Vis studentum.dk som: Mobile

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Overvejer du at læse en IT-uddannelse?

Forestil dig en fremtid, hvor nye jobs hænger på træerne, lønnen er god, ingen dage er ens og dine arbejdsopgaver er så innovative, at de former fremtidens samfund.
Lyder det for godt til at være sandt? Det behøver det slet ikke at være - du skal blot bruge en IT-uddannelse. Kandidater med IT-kompetencer er nemlig efterspurgt i erhvervslivet som aldrig før, og tendensen er stigende. 

I samarbejde med de tre garvede og vidt forskellige IT-professionelle, Anja Monrad, Natalie Schluter og Sara Michaela Olsen, giver vi dig her 10 gode grunde til at vælge en fremtid i IT

1. Erhvervslivet skriger efter nye IT-kandidater

Med en IT-uddannelse skal du ikke være bange for at stå arbejdsløs, når studiet er slut.
Der er en stigende mangel på IT-folk, og erhvervslivet intet mindre end skriger efter nye IT-kandidater med relevante kompetencer. Tager du en IT-uddannelse, står du derfor rigtig stærkt, når du er færdiguddannet og skal ud og finde et job.Anja Monrad: 10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

2. Du får god løn fra start

Selvom det for de fleste er vigtigst at kunne lide det, man arbejder med, er det også vigtigt, at man føler sig værdsat og belønnet efter sin arbejdsindsats.
Med en IT-uddannelse er du sikret en god løn fra start. Efterspørgslen på dygtige IT-kandidater påvirker lønniveauet, og derfor har du med en IT-uddannelse udsigt til god løn allerede i dit første job.

3. Du former fremtiden med nye innovationer

Vil du have indflydelse på, hvordan vi lever i fremtiden? Digitalisering er en de største forandringskræfter i vores samfund i dag. Med en IT-uddannelse og et IT-job får du en aktiv stemme i den digitale transformation, og du har gode muligheder for at være med til at forme fremtidens samfund med nye innovative løsninger – f.eks. til sundhedsvæsnet eller grønne løsninger.

4. Oplev gode karrieremuligheder på tværs af stillinger og brancher

Med en IT-uddannelse har du mulighed for at bevæge dig i flere forskellige retninger.
Hvad enten du er til kodning, kommunikation eller softwareudvikling, er der et hav af muligheder på tværs af stillinger og brancher, og du vil opleve, at lige præcis dine kompetencer vil blive efterspurgt af mange. 

F.eks. oplevede Sara Michaela under sin uddannelse, at hendes medstuderende havde vidt forskellige interesser og forestillinger om, hvad de gerne ville arbejde med, når de blev færdige.
I dag er Sara Michaela og hendes studiekammerater fordelt på jobs indenfor grafisk design, IT-projektledelse, IT-arkitektur, IT-kommunikation, softwareudvikling og IT-forretningsudvikling.

Natalie Schluter: 10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

5. Du behøver ikke være en bestemt type

Glem alt om den stereotype IT-nørd. Du behøver hverken at være nørdet eller kunne programmere for at læse IT. Der findes mange forskellige typer, der læser en IT-uddannelse, og når du kommer ud på arbejdsmarkedet, vil du typisk arbejde som del af et dynamisk team med flere forskellige fagligheder, der arbejder mod et fælles mål. 

6. Få frit valg på alle hylder, når du søger studiejob

Forbered dig på masser af jobmuligheder allerede under din uddannelse.
Du har mulighed for at få erfaring og prøve dine interesser af, allerede imens du studerer, da udbuddet af IT-studiejobs er mange både i mindre iværksættervirksomheder og i større etablerede virksomheder.

I dit studiejob såvel som i dit fuldtidsjob vil du desuden opleve meget hurtig feedback på de konkrete resultater af din indsats, hvilket kan udvikle dig i den rigtige retning.

7. Udlandet venter på dig

Drømmer du om en international karriere? Da en del IT-virksomheder er internationale, tilbyder mange virksomheder projekter eller permanente stillinger i udlandet. Som IT-kandidat har du derfor masser af muligheder for at arbejde udenfor Danmarks grænser i både korte og lange perioder.

Sara Michaela Olsen: 10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse8. Bliv graduate i en spændende virksomhed

Prøv forskellige opgaver af i en graduate-stilling.
Rigtig mange virksomheder tilbyder graduate-stillinger, hvor du som ung og nyuddannet kan få lov til at prøve forskellige opgaver af, så du nemmere kan spore sig ind på, hvad du virkelig finder interessant at arbejde med på fuld tid.

9. Fokus på kvindelige talenter

Vidste du, at IT-virksomheder særligt efterspørger kvindelige IT-kandidater? Mange virksomheder ønsker større diversitet, og derfor kan du som færdiguddannet kvinde med en IT-uddannelse opleve særligt stor efterspørgsel på dine kompetencer.

10. Et job i udvikling

I IT-branchen står tiden ikke stille. Teknologien er i stadig udvikling, og du vil derfor kunne se frem til et job, hvor der sker en masse, og tingene udvikler sig. Du laver ikke det samme år efter år, og du vil opleve, at dine arbejdsopgaver hurtigt ændrer sig. Du vil hele tiden blive udfordret på din arbejdsplads og i din fremtidige karriere, hvilket vil udvikle dine kreative kompetencer og evnen til at lære noget nyt hele tiden. 

Om eksperterne

Anja Monrad har de sidste 18 år haft adskillige lederposter i computer giganten Dell. Derudover yder hun en aktiv indsats, når det kommer til at øge antallet af kvindelige IT-talenter i IT-branchen. 
Natalie Schluter er lektor og forsker i Data Science på IT-universitet i København, hvor hun også er linjeleder.
Sara Michaela Olsen har en bachelor fra Copenhagen Business School og en kandidat fra IT-universitetet. I dag er hun SAP-konsulent hos én af Danmarks største IT-virksomheder, KMD. 

Find din IT-uddannelse

Er du ikke til kodning eller programmering? Tøv ikke med at vælge en IT-uddannelse. IT-faget byder på en lang række uddannelsesmuligheder med f.eks. kommunikationgrafisk design, projektledelse eller forretningsudvikling. 

Gå på opdagelse i vores søgetjeneste for IT-uddannelser, og find ud af, hvilken IT-uddannelse, der interesserer dig mest. 

Find din IT-uddannelse >

Senest opdateret: 01 feb 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 25-03-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-02-2017

Uddannelsesguide - Studievalg i 3 trin

Sidder du med et indtryk af, at det er umuligt at finde en uddannelse, der både interesserer dig og giver adgang til en karriere med spændende opgaver og høj løn? Så er du ikke alene. Måske har du en klar idé om, hvad du vil arbejde med, men du kan ikke gennemskue hvilken uddannelse, der fører dertil.

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvindelige IT-talenter om den skæve kønsfordeling i IT-branchen

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2016

Er Danmark ved at udvikle en præstationskultur?

Studentum har spurgt de unge om deres syn på debatten om en spirende præstationskultur i Danmark, der beskyldes for at skabe stress blandt unge studerende. Læs hvad de mener her og bliv klogere på, hvad en række uddannelsesudførere mener om Fremdriftsreformen og karakterkrav som vejen direkte til skabelsen af Generation Præstation.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Sådan kommer du ind på journalistuddannelsen

Er du nyhedsjunkie, grammatiknørd eller storyteller? Kom igennem nåleøjet til journalistuddannelsen, med vores samlede guide her - nederst finder du et eksempel på en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Skal du også gennem kvote 2-nåleøjet?

Drømmer du om at læse jura, men mangler de adgangsgivende karakterer? Så er kvote 2 en oplagt mulighed. Også her er der dog hård konkurrence. Derfor kan en uddannelse hos Jurainstituttet være din vej ind på studiet - læs hvorfor lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom om uddannelsespolitik

Studentum har interviewet DSU for at hjælpe dig på vej med, hvilke holdninger de har til uddannelsespolitik. Læs interviewet og find ud af, om du måske skal stemme på Socialdemokraterne?

Læs mere
Sidst opdateret 24-10-2016

Interview med HUMrådets formand om besparelser på uddannelse

Besparelser på uddannelsesområdet har også ramt Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet. Vi har mødt de studerendes nye formand i HUMrådet, Jonathan Morell, til en snak om sine visioner for arbejdet i rådet og humanisternes rolle i samfundet såvel som uddannelsespolitisk.

Læs mere
Sidst opdateret 08-02-2016

Fremdriftsreform: Blå blok versus rød blok

Fremdriftsreformen er en af de mest debatterede reformer blandt politikerne, studerende og rektorer samt ledere på de forskellige universiteter op til det kommende valg. Derfor har vi hos Studentum.dk spurgt ungdomspartierne om deres holdning til reformen og hvad de mener der skal gøres.

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2019

Hjælp til fagforening og a-kasse hos Frie Funktionærer

Når du er færdiguddannet, og måske er så uheldig ikke at få et job med det samme, er der hjælp at hente hos a-kasserne. Hvis du altså har meldt dig ind i tide. Læs med her, hvor Studentum Danmark, i samarbejde med Frie Funktionærer, guider dig igennem a-kasse- og fagforeningsjunglen.

Læs mere
Sidst opdateret 14-09-2016

Kom du ikke ind? Du kan stadig søge en ledig studieplads

Har du fortrudt, at du ikke søgte ind i år? Eller er du en af de uheldige, som ikke i første omgang får opfyldt drømmen om at kunne skrive studerende på CV'et efter sommerferien, så fortvivl ej. Der er som regel stadig mange spændende uddannelser, der har ledige studiepladser allerede i år.

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

10 jobtitler der ikke findes mere

Der var engang, hvor den mest avancerede teknologi var en kugleramme, videnskab et ondsindet rygte og jobs hang på træerne som rådne frugter. En computer var noget der rent faktisk kunne svare igen, og børnearbejde et karrierevalg. Vi har her samlet 10 jobtitler, der ikke eksisterer længere.

Læs mere
Sidst opdateret 28-09-2018

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 05-07-2018

Guide - Bliv bartender

Vil du gerne være bartender? Tag et bartender kursus og få et bartender job fyldt med oplevelser.  Som bartender får du hele verden som arbejdsplads. Det er ofte at bartendere søges i de varme lande, hvis du er til sol og strand. Drømmer du om et job, hvor kompetencer som det at være social, have en god hukommelse og salgsfærdigheder, være stærk til at multi-taske 

Tags: Karriere
Læs mere
Sidst opdateret 02-02-2016

obligatorisk praktik

Vi har taget pulsen på de danske unges holdning til obligatorisk praktik samt hvad uddannelsesordførerne fra Liberal Alliance, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti mener om praktik som en obligatorisk del af videregående uddannelser. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2015

SF Ungdom om uddannelsespolitik

Bliv klog på, hvad SF Ungdom mener inden for uddannelsespolitiske emner. Måske taler de din sag?

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Hvad mener rød og blå blok om uddannelsespolitik?

Vi har taget fat i to uddannelsesordførere fra henholdsvis rød og blå blok og spurgt dem til emner som fremdriftsreformen, karakterkrav og gruppeeksamen. Læs hvad de mener her og bliv klogere på, hvilken blok du er enig med på uddannelsesfronten.

Læs mere
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv