget i tvivl om, hvilken højskole du skal vælge? Mød tre højskoleelever, og hør om deres valg lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 08-08-2019

De mest søgte uddannelser

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Læs med her og få 10 bud på alternative drømmestudier.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får du dit første studiejob

Mangler du nogle skarpe tips og tricks til, hvordan du får dit første studiejob? Vi har snakket med fire studerende, der har knækket koden. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2015

SF Ungdom om uddannelsespolitik

Bliv klog på, hvad SF Ungdom mener inden for uddannelsespolitiske emner. Måske taler de din sag?

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Praksisnære uddannelser sikrer høj beskæftigelse

Virkelighedsnære opgaver og praktik er bare nogle af de tangenter erhvervsakademierne spiller på for at sikre, at de studerende kommer hurtigt i job efter endt uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Sådan laver du det perfekte CV

Søger du job, så ved du hvor meget dit CV har af betydning. Læs med her, hvor vi har samlet 10 nemme og hurtige tips til, hvordan du kan gøre dit CV endnu skarpere.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv