Frederikke Gartmann, Analyst i Deal Advisory, KPMG

Frederikke arbejder hos KPMG som Analyst i den afdeling som hedder Deal Advisory. Her arbejder Frederikke bl.a. på ad hoc opgaver og Business Development opgaver.

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder hos KPMG i den afdeling, som hedder Deal Advisory. I min afdeling hjælper vi investorer, virksomheder, familier og individer med at købe og sælge virksomheder. Vi finder ud af, hvad virksomheden er værd, hvem der kunne være potentielle købere og rådgiver i det hele taget på alle områder omkring et salg, hvor vores kunder har spørgsmål eller er i tvivl.

Vi arbejder med 4 hovedområder i min afdeling:

1. Due diligence

Det er den mere tekniske finansielle del, hvor vi går igennem den finansielle data på den virksomhed, som skal opkøbes - enten for at hjælpe sælger eller en potentiel køber.

2. M&A

Det foregår især på salgssiden. Her hjælper vi sælger med at sælge virksomheden til den rigtige pris og til den rigtige køber.

3. Valuations

Denne del af afdelingen værdiansætter virksomheder ved hjælp af modeller og multipler. En værdiansættelse kan være nødvendig af forskellige årsager, f.eks. af skattemæssige årsager eller grundet et forestående salg.

4. Strategi

Vores fjerde og sidste afdeling, arbejder med strategi ift. handler.

Jeg er ansat som Analyst, mens jeg er i gang med at færdiggøre min kandidat i Applied Economics and Finance på CBS. Som Analyst arbejder jeg på tværs af disse fire områder alt efter, hvor der er brug for det. Vi er 4 analysts i min afdeling. Som Analyst arbejder jeg ca. 20-25 timer om ugen. Jeg arbejder både på projekter som en del af et projektteam, på ad hoc opgaver samt på Business Development opgaver - såsom at holde øje med hvad der sker i markedet, og hvilke virksomheder der potentielt kunne blive solgt i nærmeste fremtid.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Vi arbejder generelt meget projektbaseret, hvilket betyder at ingen dage ligner hinanden. Det er både noget af det mest spændende ved det arbejde, vi laver, men samtidig også det mest udfordrende, da det kræver at man er fleksibel og omstillingsparat.

Man lærer en masse om mange forskellige industrier og typer af virksomheder, når man arbejder på den måde, som vi gør. Det kan være krævende, men det er også det, der gør vores arbejde virkelig spændende. Jeg havde ikke troet, at jeg f.eks. skulle lære om biogas, IT, infrastruktur, modeindustrien eller restaurationsbranchen med en økonomi og finansbaggrund. Man ved aldrig, hvad det næste område, man skal sætte sig ind i, er, og man lærer hele tiden noget nyt.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg har læst International Business som bachelor på CBS, og nu læser jeg Cand.merc.AEF på CBS. Mange af de modeller og teorier, jeg har lært på studiet, kan direkte overføres til mit arbejde. Den grundlæggende virksomhedsforståelse, jeg har lært på min bachelor, hjælper mig for eksempel, når jeg skal analysere en virksomhed. De mere specialiserede fag, som jeg har haft på min kandidat, hjælper mig, når jeg f.eks. skal sætte værdi på en virksomhed eller finde ud af, hvad virksomhedens kontrakter eller aktiver i virkeligheden er værd. På den måde føler jeg, at mine uddannelser på CBS har klædt mig godt på til mit arbejde i Deal Advisory hos KPMG.

Der er selvfølgelig også meget, som man lærer på jobbet. Især når det kommer til teoretiske økonomiske modeller. Der er virkeligheden ikke altid som modellen viser. Til gengæld giver det at have lært modellerne en forståelse for, hvordan tingene hænger sammen. Men selvom nogle fag ikke er direkte relevante ift. mit arbejde, er de stadigvæk med til at give mig en forståelse og en underliggende viden som hjælper mig i mit daglige arbejde.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos KPMG?

De tre vigtigste ting for mig ved at arbejde hos KPMG, ud over at jeg selvfølgelig arbejder inden for et område jeg interesserer mig meget for, er kollegaerne, engagementet i min udvikling og de internationale muligheder.

1. KPMG er en relativ ung og dynamisk virksomhed med fantastiske kollegaer. Jeg ved, at jeg er gået
ind i et felt, hvor arbejdsdagene nok er længere end mange andre steder. Derfor er det vigtigt for mig, at de
mennesker, jeg arbejder med, er dygtige, men også mennesker som jeg har lyst til at tilbringe tid sammen med.

2. Hos KPMG har jeg mulighed for at udvikle mig både fagligt og personligt. Det er fantastisk at være i en virksomhed, som er så engageret i, at jeg udvikler mig, og at jeg opnår mine mål. Ud over at jeg har mulighed for at lære af mine super kompetente kollegaer, så er der stort fokus på mine mål. Jeg har en såkaldt Performance Manager, som jeg taler med regelmæssigt om mine mål, og hvordan jeg kan udvikle mig. Jeg har også mulighed for at tage en lang række interne kurser i f.eks. præsentationsteknik, Time Management, Powerpoint, Excel, osv. som jeg kan bruge i mit daglige arbejde.

3. De internationale muligheder vægter også tungt hos mig, da jeg altid har haft et ønske om at arbejde i udlandet på et tidspunkt. Da KPMG er et kæmpe internationalt netværk, er der mange muligheder for at komme på secondment (en slags udveksling) i kortere eller længere perioder.

Jeg skal faktisk selv til Schweiz og arbejde på kontoret dernede i 4 måneder samtidig med, at jeg er på udveksling med studiet. Det er selvfølgelig ikke noget man bliver tvunget til, men hvis man ligesom mig, har et stort ønske om at arbejde i udlandet på et tidspunkt, så er KPMG virkelig et sted, hvor det kan lade sig gøre - og med kontorer i 154 lande er der i hvert fald nok at vælge imellem.

  • Hvorfor er KPMG en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Ud over de ting jeg allerede har nævnt ovenfor, er KPMG en virksomhed, som laver mange forskellige ting. Ud over revision, som nok er det vi er bedst kendt for, har vi også 10 afdelinger under Advisory-paraplyen, som rådgiver virksomheder inden for en masse forskellige områder.

Det betyder, at vi har en masse forskellige typer af mennesker med forskellige baggrunde ansat. Samtidig er vi meget internationale, hvilket giver en virkelig spændende virksomhedskultur med en høj grad af diversitet - ikke kun i forhold til køn, men også i forhold til nationalitet, baggrund og tankegang, hvilket jeg tror er vigtigt for, at vi kan yde den bedste service og komme frem til de bedste løsninger for vores kunder.

Læs mere om KPMG

Mød andre kandidater fra KPMG


Annoncer