Vis studentum.dk som: Mobile

Michael Skalski, Proceskonsulent, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen
Proceskonsulent
  • Michael Skalski
  • Ansat siden 2018
  • Cand.it i IT-Ledelse

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg sidder til dagligt i kontoret Procesautomatisering i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, som er ansvarlig for leverance af RPA (Robotic Process Automation) og forskellige AI løsninger til hele Skatteforvaltningen. Mine primære opgaver som Proceskonsulent består i at være PO (Product Owner) for de opgaver, som vi får ind til kontoret.

Det betyder, at jeg skal facilitere en del møder, hvor vores forskellige samarbejdspartner skal informeres om opgaven og de ligeledes har mulighed for at være behjælpelige i, hvordan vi strukturerer den korrekte løsning for kunden. Derudover er det min opgave at dokumentere vores løsninger, som blive udarbejdet ved bl.a. procesdiagrammer og procesbeskrivelser. Dokumentationen anvender vores RPA-udvikler til at konstruere en løsning, og derfor er det vigtigt, at dokumentation er på plads og at vi har fået de rette godkendelser og data fra vores samarbejdspartner.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg arbejder til dagligt med leverancer af RPA-løsninger til hele Skatteforvaltningen. En af de mest spændende og udfordrende opgaver ved mit arbejde er samarbejdet med andre kontorer i vores styrelse. Vi har rigtig mange interessenter, som vi skal arbejde sammen med for at sikre os de rette systemadgange, og at datainput- og output er korrekt jf. lovgivning og databeskyttelse.

Ligeledes er det også yderst spændende og udfordrende at få et overblik og en forståelse for de forretningsprocesser, som ønskes automatiseret. Det er yderst krævende at forsøge at forstå en forretningsproces, som man aldrig har set eller udført før og efterfølgende automatisere processen.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg er uddannet cand.it i IT-Ledelse, hvor der har været fokus på bindeleddet mellem forretningen og IT. Forretning og IT er to perspektiver, som skal fungere sammen, og som ikke kan stå alene hver for sig. Derfor har min uddannelse gavnet mig meget i forhold til at have en forståelse for begge perspektiver og ikke kun tale et teknisk sprog, men også hvordan IT kan anvendes forretningsmæssigt.

Dernæst er der også mange begreber, jeg kan tage med mig fra min uddannelse så som Business Cases, AS-IS og TO-BE Swimlane diagrammer, Interessentanalyser, Change Management osv., som har givet mig et fællessprog i mit job.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen?

En af de vigtigste ting for mig og mit arbejde er at være en del af en arbejdsplads, som er fleksibel iht. arbejdstider. Der er ikke en fast ramme som f.eks. 8-16, men jeg har mulighed for at møde senere og gå senere, hvis der er behov for det.

En anden ting, som er vigtig for mig og mit arbejde, er at have kollegaer, både i kontoret men også udenfor kontoret, som er utrolig dygtig fagligt. Når man har så mange kontaktflader til dagligt, er det yderst vigtigt, at man har kollegaer, som er speciellister indenfor et bestemt område, som gør ens arbejde sjovere.

En tredje ting er den utrolig gode og afslappede kultur i styrelsen. Der er tid til også at være de mennesker, som vi er og tage en pause fra vores arbejde, når der er brug for det. Så er der tid til et spil bordfodbold (som vi går rigtig meget op i), hvor der mulighed for at lade sine batterier op, så man efterfølgende kan gøre et godt stykke arbejde.

  • Hvorfor er Udviklings- og Forenklingsstyrelsen en attraktiv arbejdsplads?

Der bliver gjort meget ud af, at dem, som arbejder der, har en følelse af ansvar. Både overfor dem selv som medarbejder, men ligeledes et samfundsmæssigt ansvar overfor borgerne. Vi skal sikre os, at skattesystemet fungerer rent IT- og datamæssigt, og det i sig selv er en spændende og kompleks opgave.

Dernæst er det en arbejdsplads, som accepterer, at vi også er mennesker med et liv ved siden af, og det er derfor vigtigt, at der er balance med ens arbejde og fritid.

Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Mød andre kandidater fra Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Senest opdateret: 14 aug 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 09-05-2019

Randi Majgård Høgh, It-assistent, VIFIN

Jeg sidder i IT-afdelingen og mine arbejdsopgaver er meget forskelige og alsidige. Det er jeg meget glad for. Vi lavede et undervisningsmateriale for nogle år siden, som hedder Dansk.nu. Det er tilgængeligt på internettet. Sammen med mine kollegaer er jeg med til at supportere og modernisere og fremtidssikre materialet.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Jens Sørensen, Software Developer, Grundfos

Jeg er ansat som softwareudvikler, hvor mine hovedsaglige opgaver består i at skrive embedded-software. På lægmandssprog kan embedded-software forklares som den kode, der ligger gemt væk i de fysiske produkter. Denne kode sørger for, at Grundfos’ produkter, f.eks. en pumpe, kører, som den skal. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Philip Bratt Ørum, Backend Game Developer, MovieStarPlanet

I am a Backend Programmer working on a multiplayer online game. When the game changes or a new feature is added, my job is to figure out how the underlying systems should work, and then create those systems. In addition to that, I am responsible for making sure that the game is always working, and for fixing any issues that occur. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Martin Nørgaard, Application Specialist, Kamstrup

I mit arbejde som Application Specialist beskæftiger jeg mig med at forstå forskellige forretningsapplikationer med henblik på at finde ud af, om de skal udvikles eller afvikles set i forhold til vores overordnede systemlandskab. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-06-2019

Gergo Szakony, Junior Site Reliability Engineer, Falcon.io

My title is Junior Site Reliability Engineer. That covers taking care of the Falcon platform infrastructure, and helping developers carry out their tasks on a daily basis. There are two sides to the job. We get assigned multiple different projects that go in-depth into specific areas. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-09-2019

Signe Hvid Paulsen, Konsulent, Capgemini

Jeg arbejder som konsulent indenfor IT projektledelse herunder både traditionel projektledelse samt agile metoder. Størstedelen af min tid sidder jeg ude hos kunder, hvor jeg både har arbejdet som IT projektleder for enkeltstående projekter samt som Scrum Master for forskellige teams. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-05-2019

Anders Illum Hansen, Softwareudvikler, UNIK

Jeg beskæftiger mig med Unik bolig. Primært deres udlejning og administration. Min daglig dag består så i at ny udvikle på den allerede eksisterende platform (.NET siden) og supportere vores kunder. De mest spændende er dem, hvor vi får lov til at udfordre rammerne, tage nye teknologier i brug eller prøve at sniffe til hvad der ellers bliver brugt rundt omkring.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Tore Heimann, Teknisk Projektleder, Signifly

Jeg er en del af den tekniske afdeling, hvor vi sidder med udviklingen af vores digitale produkter. Det kan eksempelvis være online applikationer og værktøjer, systemadministration m.m. Jeg har en faciliterende rolle på holdet, så det er mig, der har det overordnede overblik og skal sørge for at fordele opgaverne og hjælpe mine kollegaer med at finde ud af, hvilke projekter der skal prioriteres.

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Anders Bruun Rosbæk, FrontEnd Game Developer, MovieStarPlanet

At MovieStarPlanet my role as the FrontEnd Game Developer gives me the opportunity to discuss game design solutions and their technical approaches as well as implementing them. In my team we plan our work ahead in sprints and entails different tasks such as development of a new feature, doing bug fixes or being release responsible with monitoring of the products performance.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Isabel Amalia Jepsen, Data Scientist Consultant, IBM CIC

Forretningsområdet som Data Scientist Consultant er meget bredt. Man arbejder på korte projekter i alle slags virksomheder, og man kan arbejde med al slags data fx. sundhedsdata, vejrdata, mediedata, processdata, kundedata osv. Min primære arbejdsopgave er at finde værdi i data og være med til at løse komplekse problemstillinger for kunden ved brug af data.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Christian Karleby, Systemudvikler, Dafolo

Jeg er ansat som systemudvikler i Dafolos udviklingsafdeling, hvor vi beskæftiger os med alt fra idé til udvikling og drift af it-løsninger. Vores produkter er primært rettet mod kommunerne, hvor vi både udvikler løsninger til intern sagsbehandling og fagsystemer samt brugerrettede løsninger som f.eks. bruges på borger.dk og virk.dk.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Christoffer Willum Jensen, Project Management Graduate, KMD

Jeg beskæftiger mig med et forretningsområde, der hedder Støttesystemer. Støttesystemer er selvstændige it-løsninger, der sikrer, at kommunens fagløsninger kan fungere sammen og få adgang til relevante data. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Martin Lægård Poulsen, IT-Konsulent, Landbrug & Fødevarer

Jeg arbejder i systemet-support, som er bindeleddet mellem drift og udvikling. Jeg arbejder primært med udviklingsopgaver, bl.a. inden for RPA (Robotic Process Automation), hvor vi for eksempel har automatiseret arbejdet med at fremsøge bilag til dokumentationsopgaver. Vi arbejder også på et dash board til landmændene, hvor de kan være opdateret på en række nøgledata, både fra deres egne regnskaber og fra en række databaser.

Læs mere
Sidst opdateret 25-10-2019

Rune Reimann Petersen, It-arkitekt, KL

Jeg er ansat som konsulent, og jeg arbejder i et center i KL, der hedder Digitalisering og Teknologi, hvor vores fokusområde omhandler digitaliseringen. Mine daglige arbejdsopgaver spænder meget vidt, men jeg arbejder hovedsageligt med IT-arkitektur i forskellige digitaliseringsprojekter internt i KL eller konkrete IT-projekter og IT-løsninger i kommunerne.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Inma Contreras, Junior Backend Engineer, Peakon

The IT field offers lots of different opportunities for jobs which lets you decide what you’re most interested in. As a developer, one of my main tasks consists of thinking up technical solutions to problems so that our users have a smooth experience with our product. My other favorite main task would be shaping and implementing new ideas so that they are available to our product users.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Stefan Landler Janning, IT Business Partner, Mærsk

Jeg beskæftiger mig med IT inden for Transport & Logistik-divisionen. I øjeblikket har jeg allokeret halvdelen af min tid til opgraderingen af den IT-applikation som Marine HR bruger til HR-relaterede opgaver for vores sømænd samt bemanding af vores skibe. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Philip Meeske, Functional Consultant, Pandora

At Pandora I work within Consumer Facing Applications which is residing within a Global IT track. Global IT is about delivering IT solutions to support Pandora’s best practices within its business processes utilizing the latest IT technologies. I am currently working on implementing a brand new point-of-sale solution which aims to enable Pandora to utilize consumer insights.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Anders Holm-Pedersen, Læringsteknolog, Niels Brock

Jeg arbejder som læringsteknologi og arbejder i vores Learning Hub, hvor jeg beskæftiger mig med digitalisering og læring. Jeg arbejder med at udvikle online og blendede forløb i samarbejde med vores dygtige undervisere, og det betyder, at jeg tester, udvikler og supporterer vores læringssystemer og digitale programmer. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Isabel Skov Quintero, Scrum Master, Nykredit

Jeg er procesansvarlig og analytiker i Nykredits Robotics-team. Det vil sige, at jeg driver den måde, vi udvikler robotter på internt i teamet og hele processen omkring dette. Derudover undersøger jeg forskellige krav til vores kode og sørger for, at der veksles mellem forbedringer og nyudvikling. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-05-2019

Jonas Bill Lundquist, Praktikant (Udvikler), UNIK

Jeg arbejder i Team Core, og her laver vi forskellige udviklingsopgaver - alt fra research af nye teknologier til vedligeholdelse af gamle systemer. Der er altid nye og ukendte opgaver, som man skal sætte sig ind i og lære om. Jeg lærer noget nyt hver dag, jeg er på arbejde.  

Læs mere