Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en fysioterapeutstuderende

Fysioterapeutuddannelsen
  • Nikolaj
  • Københavns Professionshøjskole - Campus Nord
  • 3 ½ år


Hvad handler fysioterapeutuddannelsen om? Hvad går den ud på?

Uddannelsen handler om mange ting, men det essentielle vi arbejder med, er selvfølgelig kroppen og viden om denne. Vi ser individer som det hele menneske og ikke kun problematikken i bevægeapparatet, som skal forsvinde. Vores profession går ud på at hjælpe, motivere og vejlede mennesker, så de på bedst mulig vis opnår livsglæde og livskvalitet. Man tilegner sig en bred viden i tiden som fysioterapeutstuderende, hvor det er alt fra anatomi, fysiologi, sundshedspædagogik, læren om mennesker og kultur, ernæringslære, farmakologi, kommunikation og meget andet.


Hvorfor valgte du at starte på fysioterapeutuddannelsen?

Jeg har personligt haft rigtig meget gavn af fysioterapeutkonsultationer, da jeg igennem sport har været meget skadespræget. Derigennem blev jeg mere og mere tændt på at lære mere om kroppens funktioner og hvordan man hjælper andre mennesker med deres komplikationer.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været en spændende, positiv, udfordrende og læringsrig oplevelse. Jeg fandt hurtigt fodfæstet, og jeg vidste, at det var den rette hylde, som jeg var landet på.


Hvordan er fysioterapeutuddannelsen opbygget?

Uddannelsen er opbygget af 7. semestre, som hver varer ca. 5-6 måneder, hvor der indgår tid på skolebænken og praktik. Længden på praktikken afhænger af, hvor langt man er på studiet. Igennem uddannelsen får man også lov til at arbejde tværfagligt med andre professioner som sygeplejersker, pædagoger, ergoterapeuter, psykomotorikere osv.


Hvordan er studiemiljøet på fysioterapeutuddannelsen ?

Studiemiljøet er rigtig fint. Der er stor vekselvirkning mellem klasseundervisning og gruppeopgaver samt brugen af tid i studiegrupper. Miljøet på studiet giver plads til alle studerende, uanset uddannelse, og man er sammen med til at få det hele til at gå op i en større enhed.


Hvorfor valgte du Københavns Professionshøjskole Campus Nordsjælland som uddannelsesinstitution?

Jeg vidste, at professionshøjskolen i Hillerød ikke er så stor i forhold til andre af Københavns Professionshøjskoler, hvilket for mig gjorde det nemmere at slå mig ned. Ud over dette var jeg bare heldig med min prioritering.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

For mig er det altid nervepirrende at gå til eksamen, og vores undervisere har gjort det så afslappet, som de kunne, og de gør alt for at få deres studerende bedst muligt igennem den tid, der er i eksamenssituationen.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Det kan være udfordrende at studere på engelsk, når man læser litteratur, hvori der bliver benyttet faglige termer. For nogle mennesker kan det også være svært at studere fysioterapi, hvis man har lettere ved at føle sig blufærdig. Har man også svært ved kropskontakt med andre mennesker, kan det også komplicere det faglige.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Kan du selv lide at bruge kroppen og holde dig aktiv og måske samtidig har lyst til at gå på opdagelse i det, der sker i kroppen? Så er fysioterapi helt sikkert et fag, som du skal undersøge.

Du kan gå mange forskellige veje som uddannet fysioterapeut, og du vil helt sikkert finde en retning, som passer lige præcis til dine ønsker og tanker.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Når jeg står på den anden side og kan kalde mig selv uddannet fysioterapeut, så vil det først og fremmest være at få mig noget erhvervserfaring. På længere sigt vil jeg gerne arbejde med elitehold inden for fodbold eller håndbold og i sidste ende være selvstændig med egen klinik.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet fysioterapeut? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og lønLæs om fysioterapeutuddannelsen på Københavns Professionshøjskole

Find din fysioterapeutuddannelse her

Senest opdateret: 11 nov 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidat i virksomheds- og arbejdslivsstudier

Ida læser Virksomhedsstudier og arbejdslisstudier på Roskilde Universitet. Virksomhedsstudier giver et indblik i organisation, ledelse og udvikling, hvor arbejdslivsstudier giver indsigt i arbejdslivet og arbejdets organisering ift. medarbejdernes identitetsdannelse.   

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en multimediedesignstuderende

På multimediedesignuddannelsen arbejder man med brugergrænsefladedesign (UI), brugeroplevelser (UX), webudvikling i form af kodning, indholdsproduktion til digitale medier, teknologi og forretningsforståelse. Du kan læse Johannes beretning om, hvordan det er at gå på en toårig erhvervsuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 09-12-2020

Mød en Data Science studerende

Da Mathias var færdig med sin professionsbachelor stod han og skulle vælge, om han gerne ville tage en kandidat også. Heldigvis for ham fandt han det perfekte match i Data Science på Syddansk Universitet. Her får han lov til at bruge sine tekniske færdigheder og bliver klogere på software og udvikling. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Fra backpacker til barchef

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som backpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl.

Læs mere
Sidst opdateret 23-12-2020

Mød en Leisure Managementstuderende

Sofie har haft fire sabbatår og har haft svært ved at finde ud af, hvad hun gerne ville i gang med. Hun fandt ud af, at Leisure Management var et perfekt match til hende og hendes interesserer! Klik og læs mere om Sofies oplevelse af hendes uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Kickstart din karriere på 5 uger

Bliv klar til at komme ud i erhvervslivet på 5 uger, for dig der har en STX, HTX eller HF bag dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2019

Bliv anlægsgartner

Med denne uddannelse vil du nemlig komme til at arbejde med både etablering og vedligholdelse af haver, parker, kirkegårde blandt meget mere. Du får altså en solid forståelse for blomster, træer, sten med videre, og hvordan de forskellige elementer fungerer bedst sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en zoneterapi-studerende

Sarah valgte at studere på Den Danske Zoneterapeutskole, da hun fandt skolen og undervisningen kompetent, professionel og troværdig. I interviewet fortæller hun om sin uddannelse, livet på skolen og giver dig, der drømmer om at blive zoneterapeut et par gode råd med på vejen!

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en studerende i Kultur og Sprogmødestudier

Ida læser en bachelor, der kombinerer de mange aspekter af dynamikkerne i samfundet og det psykologiske ved individet. Ida søgte en bred uddannelse og fandt frem til en humanistisk bachelor på Roskilde Universitet!  Læs mere om Idas og hendes oplevelse af uddannelsen lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Et højskoleophold er sagen! Hvad enten du vil forbedre dit CV, finde dig selv og dyrke dine interesser eller bare have det sjovt med nye mennesker. Mød fem tidligere højskoleelever her og få deres gode råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Svar på optagelse

Vi guider dig her til, hvad der sker, når du får svar om optagelse på dit drømmestudie.

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en farmacistuderende

Farmaciuddannelsen handler helt overordnet om lægemidler. Du vil lære om fremstilling, formulering, anvendelse og virkning af lægemidler. Læs mere om Katrine og hendes valg af studie lige her!

Læs mere
Sidst opdateret 28-07-2020

Kom du ikke ind?

Har du fortrudt, at du ikke søgte ind i år? Eller er du en af de uheldige, som ikke i første omgang får opfyldt drømmen om at kunne skrive studerende på CV'et efter sommerferien, så fortvivl ej. Der er som regel stadig mange spændende uddannelser, der har ledige studiepladser allerede i år.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Den fleksible ungdomsuddannelse: Hf online

Går du og overvejer om du skal tage en ungdomsuddannelse, og har du drømme om at studere videre?

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere