Vis studentum.dk som: Mobile
Hvordan bliver man ejendomsmægler?

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du hjælper med at opfylde drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske lige noget for dig. Her får du en hverdag, hvor din fornemmeste opgave er at hjælpe mennesker med at sælge deres bolig og/eller finde deres nye hjem. 

I denne guide bringer vi dig igennem de tre trin til optagelse i ejendomsmæglerregisteret:

Når du har gennemført de tre trin, er du medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening og klar til at springe ud i din nye karriere som statsautoriseret ejendomsmægler. Du får også svar på de oftest stillede spørgsmål om din fremtidige branche under 3 hurtige om jobbet som ejendomsmægler.

Vil du arbejde med ejendomshandel? Se uddannelserne her

Vælg din ejendomsmægleruddannelse

Der findes ikke nogen formel uddannelse til ejendomsmægler. I stedet er der nogle formelle uddannelseskrav, som du kan leve op til på tre forskellige måder. Hvilken uddannelse, der passer bedst til dig, afhænger af din baggrund, og hvordan du vil tilrettelægge dine studier.

Har du en gymnasial uddannelse kan du tage en erhvervsakademiudannelse til finansøkonom eller en finansbachelor på fuldtid og supplere med moduler fra akademiuddannelsen i Finansiel rådgivning som deltidsstudier. Vil du hellere læse på deltid samtidig med, at du fx arbejder som trainee ved en ejendomsmæglerkæde eller lignende, kan du tage hele akademiuddannelsen.

Er du allerede kandidat, giver tillægsuddannelsen for akademikere dig mulighed for at tage en skræddersyet ejendomsmægleruddannelse med moduler fra akademiuddannelsen.

3 uddannelsesveje til dig, der ønsker at blive ejendomsmægler

Du har en gymnasial uddannelse og vil studere på fuldtid: 

Læs til finansøkonom på 2 år eller læs til finansbachelor på 3,5 år

Du har en gymnasial uddannelse og vil studere på deltid: 

Tag en akademiuddannelse i Finansiel rådgivning på 3 år

Du har en kandidatuddannelse med min 20 ECTS inden for det merkantile område:

Tag en individuel tillægsuddannelse for akademikere

Er du i tvivl om hvilken ejendomsmægleruddannelse, der passer dig bedst? Læs mere om de forskellige uddannelsesveje til ejendomsmæglertitlen eller tjek denne infografik ud og få helt styr på forskellen mellem en erhvervsakademiuddannelse og en akademiuddannelse.

Få erfaring i jobbet som ejendomsmægler

Inden du bliver optaget i ejendomsmæglerregisteret, skal du have fingeren på pulsen i forhold til do’s and don’ts i ejendomsbranchen. Det betyder i praksis, at du skal have dokumenterbar erfaring med opgaver som fx:

  • Indsamling og kvalitetssikring af oplysninger om ejendommen
  • Værdiansættelse af ejendommen ud fra besigtigelse, juridiske og tekniske oplysninger
  • Udarbejdelse af salgsprovenu, formidlingsaftale, salgsbudget og salgsopstilling
  • Annoncering, kunderådgivning og fremvisning af ejendommen
  • Forhandling mellem køber og sælger samt udarbejdelse af købsaftaler og sagsbehandling

Det kræver mindst to års erfaring på fuld tid med ovenstående opgaver, før du sender din ansøgning ind. Det kan fx være som trainee eller assistent ved en ejendomsmægler samtidig med, at du følger akademiuddannelsen. Mange af de større ejendomsmæglerkæder har særligt tilrettelagte uddannelsesforløb for aspirerende ejendomsmæglere.

Tegn en forsikringsordning via Dansk Ejendomsmæglerforening

Samtidig med, at du søger om optagelse i ejendomsmæglerregisteret, er der store fordele at hente ved også at søge om optagelse i Dansk Ejendomsmæglerforening. Først og fremmest får du som medlem af foreningen nemlig mulighed for at indgå i en forsikringsordning. Med den lever du op til lovpligtige ansvars- og garantistillelse for ejendomsmæglere.

  • Du får også adgang til en lang række tilbud og services, der gør din hverdag som ejendomsmægler lettere:
  • Ret til at bruge betegnelsen ”MDE” og til at bruge autoriserede formularer uden gebyrer
  • Adgang til mæglerfaglig telefonsupport og til foreningens informationssystem
  • Adgang til efteruddannelse, faglige møder og sociale arrangementer i lokalområdet

Du holder dig også up-to-date om udviklingen i ejendomsbranchen via nyhedsbreve, faglig nyhedsinformation og medlemsbladet fra Dansk Ejendomsmæglerforening. Sidst, men ikke mindst får du mulighed for at tegne en attraktiv sundhedsforsikring og pensionsordning.

Du er igennem alle tre trin – hvad nu?

Ejendomsmægler er en beskyttet titel. Du kan derfor først skrive ejendomsmægler på LinkedIn og på dit visitkort, når du er optaget i ejendomsmæglerregisteret ved Erhvervsstyrelsen.

Du søger om optagelse via selvbetjeningsløsningen VIRK indberet. Husk også at indsende den detaljerede arbejdsgivererklæring som dokumentation for din erhvervserfaring.

Tre hurtige om jobbet som ejendomsmægler

Er du nysgerrig efter at vide mere om dine fremtidsmuligheder, når ejendomsmæglertitlen er i hus? Her har vi samlet de tre oftest stillede spørgsmål om jobbet som ejendomsmægler.

1. Hvad laver en ejendomsmægler?

Som ejendomsmægler er du typisk ansat ved en ejendomsmæglerkæde som fx EDC, Home eller Nybolig. Du kan også arbejde ved domstole eller kreditinstitutioner, og på sigt kan du blive indehaver af din egen ejendomsmæglerforretning.

Udover formidling af andelsboliger, ejerlejligheder og parcelhuse, kan du som ejendomsmægler også arbejde med projektsalg, formidling af erhvervslejemål og meget mere. Med en diplomuddannelse i vurdering har du mulighed for at få job som erhvervsmægler eller diplomvaluar.

2. Hvor meget tjener en ejendomsmægler?

En del af din løn som ejendomsmægler vil typisk være provisionsbaseret. Dit lønniveau vil derfor hænge tæt sammen med, hvor dygtig en sælger du er. Se hvor meget en ejendomsmægler tjener i vores Job & løn sektion her

3. Hvor gode er jobmulighederne for ejendomsmæglere?

Efter nogle hårde år i ejendomsbranchen er der hårdere konkurrence om jobbene som ejendomsmægler. Som udgangspunkt har du nemlig ganske fine jobudsigter med en titel som ejendomsmægler.

Som ejendomsmægler har du en alsidig hverdag, og der er ikke to dage, der er ens. Der er altid fart over feltet. 

Jobbet som ejendomsmægler har to sider - vurderingssiden og salgssiden. På vurderingssiden handler det om at få boligen til salg og lægge en strategi sammen med sælger for at sælge boligen så hurtigt som muligt til en fair pris. På salgssiden handler det om at finde en køber til boligen, som vil betale den højst mulige pris til sælger. 

- Henriette Møller Christesen, Ejendomsmægler

Senest opdateret: 23 aug 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 19-10-2022

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. Se de resterende grunde her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Kommunikation

Kan du trylle med ord og billeder, er du god til at forvandle den skæve idé til effektive budskaber og har du styr på målgruppen? Så er en karriere inden for marketing, kommunikation og medier måske noget for dig. Tjek karriereguiden til medie- og kommunikationsbranchen her.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Jobrummet - Zoom ind på dit drømmejob

Det kan være en jungle at finde frem til det rigtige job - og ikke mindst, hvilken uddannelse der kan føre dig til jobbet. Med Jobrummet tager vi dig gennem junglen og giver dig mulighed for at høre færdiguddannede fortælle om deres job, så du kan blive klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg.  I hvert interview kommer du bagom jobtitlen og får indblik i, hvordan andre har fundet de ...
Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for makeup og stil

Hvordan bliver man makeup artist, frisør eller kosmetolog? I denne karriereguide kan du spore dig ind på dine muligheder for en karrierevej inden for makeup og stil. Udforsk dine muligheder her og lad dine drømme få frit løb. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

8 ting du kan overveje inden du vælger din karrierevej

Der findes mange spørgsmål i forbindelse med valg af karriere. Derfor har vi samlet 8 ting, du kan tage til overvejelse, når du skal finde din karrierevej.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for økonomi og handel

Hvad kan jeg blive inden for økonomi og handel? I denne karriereguide kan du spore dig ind på mulighederne med en økonomiuddannelse og læse mere de mange karriereveje i branchen. Det oplagte valg, hvis du interesserer dig for økonomi, salg, handel og kundekontakt. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sådan bliver du buschauffør

Har du masser af køreglæde og har overvejet om en fremtid som buschauffør er det rette for dig? Vi forsøger her at give dig svar på, hvordan man bliver buschauffør, hvordan fremtidsudsigterne ser ud og hvad en buschauffør tjener. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere som sexolog og parterapeut

Har du overvejet, om uddannelsen parterapeut, sexolog eller begge dele er noget for dig? Fælles for dem er, at du får fornyet indsigt i dig selv og dine relationer såvel som spændende karriereveje. Få 3 gyldne råd til at vælge den rette sexolog- eller parterapeut uddannelse her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? Vi forsøger at give dig svaret i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-10-2022

Joan Ørting fortæller om sex, nærhed og kærlighed

Studentum har sat Joan Ørting i stævne til en snak om sex, nærhed, selvværd og kærlighed – og ikke mindst om, hvad en uddannelse til sexolog, parterapeut eller selvværdsvejleder, indebærer og kan gøre for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hvordan bliver jeg pilot?

Hvordan bliver jeg pilot? Hvad koster en pilot uddannelse? Hvad kræver det at blive pilot? Læs denne artikel om pilot uddannelsen lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for undervisning

Hvordan bliver man lærer? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for undervisning. Læs meget mere om mulighederne lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Idræt, ernæring og velvære

Hvis du har en interesse inden for menneskers sundhed, træning, kost og velbefindende, kan dette uddannelsesområde være noget for dig. Der findes en bred vifte af uddannelser i forskellige retninger. Se dine mange muligheder i guiden her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for sport og idræt

Hvordan bliver man fitnessinstruktør, personlig træner eller måske skiinstruktør? I denne karriereguide kan du spore dig ind på dine muligheder, og hvilken uddannelse og hvilket job inden for sport og idræt, der passer dig bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

8 fancy jobtitler

Har du nogen gange undret dig over, hvad en salgs-ninja laver? Vi har samlet 8 bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Pædagogik og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til for eksempel pædagog, lærer eller psykolog muligvis være noget for dig. Læs meget mere om mulighederne lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Guide - Bliv bartender

Vil du gerne være bartender? Tag et bartender kursus og få et bartender job fyldt med oplevelser. Som bartender får du hele verden som arbejdsplads. Det er ofte at bartendere søges i de varme lande, hvis du er til sol og strand. Se dine muligheder i guiden.

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere