Marie Holst, Konsulent, Dansk Industri

Mød Marie som arbejder i Dansk Industri's energi- og klimapolitiske afdeling. Hendes opgaver består bl.a. i at påvirke politikere inden for energi og klima. 

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder i DI’s energi- og klimapolitiske afdeling, hvor opgaven blandt andet er at påvirke politikere til, at regler og politiske mål inden for energi og klima er til gavn for DI’s medlemsvirksomheder. Som økonom bruger jeg en stor del af min tid på at lave analyser, som kan underbygge vores synspunkter og hjælpe med til at beslutte, hvad der er bedst for DI’s medlemmer.

Vi har en meget bred pallette af medlemsvirksomheder - lige fra de virksomheder, der producerer grøn energi - til dem, der bruger kæmpe mængder af energi. Vi kæmper derfor hele tiden for, at klimahensyn og lav energiregninger kan gå hånd i hånd.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Mit job er utrolig alsidigt, så jeg laver alt fra at stå for arrangementer, deltage i møder og netværke både i og uden for Danmark til at nørde i statistikprogrammer. Jeg er vild med tal, så det sidste hører til favoritopgaverne, men for mange gentagelser er kedeligt, så generelt er jeg rigtig glad for, at jeg får lov at lave så mange forskellige ting.

Noget af det mest udfordrende er, at man lynhurtigt bliver ”eksperten” indenfor sit felt, så hvis der eksempelvis skal regnes på, hvilken støttemodel til vedvarende energi (så som solceller og vindmøller) der er bedst og billigst, så er det mig, der skal udtænke en model, regne på det og gøre materialet spiseligt, så det kan bruges i DI’s lobbyarbejde.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg har haft en del om energi, hvilket dagligt hjælper mig. Det gælder også alt, hvad jeg har haft inden for samfundsøkonomi, statistik og matematik, der er en fordel i mit nuværende job.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Dansk Industri?

Det er vigtigt for mig, at jeg bliver udfordret på min faglighed dagligt, og at jeg får lov at arbejde med noget af det, som jeg synes er allermest spændende - nemlig klima og grøn energi. Sidst, men ikke mindst, at DI er en virkelig god arbejdsplads i hjertet af København med søde kolleger og gode sociale arrangementer. 

  • Hvorfor er Dansk Industri en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

I DI får man lynhurtigt ansvarsområder og bliver kastet ud i nye ting. Det betyder, at man rigtig hurtigt kommer til at vide rigtig meget om sit område. Samtidig er det enormt spændende at arbejde mellem virksomheder og staten, og jeg tror på, at det giver mig gode muligheder, når jeg en dag skal prøve kræfter med et andet job udenfor DI. 

Læs mere om Dansk Industri


Annoncer