Christoffer Miller Dahl, Lektor, Herlufsholm

Christoffer er lektor på Herluftsholm, hvor han underviser i engelsk og historie i gymnasiet. På denne side giver Christoffer et indblik i arbejdet som lektor på skolen.

Herluftsholm
Lektor
  • Christoffer Miller Dahl
  • 31 år
  • Ansat siden 2011
  • Cand.mag. i Engelsk og Historie

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg underviser i engelsk og historie i gymnasiet, og en stor del af mit arbejde er derfor ansigt til ansigt med elever. Som underviser skal jeg formidle mit fag til elever på en måde, der motiverer dem og når dem på det niveau, de er på og hjælper dem med at udvikle sig til veluddannede og dannede unge mennesker.

Desuden varetager jeg koordineringen af talentudvikling inden for humaniora og samfundsvidenskab og bistår dermed elever i at finde udfordringer og muligheder, der kan give hver enkelt et større perspektiv og motivation til at forbedre sig.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Når man arbejder med unge mennesker, der alle er forskellige og har hver deres interesser og udfordringer, er der et væld af udfordringer hver eneste dag, men for mig er det mest spændende at være en del af elevens udviklingsproces. At se en elev bruge fagets redskaber og viden selvstændigt til at dygtiggøre sig og blive mere forstående over for sin omverden er en sand glæde.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg bruger viden og redskaber i hver eneste undervisningslektion. Foruden sprogfærdighederne er det særligt de analytiske værktøjer og tilgange til tekster såvel som processer, hvor jeg kan mærke, at min uddannelse giver mig et solidt ståsted og klæder mig på til at være den underviser, jeg gerne vil være.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Herlufsholm?

1. At der er en forståelse blandt både elever og kolleger af, at man yder sit bedste og vil udvikle sig.

2. At jeg har frihed til at arbejde med det, jeg brænder for, på de måder, der giver mest mening for mig.

3. At det er et arbejde, der får mig til at glæde mig til at komme i gang med dagen.

  • Hvorfor er Herlufsholm en attraktiv organisation for dig at arbejde i? 

Undervisning i almenhed og gymnasiet i særdeleshed byder på så mange inspirerende øjeblikke sammen med kolleger og elever. Herlufsholm er på nogle punkter som alle andre gymnasier, og på andre måder en ret unik skole. Hvad der er det mest givende for mig på Herlufsholm er, at jeg møder elever, der er dybt motiverede for at danne sig og alle bidrager til et særligt fællesskab. Man kender hinanden, interesserer sig for hinanden og vil andre det godt. Det giver en god følelse at arbejde i en virksomhed, der tager ansvar for unge mennesker og for verden omkring sig.

Læs mere om Herlufsholm


Annoncer