Vis studentum.dk som: Mobile

Thomas Zefting Thiesen, Senior Dealer, Jyske Bank

  • Thomas Zefting Thiesen
  • Ansat siden 2006
  • Graduate Diploma in Business Administration

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder som Risk Manager/FX Trader/Senior Dealer i Jyske Bank, hvor min primære arbejdsopgave består i at risikostyre bankens valuta-flow. Vores kunder og samarbejdsbanker har mulighed for at handle valuta hos os, og deres køb og salg af forskellige valutaer er det, der genererer det valuta-flow, jeg risikostyrer, og som jeg dermed forsøger at optimere og generere indtjening på baggrund af.

Der er flere årsager til, at vores kunder har interesse i at handle større beløb på valutamarkedet. Eksempler kan være kommerciel afdækning, herunder import og eksport, og køb og salg af store beholdninger af udenlandske obligationer og aktier.

Jeg har i min dagligdag primært fokus på de skandinaviske valutaer, hvor min fornemmeste opgave er at ”forudse” de nært forestående bevægelser på netop de valutaer. Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort, så derfor er der også risiko for, at jeg taber penge i forsøget på at tjene penge. Der kan altså til tider være store udsving i indtjening/tab, men over tid skal jeg selvfølgelig kunne fremvise positiv bundlinje.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Med andre ord skal jeg have is i maven, og samtidig skal jeg også turde erkende mine fejlvurderinger, og derved kunne komme ud af mine positioner/risiko med så lille et tab som muligt. Det kan være en meget svær opgave i sig selv at indrømme egne fejlvurderinger, men måske én af de alle vigtigste egenskaber som FX Trader. Samtidig skal du kunne holde hovedet koldt i ekstremt pressede situationer, hvor du allerede har tabt mange penge, og hvor det nu handler om at reducere tabet mest muligt.

En anden ting, der fascinerer mig ved jobbet er, at trading nok altid har været et område, der har skabt megen debat. Kan det virkelig passe, at nogle mennesker/tradere/porteføljemanagere kan ”forudse” bevægelserne på markeder, der tilsyneladende burde være efficiente? Med efficient menes der, at al tilgængelig information er i markedet, og at alle mennesker til hver en tid er rationelle i deres betragtninger og vurderinger. Er det overhovedet en korrekt antagelse, at mennesker altid er rationelle? Hvis man er bange og har tabt mange penge, er man så stadig altid rationel? Og hvad med flokmentaliteten? Er det flokmentaliteten, der eksempelvis er med til at skabe bobler på de finansielle markeder?

Det giver i hvert fald ikke mening, at det er rationelt tænkende mennesker, der skaber bobler. Der er masser af lignende eksempler på de finansielle markeder. Selv på en almindelig arbejdsdag er der mange små bevægelser, der kan forklares med psykologi.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Det er selvfølgelig også vigtigt, at du forstår de økonomiske mekanismer i verden og på de finansielle markeder. Denne introduktion får du selvfølgelig via de økonomiske uddannelser på universiteterne, og jeg har personligt også været meget glad for al den teori, jeg har lært via min uddannelse på Aarhus Universitet, men erhvervserfaringen og sulten efter at ”slå markedet” er klart det vigtigste for at få succes som trader.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Jyske Bank?

Det er markedspsykologien kombineret med konkurrenceelementet (jeg hader at tabe) og så selvfølgelig en kæmpe stor interesse for makroøkonomi, der gør, at jeg glæder mig til at tage på arbejde hver morgen. Alle verdens nyheder, udtalelser og økonomiske nøgletal er reelt set ubekendte variabler i min hverdag, og det er blandt andet dem, jeg skal forsøge at navigere i.

  • Hvorfor er Jyske Bank en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

I Jyske Bank er der højt til loftet, og du bliver tildelt den mængde ansvar, du beviser, at du kan håndtere. Det betyder reelt set, at du kan sammensætte din dag mere eller mindre, som du ønsker, så længe du løser de opgaver, der er dig pålagt. I Jyske Bank har du rigtig gode vilkår, hvor der er fokus på gensidig fleksibilitet, uhøjtidelighed og ikke mindst sund fornuft.

Læs mere om Jyske Bank

Mød andre kandidater fra Jyske Bank

Senest opdateret: 12 aug 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-08-2019

Marie Holst, Konsulent, Dansk Industri

Jeg arbejder i DI’s energi- og klimapolitiske afdeling, hvor opgaven blandt andet er at påvirke politikere til, at regler og politiske mål inden for energi og klima er til gavn for DI’s medlemsvirksomheder. Som økonom bruger jeg en stor del af min tid på at lave analyser, som kan underbygge vores synspunkter og hjælpe med til at beslutte, hvad der er bedst for DI’s medlemmer.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Isabel Skov Quintero, Scrum Master, Nykredit

Jeg er procesansvarlig og analytiker i Nykredits Robotics-team. Det vil sige, at jeg driver den måde, vi udvikler robotter på internt i teamet og hele processen omkring dette. Derudover undersøger jeg forskellige krav til vores kode og sørger for, at der veksles mellem forbedringer og nyudvikling. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Jesper B. Bihlet, Assistant Manager i Audit, KPMG

Jeg sidder i KPMG's afdeling for revision og regnskab på vores kontor i Nordhavnen i København. Jeg beskæftiger mig med revision af mange forskellige slags selskaber, både små og store – og også børsnoterede. Jeg arbejder med virksomheder inden for flere forskellige brancher, herunder olie, rejsebureauer, teknologi (apps og platforme), ingeniører m.fl.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Andrea Decandia, Finance Graduate, Carlsberg

I currently work in the Finance department and as part of my Graduate Program, I have just started my second rotation. In my first one I was part of the Financial Planning and Controlling team, in which I was involved in the monthly financial reports of the global group, but also in ad-hoc analysis and the preparation of the budget for 2019.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Kristian Gaarde, Portfolio Manager, ATP

Jeg er en del af ATP’s investeringsafdeling, som har ansvaret for at skabe det bedst mulige afkast til alle ATP’s medlemmer. Helt konkret sidder jeg i den afdeling, der står for investeringer i børsnoterede danske aktier. En af mine primære arbejdsopgaver er at opbygge et indgående kendskab til de selskaber, vi gerne vil investere i. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Matilde Grote, Økonomielev, CPH

Jeg sidder i CPH's debitorafdeling, hvor mine primære opgaver er at bogføre den daglige bank og alle ind- og udbetalinger, som vi har. Derudover hjælper jeg til i vores debitormail med at besvare henvendelser fra vores kunder. Jeg sidder også og rykker alle vores engangskunder for manglende betalinger. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Ann-Sofie E. Madsen, Analyst, EY

Jeg sidder i afdelingen Transaction Advisory Services, der beskæftiger sig med køb og salg af virksomheder (M&A). Jeg arbejder til dagligt med finansiel due diligence, der kort fortalt undersøger virksomheders finansielle grundlag før et køb/salg. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Carsten Møller Pedersen, Compensation Analyst, Vestas

Jeg er Compensation Analyst og sidder i afdelingen Global Compensation & Reward. Jeg beskæftiger mig primært med den kompensation som medarbejderne modtager for deres arbejde. Dette kan være i form af løn, diverse former for bonus, forsikringer, pension og andre finansielle incitamenter. Meget af arbejdet beror på analyse af store mængder data og derved danne gode benchmarks.

Læs mere
Sidst opdateret 13-08-2019

Mark Jørgensen, Head of Cost Controlling, Total

I work in the finance department where I’m the Head of Cost Controlling. Thus, my responsibilities are cost allocations, cost controlling, internal reporting of financials to our headquarter in Paris, annual budgeting and overseeing the time writing of employees.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Thomas Brix, Finance Graduate, Carlsberg

Jeg arbejder i Finance, og min sidste rotation var i den afdeling, som hedder FP&A, som blandt andet beskæftiger sig med månedlig rapportering og analyser til ledelsen omkring Carlsbergs finansielle performance. Mine arbejdsopgaver var relateret til den månedlige rapportering, hvilket blandet bestod af at lave månedlige analyser og rapporter til ledelsen.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Marie Ramsø Motzfeldt, Konsulent, DR

Jeg er en del af en mindre analyseenhed i DR Økonomi, hvor jeg udfører større og mindre analyseopgaver på tværs af hele huset med økonomi som fokus. Jeg arbejder primært projektbaseret og beskæftiger mig derfor typisk med opgaver, der strækker sig over lidt længere perioder.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Jonas Ladegaard Hensch, Økonom, Nationalbanken

Jeg arbejder som økonom i afdelingen Økonomi og Pengepolitik, som beskæftiger sig med dansk økonomi og international økonomi. Jeg tilhører teamet monetær og makrofinansiel analyse, som har til opgave at overvåge og analysere penge- og valutakursmarkeder samt monetære og finansielle forhold. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-08-2019

Gunilla Toxwærd Olesen, Ejendomsadministrator, Heimstaden

Til daglig arbejder jeg i ejendomsadministrationen hos Heimstaden. Vi er 10 medarbejdere i afdelingen, og vi arbejder tæt sammen om de opgaver, der kommer ind. Jeg har min egen ejendomsportefølje, som jeg er ansvarlig for, men vi er gode til at hjælpe hinanden. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-03-2019

Alex Maj Lorenzen-Bangsgaard, Økonomisk Konsulent, Børn & Unge, Vejle Kommune

Jeg er ansat i Staben i Børne- & Ungeforvaltningen, Vejle Kommune. Her arbejder jeg med økonomien inde for folkeskolerne i Vejle Kommune, hvor mine mest klassiske arbejdsopgaver er budgetlægning, budgetopfølgning og regnskabsafslutning. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Daniele Capezzuto, Junior MOGE Controller, Nestlé

I work in Finance and Control, more specifically within MOGE Controlling. MOGE stands for Marketing and Other General Expenses (alternatively SG&A) and together with my manager we are in charge of controlling these costs for the Nordics. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Helle Eis Christensen, Økonom, Nationalbanken

Jeg arbejder i Finansiel Statistik, der indsamler, bearbejder og offentliggør statistik. Afdelingen analyserer de indsamlede data og leverer input til fx vurderingen af den finansielle stabilitet i Danmark. Jeg sidder hovedsageligt med indsamlinger, opgørelser og analyser af betalingsbalancens finansielle poster.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Emil Plagborg-Møller, Lead Business Developer, Nordea

Jeg arbejder med fintech-partnerskaber i vores Wealth Management-division. Den overordnede idé med at indgå partnerskaber er at kombinere styrkerne hos partnere med vores styrker i Nordea, så vores kunder kan få det bedste af det bedste. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-06-2019

Nikolaj Neesgaard Kristensen, Treasury Manager, LEGO Group

Working in Group Treasury I have the responsibility to advice and manage how we mitigate counter party risk towards customers and suppliers through the use of various Trade Finance instruments. A major part of that is acting as a subject matter expert to be able to equip my colleagues to take the dialogue with customers and suppliers. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-06-2019

Thomas Nyholm Andersen, Økonomichef, POWERCARE

Mit overordnede arbejdsområde er økonomi – jeg har lederansvar for, at vi får lønnen udbetalt til vores vikarer og at vi fakturerer inden for deadline. Desuden har jeg ansvar for it-udvikling og rapportering i virksomheden. Vi arbejder meget med at få digitaliseret så mange dele af virksomheden som muligt, så vi får store mængder data til rådighed.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Reza Norouzi Ghazvini, Finance Manager, GoMore

Jeg sidder med ansvaret for vores rapporteringer, budgetter og cash flow samt de analyser, der relaterer sig til disse. Jeg sidder også med opfølgningen på vores budgetter med vores forskellige afdelinger. Derudover sidder jeg med bogføring af transaktioner, kontoafstemninger, løn, HR og andre ad hoc-opgaver, der kan komme ind. 

Læs mere