Rikke Nørgaard, Idrætslærer, Hadsten Højskole

Rikke er Idrætslærer på Hadsten Højskole, hvor hun i sit arbejde har mange forskellige typer af opgaver. Få et indblik i Rikkes hverdag på Hadsten Højskole her.

Hadsten Højskole
Idrætslærer
  • Rikke Nørgaard
  • 53 år 
  • Ansat siden 1996
  • Uddannet Folkeskolelærer

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er idrætslærer på Hadsten Højskole, som er en bred og almen højskole. At være højskolelærer er en meget alsidigt job, hvilket betyder, at jeg har mange forskellige typer af opgaver i mit arbejde. Noget af det vigtigste er dog selvfølgelig selve undervisningen og samværet med eleverne, og hertil følger også en del forberedelse og tilrettelæggelse.  

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det mest spændende i mit arbejde er samværet med de unge mennesker. Det er det, der motiverer mig og giver mig glæde i hverdagen. Jeg lærer hver dag noget nyt, for man ved aldrig, hvad der sker, når man arbejder sammen med mennesker. 

Derudover er det rigtig spændende at være med til at påvirke og stå ved siden af, mens de unge mennesker udvikler sig. Det er også noget af det, der gør mit arbejde meningsfuldt. 

Jeg elsker vores morgensamlinger, når vi mødes hele skolen, men det er også noget af det mest udfordrende for mig. Jeg er uddannet idrætslærer, så derfor er jeg vant til at bruge min krop og fysik til at udtrykke mig fremfor den mundligte overlevering. Derfor kan det også godt være lidt udfordrende at skulle afholde morgensamlinger, hvor jeg skal helst skal sige noget spændende, der vedkommer alle. 

Udover vores højeskoleforløb afholder vi også sommerkurser hver sommer for ældre og voksne mennesker. De kan godt være lidt mere udfordrende, fordi de kun er her en uge, og vi har derfor ikke lige så lang tid til at lære dem at kende. De forventer også en anden standard og skal introduceres til højskoletanken på en anden måde. Ved sommerkurser agerer jeg også mere som en leder, og jeg har mange bolde i luften på én gang, som jeg skal tage mig af. 

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg bruger min uddannelse meget. Jeg er uddannet folkeskolelærer i idræt og matematik. Efterfølgende har jeg taget en del kurser og uddannet mig til massør. Jeg bruger min uddannelse, når jeg underviser i idræt og massage. Samtidig brugr jeg også uddannelsen i forhold til min pædagogiske viden og de værktøjer, som jeg har fået med her, når det gælder om at skabe et godt samvær med eleverne og få grupper til at arbejde sammen. 

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Hadsten Højskole?

1. Nærværet med eleverne

2. Højt engagement 

3. Samarbejdet - både med kolleager og elever. Der er mange ting, som skal fungere i og med, at eleverne bor på skolen døgnet rundt. De skal både have viljen og evnen til at samarbejde. 

  • Hvorfor er Hadsten Højskole en attraktiv arbejdsplads for dig? 

Jeg er rigtig glad for at arbejde på Hadsten Højskole, for jeg synes selv, at jeg lærer noget nyt hele tiden, og at jeg har et meningsfyldt arbejde. Det er fantastisk at bruge tid med unge mennesker, og det holder mig i gang, fordi der er altid sker noget nyt. 

Derudover har jeg også rigtig gode kollegaer, og jobbet er meget alsidigt. Hadsten Højskole er et rigtig godt sted at være, og mit job er nærmest blevet en livsstil for mig. Jeg bor på skolen, så mit fritidsliv og arbejde hænger rigtig godt sammen, og jeg føler, at jeg får opfyldt mange ting - både gennem mit arbejde og i min fritid. 

Læs mere om Hadsten Højskole

Mød andre kandidater fra Hadsten Højskole


Annoncer