Vis studentum.dk som: Mobile

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Overvejer du at læse en IT-uddannelse?

Forestil dig en fremtid, hvor nye jobs hænger på træerne, lønnen er god, ingen dage er ens og dine arbejdsopgaver er så innovative, at de former fremtidens samfund.
Lyder det for godt til at være sandt? Det behøver det slet ikke at være - du skal blot bruge en IT-uddannelse. Kandidater med IT-kompetencer er nemlig efterspurgt i erhvervslivet som aldrig før, og tendensen er stigende. 

I samarbejde med de tre garvede og vidt forskellige IT-professionelle, Anja Monrad, Natalie Schluter og Sara Michaela Olsen, giver vi dig her 10 gode grunde til at vælge en fremtid i IT

1. Erhvervslivet skriger efter nye IT-kandidater

Med en IT-uddannelse skal du ikke være bange for at stå arbejdsløs, når studiet er slut.
Der er en stigende mangel på IT-folk, og erhvervslivet intet mindre end skriger efter nye IT-kandidater med relevante kompetencer. Tager du en IT-uddannelse, står du derfor rigtig stærkt, når du er færdiguddannet og skal ud og finde et job.Anja Monrad: 10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

2. Du får god løn fra start

Selvom det for de fleste er vigtigst at kunne lide det, man arbejder med, er det også vigtigt, at man føler sig værdsat og belønnet efter sin arbejdsindsats.
Med en IT-uddannelse er du sikret en god løn fra start. Efterspørgslen på dygtige IT-kandidater påvirker lønniveauet, og derfor har du med en IT-uddannelse udsigt til god løn allerede i dit første job.

3. Du former fremtiden med nye innovationer

Vil du have indflydelse på, hvordan vi lever i fremtiden? Digitalisering er en de største forandringskræfter i vores samfund i dag. Med en IT-uddannelse og et IT-job får du en aktiv stemme i den digitale transformation, og du har gode muligheder for at være med til at forme fremtidens samfund med nye innovative løsninger – f.eks. til sundhedsvæsnet eller grønne løsninger.

4. Oplev gode karrieremuligheder på tværs af stillinger og brancher

Med en IT-uddannelse har du mulighed for at bevæge dig i flere forskellige retninger.
Hvad enten du er til kodning, kommunikation eller softwareudvikling, er der et hav af muligheder på tværs af stillinger og brancher, og du vil opleve, at lige præcis dine kompetencer vil blive efterspurgt af mange. 

F.eks. oplevede Sara Michaela under sin uddannelse, at hendes medstuderende havde vidt forskellige interesser og forestillinger om, hvad de gerne ville arbejde med, når de blev færdige.
I dag er Sara Michaela og hendes studiekammerater fordelt på jobs indenfor grafisk design, IT-projektledelse, IT-arkitektur, IT-kommunikation, softwareudvikling og IT-forretningsudvikling.

Natalie Schluter: 10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

5. Du behøver ikke være en bestemt type

Glem alt om den stereotype IT-nørd. Du behøver hverken at være nørdet eller kunne programmere for at læse IT. Der findes mange forskellige typer, der læser en IT-uddannelse, og når du kommer ud på arbejdsmarkedet, vil du typisk arbejde som del af et dynamisk team med flere forskellige fagligheder, der arbejder mod et fælles mål. 

6. Få frit valg på alle hylder, når du søger studiejob

Forbered dig på masser af jobmuligheder allerede under din uddannelse.
Du har mulighed for at få erfaring og prøve dine interesser af, allerede imens du studerer, da udbuddet af IT-studiejobs er mange både i mindre iværksættervirksomheder og i større etablerede virksomheder.

I dit studiejob såvel som i dit fuldtidsjob vil du desuden opleve meget hurtig feedback på de konkrete resultater af din indsats, hvilket kan udvikle dig i den rigtige retning.

7. Udlandet venter på dig

Drømmer du om en international karriere? Da en del IT-virksomheder er internationale, tilbyder mange virksomheder projekter eller permanente stillinger i udlandet. Som IT-kandidat har du derfor masser af muligheder for at arbejde udenfor Danmarks grænser i både korte og lange perioder.

Sara Michaela Olsen: 10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse8. Bliv graduate i en spændende virksomhed

Prøv forskellige opgaver af i en graduate-stilling.
Rigtig mange virksomheder tilbyder graduate-stillinger, hvor du som ung og nyuddannet kan få lov til at prøve forskellige opgaver af, så du nemmere kan spore sig ind på, hvad du virkelig finder interessant at arbejde med på fuld tid.

9. Fokus på kvindelige talenter

Vidste du, at IT-virksomheder særligt efterspørger kvindelige IT-kandidater? Mange virksomheder ønsker større diversitet, og derfor kan du som færdiguddannet kvinde med en IT-uddannelse opleve særligt stor efterspørgsel på dine kompetencer.

10. Et job i udvikling

I IT-branchen står tiden ikke stille. Teknologien er i stadig udvikling, og du vil derfor kunne se frem til et job, hvor der sker en masse, og tingene udvikler sig. Du laver ikke det samme år efter år, og du vil opleve, at dine arbejdsopgaver hurtigt ændrer sig. Du vil hele tiden blive udfordret på din arbejdsplads og i din fremtidige karriere, hvilket vil udvikle dine kreative kompetencer og evnen til at lære noget nyt hele tiden. 

Om eksperterne

Anja Monrad har de sidste 18 år haft adskillige lederposter i computer giganten Dell. Derudover yder hun en aktiv indsats, når det kommer til at øge antallet af kvindelige IT-talenter i IT-branchen. 
Natalie Schluter er lektor og forsker i Data Science på IT-universitet i København, hvor hun også er linjeleder.
Sara Michaela Olsen har en bachelor fra Copenhagen Business School og en kandidat fra IT-universitetet. I dag er hun SAP-konsulent hos én af Danmarks største IT-virksomheder, KMD. 

Find din IT-uddannelse

Er du ikke til kodning eller programmering? Tøv ikke med at vælge en IT-uddannelse. IT-faget byder på en lang række uddannelsesmuligheder med f.eks. kommunikationgrafisk design, projektledelse eller forretningsudvikling. 

Gå på opdagelse i vores søgetjeneste for IT-uddannelser, og find ud af, hvilken IT-uddannelse, der interesserer dig mest. 

Find din IT-uddannelse >

Senest opdateret: 01 feb 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Sabbatår, uddannelse og drømme om det frie liv

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2016

Karriereguide: Pædagogik, undervisning og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til fx pædagog, lærer eller psykolog være noget for dig.Selvom uddannelserne er forskellige, har jobs inden for dette område det til fælles, at du skal have lyst til at være sammen med andre mennesker - både børn og voksne - og arbejde tæt sammen med dem.

Læs mere
Sidst opdateret 21-08-2015

Hvilken uddannelse passer til dig?

Har du tænkt over, hvad forskellen på en erhvervsakademiuudannelse og en akademiuddannelse er? Og hvilken en af dem passer bedst til dine behov og ønsker? Få et lynhurtigt overblik over de to uddannelsestyper, og hvordan de skiller sig ud fra hinanden. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

3 gode råd til at score studiejobbet

Når du skal ud på arbejdsmarkedet og kæmpe om drømmejobbet, er det ikke en mønsterstuderende, som er øverst på arbejdsgivernes ønskeliste. De leder efter en kandidat, der har kompetencer, som kan løse et aktuelt behov - og her er det erfaringer fra den virkelige verden, der gælder. Få tre gode råd til at få nye byggesten til dit CV i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Boost din iværksætterdrøm

Dét at blive og være iværksætter kan være en lang og hård kamp. Derfor har vi spurgt tre flyvende start-ups; HOLD, Hooves og Hoodee, hvad det er de kan, deres udfordringer og drømme for fremtiden.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Sådan kommer du ind på HA Kom gennem kvote 2

Vil du gerne søge ind på Erhvervsøkonomi (HA) i virksomhedskommunikation på kvote 2? Her finder du et eksempel på en motiveret ansøgning, der fik ansøgeren gennem nåleøjet. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2019

Barista kursus: Sådan bliver du barista

Der findes ingen officiel barista-uddannelse i Danmark. Det betyder dog ikke, at du ingen mulighed har for at opnå titlen som barista; det kræver bare mere end at tage en uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år ved ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2019

Bliv anlægsgartner

Med denne uddannelse vil du nemlig komme til at arbejde med både etablering og vedligholdelse af haver, parker, kirkegårde blandt meget mere. Du får altså en solid forståelse for blomster, træer, sten med videre, og hvordan de forskellige elementer fungerer bedst sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får du dit første studiejob

Mangler du nogle skarpe tips og tricks til, hvordan du får dit første studiejob? Vi har snakket med fire studerende, der har knækket koden. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Svar om optagelse på din uddannelse - hvad gør du nu?

Vi guider dig her til, hvad der sker, når du får svar om optagelse på dit drømmestudie.

Læs mere
Sidst opdateret 11-07-2017

Din guide til erhvervskandidatuddannelsen

Hvad er erhvervskandidatuddannelsen egentlig? Læs med her, hvor Studentum.dk giver dig et overblik over den nye kandidatuddannelse. 

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby