Vis studentum.dk som: Mobile
Hvordan bliver man ejendomsmægler?

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig. Du får en hverdag med fart på, hvor din fornemmeste opgave er at hjælpe mennesker med at sælge deres bolig og/eller finde deres nye hjem. Du bliver med andre ord sælgers repræsentant.

I denne guide bringer vi dig igennem de tre trin til optagelse i ejendomsmæglerregisteret:

Når du har gennemført de tre trin, er du medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening og klar til at springe ud i din nye karriere som statsautoriseret ejendomsmægler. Du får også svar på de oftest stillede spørgsmål om din fremtidige branche under 3 hurtige om jobbet som ejendomsmægler.

Vil du arbejde med ejendomshandel? Se uddannelserne her

Vælg din ejendomsmægleruddannelse

Der findes ikke nogen formel uddannelse til ejendomsmægler. I stedet er der nogle formelle uddannelseskrav, som du kan leve op til på tre forskellige måder. Hvilken uddannelse, der passer bedst til dig, afhænger af din baggrund, og hvordan du vil tilrettelægge dine studier.

Har du en gymnasial uddannelse kan du tage en erhvervsakademiudannelse til finansøkonom eller en finansbachelor på fuldtid og supplere med moduler fra akademiuddannelsen i Finansiel rådgivning som deltidsstudier. Vil du hellere læse på deltid samtidig med, at du fx arbejder som trainee ved en ejendomsmæglerkæde eller lignende, kan du tage hele akademiuddannelsen.

Er du allerede kandidat, giver tillægsuddannelsen for akademikere dig mulighed for at tage en skræddersyet ejendomsmægleruddannelse med moduler fra akademiuddannelsen.

3 uddannelsesveje til dig, der ønsker at blive ejendomsmægler

Du har en gymnasial uddannelse og vil studere på fuldtid: 

Læs til finansøkonom på 2 år eller læs til finansbachelor på 3,5 år

Du har en gymnasial uddannelse og vil studere på deltid: 

Tag en akademiuddannelse i Finansiel rådgivning på 3 år

Du har en kandidatuddannelse med min 20 ECTS inden for det merkantile område:

Tag en individuel tillægsuddannelse for akademikere

Er du i tvivl om hvilken ejendomsmægleruddannelse, der passer dig bedst? Læs mere om de forskellige uddannelsesveje til ejendomsmæglertitlen eller tjek denne infografik ud og få helt styr på forskellen mellem en erhvervsakademiuddannelse og en akademiuddannelse.

Få erfaring i jobbet som ejendomsmægler

Inden du bliver optaget i ejendomsmæglerregisteret, skal du have fingeren på pulsen i forhold til do’s and don’ts i ejendomsbranchen. Det betyder i praksis, at du skal have dokumenterbar erfaring med opgaver som fx:

  • Indsamling og kvalitetssikring af oplysninger om ejendommen
  • Værdiansættelse af ejendommen ud fra besigtigelse, juridiske og tekniske oplysninger
  • Udarbejdelse af salgsprovenu, formidlingsaftale, salgsbudget og salgsopstilling
  • Annoncering, kunderådgivning og fremvisning af ejendommen
  • Forhandling mellem køber og sælger samt udarbejdelse af købsaftaler og sagsbehandling

Det kræver mindst to års erfaring på fuld tid med ovenstående opgaver, før du sender din ansøgning ind. Det kan fx være som trainee eller assistent ved en ejendomsmægler samtidig med, at du følger akademiuddannelsen. Mange af de større ejendomsmæglerkæder har særligt tilrettelagte uddannelsesforløb for aspirerende ejendomsmæglere.

Tegn en forsikringsordning via Dansk Ejendomsmæglerforening

Samtidig med, at du søger om optagelse i ejendomsmæglerregisteret, er der store fordele at hente ved også at søge om optagelse i Dansk Ejendomsmæglerforening. Først og fremmest får du som medlem af foreningen nemlig mulighed for at indgå i en forsikringsordning. Med den lever du op til lovpligtige ansvars- og garantistillelse for ejendomsmæglere.

  • Du får også adgang til en lang række tilbud og services, der gør din hverdag som ejendomsmægler lettere:
  • Ret til at bruge betegnelsen ”MDE” og til at bruge autoriserede formularer uden gebyrer
  • Adgang til mæglerfaglig telefonsupport og til foreningens informationssystem
  • Adgang til efteruddannelse, faglige møder og sociale arrangementer i lokalområdet

Du holder dig også up-to-date om udviklingen i ejendomsbranchen via nyhedsbreve, faglig nyhedsinformation og medlemsbladet fra Dansk Ejendomsmæglerforening. Sidst, men ikke mindst får du mulighed for at tegne en attraktiv sundhedsforsikring og pensionsordning.

Du er igennem alle tre trin – hvad nu?

Ejendomsmægler er en beskyttet titel. Du kan derfor først skrive ejendomsmægler på LinkedIn og på dit visitkort, når du er optaget i ejendomsmæglerregisteret ved Erhvervsstyrelsen.

Du søger om optagelse via selvbetjeningsløsningen VIRK indberet. Husk også at indsende den detaljerede arbejdsgivererklæring som dokumentation for din erhvervserfaring.

Tre hurtige om jobbet som ejendomsmægler

Er du nysgerrig efter at vide mere om dine fremtidsmuligheder, når ejendomsmæglertitlen er i hus? Her har vi samlet de tre oftest stillede spørgsmål om jobbet som ejendomsmægler.

1. Hvad laver en ejendomsmægler?

Som ejendomsmægler er du typisk ansat ved en ejendomsmæglerkæde som fx EDC, Home eller Nybolig. Du kan også arbejde ved domstole eller kreditinstitutioner, og på sigt kan du blive indehaver af din egen ejendomsmæglerforretning.

Udover formidling af andelsboliger, ejerlejligheder og parcelhuse, kan du som ejendomsmægler også arbejde med projektsalg, formidling af erhvervslejemål og meget mere. Med en diplomuddannelse i vurdering har du mulighed for at få job som erhvervsmægler eller diplomvaluar.

2. Hvor meget tjener en ejendomsmægler?

En del af din løn som ejendomsmægler vil typisk være provisionsbaseret. Dit lønniveau vil derfor hænge tæt sammen, hvor dygtig en sælger du er. 

Se hvor meget en ejendomsmægler tjener i vores Job & løn sektion her

3. Hvor gode er jobmulighederne for ejendomsmæglere?

Efter nogle hårde år i ejendomsbranchen er der hårdere konkurrence om jobbene som ejendomsmægler. Som udgangspunkt er jobmulighederne bedst i Sønderjylland, mens der ligeledes er gode jobmuligheder i Nordjylland og på Sjælland. På Fyn og i Midtjylland er der derimod længere imellem jobopslagene.

Som ejendomsmægler har du en alsidig hverdag, og der er ikke to dage, der er ens. Der er altid fart over feltet. 

Jobbet som ejendomsmægler har to sider - vurderingssiden og salgssiden. På vurderingssiden handler det om at få boligen til salg og lægge en strategi sammen med sælger for at sælge boligen så hurtigt som muligt til en fair pris. På salgssiden handler det om at finde en køber til boligen, som vil betale den højst mulige pris til sælger. 

- Henriette Møller Christesen, Ejendomsmægler

Senest opdateret: 12 jul 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Ledelse og administration

Hvad kan jeg blive inden for ledelse, administration og kontor? I denne karriereguide kan du spore dig ind på mulighederne med en business uddannelse og læse mere om de mange karriereveje i branchen. Bliv inspireret lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 07-07-2022

Sådan bliver du buschauffør

Har du masser af køreglæde og har overvejet om en fremtid som buschauffør er det rette for dig? Vi forsøger her at give dig svar på, hvordan man bliver buschauffør, hvordan fremtidsudsigterne ser ud og hvad en buschauffør tjener. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-05-2022

Stewardesse uddannelse - Sådan bliver du stewardesse

Har du et godt servicegen og drømmer du om at arbejde mennesker? Så er uddannelsen til kabinepersonale måske noget for dig! Læs mere her om stewardesse uddannelsen, hvad det kræver og hvad arbejdet indebærer. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

8 fancy jobtitler

Har du nogen gange undret dig over, hvad en salgs-ninja laver? Vi har samlet 8 bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere: Økonomi, administration og IT

Hvis du har en drøm om at arbejde i detailhandelen, med tal, økonomi og måske kombinere det med at arbejde med mennesker, så kan en uddannelse inden for økonomi, administration og IT være noget for dig. Udforsk mulighederne i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Sådan bliver du kriminaltekniker

Har du sans for detaljer og flar for at kæde ting sammen? Med en uddannelse indenfor politiet kan du uddanne dig til kriminaltekniker og dermed være med til at løse både store og små kriminalgåder. Læs mere om mulighederne i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. Læs mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for sport og idræt

Hvordan bliver man fitnessinstruktør, personlig træner eller måske skiinstruktør? I denne karriereguide kan du spore dig ind på dine muligheder, og hvilken uddannelse og hvilket job inden for sport og idræt, der passer dig bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Iværksætter og studerende: "Man kan konvertere den viden, man får, direkte"

Læs om Martine Birlund, der er iværksætter og studerende på HD-uddannelsen på CBS. Her får hun ny og nyttig viden, som hun kan bruge  direkte i sit fuldtidsarbejde og i sit liv som selvstændig. Man behøver nemlig ikke vælge iværksætterlivet fra for at vælge studierne til. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-05-2020

Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martin droppede sociale medier, byture og studiefravær i et år. Siden da har han stykket en karriere sammen via forskellige jobs og relevante uddannelser. Christian Martin har fået sit drømmejob hos Fitnessguru. Han har altid været aktiv sportsudøver og interesseret sig for det sunde liv – også når det handler om det, vi putter i munden.
Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Kommunikation

Kan du trylle med ord og billeder, er du god til at forvandle den skæve idé til effektive budskaber og har du styr på målgruppen? Så er en karriere inden for marketing, kommunikation og medier måske noget for dig. Tjek karriereguiden til medie- og kommunikationsbranchen her.

Læs mere
Sidst opdateret 02-03-2022

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Sådan bliver du radiograf

Trives du i den tætte kontakt med mennesker, og vil du gerne have en højteknologisk og specialiseret uddannelse? Så er uddannelsen til radiograf måske det rigtige for dig? Læs mere om dine muligheder for at blive radiograf i vores karriereguide

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Design, stil og kreative fag

Hvis du interesserer dig for kreative områder som design, dans, musik, teater, indretning eller mode, så kan du måske gøre din interesse til din levevej ved at vælge en uddannelse inden for design, stil og kreative fag. Udforsk mulighederne i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for ernæring og sundhed

Hvordan bliver man kostvejleder eller diætist? I denne karriereguide kan du blive klog på uddannelsesmuligheder, job og karriere inden for ernæring og sundhed lige fra kostvejlederuddannelsen til en professionsbachelor i ernæring og sundhed. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for pædagogik

Hvordan bliver man pædagog? I denne karriereguide bliver du klogere på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for det pædagogiske område. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Idræt, ernæring og velvære

Hvis du har en interesse inden for menneskers sundhed, træning, kost og velbefindende, kan dette uddannelsesområde være noget for dig. Der findes en bred vifte af uddannelser i forskellige retninger. Se dine mange muligheder i guiden her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for de kreative fag

Denne karriereguide er for dig, der drømmer om at gøre din passion til din levevej. Her kan du spore dig ind på, hvilken uddannelse inden for de kreative fag, der passer dig, og udforske dine mange uddannelsesmuligheder. Læs mere i guiden her. 

Læs mere