Vis studentum.dk som: Mobile

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Overvejer du at læse en IT-uddannelse?

Forestil dig en fremtid, hvor nye jobs hænger på træerne, lønnen er god, ingen dage er ens og dine arbejdsopgaver er så innovative, at de former fremtidens samfund.
Lyder det for godt til at være sandt? Det behøver det slet ikke at være - du skal blot bruge en IT-uddannelse. Kandidater med IT-kompetencer er nemlig efterspurgt i erhvervslivet som aldrig før, og tendensen er stigende. 

I samarbejde med de tre garvede og vidt forskellige IT-professionelle, Anja Monrad, Natalie Schluter og Sara Michaela Olsen, giver vi dig her 10 gode grunde til at vælge en fremtid i IT

1. Erhvervslivet skriger efter nye IT-kandidater

Med en IT-uddannelse skal du ikke være bange for at stå arbejdsløs, når studiet er slut.
Der er en stigende mangel på IT-folk, og erhvervslivet intet mindre end skriger efter nye IT-kandidater med relevante kompetencer. Tager du en IT-uddannelse, står du derfor rigtig stærkt, når du er færdiguddannet og skal ud og finde et job.Anja Monrad: 10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

2. Du får god løn fra start

Selvom det for de fleste er vigtigst at kunne lide det, man arbejder med, er det også vigtigt, at man føler sig værdsat og belønnet efter sin arbejdsindsats.
Med en IT-uddannelse er du sikret en god løn fra start. Efterspørgslen på dygtige IT-kandidater påvirker lønniveauet, og derfor har du med en IT-uddannelse udsigt til god løn allerede i dit første job.

3. Du former fremtiden med nye innovationer

Vil du have indflydelse på, hvordan vi lever i fremtiden? Digitalisering er en de største forandringskræfter i vores samfund i dag. Med en IT-uddannelse og et IT-job får du en aktiv stemme i den digitale transformation, og du har gode muligheder for at være med til at forme fremtidens samfund med nye innovative løsninger – f.eks. til sundhedsvæsnet eller grønne løsninger.

4. Oplev gode karrieremuligheder på tværs af stillinger og brancher

Med en IT-uddannelse har du mulighed for at bevæge dig i flere forskellige retninger.
Hvad enten du er til kodning, kommunikation eller softwareudvikling, er der et hav af muligheder på tværs af stillinger og brancher, og du vil opleve, at lige præcis dine kompetencer vil blive efterspurgt af mange. 

F.eks. oplevede Sara Michaela under sin uddannelse, at hendes medstuderende havde vidt forskellige interesser og forestillinger om, hvad de gerne ville arbejde med, når de blev færdige.
I dag er Sara Michaela og hendes studiekammerater fordelt på jobs indenfor grafisk design, IT-projektledelse, IT-arkitektur, IT-kommunikation, softwareudvikling og IT-forretningsudvikling.

Natalie Schluter: 10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

5. Du behøver ikke være en bestemt type

Glem alt om den stereotype IT-nørd. Du behøver hverken at være nørdet eller kunne programmere for at læse IT. Der findes mange forskellige typer, der læser en IT-uddannelse, og når du kommer ud på arbejdsmarkedet, vil du typisk arbejde som del af et dynamisk team med flere forskellige fagligheder, der arbejder mod et fælles mål. 

6. Få frit valg på alle hylder, når du søger studiejob

Forbered dig på masser af jobmuligheder allerede under din uddannelse.
Du har mulighed for at få erfaring og prøve dine interesser af, allerede imens du studerer, da udbuddet af IT-studiejobs er mange både i mindre iværksættervirksomheder og i større etablerede virksomheder.

I dit studiejob såvel som i dit fuldtidsjob vil du desuden opleve meget hurtig feedback på de konkrete resultater af din indsats, hvilket kan udvikle dig i den rigtige retning.

7. Udlandet venter på dig

Drømmer du om en international karriere? Da en del IT-virksomheder er internationale, tilbyder mange virksomheder projekter eller permanente stillinger i udlandet. Som IT-kandidat har du derfor masser af muligheder for at arbejde udenfor Danmarks grænser i både korte og lange perioder.

Sara Michaela Olsen: 10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse8. Bliv graduate i en spændende virksomhed

Prøv forskellige opgaver af i en graduate-stilling.
Rigtig mange virksomheder tilbyder graduate-stillinger, hvor du som ung og nyuddannet kan få lov til at prøve forskellige opgaver af, så du nemmere kan spore sig ind på, hvad du virkelig finder interessant at arbejde med på fuld tid.

9. Fokus på kvindelige talenter

Vidste du, at IT-virksomheder særligt efterspørger kvindelige IT-kandidater? Mange virksomheder ønsker større diversitet, og derfor kan du som færdiguddannet kvinde med en IT-uddannelse opleve særligt stor efterspørgsel på dine kompetencer.

10. Et job i udvikling

I IT-branchen står tiden ikke stille. Teknologien er i stadig udvikling, og du vil derfor kunne se frem til et job, hvor der sker en masse, og tingene udvikler sig. Du laver ikke det samme år efter år, og du vil opleve, at dine arbejdsopgaver hurtigt ændrer sig. Du vil hele tiden blive udfordret på din arbejdsplads og i din fremtidige karriere, hvilket vil udvikle dine kreative kompetencer og evnen til at lære noget nyt hele tiden. 

Om eksperterne

Anja Monrad har de sidste 18 år haft adskillige lederposter i computer giganten Dell. Derudover yder hun en aktiv indsats, når det kommer til at øge antallet af kvindelige IT-talenter i IT-branchen. 
Natalie Schluter er lektor og forsker i Data Science på IT-universitet i København, hvor hun også er linjeleder.
Sara Michaela Olsen har en bachelor fra Copenhagen Business School og en kandidat fra IT-universitetet. I dag er hun SAP-konsulent hos én af Danmarks største IT-virksomheder, KMD. 

Find din IT-uddannelse

Er du ikke til kodning eller programmering? Tøv ikke med at vælge en IT-uddannelse. IT-faget byder på en lang række uddannelsesmuligheder med f.eks. kommunikationgrafisk design, projektledelse eller forretningsudvikling. 

Gå på opdagelse i vores søgetjeneste for IT-uddannelser, og find ud af, hvilken IT-uddannelse, der interesserer dig mest. 

Find din IT-uddannelse >

Senest opdateret: 01 feb 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 05-02-2016

Hvad mener rød og blå blok om uddannelsespolitik?

Vi har taget fat i to uddannelsesordførere fra henholdsvis rød og blå blok og spurgt dem til emner som fremdriftsreformen, karakterkrav og gruppeeksamen. Læs hvad de mener her og bliv klogere på, hvilken blok du er enig med på uddannelsesfronten.

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

Sværeste uddannelse - Guide til de sværeste at blive optaget på

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej, denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 26-10-2015

Copenhagen skills 2015

Boren og banken blander sig med tusindvis af stemmer, og bliver til et virvar af lyde. Velkommen til Copenhagen Skills! Studentum var med, da elever i 8.-10. klasse tog til uddannelsesmesse for at bruge alle sanserne i jagten på det rigtige uddannelsesvalg.

Læs mere
Sidst opdateret 02-07-2019

Den ultimative guide til case competitions for studerende

Er du studerende, og drømmer du om at få noget hands-on erfaring og netværk indenfor din branche? Så er en case competition måske lige netop det der skal til.

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 18-03-2014

Netværk dig til drømmejobbet

Du kan nu få adgang til et virtuelt jobmarked og opbygge et professionelt netværk ved at nå ud til de helt rigtige mennesker og holde dig ajour med nye trends og medier. Ved at opbygge et professionelt netværk af ligesindede, kan du vise potentielle arbejdsgivere din passion og interesse for dit felt. Her får du 5 tips til at komme i gang.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

10 jobtitler der ikke findes mere

Der var engang, hvor den mest avancerede teknologi var en kugleramme, videnskab et ondsindet rygte og jobs hang på træerne som rådne frugter. En computer var noget der rent faktisk kunne svare igen, og børnearbejde et karrierevalg. Vi har her samlet 10 jobtitler, der ikke eksisterer længere.

Læs mere
Sidst opdateret 27-08-2015

Fancy jobtitler

Har du nogen gange undret dig over, hvad en Salgs-Ninja laver? Eller hvad med en Detail-Jedi? Vi har samlet otte bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV!

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvindelige IT-talenter om den skæve kønsfordeling i IT-branchen

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Boost din iværksætterdrøm

Dét at blive og være iværksætter kan være en lang og hård kamp. Derfor har vi spurgt tre flyvende start-ups; HOLD, Hooves og Hoodee, hvad det er de kan, deres udfordringer og drømme for fremtiden.

Læs mere
Sidst opdateret 20-02-2019

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 16-01-2018

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 17-03-2017

PRESSEMEDDELELSE: Kvote 2 ansøgere søger hjælp online

PRESSEMEDDELELSE: Jagten på inspiration til studievalg og kvote 2 ansøgning når nye højder online. 94 procent bruger internettet som den primære researchkanal i jagten på drømmeuddannelsen, mens inspirationsartikler med hjælp til kvote 2 ansøgningen hitter op til 15. marts.

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2017

Gør din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration her, til hvor du kan finde kompetencer, der kan give dit næste fagligt relevante job.

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2019

3 gode råd til valg af højskole

Overvejer du at tage på højskole, men er vildt meget i tvivl om, hvilken højskole du skal vælge? Mød tre højskoleelever, og hør om deres valg lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2017

Der bliver højere til uddannelsesloftet

I efteråret så uddannelsesloftet dagens lys under store protester. Med begrænsningen af dobbeltuddannelse på samme eller lavere niveau, fangede bordet pludselig og studievalget blev definitivt. Nu er der gode nyheder på vej. Med en ny aftale bliver der højere til uddannelsesloftet. Læs her hvordan.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv