Mød en fysioterapeutstuderende

Fysioterapeutuddannelsen
  • Nikolaj
  • Københavns Professionshøjskole - Campus Nord
  • 3 ½ år


Hvad handler fysioterapeutuddannelsen om? Hvad går den ud på?

Uddannelsen handler om mange ting, men det essentielle vi arbejder med, er selvfølgelig kroppen og viden om denne. Vi ser individer som det hele menneske og ikke kun problematikken i bevægeapparatet, som skal forsvinde. Vores profession går ud på at hjælpe, motivere og vejlede mennesker, så de på bedst mulig vis opnår livsglæde og livskvalitet. Man tilegner sig en bred viden i tiden som fysioterapeutstuderende, hvor det er alt fra anatomi, fysiologi, sundshedspædagogik, læren om mennesker og kultur, ernæringslære, farmakologi, kommunikation og meget andet.


Hvorfor valgte du at starte på fysioterapeutuddannelsen?

Jeg har personligt haft rigtig meget gavn af fysioterapeutkonsultationer, da jeg igennem sport har været meget skadespræget. Derigennem blev jeg mere og mere tændt på at lære mere om kroppens funktioner og hvordan man hjælper andre mennesker med deres komplikationer.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været en spændende, positiv, udfordrende og læringsrig oplevelse. Jeg fandt hurtigt fodfæstet, og jeg vidste, at det var den rette hylde, som jeg var landet på.


Hvordan er fysioterapeutuddannelsen opbygget?

Uddannelsen er opbygget af 7. semestre, som hver varer ca. 5-6 måneder, hvor der indgår tid på skolebænken og praktik. Længden på praktikken afhænger af, hvor langt man er på studiet. Igennem uddannelsen får man også lov til at arbejde tværfagligt med andre professioner som sygeplejersker, pædagoger, ergoterapeuter, psykomotorikere osv.


Hvordan er studiemiljøet på fysioterapeutuddannelsen ?

Studiemiljøet er rigtig fint. Der er stor vekselvirkning mellem klasseundervisning og gruppeopgaver samt brugen af tid i studiegrupper. Miljøet på studiet giver plads til alle studerende, uanset uddannelse, og man er sammen med til at få det hele til at gå op i en større enhed.


Hvorfor valgte du Københavns Professionshøjskole Campus Nordsjælland som uddannelsesinstitution?

Jeg vidste, at professionshøjskolen i Hillerød ikke er så stor i forhold til andre af Københavns Professionshøjskoler, hvilket for mig gjorde det nemmere at slå mig ned. Ud over dette var jeg bare heldig med min prioritering.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

For mig er det altid nervepirrende at gå til eksamen, og vores undervisere har gjort det så afslappet, som de kunne, og de gør alt for at få deres studerende bedst muligt igennem den tid, der er i eksamenssituationen.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Det kan være udfordrende at studere på engelsk, når man læser litteratur, hvori der bliver benyttet faglige termer. For nogle mennesker kan det også være svært at studere fysioterapi, hvis man har lettere ved at føle sig blufærdig. Har man også svært ved kropskontakt med andre mennesker, kan det også komplicere det faglige.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Kan du selv lide at bruge kroppen og holde dig aktiv og måske samtidig har lyst til at gå på opdagelse i det, der sker i kroppen? Så er fysioterapi helt sikkert et fag, som du skal undersøge.

Du kan gå mange forskellige veje som uddannet fysioterapeut, og du vil helt sikkert finde en retning, som passer lige præcis til dine ønsker og tanker.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Når jeg står på den anden side og kan kalde mig selv uddannet fysioterapeut, så vil det først og fremmest være at få mig noget erhvervserfaring. På længere sigt vil jeg gerne arbejde med elitehold inden for fodbold eller håndbold og i sidste ende være selvstændig med egen klinik.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet fysioterapeut? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og lønLæs om fysioterapeutuddannelsen på Københavns Professionshøjskole

Find din fysioterapeutuddannelse her

Senest opdateret: 11 nov 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 13-07-2022

EUD - form din fremtid med en erhvervsuddannelse

Vil du hurtigt ud på arbejdsmarkedet, og lærer du bedst med hænderne? En EUD er for dig, der har afsluttet folkeskolen og vil have en uddannelse tæt på virkeligheden. Læs mere og udforsk dine muligheder for en erhvervsuddannelse lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Uddannelsesguide - Studievalg i 3 trin

Sidder du med et indtryk af, at det er umuligt at finde en uddannelse, der både interesserer dig og giver adgang til en karriere med spændende opgaver og høj løn? Så er du ikke alene. Men denne guide får tre trin til, hvordan du træffer det rigtige valg af studie. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2015

Hvad er en EUX-uddannelse?

Er du splittet i valget mellem en erhvervsuddannelse eller gymnasiet? Med den nye EUX-uddannelse behøver du ikke at vælge længere. Nu kan du få en studentereksamen samtidig med, at du bliver f.eks. tømrer, murer eller noget helt tredje på en teknisk skole. Få overblik over dine muligheder med EUX her.

Læs mere
Sidst opdateret 26-10-2015

Copenhagen skills 2015

Boren og banken blander sig med tusindvis af stemmer, og bliver til et virvar af lyde. Velkommen til Copenhagen Skills! Studentum var med, da elever i 8.-10. klasse tog til uddannelsesmesse for at bruge alle sanserne i jagten på det rigtige uddannelsesvalg.

Læs mere
Sidst opdateret 20-10-2022

Joan Ørting fortæller om sex, nærhed og kærlighed

Studentum har sat Joan Ørting i stævne til en snak om sex, nærhed, selvværd og kærlighed – og ikke mindst om, hvad en uddannelse til sexolog, parterapeut eller selvværdsvejleder, indebærer og kan gøre for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 24-05-2022

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS. Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for design

Hvordan bliver man designer? I denne karriereguide fortæller vi om dine muligheder hvad angår uddannelse, job og karriere inden for design lige fra mode over grafisk design til indretningsarkitektur. Det oplagte valg, hvis du elsker at være kreativ.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for de kreative fag

Denne karriereguide er for dig, der drømmer om at gøre din passion til din levevej. Her kan du spore dig ind på, hvilken uddannelse inden for de kreative fag, der passer dig, og udforske dine mange uddannelsesmuligheder. Læs mere i guiden her. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2017

Der bliver højere til uddannelsesloftet

I efteråret så uddannelsesloftet dagens lys under store protester. Med begrænsningen af dobbeltuddannelse på samme eller lavere niveau, fangede bordet pludselig og studievalget blev definitivt. Nu er der gode nyheder på vej. Med en ny aftale bliver der højere til uddannelsesloftet. Læs her hvordan.

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2019

Alternative drømmeuddannelser - hvad skal du vælge?

Drømmer du om at blive læge, psykolog eller arbejde med international business? Så ved du også, hvor svært det kan være at komme ind på studierne - fint dit alternativ her. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs mere om højskolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Iværksætter og studerende: "Man kan konvertere den viden, man får, direkte"

Læs om Martine Birlund, der er iværksætter og studerende på HD-uddannelsen på CBS. Her får hun ny og nyttig viden, som hun kan bruge  direkte i sit fuldtidsarbejde og i sit liv som selvstændig. Man behøver nemlig ikke vælge iværksætterlivet fra for at vælge studierne til. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidat i virksomheds- og arbejdslivsstudier

Ida læser Virksomhedsstudier og arbejdslisstudier på Roskilde Universitet. Virksomhedsstudier giver et indblik i organisation, ledelse og udvikling, hvor arbejdslivsstudier giver indsigt i arbejdslivet og arbejdets organisering ift. medarbejdernes identitetsdannelse.   

Læs mere
Sidst opdateret 04-11-2020

Mød en film- og medievidenskabstuderende

Cecilie har en drøm om at arbejde i tv-branchen, og derfor valgte hun at starte på en uddannelsen inden for film og medier! Du kan her læse mere om, hvorfor Cecilie valgte netop denne uddannelse! Måske bliver du inspireret til dit eget uddannelsesvalg!

Læs mere
Sidst opdateret 02-12-2020

Mød en ergoterapeutstuderende

Hvordan er studiemiljøet, eksaminerne og undervisningen på ergoterapeutuddannelsen? Det kan du få et indblik i her! Amalie er ergoterapeutstuderende på Københavns Professionshøjskole og fortæller om hendes oplevelse og hvad hun drømmer om at bruge sin uddannelse til i hendes karriere. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en psykologistuderende

Sara er i gang med sit første år af sin kandidat i psykologi på Københavns Universitet. Hun drømmer om at bruge sine færdigheder i erhvervslivet som organisationspsykolog. Læs Saras oplevelse af at være studerende på psykologistudiet og bliv inspireret til din egen uddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en HA(kom) studerende

Julie læser HA(kom) på CBS, hvor hun lærer hvordan man strategisk planlægger den interne og eksterne kommunikation i en virksomhed og hvordan den formidles bedst muligt i forhold til den enkelte kommunikationsindsats. Hun er især glad for kombinationen af det erhvervsøkonomiske med det kommunikative og de muligheder det giver hende. Læs mere om Julie her!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hvordan bliver jeg pilot?

Hvordan bliver jeg pilot? Hvad koster en pilot uddannelse? Hvad kræver det at blive pilot? Læs denne artikel om pilot uddannelsen lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 08-12-2022

Hjælp andre mod et sundere liv: Bliv kostvejleder

Drømmer du om at kunne hjælpe andre med at blive den bedste udgave af sig selv gennem kost, motion og mental sundhed? Så kan kostvejlederuddannelsen meget vel være det rette valg for dig. 

Læs mere