Lars Svinth Nielsen, Studievejleder, Syddansk Erhvervsskole

I sin ansættelse på Syddansk Erhvervsskole har Lars forskellige ansvarsområder. Han vejleder bl.a. elever i forhold til uddannelsesvalg, fastholdelse og støttemuligheder.

Syddansk Erhvervsskole
Studievejleder
  • Lars Svinth Nielsen
  • Ansat siden 2011
  • Cand.Mag. i Historie og Religion, Århus Universitet, Meritlæreruddannelsen

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg har to primære funktioner: Underviser og studievejleder. Jeg underviser EUD og EUX inden for fagene dansk, samfundsfag og engelsk. Som studievejleder har jeg hele grundforløb 1, EUD/EUX, samt mureruddannelsen som primære arbejdsområder. Jeg vejleder elever i forhold til uddannelsesvalg, fastholdelse, støttemuligheder, og desuden er der i vejledningen efterhånden en del administrative opgaver i forbindelse med optag, meritering, realkompetencevurdering med mere.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Som vejleder er det spændende at medvirke til at afdække muligheder og finde løsninger for den enkelte elev. Det er en udfordring at holde rede i lovstof, uddannelsesmuligheder, interne procedurer, IT-systemer og meget mere. Samtidig er jeg i begge jobfunktioner involveret i mange samarbejdsrelationer og har derfor kontakt med rigtig mange mennesker gennem en typisk arbejdsuge.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Meritlæreruddannelsen er naturligt min pædagogisk/didaktiske ryggrad i forhold til undervisning og forståelse af indhold i uddannelserne. Min universitetsbaggrund er nyttig for mig i forhold til at sætte mig ind i bestemmelser og lovstof og til generelt at holde struktur og overblik over mit arbejdsområde i hverdagen.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Syddansk Erhvervsskole?

Eleverne

Det er mødet med eleverne og en tro på at være i stand til at gøre en forskel, der er hele omdrejningspunktet for mit arbejde.

Kollegaerne

Hver dag lærer jeg nyt fra og med de kollegaer, jeg til hverdag arbejder sammen med. Jeg synes, at det er spændende at bevæge mig rundt på skolen i de meget forskellige miljøer, der findes og møde kollegaer med meget forskellige uddannelsesmæssige baggrunde.

En afvekslende hverdag

Mine arbejdsopgaver er meget forskellige, og jeg kan godt lide afvekslingen mellem undervisning og vejledning. Jeg ved aldrig helt, hvordan min dag kommer til at forløbe, og det gør det sjovt at møde på arbejde.

  • Hvorfor er Syddansk Erhvervskole en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Jeg synes, det er spændende at arbejde inden for et felt, hvor der sker rigtigt meget i tiden. Syddansk Erhvervsskole er blandt de største erhvervsskoler. Det ser jeg i hverdagen som en stor fordel. I studievejledningen har vi en god størrelse i vores team af studievejledere, der gør det muligt at sparre i forhold til de udfordringer, vi står med. Det samme gælder for undervisning, hvor vi er organiseret i et studiecenter med gode muligheder for faglig sparring inden for de enkelte fag.

Læs mere om Syddansk Erhvervsskole

Mød andre kandidater fra Syddansk Erhvervsskole


Annoncer