Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Mikael Amnitsbøl, Konsulent, DI

Mikael er konsulent i Dansk Industri, DI, hvor han sidder med personalejura. Her består hans opgaver i at skabe værdi for virksomhederne gennem juridisk rådgivning.

  • Mikael Amnitsbøl
  • 30 år 
  • Ansat siden 2013
  • Cand.jur

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg sidder i personalejura i Dansk Industri, DI. Personalejura er DIs advokatkontor, og vi hjælper virksomhederne med en række juridiske problemstillinger. Problemstillingerne spænder fra at svare på juridiske spørgsmål og til at føre sager ved Højesteret eller EU-domstolen samt alt derimellem. I personalejura forhandler vi eksempelvis også løn- og ansættelsesvilkår for de danske lønmodtagere, ligesom vi er med til bestyrelsesmøderne i vores mange medlemsforeninger.

Mine egne opgaver består primært i at skabe værdi for virksomhederne gennem juridisk rådgivning, og så hjælper jeg virksomhederne juridisk, hvis der bliver lagt sag an mod dem. Derudover deltager jeg i forhandlingerne om løn- og ansættelsesvilkår, hvilket betyder, at jeg blandt andet har skrevet nogle af reglerne, som gælder for mange ansatte i Danmark.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

De mest spændende og udfordrende opgaver har indtil videre været at analysere udfordrende juridiske problemstillinger og deltage i forhandlinger, når der bliver lagt sag an mod virksomhederne. Forhandlingerne har især været spændende, da jeg føler, at jeg bliver dygtigere, og at jeg stadig har enormt meget at lære. Det var også spændende at være en del af overenskomstforhandlingerne i 2017, selvom jeg var meget ny.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg er uddannet jurist, og da størstedelen af mine opgaver relaterer sig til juraen, bruger jeg min uddannelse næsten hele tiden. En juridisk uddannelse er som hovedregel nødvendig for at kunne løse mine opgaver.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Dansk Industri?

De tre vigtigste ting ved mit arbejde er for det første, at jeg gør en forskel. For det andet er det vigtigt for mig, at hverdagen fungerer godt sammen med de mennesker, jeg omgiver mig med. For det tredje er det vigtigt for mig, at jeg udvikler mig både fagligt og personligt.

  • Hvorfor er Dansk Industri en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Der er flere årsager til, at DI er en attraktiv arbejdsplads for mig. DI er meget central, når det kommer til, hvilken retning arbejdsmarkedet skal bevæge sig i, og det er sjovt at være en del af det hold, der går helt forrest og viser retningen.

Derudover har DI redskaberne til at gøre mig til en endnu dygtigere jurist, ligesom DI også er et enormt behageligt sted at være blandt andet på grund af gode kollegaer, hensyn til privatliv og meget mere.

Læs mere om Dansk Industri

Mød andre kandidater fra Dansk Industri


Annoncer