Merete Lentz, Underviser i enkeltfag, Den Internationale Højskole

Merete er ansat som underviser i enkeltfag på Den Internationale Højskole. Her skal hun undervise de elever, der ønsker at lære dansk, mens de er på højskolen.

Den Internationale Højskole
Underviser
  • Merete Elmquist Lentz
  • 71 år
  • Ansat siden 2002
  • Uddannet Folkeskolelærer

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er ansat som timelærer og skal undervise de elever, der ønsker at lære dansk, mens de er på Den Internationale Højskole – det har jeg nu gjort i 11 år.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det er svært at undervise nybegyndere i dansk, da det er et vanskeligt sprog, og alt andet foregår på engelsk. Men det er også utroligt morsomt, hvis man interesserer sig for andre sprog. Det bliver især spændende med elever, der allerede har en eller anden tilknytning til Danmark, og derfor er meget motiverede. Som dansklærer knytter man også mange andre kulturelle aspekter ind i undervisningen, så det hele bliver mere "levende".

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg er uddannet lærer. Har læst engelsk på universitetet og opholdt mig meget i England, bl.a. som sprogrejselærer. Jeg har udover mine hovedfag i engelsk og dansk, også taget et kursus i dansk som andetsprog på Danmarks Lærerhøjskole. Derudover har jeg undervist i folkeskolen i ca. 37 år.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Den Internationale Højskole?

Det vigtigste for mig er at medvirke til, at alle elever har en god oplevelse på Den Internationale Højskole, og at alle timer skal give den enkelte en fornemmelse af, at det er vigtigt at bidrage med alt det, man kan - også selvom noget er sværere end andet. Det er vigtigt at turde!

  • Hvorfor er Den Internationale Højskole en attraktiv organisation for dig at arbejde i? 

Den Internationale Højskole har for mig betydet en glæde ved at møde spændende unge mennesker fra hele verden. Unge mennesker, der forhåbentlig vil gå ud og gøre noget godt i verden. Den Internationale Højskole er et sted, hvor man især skal finde ud af, hvem man selv er, og hvad man er god til og skolens livsværdier betyder utroligt meget for mig. Livsværdier jeg til enhver tid står inde for.

Læs mere om Den Internationale Højskole

Mød andre kandidater fra Den Internationale Højskole


Annoncer