Vis studentum.dk som: Mobile

Thomas Zefting Thiesen, Senior Dealer, Jyske Bank

  • Thomas Zefting Thiesen
  • Ansat siden 2006
  • Graduate Diploma in Business Administration

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder som Risk Manager/FX Trader/Senior Dealer i Jyske Bank, hvor min primære arbejdsopgave består i at risikostyre bankens valuta-flow. Vores kunder og samarbejdsbanker har mulighed for at handle valuta hos os, og deres køb og salg af forskellige valutaer er det, der genererer det valuta-flow, jeg risikostyrer, og som jeg dermed forsøger at optimere og generere indtjening på baggrund af.

Der er flere årsager til, at vores kunder har interesse i at handle større beløb på valutamarkedet. Eksempler kan være kommerciel afdækning, herunder import og eksport, og køb og salg af store beholdninger af udenlandske obligationer og aktier.

Jeg har i min dagligdag primært fokus på de skandinaviske valutaer, hvor min fornemmeste opgave er at ”forudse” de nært forestående bevægelser på netop de valutaer. Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort, så derfor er der også risiko for, at jeg taber penge i forsøget på at tjene penge. Der kan altså til tider være store udsving i indtjening/tab, men over tid skal jeg selvfølgelig kunne fremvise positiv bundlinje.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Med andre ord skal jeg have is i maven, og samtidig skal jeg også turde erkende mine fejlvurderinger, og derved kunne komme ud af mine positioner/risiko med så lille et tab som muligt. Det kan være en meget svær opgave i sig selv at indrømme egne fejlvurderinger, men måske én af de alle vigtigste egenskaber som FX Trader. Samtidig skal du kunne holde hovedet koldt i ekstremt pressede situationer, hvor du allerede har tabt mange penge, og hvor det nu handler om at reducere tabet mest muligt.

En anden ting, der fascinerer mig ved jobbet er, at trading nok altid har været et område, der har skabt megen debat. Kan det virkelig passe, at nogle mennesker/tradere/porteføljemanagere kan ”forudse” bevægelserne på markeder, der tilsyneladende burde være efficiente? Med efficient menes der, at al tilgængelig information er i markedet, og at alle mennesker til hver en tid er rationelle i deres betragtninger og vurderinger. Er det overhovedet en korrekt antagelse, at mennesker altid er rationelle? Hvis man er bange og har tabt mange penge, er man så stadig altid rationel? Og hvad med flokmentaliteten? Er det flokmentaliteten, der eksempelvis er med til at skabe bobler på de finansielle markeder?

Det giver i hvert fald ikke mening, at det er rationelt tænkende mennesker, der skaber bobler. Der er masser af lignende eksempler på de finansielle markeder. Selv på en almindelig arbejdsdag er der mange små bevægelser, der kan forklares med psykologi.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Det er selvfølgelig også vigtigt, at du forstår de økonomiske mekanismer i verden og på de finansielle markeder. Denne introduktion får du selvfølgelig via de økonomiske uddannelser på universiteterne, og jeg har personligt også været meget glad for al den teori, jeg har lært via min uddannelse på Aarhus Universitet, men erhvervserfaringen og sulten efter at ”slå markedet” er klart det vigtigste for at få succes som trader.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Jyske Bank?

Det er markedspsykologien kombineret med konkurrenceelementet (jeg hader at tabe) og så selvfølgelig en kæmpe stor interesse for makroøkonomi, der gør, at jeg glæder mig til at tage på arbejde hver morgen. Alle verdens nyheder, udtalelser og økonomiske nøgletal er reelt set ubekendte variabler i min hverdag, og det er blandt andet dem, jeg skal forsøge at navigere i.

  • Hvorfor er Jyske Bank en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

I Jyske Bank er der højt til loftet, og du bliver tildelt den mængde ansvar, du beviser, at du kan håndtere. Det betyder reelt set, at du kan sammensætte din dag mere eller mindre, som du ønsker, så længe du løser de opgaver, der er dig pålagt. I Jyske Bank har du rigtig gode vilkår, hvor der er fokus på gensidig fleksibilitet, uhøjtidelighed og ikke mindst sund fornuft.

Læs mere om Jyske Bank

Mød andre kandidater fra Jyske Bank

Senest opdateret: 12 aug 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 19-08-2019

Jannick Sikker Mikkelsen, Investment Analyst, Heimstaden

Jeg arbejder i Heimstadens investeringsteam på koncernniveau. Vi varetager alle ejendomsinvesteringer, som Heimstaden gennemfører, og dækker derfor også udenlandske markeder, hvor Heimstaden er tilstede, og nye potentielle markeder. Generelt er mine arbejdsopgaver meget varierende, men overordnet skal jeg sammen med teamet vurdere, om et ejendomsprojekt er en interessant investeringscase.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Signe Have Balle, Analytiker, ATP

Jeg er en del af ATP’s Pensions og Investeringsforretning, hvor jeg arbejder som analytiker i teamet Quantitative Research. Jeg har ingen driftsopgaver og arbejder derfor rigtig meget med større projekter og ofte i samarbejde med andre teams, som f.eks. klimarisiko, analyse af afkast ...

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Andrea Decandia, Finance Graduate, Carlsberg

I currently work in the Finance department and as part of my Graduate Program, I have just started my second rotation. In my first one I was part of the Financial Planning and Controlling team, in which I was involved in the monthly financial reports of the global group, but also in ad-hoc analysis and the preparation of the budget for 2019.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Thomas Brix, Finance Graduate, Carlsberg

Jeg arbejder i Finance, og min sidste rotation var i den afdeling, som hedder FP&A, som blandt andet beskæftiger sig med månedlig rapportering og analyser til ledelsen omkring Carlsbergs finansielle performance. Mine arbejdsopgaver var relateret til den månedlige rapportering, hvilket blandet bestod af at lave månedlige analyser og rapporter til ledelsen.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Anne-Sophie Loft, Analyst, Mærsk

Jeg arbejder som Finance Business Partner for Maersk Lines Globale Marketing og Business Development afdeling på vores hovedkontor i København, hvilket betyder, at jeg supporterer afdelingen fra et finansielt perspektiv.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Kristian Gaarde, Portfolio Manager, ATP

Jeg er en del af ATP’s investeringsafdeling, som har ansvaret for at skabe det bedst mulige afkast til alle ATP’s medlemmer. Helt konkret sidder jeg i den afdeling, der står for investeringer i børsnoterede danske aktier. En af mine primære arbejdsopgaver er at opbygge et indgående kendskab til de selskaber, vi gerne vil investere i. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Helle Eis Christensen, Økonom, Nationalbanken

Jeg arbejder i Finansiel Statistik, der indsamler, bearbejder og offentliggør statistik. Afdelingen analyserer de indsamlede data og leverer input til fx vurderingen af den finansielle stabilitet i Danmark. Jeg sidder hovedsageligt med indsamlinger, opgørelser og analyser af betalingsbalancens finansielle poster.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Jens Krogh Mikkelsen, Business Analyst, Danish Crown

Jeg sidder i Group Procurement - altså koncernindkøb. Jeg er Business Analyst i Business Development. Jeg arbejder primært med rapportering, projekthåndtering og forskelligt analysearbejde i forhold til spend og cost out.  Jeg har meget stor indflydelse i forhold til at skabe mit eget job. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-06-2019

Thomas Nyholm Andersen, Økonomichef, POWERCARE

Mit overordnede arbejdsområde er økonomi – jeg har lederansvar for, at vi får lønnen udbetalt til vores vikarer og at vi fakturerer inden for deadline. Desuden har jeg ansvar for it-udvikling og rapportering i virksomheden. Vi arbejder meget med at få digitaliseret så mange dele af virksomheden som muligt, så vi får store mængder data til rådighed.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Isabel Skov Quintero, Scrum Master, Nykredit

Jeg er procesansvarlig og analytiker i Nykredits Robotics-team. Det vil sige, at jeg driver den måde, vi udvikler robotter på internt i teamet og hele processen omkring dette. Derudover undersøger jeg forskellige krav til vores kode og sørger for, at der veksles mellem forbedringer og nyudvikling. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Marie Holst, Konsulent, Dansk Industri

Jeg arbejder i DI’s energi- og klimapolitiske afdeling, hvor opgaven blandt andet er at påvirke politikere til, at regler og politiske mål inden for energi og klima er til gavn for DI’s medlemsvirksomheder. Som økonom bruger jeg en stor del af min tid på at lave analyser, som kan underbygge vores synspunkter og hjælpe med til at beslutte, hvad der er bedst for DI’s medlemmer.

Læs mere
Sidst opdateret 03-06-2019

Nikolaj Neesgaard Kristensen, Treasury Manager, LEGO Group

Working in Group Treasury I have the responsibility to advice and manage how we mitigate counter party risk towards customers and suppliers through the use of various Trade Finance instruments. A major part of that is acting as a subject matter expert to be able to equip my colleagues to take the dialogue with customers and suppliers. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Frederikke Gartmann, Analyst i Deal Advisory, KPMG

Jeg arbejder hos KPMG i den afdeling som hedder Deal Advisory. I min afdeling hjælper vi investorer, virksomheder, familier og individer med at købe og sælge virksomheder. Vi finder ud af, hvad virksomheden er værd, hvem der kunne være potentielle købere og rådgiver i det hele taget på alle områder omkring et salg, hvor vores kunder har spørgsmål eller er i tvivl.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Jesper B. Bihlet, Assistant Manager i Audit, KPMG

Jeg sidder i KPMG's afdeling for revision og regnskab på vores kontor i Nordhavnen i København. Jeg beskæftiger mig med revision af mange forskellige slags selskaber, både små og store – og også børsnoterede. Jeg arbejder med virksomheder inden for flere forskellige brancher, herunder olie, rejsebureauer, teknologi (apps og platforme), ingeniører m.fl.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Anne Hye Kristensen, Infrastructure Analyst, Nationalbanken

Jeg arbejder som Infrastructure Analyst og sidder i afdelingen Finansiel Stabilitet. Finansiel Stabilitet beskæftiger sig med overvågning og laver vurderinger af den finansielle sektor i Danmark med det formål at sikre en robust økonomi.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Rasmus Raun, Afdelingschef, Barslund

Jeg er afdelingschef med ansvar for materiel i en af Danmarks største entreprenørforretninger. Jeg beskæftiger mig primært med driftsøkonomi, køb og salg af materiel samt management. I entreprenørbranchen løber man altid, så stærkt man kan hver eneste dag, og det har man altid gjort. 

Læs mere
Sidst opdateret 24-09-2019

Louise Carlsen, Kunderådgiver, PFA Pension

Jeg afsluttede HHX i 2017 og gik direkte videre som finanselev i PFA Pension. Jeg sidder i dag som kunderådgiver i Rådgivningscentret og afslutter den toårige finanselevuddannelse næste år. Jeg arbejder til dagligt i PFA’s Rådgivningscenter, hvor vi besvarer indgående opkald og mails. 

Læs mere
Sidst opdateret 24-09-2019

Nicklas Bune, Kunderådgiver, PFA Pension

Jeg sidder i PFA’s rådgivningscenter og bliver snart færdig som elev efter et toårigt forløb. Mine primære arbejdsopgaver består i at hjælpe og rådgive vores kunder telefonisk samt skriftligt. Alt fra de lavpraktiske opgaver, som ikke tager mere end et minuts tid, til de tungere rådgivningssamtaler om alt fra PFA’s produkter, til hvordan kundens pensionsordning er investeret.

Læs mere
Sidst opdateret 22-10-2019

William Axel Pontoppidan, Head of Finance and Business Development, Good Monday

Som Head of Finance and Business Development i Good Monday fokuserer jeg primært på to områder. Det første område er at sikre en klar forbindelse mellem strategi, nøgletal, omkostninger og budget. Dette indebærer bl.a. at lave et framework, hvor vi definerer vores strategiske prioriteter og understøttende KPI'er m.m.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Lene Louise Kvist-Madsen, Økonomi- og Administrationschef, KOM-KBH A/S

Jeg har ansvaret for administration og økonomi i KOM-KBH. Jeg har en Controller-funktion for projektansvarlige og forsøger hele tiden at være foran, så jeg kan hjælpe dem med deres styring af projektøkonomien. Det mest udfordrende er at få materiale og informationer fra byggeledelsen, så jeg kan bidrage til styring af økonomien i deres projekter.

Læs mere