Kristian Bang, Fotolærer, Egå Ungdoms-Højskole

Kristian er Fotolærer på Egå Ungdoms-højskole, hvor han også underviser i bæredygtighed. Derudover fotograferer han også for højskolen efter behov.

Egå Ungdomshøjskole
Fotolærer
  • Kristian Bang
  • 32 år
  • Ansat siden 2017
  • Fotografuddannelsen ved Viborg Mediehøjskole

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er højskolelærer og underviser i fotografi og bæredygtighed. Jeg er på 75% tid. Mine arbejdsopgaver består af 25% undervisning, 25% vagter (altså "voksen" på skolen i elevernes fritid) og 25% socialt arbejde med de unge. Derudover fotograferer jeg for skolen efter behov.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg elsker undervisningen. Jeg elsker at få den til at lykkes og tweake, så den bliver bedre og bedre for hver gang. Jeg kan også få lov til at prøve nye ting af, som jeg i mit personlige virke synes er spændende, og på den måde smelter job, faglighed og fritidsinteresse sammen.

Jeg holder også meget af 1-til-1 samtalerne med de unge. De kommer nogle gange til mig flere år senere og siger, at lige præcis dén snak, de havde med mig, betød noget vigtigt for dem, og det er for vildt, når det sker. Eller når jeg efter endt semester står med en seddel i hånden, hvor der står "You are the fatherfigure i never had". Det smelter mit hjerte.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg giver den faglighed, som jeg selv har lært, videre og bruger det til noget almennyttigt fremfor at sælge noget, som folk alligevel ikke har brug for. Jeg er også aktiv fotograf på selve skolen.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Egå Ungdoms-Højskole?

1.  At mit arbejde har en imateriel værdi forstået på den måde, at jeg videregiver viden og erfaring, og at jeg skal ikke sælge noget materielt.

2. Jeg kan blande min fritidsinteresse og mit job

3. Der er ikke langt fra tanke til handling, og der er friheden til at handle.

  • Hvorfor er Egå Ungdoms-Højskole en attraktiv organisation for dig at arbejde i?

Du har frihed til at være iværksætter, og jeg har fantastiske kollegaer, som også er mine venner. Jeg bliver tit udfordret og derfor udvikler jeg mig. Jeg har en ledelse, der passer på mig og lytter, når jeg har noget på hjerte. Jeg får en god løn, god pension og god frokost. Jeg har friheden til at udvikle mig fagligt. Jeg kan benytte mig af skolens ressourcer, hvis jeg har et personligt projekt.

Læs mere om Egå Ungdoms-Højskole

Mød andre kandidater fra Egå Ungdoms-Højskole


Annoncer