Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en fysioterapeutstuderende

Fysioterapeutuddannelsen
  • Nikolaj
  • Københavns Professionshøjskole - Campus Nord
  • 3 ½ år


Hvad handler fysioterapeutuddannelsen om? Hvad går den ud på?

Uddannelsen handler om mange ting, men det essentielle vi arbejder med, er selvfølgelig kroppen og viden om denne. Vi ser individer som det hele menneske og ikke kun problematikken i bevægeapparatet, som skal forsvinde. Vores profession går ud på at hjælpe, motivere og vejlede mennesker, så de på bedst mulig vis opnår livsglæde og livskvalitet. Man tilegner sig en bred viden i tiden som fysioterapeutstuderende, hvor det er alt fra anatomi, fysiologi, sundshedspædagogik, læren om mennesker og kultur, ernæringslære, farmakologi, kommunikation og meget andet.


Hvorfor valgte du at starte på fysioterapeutuddannelsen?

Jeg har personligt haft rigtig meget gavn af fysioterapeutkonsultationer, da jeg igennem sport har været meget skadespræget. Derigennem blev jeg mere og mere tændt på at lære mere om kroppens funktioner og hvordan man hjælper andre mennesker med deres komplikationer.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været en spændende, positiv, udfordrende og læringsrig oplevelse. Jeg fandt hurtigt fodfæstet, og jeg vidste, at det var den rette hylde, som jeg var landet på.


Hvordan er fysioterapeutuddannelsen opbygget?

Uddannelsen er opbygget af 7. semestre, som hver varer ca. 5-6 måneder, hvor der indgår tid på skolebænken og praktik. Længden på praktikken afhænger af, hvor langt man er på studiet. Igennem uddannelsen får man også lov til at arbejde tværfagligt med andre professioner som sygeplejersker, pædagoger, ergoterapeuter, psykomotorikere osv.


Hvordan er studiemiljøet på fysioterapeutuddannelsen ?

Studiemiljøet er rigtig fint. Der er stor vekselvirkning mellem klasseundervisning og gruppeopgaver samt brugen af tid i studiegrupper. Miljøet på studiet giver plads til alle studerende, uanset uddannelse, og man er sammen med til at få det hele til at gå op i en større enhed.


Hvorfor valgte du Københavns Professionshøjskole Campus Nordsjælland som uddannelsesinstitution?

Jeg vidste, at professionshøjskolen i Hillerød ikke er så stor i forhold til andre af Københavns Professionshøjskoler, hvilket for mig gjorde det nemmere at slå mig ned. Ud over dette var jeg bare heldig med min prioritering.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

For mig er det altid nervepirrende at gå til eksamen, og vores undervisere har gjort det så afslappet, som de kunne, og de gør alt for at få deres studerende bedst muligt igennem den tid, der er i eksamenssituationen.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Det kan være udfordrende at studere på engelsk, når man læser litteratur, hvori der bliver benyttet faglige termer. For nogle mennesker kan det også være svært at studere fysioterapi, hvis man har lettere ved at føle sig blufærdig. Har man også svært ved kropskontakt med andre mennesker, kan det også komplicere det faglige.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Kan du selv lide at bruge kroppen og holde dig aktiv og måske samtidig har lyst til at gå på opdagelse i det, der sker i kroppen? Så er fysioterapi helt sikkert et fag, som du skal undersøge.

Du kan gå mange forskellige veje som uddannet fysioterapeut, og du vil helt sikkert finde en retning, som passer lige præcis til dine ønsker og tanker.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Når jeg står på den anden side og kan kalde mig selv uddannet fysioterapeut, så vil det først og fremmest være at få mig noget erhvervserfaring. På længere sigt vil jeg gerne arbejde med elitehold inden for fodbold eller håndbold og i sidste ende være selvstændig med egen klinik.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet fysioterapeut? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og lønLæs om fysioterapeutuddannelsen på Københavns Professionshøjskole

Find din fysioterapeutuddannelse her

Senest opdateret: 07 okt 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2015

Hvad er en EUX-uddannelse?

Er du splittet i valget mellem en erhvervsuddannelse eller gymnasiet? Med den nye EUX-uddannelse behøver du ikke at vælge længere. Nu kan du få en studentereksamen samtidig med, at du bliver f.eks. tømrer, murer eller noget helt tredje på en teknisk skole. Få overblik over dine muligheder med EUX her.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en zoneterapi-studerende

Sarah valgte at studere på Den Danske Zoneterapeutskole, da hun fandt skolen og undervisningen kompetent, professionel og troværdig. I interviewet fortæller hun om sin uddannelse, livet på skolen og giver dig, der drømmer om at blive zoneterapeut et par gode råd med på vejen!

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en politistuderende

Martin har altid drømt om at arbejde i politiet, men vejen dertil har ikke været legende let. Undervejs har han arbejdet 10 år som kok, og først da han søgte ind på politiskolen for anden gang, kom han ind. I dag er Martin igang med sin bacheloruddannelse i politiet.

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Iværksætter og studerende: "Man kan konvertere den viden, man får, direkte"

Læs om Martine Birlund, der er iværksætter og studerende på HD-uddannelsen på CBS. Her får hun ny og nyttig viden, som hun kan bruge  direkte i sit fuldtidsarbejde og i sit liv som selvstændig. Man behøver nemlig ikke vælge iværksætterlivet fra for at vælge studierne til. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2016

3 fordele ved at vælge en erhvervsudd.

Har du kreativitet i fingerspidserne eller talent for det praktiske, og ser du gymnasiet som et nødvendigt onde på vej mod din drømmeuddannelse? Så er en erhvervsuddannelse måske noget for dig. Du udvikler din faglighed fra dag ét og har et væld af muligheder for at bygge videre på din fremtid med en videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - trin for trin

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Sådan kommer du ind på journalistuddannelsen

Er du nyhedsjunkie, grammatiknørd eller storyteller? Kom igennem nåleøjet til journalistuddannelsen, med vores samlede guide her - nederst finder du et eksempel på en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Guide til stipendier

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-10-2020

Mød en multimediedesignstuderende

På multimediedesignuddannelsen arbejder man med brugergrænsefladedesign (UI), brugeroplevelser (UX), webudvikling i form af kodning, indholdsproduktion til digitale medier, teknologi og forretningsforståelse. Du kan læse Johannes beretning om, hvordan det er at gå på en toårig erhvervsuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 08-10-2020

Mød en smykkedesignstuderende

Signe drømmer om at starte sin egen smykkekollektion, når hun er færdig med sin uddannelse. Her kan du læse mere om, hvordan det er at læse smykkedesign på Københavns Erhvervsakademi. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en webintegrator-studerende

Michala er i gang med at blive uddannet webintegrator. En spændende, kreativ og lektiefri uddannelse, som åbner døre for en fremtid, hvor du til dagligt kommer til at arbejde med at skabe dynamiske hjemmesider og internetløsninger.

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

Guide til de sværeste optagelser

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej, denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Hvad skal du efter 3.G?

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere