Frederik Henriques, Stud. Jur student, Lederne

Frederik er studentermedarbejder i den ansættelsesretlige afdeling hos Lederne, hvor de hjælper deres medlemmer med de juridiske problemstillinger, de har i deres arbejdsliv.

Lederne
Studentermedhjælper
  • Frederik Henriques
  • 25 år
  • Ansat side marts 2019
  • BA i Jura

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er studentermedarbejder i den ansættelsesretlige afdeling, hvor vi hjælper vores medlemmer med de juridiske problemstillinger, de har i deres arbejdsliv. Dette kan være alt fra fratrædelsesaftaler og konkurrenceklausuler til deres rettigheder og lønvilkår.

Derudover bidrager vi studerende også med rådgivning vedrørende dagpenge og andre a-kasse-relaterede problemstillinger.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Den klassiske kliché om, at hver arbejdsopgave er forskellig. Hvert medlem, som kontakter os, har sin specifikke arbejdsrelaterede problemstilling, hvorfor det er rigtig motiverende og fedt at kunne rådgive ud fra de specifikke omstændigheder og ikke bare en automatiseret vise, jeg læser højt.

De opgaver, jeg finder mest spændende, er dem, der relaterer sig til konkurrence- og kundeklausuler. Derudover er det fedt at rådgive medlemmer i forskellige stillinger. Jeg sidder derfor hos Lederne med både direktører, ledere og mellemledere, hvilket giver en bred forståelse for de individuelle arbejdspladser og brancher. Derudover, synes jeg, at det er vildt motiverende at hjælpe andre mennesker ved brug af mine juridiske kompetencer.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg er netop startet på min kandidatuddannelse, cand.merc.(jur.), på CBS, hvor halvdelen af pensum er erhvervsrelaterede, juridiske fag. For mig betyder det meget at kunne tage det, jeg lærer på studiet, ind i mit arbejdsliv samt at kunne tage mine erfaringer på arbejdet den anden vej rundt. Jeg har ikke haft ansættelsesret endnu, men skal have det til næste semester, hvor jeg har alle muligheder for at perfektionere min eksisterende viden om netop dette emne.

Hos Lederne har vi primært med funktionærer og direktører at gøre, hvorfor jeg glæder mig til at lære mere om de generelle ansættelsesretlige vilkår, overenskomster med mere.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Lederne?

1. Lederne giver gode muligheder for avancere i systemet, hvoraf jeg har mulighed for at få mere ansvar, såfremt jeg gør mit arbejde godt. Det er utrolig motiverende for at bibeholde min arbejdsindsats.

2. Der er mange interne kurser og undervisninger med dygtige konsulenter, der er gode til at videreformidle de forandringer, som specielt sker ofte i diverse lovgivninger. Eksempelvis er der netop blevet implementeret en ny ferielovgivning, der for mange kan være meget uoverskueligt og svær at forstå, hvilket vi har fået meget kompetent undervisning i.

3. Jeg har mulighed for at arbejde med mange forskellige opgaver, og hver arbejdsopgave er sjældent det samme. Hvert medlem har sine juridiske problemstillinger, hvorfor jeg som ansat kommer rundt i hele paletten inden for mit felt.

  • Hvorfor er Lederne en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i?

Lederne er en attraktiv arbejdsplads af mange grunde. Der er et tæt sammenhold mellem de forskellige afdelinger, fede medarbejderinitiativer som forskellige fredagsbarer med mere. Derudover er der også gode muligheder for at avancere sig i systemet, hvor du får mere ansvar, jo længere tid du har været ansat. Lederne er også dygtige til at give undervisning og kurser om de ændringer, som kommer i lovgivningerne.

Læs mere om Lederne

Mød andre kandidater fra Lederne


Annoncer