Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Maria Stilund Sommer, Business Tourism Manager, VisitVejle

Maria Stilund Sommer er Business Tourism Manager hos VisitVejle, hvor hun arbejder med turisme - mere specifikt erhvervsturisme. Læs mere om Marias hverdag her.

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder med turisme og mere specifikt erhvervsturisme. MeetingVejle er VisitVejles erhvervsturisme afdeling, hvor vores fokus er på konferencer og events. MeetingVejle er desuden et partnerskab mellem Vejle Kommune og 8 hoteller og venues.

I mit job som manager har jeg mange kasketter på: Jeg har stået for at skabe den nye strategi for MeetingVejle, hvor der er fokus på 3-5 internationale mega events om året indenfor tre kerneområder. Denne strategi er vi nu ved at afprøve. Derudover arbejder jeg med tiltrækningen af mega events, afviklingen af disse samt opbygningen af erhvervsrelaterede side events sammen med min kollega fra Erhvervsservice. Derudover har jeg en række sideløbende projekter bl.a. indenfor gastroturisme og kinesisk turisme.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det mest spændende er mødet med mennesker fra hele verden. Vi har netop gennemført Matsumae Cup Business, hvor vi i forbindelse med det internationale judostævne havde japanske virksomheder på besøg, som skulle matches med lokale fødevarevirksomheder. Jeg var værtinde under hele eventet og havde fornøjelsen af at møde nogle spændende mennesker fra Japan.

I det hele taget arbejder jeg sammen med mange spændende personer: alt fra aktører fra hotel-, restaurant -og kulturscenen til praktikanter, passionerede virksomhedsejere og kommunale medarbejde med gejst i stemmen. Jeg har også afholdt flere FAM-ture for kinesiske turagenter. Det er simpelthen en udsøgt fornøjelse at være sammen med kineserne og vise dem smukke Vejle. Det kan være småt med arbejdsressourcer, og derfor er det en vigtig egenskab at kunne prioritere sin tid.

Det mest udfordrende er balancen mellem service og ”overservice” – nogle gange skal folk have hjælp til selvhjælp; ellers kan jeg ikke lave andet end at mikro-koordinere små eventdetaljer, og så forsvinder det vigtige helikopterperspektiv, den kreative lyst og raison d’être.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg bruger min uddannelse hver eneste dag. Den humanistisk faglige baggrund er alfa og omega for udviklingen af ordentlig kvalitetsindhold til konferencer og events. Alt handler om kultur og mennesker, og jeg har en over 10.000 års forståelse af mennesker og kulturer på tværs af tid og rum. Så når jeg f.eks. skræddersyer FAM-ture til kinesiske turagenter, så kender jeg noget til kulturen, før jeg laver ruten. Og jeg kan sætte mig ind i en ny kultur på nul komma fem, da jeg gennem min uddannelse har lært at tillære ny viden på rekordtid. Derudover har jeg lært struktur, organisering, systematik og selvdisciplin – og det bruger jeg også hver dag. Kreativitet er også en vigtig spiller, men om det er noget, jeg har lært på universitetet, er jeg i tvivl om.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos VisitVejle?

1. Muligheden for at strukturere sin egen arbejdstid. Vi har frihed under ansvar og kan arbejde hjemmefra, selv planlægge vores møder, og vi passer selv vores kalendere. Hvis jeg stækkes, kan jeg ikke flyve, så friheden er en absolut nødvendighed for mig, og den har jeg fået hos VisitVejle. Derudover får jeg hurtigt ”kontorkuller”, så jeg nyder at arbejde hjemmefra i ro og stilhed, og hvor jeg kan fordybe mig og indhente det forsømte.

2. Medindflydelse og muligheden for at præge sine egne arbejdsopgaver. Jeg skabte Gastroturisme og Kina Klar projekterne i Vejle, fordi jeg har en chef som simpelthen bakker op om kreative ideer. Jeg skal ikke spørge om lov, og kan derfor lade kreativiteten flyde frit. Selvfølgelig med struktur og en ordentlig proces omkring projekterne. Jeg har også kunne medbestemme den nye strategi for MeetingVejle. I det hele taget er det en meget demokratisk arbejdsplads med højt til loftet. Det trives jeg personligt med.

3. Mine kollegaer er simpelthen guld værd. Jeg har et super samarbejde med min kollega fra Erhvervsservice, som jeg også sidder på kontor sammen med. Vi er ligesom på en mission sammen – at lave verdens bedste by for internationale konferencer og erhvervsevents. Og så er han bare sådan et fantastisk menneske. Så er der de fire skønne kvinder på turistkontoret, som bare gør ens arbejdsliv så meget bedre! De fortjener hver og en et dagligt kram. Vi er alle gode til at hjælpe hinanden. Vi er et stærkt team!

  • Hvorfor er VisitVejle en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Jeg synes, at vi har nogle enormt spændende arbejdsopgaver. Og så er det skønt at få lov til at sælge Vejle som konference- og turistby. Her er jo alt, hvad hjertet begærer af kunst, kultur, gastronomi, natur – ja, vi er sågar Danmarks bedste handelsby. Hov, nu gik der måske salgsgas i den. Men jeg er faktisk så glad for Vejle, at jeg sidste år købte en smuk gård ved Egtved fra 1890 – for her vil jeg blive for altid. Med fare for at gentage mig selv, så er vi et stærkt team hos VisitVejle – vi er på en fælles mission om at tiltrække turister til skønne Vejle. Både når det gælder leisure og erhvervsturisme. Byen har jo alt! Og mere til!

Læs mere om VisitVejle

Mød andre kandidater fra VisitVejle


Annoncer