Christina Barslund Nielsen, Logistikanalytiker, Vestas

Hvad laver en logistikanalytiker ved Vestas? Det vil Christina Barslund Nielsen forsøge at gøre os klogere på her, hvor hun giver et indblik i de daglige arbejdsopgaver.

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder som logistikanalytiker ved Vestas Wind Systems A/S i afdelingen for External Towers and Blades Logistics. Overordnet består mine opgaver i at skabe logistisk effektivitet for sourcingen af vindmølletårne og vinger.

I praksis undersøger jeg forsyningskæden og beregner potentiale for forbedringer. Det kan eksempelvis være nedbringelse af varelagre, optimale indkøbsmønstre og eksternt Scope of Supply. Min opgave er at undersøge, beregne og implementere nye tiltag, der kan nedbringe omkostninger eller fremme leveringsservice og processer.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg vil beskrive mig selv som lidt af en nørd, og jeg synes, at det er vildt spændende at få puslespillet til at gå op, og netop derfor er kombinationen af analyse og implementeringsarbejde helt ideel for mig. Jeg får lov at nørde i løsninger, tal og Excel-ark og samtidig følge projekterne til dørs med implementering  og oplæringen af mine kollegaer.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg startede i afdelingen som ufaglært i et vikariat. Herefter blev der oprettet en elevplads, hvor jeg blev uddannet som logistikassistent. Efter jeg startede på uddannelsen har jeg mærket en stor forbedring i kvaliteten af mit arbejde. Jeg har generelt fået udvidet min forståelse for hele handelsområdet, hvilket har hjulpet til en nemmere dialog, når vi på tværs af stillinger eller niveau er uenige om, hvilke løsninger der er bedst, da har jeg nu fået indsigt i, hvad deres interesser og udfordringer er. Jeg blev desuden præsenteret for adskillige teorier og formler, som jeg under uddannelsen fik lov at øve mig i og blive rigtig dygtig til, og disse danner i dag grundlaget for størstedelen af mit analysearbejde.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Vestas?

Teamet, som jeg sidder i, er rigtig godt sammensat, og vi har en utrolig dygtig leder, som sørger for, at jeg bliver både udfordret og udviklet gennem mange spændende opgaver. Der er mulighed for videreudvikling, og så tiltager ansvaret efter evner, således at sværhedsgraden og intensiteten af det, jeg laver, øges i takt med, at jeg bliver dygtigere.

  • Hvorfor er Vestas en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Vestas en international virksomhed, hvor jeg dagligt har kontakt med mennesker fra op mod  fire kontinenter af verden. Sammen med mine 22.000 kollegaer rundt omkring i verden, skaber vi grøn energi, som er med til at sikre fremtiden for vores planet, det er jeg faktisk rigtig stolt af!

Desuden er der en konstant bevægelse i virksomheden, som også er med til at skabe udviklingsmuligheder for mig som medarbejder.

Læs mere om Vestas

Mød andre kandidater fra Vestas


Annoncer