Carsten Møller Pedersen, Compensation Analyst, Vestas

Her kan du møde Carsten Møller Pedersen, der er Compensation Analyst hos Vestas og sidder i afdelingen Global Compensation & Reward. Læs mere om Carstens arbejde her.

  • Carsten Møller Pedersen
  • 29 år 
  • Ansat siden maj 2017
  • Cand.merc. (SDU)

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er Compensation Analyst og sidder i afdelingen Global Compensation & Reward. Jeg beskæftiger mig primært med den kompensation som medarbejderne modtager for deres arbejde. Dette kan være i form af løn, diverse former for bonus, forsikringer, pension og andre finansielle incitamenter. Meget af arbejdet beror på analyse af store mængder data og derved danne gode benchmarks. som kan bruges i organisationen til at tiltrække, motivere og bibeholde vores medarbejdere.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Nogle af de opgaver, som jeg finder mest interessante er analysearbejdet og rådgivningen, som for eksempel skal udføres i forbindelse med ekspansion til nye markeder. Her er det vigtigt at ramme ret præcist, så man ikke bruger for mange penge på at få de rette medarbejdere, men samtidig heller ikke bruger for lidt, så man risikerer at tiltrække de forkerte medarbejdere eller mister de rigtige meget hurtigt igen. Jeg synes, at den balancegang, hvor man skal få de to ender til at mødes, er virkelig spændende.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Mit job har mange snitflader. Jeg har ofte både kontakt med HR-partnere, Finance Controllers, Legal Advisors med flere. Min baggrund som cand.merc har givet mig en grundlæggende viden omkring mange af disse områder, hvilket har rustet mig til at kunne tale med disse forskellige faggrupper.

Jeg synes desuden, at min uddannelse har givet mig en evne til at stille mig kritisk i forhold til de informationer, som fås fra forskellig partnere og områder, og dermed sikre at data er valid, da dette kan have stor betydning for vores rådgivning.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Vestas?

Vestas har været i spidsen for den grønne energibølge, hvilket, jeg synes, er meget appellerende. Jeg kan godt lide tanken om at være en del af en organisation, som prøver at gøre verden grønnere.

Vestas er en international virksomhed med ansatte i det meste af verden. Jeg fandt muligheden for at arbejde sammen med mennesker fra mange forskellige kulturer og nationaliteter interessant. Mulighederne for at udvikle sig både professionelt og personligt er en meget afgørende faktor for mig, dette har jeg en klar fornemmelse af at kunne i Vestas.

  • Hvorfor er Vestas en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Vestas er blandt de store internationale virksomheder i Danmark. At Vestas også har en grøn profil, har blot gjort den til en mere tiltrækkende virksomhed for mig. Vestas er desuden en virksomhed, som de fleste danskere kender til. Dette generelle kendskab har uden tvivl haft en stærk indvirkning på, hvorfor jeg var tiltrukket af Vestas fra starten.

Læs mere om Vestas

Mød andre kandidater fra Vestas


Annoncer