Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

Michael Skalski, Proceskonsulent, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen
Proceskonsulent
  • Michael Skalski
  • Ansat siden 2018
  • Cand.it i IT-Ledelse

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg sidder til dagligt i kontoret Procesautomatisering i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, som er ansvarlig for leverance af RPA (Robotic Process Automation) og forskellige AI løsninger til hele Skatteforvaltningen. Mine primære opgaver som Proceskonsulent består i at være PO (Product Owner) for de opgaver, som vi får ind til kontoret.

Det betyder, at jeg skal facilitere en del møder, hvor vores forskellige samarbejdspartner skal informeres om opgaven og de ligeledes har mulighed for at være behjælpelige i, hvordan vi strukturerer den korrekte løsning for kunden. Derudover er det min opgave at dokumentere vores løsninger, som blive udarbejdet ved bl.a. procesdiagrammer og procesbeskrivelser. Dokumentationen anvender vores RPA-udvikler til at konstruere en løsning, og derfor er det vigtigt, at dokumentation er på plads og at vi har fået de rette godkendelser og data fra vores samarbejdspartner.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg arbejder til dagligt med leverancer af RPA-løsninger til hele Skatteforvaltningen. En af de mest spændende og udfordrende opgaver ved mit arbejde er samarbejdet med andre kontorer i vores styrelse. Vi har rigtig mange interessenter, som vi skal arbejde sammen med for at sikre os de rette systemadgange, og at datainput- og output er korrekt jf. lovgivning og databeskyttelse.

Ligeledes er det også yderst spændende og udfordrende at få et overblik og en forståelse for de forretningsprocesser, som ønskes automatiseret. Det er yderst krævende at forsøge at forstå en forretningsproces, som man aldrig har set eller udført før og efterfølgende automatisere processen.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg er uddannet cand.it i IT-Ledelse, hvor der har været fokus på bindeleddet mellem forretningen og IT. Forretning og IT er to perspektiver, som skal fungere sammen, og som ikke kan stå alene hver for sig. Derfor har min uddannelse gavnet mig meget i forhold til at have en forståelse for begge perspektiver og ikke kun tale et teknisk sprog, men også hvordan IT kan anvendes forretningsmæssigt.

Dernæst er der også mange begreber, jeg kan tage med mig fra min uddannelse så som Business Cases, AS-IS og TO-BE Swimlane diagrammer, Interessentanalyser, Change Management osv., som har givet mig et fællessprog i mit job.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen?

En af de vigtigste ting for mig og mit arbejde er at være en del af en arbejdsplads, som er fleksibel iht. arbejdstider. Der er ikke en fast ramme som f.eks. 8-16, men jeg har mulighed for at møde senere og gå senere, hvis der er behov for det.

En anden ting, som er vigtig for mig og mit arbejde, er at have kollegaer, både i kontoret men også udenfor kontoret, som er utrolig dygtig fagligt. Når man har så mange kontaktflader til dagligt, er det yderst vigtigt, at man har kollegaer, som er speciellister indenfor et bestemt område, som gør ens arbejde sjovere.

En tredje ting er den utrolig gode og afslappede kultur i styrelsen. Der er tid til også at være de mennesker, som vi er og tage en pause fra vores arbejde, når der er brug for det. Så er der tid til et spil bordfodbold (som vi går rigtig meget op i), hvor der mulighed for at lade sine batterier op, så man efterfølgende kan gøre et godt stykke arbejde.

  • Hvorfor er Udviklings- og Forenklingsstyrelsen en attraktiv arbejdsplads?

Der bliver gjort meget ud af, at dem, som arbejder der, har en følelse af ansvar. Både overfor dem selv som medarbejder, men ligeledes et samfundsmæssigt ansvar overfor borgerne. Vi skal sikre os, at skattesystemet fungerer rent IT- og datamæssigt, og det i sig selv er en spændende og kompleks opgave.

Dernæst er det en arbejdsplads, som accepterer, at vi også er mennesker med et liv ved siden af, og det er derfor vigtigt, at der er balance med ens arbejde og fritid.

Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Mød andre kandidater fra Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Senest opdateret: 14 aug 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-08-2019

Faruk Gür, Business Intelligence Manager, ISS

Jeg arbejder i øjeblikket med Business Intelligence, som handler om at tilrettelægge store mængder af data fra vores systemer i ISS, især operationelle- og økonomisystemer. Jeg er teamleder på et team, hvor vi er 3. Her har jeg ansvaret for at planlægge projekter og de daglige arbejdsopgaver samt sætte BI strategien, således at den er i overensstemmelse med ISS overordnede strategi.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Tonja Banza Zola, Operations Graduate, KMD

Jeg sidder i vores afdeling SIAM Collaboration Management, hvor vi arbejder med, hvordan vi skaber og opretholder den bedste relation til vores leverandører. Vi leverer ydelser, teknologier og services til vores kunder, men det er ikke altid, at vi udvikler dem selv. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-09-2019

Rika Pydde, IT Security Specialist, NNIT

My job as a IT Security Specialist in the NNIT Cyber Defense Center is to help protect the IT systems and data of our customers from malicious attackers. In my daily work, I am mainly a security analyst, which means that I investigate and analyze events that happened on a laptop or in an IT system.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Asger Anker Sørensen, Data Scientist Consultant, IBM CIC

Som konsulenter arbejder vi på tværs af forretningen, og da alle dele af forretningen sidder på værdifuld information i form af opsamlet data, kan vi hjælpe vores kunder med at optimere hele deres forretningen fra produktion til People Management. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Asger Kaare Hansen, Business Intelligence Project Manager, KMD

Jeg sidder i det forretningsområde, der hedder Customer Service Management, hvor vi er ansvarlige for de serviceløsninger, der bliver leveret til KMD's eksterne og interne kunder. Her sidder jeg primært og får indblik i, hvordan KMD performer overfor kunden. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Oliver Kaae Vinter, Solution Sales Specialist, Microsoft

Hos Microsoft arbejder jeg med semi- eller højt avanceret Cloud-teknologi (Microsoft Azure). Det gælder ikke simple offload af private billeder fra ens telefon, men det kunne eksempelvis være et lignende virksomhedsscenarie, hvor tonsvis af billede materiale skubbes til skyen og processeres med Cloud-baseret Machine Learning-teknologi for at give virksomheden et bedre beslutningsgrundlag.

Læs mere
Sidst opdateret 07-01-2020

Morten Fuglsang Klitgaard, Projektleder, Logimatic

Jeg er ansat som projektleder / udvikler inden for det forretningsområde hos Logimatic der arbejder med lagerstyringssystemer. Som kombineret projektleder og udvikler har jeg et meget varierende arbejde, hvor jeg ud over at have ansvaret for gennemførsel af projekter også arbejder på større og mindre softwareudviklingsopgaver.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Inma Contreras, Junior Backend Engineer, Peakon

The IT field offers lots of different opportunities for jobs which lets you decide what you’re most interested in. As a developer, one of my main tasks consists of thinking up technical solutions to problems so that our users have a smooth experience with our product. My other favorite main task would be shaping and implementing new ideas so that they are available to our product users.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Christoffer Willum Jensen, Project Management Graduate, KMD

Jeg beskæftiger mig med et forretningsområde, der hedder Støttesystemer. Støttesystemer er selvstændige it-løsninger, der sikrer, at kommunens fagløsninger kan fungere sammen og få adgang til relevante data. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Aron Stefánsson, Network Architect, Kamstrup

Jeg arbejder i Kamstrups Teknologi EL-afdeling, hvor mit team har ansvaret for udvikling og vedligeholelse af det Radio Mesh-netværk, der gør det muligt at fjernaflæse Kamstrups elmålere. Mine opgaver består hovedsageligt af analyse, optimering samt design af vores Radio Mesh-teknologi for at overholde de strenge krav til robusthed og for at imødekomme båndbreddebehovet af fremtidens Smart Grids.

Læs mere
Sidst opdateret 25-10-2019

Rune Reimann Petersen, It-arkitekt, KL

Jeg er ansat som konsulent, og jeg arbejder i et center i KL, der hedder Digitalisering og Teknologi, hvor vores fokusområde omhandler digitaliseringen. Mine daglige arbejdsopgaver spænder meget vidt, men jeg arbejder hovedsageligt med IT-arkitektur i forskellige digitaliseringsprojekter internt i KL eller konkrete IT-projekter og IT-løsninger i kommunerne.

Læs mere
Sidst opdateret 03-09-2019

Laura Jürgensen, Konsulent, Capgemini

I september 2018 startede jeg i Capgemini’s Young Professional etårige graduate-forløb, hvor jeg fik lov til at prøve kræfter med forskellige discipliner inden for Business Analysis, Agile Practices og Projektledelse. Jeg var igennem et skræddersyet forløb tilpasset til at udvikle mine faglige kompetencer, såvel som mine consulting skills.

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Marie Theill Warming, Student Developer, IBM CIC

Som Student Developer hos IBM CIC er mine arbejdsopgaver meget lig dem, som mine fuldtidskolleger har. Jeg er Backend Developer på et rigtigt spændende kundeprojekt, der vedrører automation. Fremadrettet vil jeg komme til at stifte bekendtskab med endnu flere forretningsområder og teknologier, end dem jeg arbejder med nu. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Martin Nørgaard, Application Specialist, Kamstrup

I mit arbejde som Application Specialist beskæftiger jeg mig med at forstå forskellige forretningsapplikationer med henblik på at finde ud af, om de skal udvikles eller afvikles set i forhold til vores overordnede systemlandskab. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-09-2019

Kristoffer Andreasen, Cloud Consultant, NNIT

Jeg arbejder i en af vores afdelinger, som hedder NNIT Digital Together. Vi beskæftiger os med ny teknologi, hvor vi udvikler nye digitale produkter til vores kunder. Min rolle er primært udvikler og IT-arkitekt, hvor jeg er med til at udvikle og designe de digitale løsninger. Dette kan være alt fra en webapplikation til en blockchain.

Læs mere
Sidst opdateret 01-11-2019

Ida Vægter Rasmussen, IT-udvikler, BEC

Kandidatgrad i Fysik Jeg arbejder med digitale underskrifter - både på rådgiver- og kundesiden. Jeg er både udvikler og arkitekt på vores løsninger, og jeg bruger størstedelen af min tid på at designe og beskrive nye løsninger for systemet i tæt samarbejde med teamets forretningsansvarlige. De mest spændende opgaver er dem, hvor jeg får lov til at påvirke den fremtidige løsning og definere, hvorda ...
Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Jens Nyberg Porse, IT-udvikler, Jyske Bank

Som IT-udvikler arbejder jeg med udvikling af bankens IT-løsninger og systemer. Specifikt har jeg udviklingsansvaret for Jyske Bank Erhvervs CRM (Customer Relationship Management) system, som er det primære arbejdsværktøj, vores erhvervsrådgivere og specialister anvender til at yde god, kundevendt rådgivning. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Signe Kraghede Yding Andersen, Partner Technology Strategist, Microsoft

Jeg arbejder med forretningsudvikling fra et teknisk perspektiv i forhold til vores partnere, fordi Microsoft arbejder sammen med en række partnere – blandt andet større konsulenthuse og mindre IT-virksomheder. Det skyldes, at vi hos Microsoft ikke kan nå ud til hele verden, og derfor er vi nødt til at alliere os med partnere, der kan hjælpe med at sælge og formidle Microsofts produkter og løsning ...

Læs mere
Sidst opdateret 07-01-2020

Mark Glavind, Nyuddannet udvikler, Logimatic

Jeg arbejder indenfor lager og logistikbranchen, nærmere fortalt med Warehouse Management Systems (WMS) og Warehouse Control Systems (WCS). Jeg sidder og udvikler på systemet Logia, som varetager disse kerneområder. I praksis betyder det, at vi styrer varerne lige fra de ankommer til lageret, og hele processen de skal igennem før de forlader lageret igen.

Læs mere
Sidst opdateret 01-11-2019

Braedon Gough, Software Engineer, Pleo

I'm a frontend software developer at Pleo working on our internal tools team. Currently, my focus is on building and maintaining the "backoffice" app that is used internally by our compliance, support, and sales teams.  I've recently made a big transition at Pleo moving from the sales team as an account manager to our product team as a software engineer.

Læs mere