Vis studentum.dk som: Mobile

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Overvejer du at læse en IT-uddannelse?

Forestil dig en fremtid, hvor nye jobs hænger på træerne, lønnen er god, ingen dage er ens og dine arbejdsopgaver er så innovative, at de former fremtidens samfund.
Lyder det for godt til at være sandt? Det behøver det slet ikke at være - du skal blot bruge en IT-uddannelse. Kandidater med IT-kompetencer er nemlig efterspurgt i erhvervslivet som aldrig før, og tendensen er stigende. 

I samarbejde med de tre garvede og vidt forskellige IT-professionelle, Anja Monrad, Natalie Schluter og Sara Michaela Olsen, giver vi dig her 10 gode grunde til at vælge en fremtid i IT

1. Erhvervslivet skriger efter nye IT-kandidater

Med en IT-uddannelse skal du ikke være bange for at stå arbejdsløs, når studiet er slut.
Der er en stigende mangel på IT-folk, og erhvervslivet intet mindre end skriger efter nye IT-kandidater med relevante kompetencer. Tager du en IT-uddannelse, står du derfor rigtig stærkt, når du er færdiguddannet og skal ud og finde et job.Anja Monrad: 10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

2. Du får god løn fra start

Selvom det for de fleste er vigtigst at kunne lide det, man arbejder med, er det også vigtigt, at man føler sig værdsat og belønnet efter sin arbejdsindsats.
Med en IT-uddannelse er du sikret en god løn fra start. Efterspørgslen på dygtige IT-kandidater påvirker lønniveauet, og derfor har du med en IT-uddannelse udsigt til god løn allerede i dit første job.

3. Du former fremtiden med nye innovationer

Vil du have indflydelse på, hvordan vi lever i fremtiden? Digitalisering er en de største forandringskræfter i vores samfund i dag. Med en IT-uddannelse og et IT-job får du en aktiv stemme i den digitale transformation, og du har gode muligheder for at være med til at forme fremtidens samfund med nye innovative løsninger – f.eks. til sundhedsvæsnet eller grønne løsninger.

4. Oplev gode karrieremuligheder på tværs af stillinger og brancher

Med en IT-uddannelse har du mulighed for at bevæge dig i flere forskellige retninger.
Hvad enten du er til kodning, kommunikation eller softwareudvikling, er der et hav af muligheder på tværs af stillinger og brancher, og du vil opleve, at lige præcis dine kompetencer vil blive efterspurgt af mange. 

F.eks. oplevede Sara Michaela under sin uddannelse, at hendes medstuderende havde vidt forskellige interesser og forestillinger om, hvad de gerne ville arbejde med, når de blev færdige.
I dag er Sara Michaela og hendes studiekammerater fordelt på jobs indenfor grafisk design, IT-projektledelse, IT-arkitektur, IT-kommunikation, softwareudvikling og IT-forretningsudvikling.

Natalie Schluter: 10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

5. Du behøver ikke være en bestemt type

Glem alt om den stereotype IT-nørd. Du behøver hverken at være nørdet eller kunne programmere for at læse IT. Der findes mange forskellige typer, der læser en IT-uddannelse, og når du kommer ud på arbejdsmarkedet, vil du typisk arbejde som del af et dynamisk team med flere forskellige fagligheder, der arbejder mod et fælles mål. 

6. Få frit valg på alle hylder, når du søger studiejob

Forbered dig på masser af jobmuligheder allerede under din uddannelse.
Du har mulighed for at få erfaring og prøve dine interesser af, allerede imens du studerer, da udbuddet af IT-studiejobs er mange både i mindre iværksættervirksomheder og i større etablerede virksomheder.

I dit studiejob såvel som i dit fuldtidsjob vil du desuden opleve meget hurtig feedback på de konkrete resultater af din indsats, hvilket kan udvikle dig i den rigtige retning.

7. Udlandet venter på dig

Drømmer du om en international karriere? Da en del IT-virksomheder er internationale, tilbyder mange virksomheder projekter eller permanente stillinger i udlandet. Som IT-kandidat har du derfor masser af muligheder for at arbejde udenfor Danmarks grænser i både korte og lange perioder.

Sara Michaela Olsen: 10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse8. Bliv graduate i en spændende virksomhed

Prøv forskellige opgaver af i en graduate-stilling.
Rigtig mange virksomheder tilbyder graduate-stillinger, hvor du som ung og nyuddannet kan få lov til at prøve forskellige opgaver af, så du nemmere kan spore sig ind på, hvad du virkelig finder interessant at arbejde med på fuld tid.

9. Fokus på kvindelige talenter

Vidste du, at IT-virksomheder særligt efterspørger kvindelige IT-kandidater? Mange virksomheder ønsker større diversitet, og derfor kan du som færdiguddannet kvinde med en IT-uddannelse opleve særligt stor efterspørgsel på dine kompetencer.

10. Et job i udvikling

I IT-branchen står tiden ikke stille. Teknologien er i stadig udvikling, og du vil derfor kunne se frem til et job, hvor der sker en masse, og tingene udvikler sig. Du laver ikke det samme år efter år, og du vil opleve, at dine arbejdsopgaver hurtigt ændrer sig. Du vil hele tiden blive udfordret på din arbejdsplads og i din fremtidige karriere, hvilket vil udvikle dine kreative kompetencer og evnen til at lære noget nyt hele tiden. 

Om eksperterne

Anja Monrad har de sidste 18 år haft adskillige lederposter i computer giganten Dell. Derudover yder hun en aktiv indsats, når det kommer til at øge antallet af kvindelige IT-talenter i IT-branchen. 
Natalie Schluter er lektor og forsker i Data Science på IT-universitet i København, hvor hun også er linjeleder.
Sara Michaela Olsen har en bachelor fra Copenhagen Business School og en kandidat fra IT-universitetet. I dag er hun SAP-konsulent hos én af Danmarks største IT-virksomheder, KMD. 

Find din IT-uddannelse

Er du ikke til kodning eller programmering? Tøv ikke med at vælge en IT-uddannelse. IT-faget byder på en lang række uddannelsesmuligheder med f.eks. kommunikationgrafisk design, projektledelse eller forretningsudvikling. 

Gå på opdagelse i vores søgetjeneste for IT-uddannelser, og find ud af, hvilken IT-uddannelse, der interesserer dig mest. 

Find din IT-uddannelse >

Senest opdateret: 01 feb 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 14-05-2019

Seks uddannelser der hitter i kvote 2

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 6 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2017

Gør din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration her, til hvor du kan finde kompetencer, der kan give dit næste fagligt relevante job.

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

10 jobtitler der ikke findes mere

Der var engang, hvor den mest avancerede teknologi var en kugleramme, videnskab et ondsindet rygte og jobs hang på træerne som rådne frugter. En computer var noget der rent faktisk kunne svare igen, og børnearbejde et karrierevalg. Vi har her samlet 10 jobtitler, der ikke eksisterer længere.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Fra backpacker til barchef

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som backpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2019

Barista kursus: Sådan bliver du barista

Der findes ingen officiel barista-uddannelse i Danmark. Det betyder dog ikke, at du ingen mulighed har for at opnå titlen som barista; det kræver bare mere end at tage en uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 08-08-2019

De mest søgte uddannelser

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Læs med her og få 10 bud på alternative drømmestudier.

Læs mere
Sidst opdateret 04-06-2015

Venstres Ungdom om uddannelsespolitik: Alle unge godt fra start!

Studentum har interviewet Simon Lindkær, der er uddannelsesordfører for Venstres Ungdom. I interviewet fortæller han om Venstres holdning til fremdriftsreformen, fremtidens unge, adgangskrav til gymnasiet og meget mere! Vil du vide, hvad Venstres mærkesag inden for uddannelsespolitik er?

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Topliste over jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 31-05-2016

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2018

Læs medicin i udlandet - en alternativ vej til din drømmeuddannelse

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Annika valgte HD i stedet for bacheloren: “Det, du lærer i dag, kan du bruge i morgen”

Annika Borbye Omraninejhad kom skævt ind på studielivet i gymnasiet, men tog revanche på CBS’ HD-uddannelse, hvor hun kunne studere, mens hun gjorde karriere.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? 

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2015

Unge fra Ørestad Gymnasium producerer program for TV2Lorry

En stor gruppe unge fra Ørestad Gymnasium arbejder i øjeblikket på at producere ungdomsprogrammet ’90’, der sendes på TV2Lorry. Tre af de elever, der står bag programmet er Emma, Bianca og Laura, som Studentum har mødt til en snak om karriere og fremtidsdrømme.

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 16-06-2015

Stemmer du til folketingsvalget?

"Jeg stemmer for at være en del af Danmarks fremtid"

Næsten 9 ud af 10 stemte ved folketingsvalget i 2011. Er du i tvivl, om du skal stemme ved valget i år? Læs med og få nogle bud på, hvorfor andre stemmer ved folketingsvalget - eller lader være.

Læs mere
Sidst opdateret 06-08-2019

Iværksætterdrømme? Få de bedste råd fra unge iværksættere

Drømmer du om at blive iværksætter? Her giver en række unge, succesfulde iværksættere dig de bedste råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-07-2016

Ungdomspartierne om studievalg og jobmuligheder

Op til dette års kvote 1 deadline lancerede Uddannelses- og Forskningsminister Ulla Tørnæs (V) kampagnen ”Studievalg=Jobvalg”, der sætter spot på uddannelser med lav ledighed.  I foråret foretog vi en undersøgelse af, hvad der afgør studievalget for unge i Norden. Resultatet viste, at der ikke er mange blinde vinkler i studievalget anno 2016. Selvom unge først og fremmest vælger med hjertet, ...

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2015

Hvad mener Unge Kristendemokrater inden for uddannelsespolitik?

Vi har interviewet uddannelsesordfører Isabelle A. Laursen om Unge Kristendemokraters holdninger til forskellige uddannelsespolitiske emner. Læs interviewet og bliv klogere på, hvad de mener om fremdriftsreformen, adgangskrav til gymnasiet og meget mere!

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv